Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:34 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Barna pöttyök az arcon
Ha valaki mégis a fehérítés mellett dönt, akkor nagyon szigorúan kerülni kell az UV-sugárzást

A szeplő rendszerint egyéni bájt kölcsönöz viselőjének, ám sokan, főleg a fiatalok, mégis szabadulni szeretnének tőle. S ezért semmitől sem riadnak vissza.

Az egészséges emberi bőr színe igen változatos: a fehértől a sárgán, illetve a vörösesbarnán és a barnán át a feketéig terjed. Bár már sokat tudunk a festékanyagok kémiájáról és fizikai tulajdonságairól, mai ismereteink mégsem oldják meg tejesen azt a rejtélyt, hogy miért különbözik egyénenként a bőr színe. Normális körülmények között a különböző pigmentek aránya határozza meg a bőrszínt, amit ezenkívül a bőr vérkeringése, a hám melanintermelése és a szaruréteg vastagsága is befolyásol.

A festéktermelés rendellenességei a bőr legfeltűnőbb kozmetikai zavarai közé tartoznak. Közülük is a legismertebb a szeplő, amely különösen ilyentájt keseríti meg sok ember életét. Csak bizonyos típusú és színű bőr kiváltsága. Ha túl sok van belőle, eltart egy ideig, amíg megbékél vele az ember. Sok fiatalban komplexusokat vált ki. Az szakemberek igyekeznek meggyőzni a pacienst, hogy a szeplő nem tragédia. Mivel viszonylag mélyen helyezkedik el, nehéz eltávolítani. Minden beavatkozás óriási fegyelmet, türelmet igényel.

Főleg a fiatalok keresik fel azokat a kozmetikai szalonokat, amelyek a szeplő halványításával foglalkoznak. Az elődöktől öröklött barna pöttyök valójában pigmentfoltok. A bőrfestéket termelő sejtek egyszerűen többet termelnek. Mivel mélyen helyezkednek el, ezért elég nehéz tőlük megszabadulni.

Az egyik mód a fehérítőkrém alkalmazása. Az ilyen jellegű készítményekből ma már a kínálat valóban gazdag. De vajon kockázat nélkül használhatók-e? A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy ha a terméket bejegyezték és minden kritériumnak megfelelt, akkor igen. Még mielőtt valaki rászánná magát a bőrfehérítésre, jó lenne tudatosítani, hogy nem tragédia, ha valakinek az arca szeplős. Tudatosítani kell, hogy a szeplős embernek kerülnie kell a napfényt, mert az láthatóbbá teszi a pöttyöket. Ha valaki a fehérítés mellett dönt, nagyon szigorúan kerülnie kell az UV-sugárzást. A napozás vagy a szolárium szóba sem jöhet. A világ nagy kozmetikai társaságai nagyon intenzíven foglalkoznak ezzel a kérdéssel, de nemcsak a szeplők miatt, hanem az UV-sugárzás kellemetlen hatása miatt is.

A fehérítő krém az esetek többségében vegyi bőrradír. A közelmúltban még higanyt, de ma már AHA savat vagy karotint tartalmazó készítményeket használnak. Van más lehetőség is, például a lézeres hámlasztás. A fehérítőkrém nem hatolhat mélyen a bőrbe, mert tönkretenné a melanocitákat, tehát azokat a sejteket, amelyek a melanint termelik.

HALVÁNYÍTÓ TIPPEK

10 g bórax 150 g rózsavízben elhalványítja a szeplőket.

Nedvesítsük a bőrt rendszeresen citromlével, ha a szeplőket szeretnénk eltüntetni.

Még egy recept a szeplők ellen: zöld zellerlevélre öntsünk forró vizet. Miután kihűlt, hagyjuk a leveleket 10 percig az arcbőrön.

Elhalványodnak a pigmentfoltok, ha körömvirágkenőccsel kezeljük.

Az uborkalének is van halványító hatása, és érzékeny bőrre is alkalmazhatjuk.

Ha lebarnulunk, általában a szeplők is eltűnnek. Összeolvadnak a bőr színével, ha fokozatosan, szűrt fényben napozunk.

A savanyú gyümölcslevek magas savtartalma miatt fehérítenek, hintőporral pépesre keverve pakolásként kenjük a letisztított arcbőrre és hagyjuk rajta 15 percig.
bulac57, 2007. május 28. hétfő, 00:51
Címkék: fehérítés mellett, szeplő rendszerint, egészséges emberi, feketéig terjed, festékanyagok kémiájáról, különböző pigmentek,
Kommentek
A szemölcsök piszkálása tényleg rákot okoz?
földben, úgy növekednek a talpi szemölcsök is belülről, elsősorban a talpon. Nem pusztán kozmetikai problémát jelentenek, hanem nagyon fájdalmasak is. Minden lépés kínszenvedés lehet annak, akinek a talpán ilyen szemölcsök vannak, mert belülről nőnek, és kívülről csak egy kis részük látszik, valójában sokkal nagyobbak, s mint ilyen, nagyon nehezen lehet megszabadulni tőlük. Ha nem távolítják el maradéktalanul, a szemölcs kíméletlenül kiújul.

A szemölcsök barnás vagy szürkés színűek, a sötét kis pöttyök pedig a járás okozta apró bevérzések.

Lógó szemölcsök (verruca filiformis) A lógó szemölcsök, hosszúkás, szálas, sokszor ecsetfejszerű, fehéres vagy bőrszínű kinövések.

