Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 10:35 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A talpmaszírozás jótékony hatásaiNagyobb kép és ott nagyítható :Link

Miért kell minden este megmasszíroznia a talpát?

A talpmasszázs és reflexológia jótékony hatásai egészségünkre
Bár lábaink nap, mint nap meglehetősen sokat dolgoznak, mégis sokszor testünk legkevésbé kényeztetett részei. Azonban napi pár perc odafigyeléssel Ön is sokat tehet lábai és egész szervezete egészségéért.

A különböző kultúrákban eltérő, de hosszú időkre visszatekintő hagyománya van a talpmasszázsnak. A kiegészítő és alternatív medicina előszeretettel alkalmazza az egészség megőrzése céljából.

A reflexológia egy ősi gyógyító módszer, melynek alapjául azok a reflexológiai pontok szolgálnak, amik különböző hatással vannak a szervekre és mirigyekre. Ezek a pontok a talpon, bokán, ujjakon és a láb felsőbb részein találhatók. A kezelés során ezekre a pontokra fejtenek ki nyomást a hozzáértő szakemberek.

Maga a kezelés kifejezetten kellemes érzés és sokak szerint az általános egészségi állapotot is javítja.

A lábmasszázs 10 legfontosabb hatása a reflexológia szerint

1, Segíti a nyugodt alvást
A lefekvés előtti lábmasszázs javíthatja az alvást. A nyugtató és pihentető masszázs hatására a test ellazul, javul a keringés és az idegek megnyugodnak. Mindez pedig elősegíti a jobb alvást.

Bizonyos akupunktúrás pontok masszírozása elősegítheti a pihentetőbb alvást.

a, üljön le és tegye a lábfejét a térdére
b, a hüvelykujja segítségével nyomkodja meg a nagylábujja alsó részeit
c, mindkét ujját 1 percig masszírozza
d, ezt követően masszírozza a talpát 10 percig kókuszolaj vagy olívaolaj használatával

2, Javítja a vérkeringést
A mozgásszegény életmódnak köszönhetően, a legtöbb ember nem használja megfelelőn lábizmait, amin csak rontanak az elegáns, de szűk cipők, magas sarkú lábbelik.
Napi 10 perc masszázzsal azonban jelentősen javítható a láb keringése.
A lábmasszázs ráadásul segíti a nyirokkeringést, ami megelőzheti a visszerek kialakulását. Emellett persze nagyon fontos a kényelmes cipő viselete is.
Öntsön kevés masszázs olajat a tenyerébe és finoman masszírozza át vele lábait. Ez után határozott mozdulatokkal, de gyengéden dörzsölje át lábfejét a bokától egészen a lábujjakig.
Végül finoman masszírozza át vádliját is.

3, Segíti a relaxációt
Egy hosszú, kemény és fárasztó nap után a talp és lábmasszázs kiválóan elősegítheti egész teste ellazulását, főleg, ha napközben sokat álldogált és lábai bedagadtak.
A megfelelően elvégzett talpmasszázs növelheti energiaszintjét és csökkentheti a stressz és fáradtság tüneteit.
Egy 5-10 perces lábmasszázs lefekvés előtt egész közérzetét javíthatja. Használjon langyos kókusz, olíva vagy mustárolajat a masszázshoz.

4, Harcol a depresszió ellen
Reflexológiával és talpmasszázzsal segíthet megelőzni a depresszió kialakulását. Egy 2010-es tanulmány azt találta, hogy a nyugtató kéz és lábmasszázs segít megbirkózni a hozzátartozó halálát követő gyászidőszakkal.
A talp bizonyos részeinek (a nagy lábujj környékén) masszírozása a reflexológia szerint közvetlenül hat az idegrendszerre, így segít a depresszió enyhítésében.

5, Fájdalomcsillapító
A reflexológia szerint a talp egyes részeinek masszírozásával enyhíthető a fejfájás, migrén, nyaki fájdalom, hátfájás, stb.
A migrén kezelésére például a bokák masszírozása ajánlott, míg a nyakfájás kezeléséhez a lábujjakat kell masszírozni.

6, Egészségesebbé varázsolja lábait
Akár napi 5 perc masszázzsal is egészségesebbé varázsolhatja lábait, erősítheti és rugalmasabbá teheti bokáit, megelőzheti a sérüléseket.

7, Csökkenti a lábdagadást
A terhesség alatti rendszeres lábmasszázs segítségével csökkenthető a lábdagadás kialakulása, ami igen gyakori, főleg az utolsó trimeszterben. Ilyenkor fontos, hogy ne saját magának végezze a masszázst, hanem kérje meg párját vagy forduljon szakemberhez.
A megfelelően végzett lábmasszázs csökkenti a folyadék felhalmozódását és segíti annak kiürülését a szervezetből.

