Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:21 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrajnában hőstettként ünneplik Jamala eurovíziós győzelmét, Moszkvában politikailag befolyásolt döntésnek tart
A 32 éves énekesnő rekord nagyságú pontszámmal nyerte meg a svéd fővárosban megrendezett versenyt a krími tatárok 1944-es sztálini kitelepítéséről szóló dalával.

Az ukrán államfő a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, hogy az énekesnő hangjával az egész ukrán nép nevében szólt. "Győzött az igazság, mint mindig!" - tette hozzá.

"Bravó, Jamala, te vagy a legjobb!" - gratulált az énekesnőnek szintén a Twitteren Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök.

Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője üdvözletében sürgette, hogy egy év múlva, amikor Ukrajnában rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált, az ország semmiben se maradjon el bármely más európai főváros mögött. "El kell érnünk, hogy a hozzánk érkező vendégek semmi különbséget ne érezzenek Kijev és Stockholm, vagy bármely más európai város között. Az idei esztendőnek a változások és a győzelem évének kell lennie országunkban" - hangoztatta a befolyásos testület vezetője

Refat Csubarov, a krími tatárok szervezetének, a medzslisznek száműzetésben élő elnöke, az ukrán parlament tagja minden ukrán állampolgárt és az ország valamennyi támogatóját üdvözölte Jamala eurovíziós győzelme alkalmából, és köszönetet mondott mindenkinek, aki az énekesnőre szavazott.

"Tanúi lettünk annak, hogy hihetetlenül sokan vannak azok, akik őszintén tisztelik Jamala tehetségét, támogatják Ukrajna függetlenségét és a krími tatár nép szövetségesei" - hangoztatta a politikus. "Egy csodálatos napon majd valamennyien összegyűlünk az orosz megszállóktól felszabadított Krímben, az ősi és dicsőséges Bahcsiszaraj városában. Most egy lépéssel közelebb jutottunk ehhez a naphoz" - fűzte hozzá.

A közösségi portálokon a győztes énekesnőnek gratulálók közül sokan vetették fel az ötletet, hogy a jövő évi dalfesztivált a Krím félszigeten kell megrendezni, és az Oroszország által önkényesen bekebelezett területnek addigra vissza kell kerülnie ukrán fennhatóság alá.

"A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál legyen Szevasztopolban, társszervezői pedig a NATO és az ukrán fegyveres erők legyenek. Ideje máris hozzálátni a fesztivál előkészítéséhez" - fogalmazott Volodimir Vjatrovics, az ukrán Nemzeti Emlékezet Intézetének igazgatója a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Marija Kolezsnyikova, az orosz parlament kulturális bizottságának elnökpárti tagja ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a dalfesztiválon "tisztességtelen" döntés született. Szerinte ha csak a közönségszavazatok számítottak volna, az orosz versenyző Szergej Lazarjev nyeri a versenyt. A végeredmény a nemzeti zsűritagok pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki, ami alapján az orosz énekes a harmadik helyen végzett.

Franc Klincevics az orosz parlament védelmi és nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke rendkívül nyugtalanító jelzésnek nevezte Jamala győzelmét, ami szerinte egyértelműen politikai döntés volt. Úgy vélekedett, hogy a dalversenyt már most átszőtte a politika, és még jobban átpolitizálódik a következő évben, amikor Ukrajnában tartják meg. Kétségét fejezte ki a tekintetben, hogy érdemes-e Oroszországnak a továbbiakban részt vennie a nemzetközi versenyben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. május 15. vasárnap, 14:51
Címkék: Twitteren Volodimir Hrojszman, Olekszandr Turcsinov, Eurovíziós Dalfesztivált, Refat Csubarov, Eurovíziós Dalfesztivál, Volodimir Vjatrovics,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Szakértő: még előfordulhatnak a boszniaihoz hasonló megmozdulások
A közmédia tudósítója szombaton jelentette, hogy migránsok egy nagyobb csoportja kitört az egyik boszniai befogadótáborból, a helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki. A szombat esti beszámoló szerint véget ért a rendbontás, a rendőri jelenlétet mérsékelték.

A szakértő hozzátette: valódi információ nincs arról, hogy kik szervezik ezeket az akciókat. A bosznia-hercegovinai hatóságok nagy erőkkel próbálják megoldani a helyzetet. A konfliktusok abból adódnak, hogy (a migránsok) sokan vannak, nem megfelelő körülmények között, és nincs megfelelő információjuk - mondta, hozzátéve: a Balkánon senki sem abban az országban akar élni a menekülttábor lakói közül, ahol vannak.

A megoldás szerinte az lehetne, ha az Európai Unió összefogna az érintett nyugat-balkáni országokkal.

