Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 03:32 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eső esik...
Gergely István:

Eső esik...

eső esik lelkedben
könnyű eső könnyű eső
porból felhőt elrebbent
bársony szellő bársony szellő

eső esik lelkedben
nehéz eső nehéz eső
lehúz bénít elrettent
sanda erő sanda erő

eső esik lelkedben
ha sírni kell hát sírni kell
ember légy az emberben
ha megbékélsz hát békét lelaranyoslila, 2018. március 13. kedd, 20:43
Címkék: Gergely István, megbékélsz, elrebbent, lelkedben, elrettent, emberben,
Kommentek
Több mint 500 sportcipőt gyűjtöttek hátrányos helyzetű gyerekeknek
"Nagyon örülünk, hogy már az első évben, a program indulásakor ilyen mennyiségű adomány gyűlt össze. Ezúton is szeretném megköszönni a felajánlásokat minden ismert és civil adományozónak, továbbá a cégeknek és szervezeteknek, akik nem egy esetben akár 30-50 párral is hozzájárultak a gyűjtéshez!" - fogalmazott az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, a program elindítója.

A két hónapon át tartó akciót olyan közéleti személyiségek, valamint egykori és jelenlegi élsportolók részvételével indította útnak az MDSZ, mint Gergely István, Baji Balázs, Kiss Gergő, Kovács Katalin, Szabó Tünde, Stohl András, Nemcsák Károly és Gerendai Károly.
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 18:12
Krónika 5. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Bejelentések

Az elnöklő Lezsák Sándor bejelentette, kik azok az ellenzéki országgyűlési képviselők, akik interpellációt nyújtottak be, de az interpellációs időszakban nem tartózkodtak a teremben.

Az Országgyűlés az előterjesztő kérésére elnapolta a településképvédelmi törvény bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító javaslatának a vitáját. A törvényjavaslatot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyzi.Azonnali kérdések

Fidesz: sorsdöntő a májusi EP-választásÁgh Péter (Fidesz) sorsdöntőnek nevezte a EP-választást, amelynek kapcsán két, markánsan eltérő álláspont rajzolódik ki. Az egyik a Soros György eszméit valló, multikulturalizmust hirdető bevándorláspárti oldal, a másik a több ezer éves európai keresztény kultúra fennmaradásáért küzdő bevándorlásellenes tábor - részletezte.

Szerinte "a Soros-hálózat brüsszeli helytartói egyre agresszívebbek", már-már beteges módon ragaszkodnak az illegális bevándorlás további erősítéséhez.
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 17:22
Fölszállott a páva - Az első középdöntővel folytatódik a tehetségkutató
Szóló és páros tánc kategóriában a gyenesdiási Fodor Mátyás, Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik Nagyecsed és Dombrád képviseletében, a felvidéki Juhász Bence Zsombor és a békési Okányi Mihály áll színpadra. A táncegyüttesek között a Székesfehérvárt képviselő Alba Regia Táncegyüttes, a miskolci Szinvavögyi Néptáncműhely és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a zenekarok és hangszeres szólisták kategóriájában a budapesti Ürmös Sándor, a kolozsvári Tokos Zenekar és a felvidéki Pósfa zenekar, az énekes szólisták kategóriájában az egri Fekete Borbála és a zentai Sőregi Anna méri össze a tudását a pénteki műsorban.

A vendégprodukcióban Bastyúr István, ismertebb nevén Káposzta Pista és a második gyermekpáva győztes táncegyüttese, a Csali lép színpadra a felvidék meghatározó táncos egyéniségeivel közösen.

A negyedik elődöntőből az énekes szólisták és énekegyüttesek közül a Pendely Énekegyüttes, a táncos szólisták és táncospárok kategóriájából Hajdara Tamás és Hajdara-Herczeg Hajnalka, a hangszeres
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 10:21
Törvényalkotási bizottság: írásbeli megállapodás kell a 250 órán felüli önként vállalt túlmunkához
érnie havonta két pihenőnappal. Az ellenzéki politikus szerint a javaslatnak a német multinacionális cégek örülnek.

A vitát nagyon rövidre lehet zárni: el kell dönteniük a kormánypártiaknak, kit képviselnek, a német multikat vagy a magyar dolgozókat - mondta. Hozzátette: ha a magyar dolgozókat képviselik, akkor a javaslatot szét kell tépni - ő maga így is tett - és a kukába kell dobni.

Az elnöklő Bajkai István (Fidesz) azt kérte a képviselőtől, tartózkodjon a minősítő jelzőktől.

Arató Gergely (DK) is a multinacionális cégeket sejtette a törvényjavaslat mögött. Patyomkin megoldásnak nevezte azt, hogy "úgy tesznek, mintha a munkavállaló szabad döntésén múlna a túlmunka vállalása". Elmondta, bele lehet írni a munka törvénykönyvébe, hogy nem lehet kirúgni a munkavállalót azért, mert nem vállalja a túlmunkát, de a dolgozó nincs alkuhelyzetben, és majd másra hivatkozva bocsátják el.

Hegedűs Lorántné (Jobbik) szerint mivel egy láthatóan rossz törvényről van szó, nem túlzás annak benyújtóját
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 19:36
Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt
A szocialisták budapesti alelnöke egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy azóta a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a fúziót, amit így sem a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), sem a Médiatanácsnak nem kell vizsgálnia.

