Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:00 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy film csodálatos fogadtatása
Mivel magyarázható a Lordes óriási sikere?
Itt olvasható Link

Bemutató videó - Lourdes - Bande-annonce Link

Bemutató videó - Bernadett - Lourdes legendája I-II. Link

*

- Teljes film - Bernadette Soubirous von Lourdes I. rész Link
Lejátszási idő 2 óra
Szent Bernadett - Lourdes - Franciaország
Élettörténet nyomtatható formában:
Megható, tanulságos történeti film, amelyből példát vehetünk a tisztességre, a családszeretetre, a becsületre, a kitartásra, hitre, önzetlen szeretetre!
A mai fiatal generációknak, a média által sugárzott show műsorok, sorozatok, és értéktelen "sablon filmek" semmiféle példát nem állítanak a fentiekre. Inkább olyat sugallnak hogy a földi karrier hajszolása, az irigység, a gőg, a gyűlölet, a mások eltaposása magunk előrelépése érdekében, a boldogulás záloga. De milyen boldogulásé? Egy olyan lété, amely véges, emberi és ingatag, és sokszor csak tisztességtelen áron tartható fent, de maximum a földi létezés elmúlásának napjáig. A lélek pedig, a pogány erkölcstelen világ által, egy elfeledtetni kívánt, folyton megtagadott és letagadott, elhessegetett gondolat csupán, melyről a világ azt állítja, hogy egyházak, Istenfélők bolond szüleménye csupán.
A jó ízlésű emberek pozitívan értékelik ezt a fimet.
Akik nem, azoknak pedig jobb, ha negatív vélemény nyilvánítás helyett elgondolkodnak, kicsit elcsendesedve magukban, értékelve színtelen, demagóg és ateista világukat jellemző életvitelüket. Valóban boldog vagy? Nem lehet, hogy csak ezzel etet a világ, és csak bábú vagy a kapitalista, politikától részeg, karrier és pénz éhes világ gépezetében? Ó dehogynem. Csak még nem mered beismerni magad előtt sem. Nem is létezel mint egyéniség, mint ember, akinek VAN lelke és érzelem világa, aki KÉPES volna a jóra, a szeretetre, az önzetlenségre, és ÉRDEMES volna egy szebb életre.
Báb vagy csupán, míg fel nem nyitja valaki a szemed!
A lelkedet és Istent soha nem vehetik el tőled, és minden élethelyzetben reményt ad! Ezt sugallja immáron Szent Bernadett élete is számodra! Nem ez a sárból és vízből lévő világ az, amely kulcsa a boldogságodnak, légy bármilyen körülmények között!
Csak átutazóban vagy e világon, és gondolom, nem egy vonaton, hanem a célállomáson várod inkább a boldogságot. A kérdés, hogy az átutazás során felkészülsz-e egy olyan találkozásra, amelyben még sosem volt részed, vagy csak a sötét semmi felé dübörög az életed, a céltalan megsemmisülés felé.

- Rövid film - Bernadette Soubirous von Lourdes II. rész Link
1879. április 16-án, 35 éves korában tért meg teremtőjéhez Soubirous Szent Bernadett, a nevers-i kolostorban. Akik halálos ágyát körülállták, azt mondták, agóniája Krisztus kereszthalálára emlékeztetett. Bernadett tizennégy éves volt, amikor Lourdes-ben megjelent neki a Szűzanya. A jelenések utáni években sokat szenvedett, zaklatták, vádolták, vallatták, sokszor ellenséges szándékkal. Legnagyobb vágya az volt, hogy eltűnhessen a világ szeme elől. 1866-ban felvételt nyert a nevers-i iskola- és szeretet-nővérek Saint-Gilgard-kolostorába, s haláláig itt volt.
Felvételünk egy zarándoklat során készült: képek a nevers-i kolostorból, Tóth Andrea idegenvezetésével. Ha tetszett a videónk, kérjük, ossza meg barátaival, ismerőseivel
maroka, 2019. június 25. kedd, 08:20
Címkék: Bernadette Soubirous, Szent Bernadett, Soubirous Szent Bernadett, Tóth Andrea, film csodálatos, média által,
Kommentek
Párbeszéd a művészetkritikáról címmel rendez konferenciát az MMA
A rendezvénynek hétfőn a Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza, kedden pedig a Pesti Vigadó ad otthont - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az MMA Művészetelméleti Tagozatának konferenciája kísérletet tesz átfogó képet adni a művészetkritika jelen állapotáról, főbb törekvéseiről, a vizsgált művészeti ágakhoz fűződő viszonyáról, fogadtatásáról.