A szakértő azzal kapcsolatban, hogy Brüsszelben a nyugat-balkáni országok vezetőinek informális találkozója lesz vasárnap, azt mondta: az EU tavaly ősszel nem indította el a csatlakozási tárgyalásokat Montenegróval és Szerbiával,
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 09:51
Böjte Csaba testvér gondolata 02.08
Szeretném megtanulni azt a végtelen türelmet, alázatot, a szeretet végső győzelmébe vetett hitet, mellyel árulódhoz fordultál az Olajfák hegyén, s hagytad, hogy megcsókoljon, majd ott, a téged megragadó katonák között is szelíden barátodnak nevezted őt!
Ferenc pápa arra bíztat, hogy menjünk, mint pásztorok a juhaink közé! Uram, el is indultam legfőbb pásztorunk kérésére, de ezeknek a juhoknak a bűze sokszor orrfacsaró, akarva, akaratlanul bemocskolódunk ha köztük forgunk, s így lehet, hogy a politikailag oly szolid és korrekt társadalom ki fog zárni magából!
Mardosó kérdések!! Tudom, Te már kétezer évvel ezelőtt válaszoltál ezekre a kérdésekre: "Jézus mindenkihez szólt: Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap, és kövessen engem. És aki nem hordozza keresztjét és nem jön utánam, nem lehet az én tanítványom." Lk 9,23
Őszinte vagyok, sokszor sajnálom magamat, de tovább nem rinyálok Uram, hanem vállalom keresztemet és követlek csapzottan, az enyéim bűzét,
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 14:32
Brexit - Szakértő: Boris Johnson politikailag sokat nyert
A Brexitről szóló népszavazás kampánya előtt hat hónappal Boris Johnson két cikket is írt a témában, egyiket Európa-párti, a másikat Európa-ellenes álláspontból, és utólag döntött úgy, hogy politikai karrierje szempontjából jobb a kilépéspártiság - fűzte hozzá.

Boris Johnson lényegében a Brexitnek köszönheti miniszterelnöki mandátumát - mondta, megjegyezve, hogy nem ő az első brit kormányfő, akinek megválasztásában a Brexitnek fontos szerepe volt; a folyamat David Cameron volt miniszterelnök népszavazásra vonatkozó kampányígéretéből indult.

David Cameron a kilencvenes évektől széthúzó Konzervatív Párt megosztottságát próbálta mérsékelni. A pártban az is frusztrációt okozott, hogy a 2014-es európai parlamenti választáson az Európa-ellenes Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja nyert, szavazóinak nagy részét a konzervatívoktól szerezve.

A konzervatívok úgy vélték, egy Brexit-népszavazás ígéretével visszanyerhetik a Függetlenségi Párthoz átment szavazóikat, de arra kevésbé számítottak,
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:33
Kreml: sértik az áldozatok emlékét Zelenszkij második világháborúra vonatkozó kijelentései
elnöke Facebook-bejegyzésben tulajdon honfitársainak elárulásaként" és az orosz-ukrán kétoldalú kapcsolatokra mért "legaljasabb csapásként" jellemezte Zelenszkij beszédét. Az orosz szenátor szerint az ukrán elnök a sok ország számára kellemetlen geopolitikai síkról az ideológia medrébe próbálta átterelni a második világháború kirobbantásában való vétkesség kérdését, mintegy levéve a többi szereplőről a felelősség terhét.

Koszacsov úgy vélekedett, hogy ideje már hátat fordítani "a történelem politikailag korrekt szovjet verziójának", és nyíltan tárgyalni, hogy Hitler nem egyedül támadta meg a Szovjetuniót, valamint elmondani, hogy cinkosai milyen gaztetteket követtek el szovjet - egyebek között ukrán - vagy lengyel területeken.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója egy keddi moszkvai tanácskozáson azt hányta Zelenszkij szemére, hogy szerinte "mind jobban elmerül az ukrán nacionalizmus szellemiségében". Ezzel arra reagált, hogy az ukrán vezető a haláltábor
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 15:51
Impeachment - Demokrata párti frakcióvezető: Adam Schiff beszéde elbizonytalanított egyes republikánusokat
Schumer dicsérte a Donald Trump amerikai elnök ellen felhozott vádpontokat részletező és ezek megalapozottsága mellett érvelő impeachment-menedzserek szerdai beszédeit, és kiemelte Adam Schiff történelmi idézetekkel és utalásokkal tűzdelt hosszú beszédét.

"Ez talán elültette a kétkedés első magjait, hogy az elnök talán tényleg elkövetett valami nagyon helytelen dolgot" - fogalmazott a demokrata párti szenátor. Majd leszögezte: még csak egy nap telt el az impeachment-eljárás szenátusi tárgyalásából, de az impeachment-menedzserek máris "nagyon magasra állították a lécet" a Trump védelmét ellátó jogászok számára.