8, Nyugtalan láb szindróma
A nyugtalan láb szindróma egy neurológiai rendellenesség, mely megzavarja a nyugodt alvást és pihenést.
A kókuszolajos láb és talpmasszázs javítja a vérkeringést, ellazítja az idegeket és segíti az éjszakai nyugodt alvást.

9, Csökkenti a vérnyomást
Korábbi tanulmányok is azt mutatták, hogy a szakszerűen végzett reflexológiai kezelés szignifikánsan csökkentheti a vérnyomást és a vér triglicerid szintjét.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. május 07. csütörtök, 09:00
Címkék: talpmaszírozás jótékony, különböző kultúrákban, egészség megőrzése, reflexológiai pontok, kezelés során, pontokra fejtenek,
Kommentek
A rendszerváltoztatás tapasztalatairól folytatott eszmecserét Kovács Zoltán államtitkár Dániában
kapcsolatos elsődleges szempont a magyar embereknek való megfelelés.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy részt vett egy dán televíziós műsorban is, amelynek elején a magyar miniszterelnököt az "újkori autokraták körében ábrázolták". Ezzel kapcsolatban elmondta: felhívta a figyelmet arra, hogy "milyen módszertani és politikai tévedés megpróbálni összehasonlítani olyan, egymással össze nem hasonlítható politikai berendezkedéseket , illetve olyan eljárásokat, amelyek különböző kontinenseken és különböző kultúrákban születtek problémák megoldására".

Csakúgy, mint a pódiumbeszélgetés során, a televíziós műsorban is szóba került a 30 évvel ezelőtti rendszerváltoztatás - mondta Kovács Zoltán. Ezzel kapcsolatban kijelentette: a magyar kormány ugyanazt az elvet követi, amelyet 1989-ben és 1990-ben követett a vasfüggöny lebontásakor, a kommunizmus megbuktatásakor, azaz "következetesen antikommunista, a kommunista múlt örökségétől megszabadulni akaró politikát" folytat.

Az államtitkár találkozott dán
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 23:22
A test gyógyítása hangterápiával
A hang gyógyító erejét már évezredekkel korábban is használták a test és az elme gyógyítására. Gondoljunk csak a kántáló mantrákra, a ritmusos dobolásra vagy a dörmögésszerű éneklésre. Ezek másként jelennek meg a különböző kultúrákban, de egy azonos van bennük. Többnyire azért alkalmaztak ,,hangterápiát", hogy gyógyítsanak, hogy elűzzék a testet megszálló betegségeket, az elmét megbénító gondolatokat.

Őseink nagyon jól tudták, hogy milyen meditációs eszközökhöz forduljanak annak érdekében, hogy a testükben felszabaduljanak a természetes gyógyító erők. Akár szorongástól, akár krónikus fájdalomtól vagy egyéb rendellenességtől szenvedtek, biztos lehettek benne, hogy a hangterápia hatékonyan segíthet kezelni ezt az állapotot.

A hang megváltoztathatja az agyhullámainkat, hogy lépést tartsanak a külső ritmusokkal. A hangterápia hanghullámai segíthetnek eljutni egy meditatív, alvó állapotba.

Az agyi tevékenység hangterápiával történő összehangolása számos egészségügyi
pacsakute, 2019. július 03. szerda, 22:35
Egészségünk és szépségünk őre - borsmentaolaj
A borsmenta nagy népszerűségnek örvend az ájurvédikus gyógyászatban. A borsmenta olaja nemcsak a szépséget, hanem az egészséget is megtámogatja, például megnyugtatja a gyomrot, de nagyon hatásos stressz és bőrirritáció esetén is. Nem csoda, hogy az ősi időkben gyógynövényként használták a különböző kultúrákban. Ami népszerűvé teszi a borsmentát, az nem más, mint a hűsítő ereje, amely frissít és nyugtat, ezért manapság már belecsempészik fogkrémekbe, rágógumikba, balzsamokba és szappanokba is.

A borsmentaolaj antimikrobiális, antiszeptikus és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, illetve természetes nyugtató és fájdalomcsillapítóként hat.

Az ízületi fájdalom meglehetősen kellemetlen és gyakori probléma télen, különösen az idős emberek számára. A borsmentaolajat régóta használják az ízületi problémák kezelésére. Keverjen össze néhány csepp olajat valamilyen
pacsakute, 2019. február 28. csütörtök, 20:55
ooOoo
naturalizmusba - Az euritmia létrejötte az emberlény okkult szemléletéből - Geothe kapcsolata a hangtanhoz - Rövid megjegyzés az éneklési módszerekhez.

1. zárszó:
A fafajták jelentősége a hangszerek építésénél - Az akusztika problémái és a tér kialakulása - Egy táj geológiai viszonyai és lakosainak muzikalitása - Dr. Thomastik újonnan épített hegedűje.