A konferencián a képzőművészet, iparművészet, fotóművészet, építőművészet, filmművészet, színházművészet, zeneművészet és az irodalom szekciójában zajlanak az előadások.

Az egyes szekciók lezárásaként pódiumbeszélgetéseken művészek és művészetkritikusok jelenítik meg az eltérő oldalak véleményét.

A rendezvényt Vashegyi György, az MMA elnöke nyitja meg, a levezető elnök Farkas Ádám szobrászművész, az MMA rendes tagja; Kucsera Tamás Gergely művészetfilozófus, az MMA főtitkára; Tóth Klára filmkritikus, publicista, az MMA levelező tagja és Solymosi Tari Emőke zenetörténész, az MMA Művészetelméleti Tagozatának
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 12:41
Tőzsde - Erőteljes indexemelkedés az európai tőzsdéken
"nagyon jónak" minősítette a csütörtökön Kínával Washingtonban megkezdett tárgyalásokat. A Fehér Ház egyik tisztviselője pedig azt mondta, hogy "valószínűleg a vártnál jobban" alakultak a tárgyalások csütörtökön.

Európában külön fokozta a befektetői kedvet a rendezett Brexit egyre növekvő esélye is. Ez volt egyúttal a londoni index kezdeti gyengülésének az oka is, a font-sterling árfolyamát ugyanis csütörtökön jelentősen megemelte a brit és ír miniszterelnökök közötti egyeztetés kedvező piaci fogadtatása. A J.P.Morgan befektetési tanácsadó szakértői ennek köszönhetően 5 százalékról 50 százalékra növelték egy megállapodásos Brexit valószínűségét.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 1,93 és 2,07 százalékkal magasabban álltak az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 2,04 százalékkal erősödött.

Londonban 0,73 százalékkal emelkedéssel végzett az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok szerint. A frankfurti DAX index 2,76 százalék, a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:52
Szijjártó Péter: a magyarok jogai nem sérülhetnek a Brexit után sem
kapcsolatokban, és ezt most jó lenne elkerülni" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: ebben egyetértés született valamennyi brit tárgyalópartnerével.

Azokra a brit sajtótalálgatásokra reagálva, amelyek szerint Boris Johnson más EU-országoktól, köztük Magyarországtól kérné a Brexit esetleges halasztásának megvétózását, Szijjártó Péter kijelentette, hogy "olvastuk az erről szóló pletykákat, de (a magyar kormányhoz) nem érkezett ilyen megkeresés".

Az MTI kérdésére, hogy milyen a fogadtatása az EU-tagállamok részéről a brit kormányfő által e héten előterjesztett új Brexit-megállapodási javaslatnak, Szijjártó Péter azt mondta: azt nem tudja, hogy egy új megállapodást néhány nap vagy hét alatt tető alá lehet-e hozni mind a 27 EU-tagállam egyetértésével, de "ez a válasz sem igent, sem nemet nem jelent, és semmiképpen nem jelenti annak kizárását, hogy ez mégiscsak lehetséges".

Hozzátette: meggyőződése szerint erre a kérdésre jelenleg senki nem tudja a választ, ezért rendkívül
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 15:27
PM-államtitkár: háromszázezerrel nőtt a női foglalkoztatottak száma kilenc év alatt
foglalkoztatást a nők számára.

Beszélt arról is, hogy a 25 év alatti, az 55 év feletti és a gyesről a munka világába visszatérni szándékozó nőket foglalkoztatóknak támogatást adnak. Emellett maximum havi negyvenezer forintos támogatást kapnak azok a kisgyermekes nők, akik úgy kezdenek el ismét dolgozni, hogy a településükön vagy nincs bölcsőde, vagy nincs szabad férőhely, így alapítványi, vagy családi napközibe kénytelenek járatni a gyermeküket. Ez a program augusztus 9-én indult, és pozitív a fogadtatása, eddig több mint ezren regisztráltak - ismertette az államtitkár.

A cél, hogy a nőknek nagyobb lehetőséget biztosítsanak a munkaerőpiacon - mondta.