Chuck Schumer azt állította: a republikánus szenátorok "csüngtek" Adam Schiffen, amikor beszédét mondta. A sajtókonferenciáról tudósító CBS televízió munkatársa azonban megjegyezte: Schiff beszéde idején több republikánus szenátor is láthatóan elégedetlenségét és felháborodását fejezte ki.

Elemzők szerint a demokrata párti szenátorok azon igyekeznek, hogy a háttérben néhány
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 19:11
Brexit - Volt brit külkereskedelmi miniszter: nem lesz lehetséges az akadálytalan kereskedelem az EU-val
ország felett, amely nem tagja a belső piacnak és a vámuniónak - fogalmazott a politikus, akinek keddi davosi beszédét a brit parlament sajtószolgálata ismertette Londonban.

Liam Fox szerint a Brexit után az Egyesült Királyság saját magának tartja fenn az ellenőrzést döntéshozatali mechanizmusa felett, és a Brexit egész koncepciójával lenne összeegyeztethetetlen, ha a továbbiakban is automatikusan hozzáigazítaná saját szabályozási rendszerét az EU által végrehajtott módosításokhoz.

Ez politikailag is elfogadhatatlan lenne a brit kormány számára, és azoknak is, akik a brit EU-tagságról tartott 2016-os népszavazáson a kilépésre voksoltak - tette hozzá.

A minap ugyanezt a figyelmeztetést intézte a brit üzleti szektor címére Sajid Javid pénzügyminiszter is.

Javid a Financial Times hétvégi kiadásának nyilatkozva kijelentette: London részéről semmiféle igazodás nem lesz az uniós szabályokhoz a Brexit után. "Nem veszünk át szabályokat, nem leszünk tagjai az egységes belső piacnak és a vámuniónak
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 16:31
Fülöp Attila: mindenki jól jár a gazdasági és szociális szempontok összekapcsolásával
megváltozott munkaképességű emberek előtt.

A megváltozott munkaképességű embereket ugyanúgy helyzetbe kell hozni, mint bárki mást, a kormány ezért is igyekezett az elmúlt években minél több munkahelyteremtő beruházást behozni az országba - mutatott rá.

Elmondta, hogy 2014 és 2019 között a beruházásösztönzési rendszeren keresztül 493 beruházást hoztak be az országba, 89 ezer munkahelyet teremtettek. Hozzátette: a beruházók azért vannak pozitív véleménnyel Magyarországról, mert alacsonyak az adók, politikailag stabil, továbbá jó a gazdasági és fizikai biztonság, illetve a képzés és az infrastruktúra.

Menczer Tamás azt is hangsúlyozta, nem lehet vesztes az, akinek a munkaképessége megváltozott, ehhez pedig erős gazdaságra és országra, a kormány és az emberek szövetségére van szükség, ez pedig már mind adott Magyarországon.

Jonathan Kaufman Pulitzer-díjas gazdasági újságíró, az Egyesült Államokban élő egyetemi professzor előadásában nemzetközi példákat ismertetve arról beszélt, hogy a
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 13:11
Az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló állásfoglalását
A parlament előző nap vitázott a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről.

A vitát követő csütörtöki szavazáson 446 szavazattal, 178 ellenében, és 41 tartózkodás mellett elfogadott, nem kötelező érvényű határozatában az EP Magyarország esetében elsősorban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók és menekültek helyzete miatt fejezte ki aggodalmát.

Az állásfoglalás arra figyelmeztetett, hogy a Magyarországgal és Lengyelországgal folytatott uniós egyeztetések még nem vezettek eredményre az uniós alapértékek tiszteletben tartása terén, a jogállamiság a korábbinál rosszabb állapotban van a két tagállamban.

A képviselők felkérték az Európai Unió tagországait tömörítő Tanácsot, hogy az uniós jogszabályok tiszteletben tartásának garantálása érdekében adjonhatáridőket is magába foglaló, konkrét ajánlásokat az érintett országoknak.

Továbbra is "aláássa a közös európai értékek integritását, a kölcsönös
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:53
Képek, videók
Politikai cikkek 01.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai cikkek 02.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai Főiskola 1986-b
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
politikai-vicc-apeh.jp g
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:32
politikai_vicc.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:31
politikai.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:15
politikai irás.jpg
kicsoda57
2013. november 27. szerda, 22:00
politikai_munka_vil_ga _ww
tnemarika
2012. szeptember 16. vasárnap, 16:55
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
politikai elit bálon
agica2004
2011. február 10. csütörtök, 15:43
Politikai bűnöző, lázitó!
decotext
2006. október 08. vasárnap, 10:53
Mikrohullámú befolyásoló
furaila
2019. július 13. szombat, 14:08
Ferenc pápa Twitter
sacimama
2014. április 18. péntek, 22:20
Twitter üzenet
sacimama
2014. április 03. csütörtök, 18:47
Twitter üzenet 2013.06.07
sacimama
2013. június 08. szombat, 14:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.