Őrsi Gergely azonban azt mondta, hogy véleményük szerint a bíróságnak joga van arra kötelezni a médiatanácsot, hogy vizsgálja ki az esetet. A nemzetstratégiai érdek a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól kivonhatja a fúziót, de ez nem vonatkozik a médiatanácsra - fogalmazott.

A politikus azt is kijelentette, hogy amennyiben Áder János nem szólal meg az ügyben, akkor a köztársasági elnök az MSZP szerint nem a nemzet, hanem csak a "fideszes pártmédia" egységét testesíti meg.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az "orbáni média maffia" nem csak a demokratikus jó érzést, de Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját, valamint az állami finanszírozásokra vonatkozó uniós rendeleteket
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:51
Slammerek is jelentkezhetnek a 2019-es Versünnep Fesztiválra
lesz a Nemzeti Színházban, ahová minden kategóriában a 15 legjobb előadó kap meghívást - hangsúlyozta Kolti Helga.

A fesztivál hivatalos programjához bármely magyarországi vagy határon túli iskola és civil szervezet csatlakozhat, ha vállalja egy amatőr versmondó verseny megrendezését. A Versünnep szervezői biztosítják egy szakember delegálását a civil versenyek zsűrijébe.

A civil versenyek legjobb produkcióinak seregszemléjét június 8-án a Pesti Vigadóban rendezik - mondta el Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára, aki kitért arra is: a köztestület 2013 óta támogatja a Versünnep Fesztivált.

A slam poetry igazán vagány, közéleti műfaj, amit csak bátran lehet jól csinálni - fogalmazott Bagossy László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Színházművészeti Intézetének vezetője. Hozzáfűzte azt is: a fesztiválon minden évben nagyon különböző világnézetű előadók találkoznak, akiket a tehetség köt össze.

A részletes versenykiírás a versunnep.com internetes
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 11:51
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
Fidesz: milyen eszközökkel lép fel a kormány az antiszemitizmus ellen?

Böröcz László (Fidesz) azt kérdezte, milyen eszközökkel lép fel a kormány az antiszemitizmus ellen? Rámutatott: a szocialista kormányok alatt több alkalommal is masírozhattak antiszemita nézeteket valló szervezetek Magyarországon, és az akkor kormányok csak szavakban léptek fel a gyűlöletkeltés ellen. Felidézte Gyöngyösi Márton (Jobbik) listázási javaslatát, azt, hogy Kulcsár Gergely (Jobbik) beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna parti cipőkbe, és kitért arra is, hogy Szávay István (Jobbik) szintén szélsőséges antiszemita nézetek vall egy hangfelvétel szerint. Ha ez nem kerül ki, ma is a Jobbik frakcióvezető-helyetteseként tevékenykedne - mutatott rá a fideszes politikus.

Felidézte a Tett és Védelem Alapítvány létrehozását, és azt, hogy 2017-ben Magyarországon az alapítvány szerint egyetlen esetben sem került sor zsidók bántalmazására származásuk miatt.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:09
DK: a kormány elüldözte a CEU-t
"Ez a hétfő fekete nap a magyar felsőoktatás, az egyetemi autonómia és a tudományos élet számára" - fogalmazott az ellenzéki politikus. Közölte: a DK-s képviselők hétfőn emiatt fekete szalagot tűztek ruhájukra, parlamenti irodájuk ablakából pedig fekete zászlót lógattak ki.

Kijelentette: "a CEU elüldözése" azt üzeni, hogy Magyarországon nincs szükség tudásra, innovációra, egyetemi autonómiára és felelős gondolkodásra.

Az a rendszer, ahol egyetemi szakokat tiltanak be, az maga a nagybetűs diktatúra - mondta.

Kérdésre válaszolva kiemelte, hogy a CEU-nak éppen az az értéke, hogy egyszerre magyar és amerikai felsőoktatási intézmény, de közben Budapesten működik. Az egyetemen számos magyar hallgató tanul és az intézmény tudományos kapcsolataiból a magyar felsőoktatás más szereplői is profitálhatnak - szögezte le.

A politikust kérdezték arról is, hogy a jobbikos Szávay István visszaadja képviselői mandátumát, mert előkerült egy hangfelvétel, amin azt állította: lezsidózott, majd megütött
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:17
Képek, videók
Gergely István.jpg
bbbarbara
2015. november 11. szerda, 20:50
Gergely István Mindent.jp
mester126mari
2014. október 03. péntek, 08:44
Gergely István: MIndent
mester126mari
2009. november 19. csütörtök, 09:41
Gergely István: Élvezd!
mharpia
2009. február 18. szerda, 15:51
Kulcs a megbékélt élethez
sacimama
2015. május 16. szombat, 01:36
Megbékélés Istennel
sacimama
2012. november 23. péntek, 00:11
Megbékélés
herkliantal
2012. február 17. péntek, 09:42
250px-Nemzeti_Megbékél és_
ezerjo
2010. június 03. csütörtök, 15:45
bízz a lelkedben.jpg
sz719eszter
2018. május 26. szombat, 13:36
Lelkedben a csoda
anna4459
2015. február 11. szerda, 22:38
Béke a lelkedben.jpg
anci-ani
2014. január 06. hétfő, 15:09
Béke a lelkedben - v. kép
anci-ani
2013. november 26. kedd, 11:35
Szeretet legyen lelkedben
anci-ani
2013. március 19. kedd, 14:10
lelkedben_hely.jpg
moncsimail
2012. április 20. péntek, 13:07
Dal a lelkedben
szalkaijozsefne
2009. február 14. szombat, 09:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.