Bodó Sándor emlékeztetett, hogy a hazai foglalkoztatási ráta elérte a 70,2 százalékot, a munkanélküliségi ráta pedig 3,4 százalékos. Míg 2010 környékén 3,6-3,7 millióan dolgoztak Magyarországon, addig ma több mint négymillió embernek van munkája.

Hámori György, Kapuvár polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az idén ötven éves
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:51
Tel-Avivban szerepelt az Operettszínház a Menyasszonytánc című előadásával
Az előadást köszöntő beszédében Benkő Levente, Magyarország tel-avivi nagykövete elmondta, hogy az elmúlt fél évben, a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából rendezett Magyar Kulturális Évad keretében már mintegy harmincezer izraeli vett részt a több tucat programon, melyek a klasszikus zenétől a népzenén és az operetten át a gasztronómiáig és a magyar filmhétig íveltek, valamint színházi, cirkuszi, irodalmi, és kortárs képzőművészeti élményt is nyújtottak a közönségnek. A rendezvénysorozat részeként mutatták be a klezmer-musicalt.

"A Menyasszonytánc olyan történeteket mesél el, melyekhez hasonlókat mindannyian hallottunk a családunkban, akik akár Magyarországon, akár az elcsatolt területeken, akár Izraelben élünk" - mondta el Kiss B. Attila, az Operettszínház főigazgatója az MTI tudósítójának.

"Nagyon szép és mély emberi történet, rengeteg humor és nagyszerű muzsika van benne. Nem lepett meg a siker, egyrészt mert kiváló, mélyen érintő és színes mű,
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 11:11
Kálmán Imre Csárdáskirálynő című műve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható
Az operett július 13-án, szombaton, valamint augusztus 9-én és 10-én is látható 20 órától a margitszigeti színpadon.

Az elmúlt évad nagysikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatja be a Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre klasszikus szerzeménye minden idők legnépszerűbb nagyoperettje lett, amely 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20. századi diadalmenete óta semmit sem veszített sem elevenségéből, sem népszerűségéből - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, hogy az operett a háború árnyékában született, egy évig dolgozott rajta Kálmán Imre, majd feladta a munkát, végül Lehár Ferenc biztatására fejezte be a művet.

Mint elhangzott, a produkcióval visszatérnek az ősbemutató anyagához, visszaállították az eredeti Gábor Andor-féle szöveget.

Kiss-B.
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 12:52
A nagy kívánság
A nagy kívánság

Siet haza. Fáradt a lépte.
A kopott ajtót már elérte.
Ott hallgatódzik egy parányit,
aztán a kis családra rányit.
Az öt kicsinyt az asszony éppen
most fekteti le sorra szépen.
Vidám, meglepett ujjongás a
fáradt apa fogadtatása.
Leül a székre, hosszan hallgat.
Örül az öt csicsergő hangnak.
Est imájuk, amint mondják,
mintha levennék minden gondját.

Karácsonyeste nincs már messze,
s ki mit kívánna, mit szeretne,
elsorolgatja kérő szóval,
úgy beszélget a Megváltóval.
Egyiknek sincsen nagy igénye.
Szegény gyermek mi sokat kérne?
Karácsonyfát, cukrot a fára,
égő gyertyákat zöld ágára.
Pénzt apukának tüzelőre,
új talpat a lyukas cipőre.

A kis Annus csak várja békén,
míg rá is sor kerül a végén,
s kicsi kezét imára téve,
kitekint a csillagos éjbe:
,,Édes Úr Jézus, kérlek szépen,
hozz karácsonyra babát nékem.
Beszélőt, alvót,
kalmanpiroska, 2019. július 03. szerda, 13:59
Képek, videók
Pezsgős fogadtatás
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 14:06
Zenés fogadtatás
cs57
2007. február 01. csütörtök, 10:14
Majorett fogadtatás
cs57
2007. február 01. csütörtök, 10:08
gyimesi fogadtatás.jpg
agnia
2006. szeptember 15. péntek, 16:25
Bernadette_Soubirous.p ng
isti53
2012. április 16. hétfő, 06:13
Soubirous Bernadette
majamaria
2011. március 17. csütörtök, 10:52
Soubirous Bernadette
majamaria
2011. március 17. csütörtök, 10:48
Szent Bernadett
isti53
2012. április 16. hétfő, 06:13
orig-Szent_Bernadette_ .jp
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:38
andrea...jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:05
andrea névnj.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névgh.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
andrea név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
Andrea
terezia1951
2018. április 19. csütörtök, 21:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.