2. zárszó:
Az ember lényének összefüggése a kozmikus világokkal, egy kínai legenda ábrázolva - A zene jelentősége a régi kultúrákban.

Az ember megnyilatkozása hangban és szóban

Előadás
Ősbeszéd és ősének - A konszonáns és vokális elem - A 12 őskonszonáns (mássalhangzó) - Az emberi organizmus mint zenei eszköz. Az élet a halál után a szellemi világ teremtő hangjában és szavában, a szférák zenéjében - A planéták istenei, akik az állócsillagok kozmikus hangszerein játszanak.

1. előadás
A hallási folyamat okkult szemlélete - A zene átélésének változása az atlantiszi kortól a jelenig -
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:16
Az ember mint a teremtő [...]
bár tevékenységében teljesen kifelé fordul, és az indiai nép körében mintegy a XVIII. századi felvilágosodást hirdeti Indiába áthelyezve és szemben a régi hindu vallással, a maga felvilágosult hinduizmusában is megőrzött valamit: a tehén tiszteletét. Ezt nem lehet elhagyni - mondta. Mahatma Gandhi pedig, mint tudják, hatévi nehéz börtönt kapott az angoloktól politikai működése miatt. A tehén tiszteletét mégis megtartotta.

Az ilyen dolgok egyfajta szívóssággal maradtak fenn a szellemibb kultúrákban, s csak úgy érthetők meg, ha valóban tudjuk, miféle erők élnek az emésztés állatában, a tehénben. Azt mondhatnám: egy földivé vált, lealacsonyodott és földivé vált magas asztralitást lehet a tehénben tisztelnünk. Ilyen dolgok alapján fogható fel a hinduizmus vallásos tisztelete is a tehén iránt, míg a ráaggatott racionális és intellektuális bozót alapján az soha megérthető nem lesz.

Így látható tehát, hogy akarat, érzés és gondolat kinn a kozmoszban is kereshető, és kereshető annak
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Érdekesség
hasonló szerkezetű anyagokat vesznek fel a talajból, még akkor is, ha ezek méreganyagok, ily módon próbálva a talajban lévő hiányt ellensúlyozni. Ha azonban lehetőségük nyílik a mérgeket tápanyagokra helyettesíteni, a káros anyagokat le fogják adni. Egy ausztrál vizsgálat szabadföldi és üvegházi salátákat és hagymákat vizsgált nehézfém-tartalomra egyazon műtrágyát használó, hagyományos termesztési mód mellett. Miközben az üvegházi növényekben a nehézfémtartalom meredeken megugrott, a szabadföldi kultúrákban általában alacsony maradt.
A zöldségfélék több g/kg-os nitrát tartalma a hagyományos mezőgazdasági termelésben manapság “normálisnak" számít. Azonban ezek a mennyiségek egyáltalán nem elhanyagolhatók. Ugyanakkor a biológiai termelésből származó próbák nitrát tartalma minden esetben alacsonyabb, mint az intenzív mezőgazdaságból származó próbáké, míg az üvegházi kultúrák esetén minden alkalommal lényegesen magasabb értékeket mértek. A magas nitrát tartalom egyértelműen a növények anyagcsere
kirscha, 2018. augusztus 07. kedd, 22:44
Fagylalt vagy jégkrém?
kínaiak készítettek, mintegy ötezer évvel ezelőtt már hóból, tejből és gyümölcsökből. Vélhetően egyiptomi közvetítéssel került a földközi-tengeri országokba. A történelem sok fagylaltkedvelő hírességet tart számon, így például Nagy Sándor a katonáinak szolgáltatta fel a jeges édességet élénkítő hatása miatt, Hippokratész betegeinek ajánlotta gyógyírként, Nero császár több száz kilométerről is képes volt jeget hozatni a különleges édesség elkészítéséhez.

Az első, ízesített jégkását az arab kultúrákban gyárthatták, majd ez a frissítő különlegesség később átkerült a spanyol konyhaművészetbe is. A spanyolok amerikai hódításaik során eljuttatták a recepteket a tengeren túlra, de a francia konyhaművészet elengedhetetlen kellékévé is váltak a jeges finomságok. Medici Katalin és Henrik orléans-i herceg esküvőjének menüjén is szerepeltek jeges finomságok, amelyekre rengeteget áldozott a Napkirály is. Történetek keringenek arról, hogy az ókori kínai birodalomban fejlesztették ki az első fagylaltokat,
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Képek, videók
Vilmos-Katalin-jótékon ysá
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:38
Jótékony célra 021.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 020.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 019.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 017.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 016.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 015.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 014.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 013.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 011.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 010.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 009.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Kultúrák
sanci81
2015. december 02. szerda, 16:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.