Főleg az arcon, a nyakon, az ajkak környékén, a szemhéjon, az állon és a homlokon alakulnak ki.

Nagyon könnyen terjednek, elég hozzá a fertőzött személyt megérinteni, és egyik testfelületről a másikra is átvihető. Mivel érzékeny testfelületeken alakul ki, csak orvos távolíthatja el őket.
kicsoda57, 2013. december 15. vasárnap, 21:25
A pattanás
hogy a pattanások előfordulásában jellegzetes etnikai különbségek fedezhetők fel.
Öröklődési menete nagy valószínűséggel domináns. Mindkét szülő betegsége esetén az akne kialakulásának esélye a gyermekben 50%. Érdemes megkérdezni a szülőket, ők is megszenvedtek-e arcukon a hívatlan vörös foltokkal, mert ha igen, ráadásul az idősebb testvér sem kerülte el őket, akkor jó lesz felvértezni magunkat a pattanásokkal kapcsolatos információkkal, kezelési ismeretekkel.

Meddig vannak arcátlan pöttyök az arcon?

A kora serdülőkortól kezdve, olykor már 8-9 éves korban kijöhet egy-két pattanás, majd számuk nő. Nem valószínű, hogy van olyan egészséges ember, aki kamaszkorán már túl van, és soha nem mutatkoztak rajta aknés pöttyök. Az emberek 85 %-ának - normális fejlődésének velejárójaként - szabályosan pattanásos lesz a bőre. A lányok arca korábban, a fiúké később kezd "pirulni" az akné miatt, és ez sajnos a fiatal felnőtt korig nem igen akar változni, majd 25 éves korra rendszerint teljesen
korall44, 2010. március 26. péntek, 14:13
SMINKELÉS 1
lesz. Stresszes nap esetén válasszunk könnyű, jól fedő, folyékony alapozót (Bőrnyugtató hatású alapozó).

AZ ALAPOZÓ FELVITELÉNEK MÓDJA

Az alapozót kézfejünkre nyomjuk ki, és onnan két ujjal ütögessük a bőrbe. Szivaccsal extra vékony sminkréteget készíthetünk, melyet nedves szivaccsal tovább finomíthatunk. Mindig oldalirányú mozdulatokkal dolgozzunk, különben a pórusok és a ráncok nagyobbnak látszanak.
Az alapozó egyezzen meg a bőr színével, és legyen áttetsző! Pöttyökben vigyük fel, majd oszlassuk el szivaccsal. Homlok közepéről elindulva az alábbi lépésekben visszük fel vékony rétegben, a szemhéjat kihagyva.

1. Homlok középtől a halántékig,
beleértve a haj tövét is. Homlok középtől az orr csonton át.

- 3 -

2. Arccsonttól az orr irányába, az ajak környékén, és az állon.

3. Az alapozót minden esetben dolgozzuk el a fültöveknél, és az állcsont
spanyolsky, 2009. szeptember 22. kedd, 09:50
A PATTANÁSRÓL! Mitől jön ki??
előfordulásában jellegzetes etnikai különbségek fedezhetők fel.

Öröklődési menete nagy valószínűséggel domináns.
Mindkét szülő betegsége esetén az akne kialakulásának esélye a gyermekben 50%.
Érdemes megkérdezni a szülőket, ők is megszenvedtek-e arcukon a hívatlan vörös foltokkal, mert ha igen, ráadásul az idősebb testvér sem kerülte el őket, akkor jó lesz felvértezni magunkat a pattanásokkal kapcsolatos információkkal, kezelési ismeretekkel.

Meddig vannak arcátlan pöttyök az arcon?

A kora serdülőkortól kezdve, olykor már 8-9 éves korban kijöhet egy-két pattanás, majd számuk nő.
Nem valószínű, hogy van olyan egészséges ember, aki kamaszkorán már túl van, és soha nem mutatkoztak rajta aknés pöttyök.
Az emberek 85 %-ának - normális fejlődésének velejárójaként - szabályosan pattanásos lesz a bőre.
A lányok arca korábban, a fiúké később kezd "pirulni" az akné miatt, és ez sajnos a fiatal felnőtt korig nem igen akar változni, majd 25 éves korra
bartakitty, 2008. december 07. vasárnap, 13:59
Képek, videók
CSOKOR--FEHÉR--PÖTTYÖK KEL
bobecili
2017. szeptember 18. hétfő, 07:00
futó kék pöttyök gif
erzsikepuskas
2016. március 20. vasárnap, 19:22
golyók, pöttyök, virágok.
szelgyongyi
2016. március 11. péntek, 15:06
Pöttyök hölgye.jpg
pacsakute
2016. január 25. hétfő, 23:37
1.8.047.pottyokkel.png
zsokanita
2015. július 02. csütörtök, 17:50
Túró pöttyök és gyümik
snbela44
2014. december 01. hétfő, 23:10
Túró pöttyök
snbela44
2014. december 01. hétfő, 23:09
Túró pöttyök
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 22:50
pottyokbol-virag.png
lilagondolatok
2014. augusztus 13. szerda, 10:15
A kávé fehérítve jó igazá
angyalka___
2010. november 12. péntek, 21:32
Körömvég-fehérítő duó.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:04
Körömvég-fehérítő ceruza.
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:02
Optifresh fehérítő fogkré
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.