Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:43 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy film csodálatos fogadtatása
Mivel magyarázható a Lordes óriási sikere?
Itt olvasható Link

Bemutató videó - Lourdes - Bande-annonce Link

Bemutató videó - Bernadett - Lourdes legendája I-II. Link

*

- Teljes film - Bernadette Soubirous von Lourdes I. rész Link
Lejátszási idő 2 óra
Szent Bernadett - Lourdes - Franciaország
Élettörténet nyomtatható formában:
Megható, tanulságos történeti film, amelyből példát vehetünk a tisztességre, a családszeretetre, a becsületre, a kitartásra, hitre, önzetlen szeretetre!
A mai fiatal generációknak, a média által sugárzott show műsorok, sorozatok, és értéktelen "sablon filmek" semmiféle példát nem állítanak a fentiekre. Inkább olyat sugallnak hogy a földi karrier hajszolása, az irigység, a gőg, a gyűlölet, a mások eltaposása magunk előrelépése érdekében, a boldogulás záloga. De milyen boldogulásé? Egy olyan lété, amely véges, emberi és ingatag, és sokszor csak tisztességtelen áron tartható fent, de maximum a földi létezés elmúlásának napjáig. A lélek pedig, a pogány erkölcstelen világ által, egy elfeledtetni kívánt, folyton megtagadott és letagadott, elhessegetett gondolat csupán, melyről a világ azt állítja, hogy egyházak, Istenfélők bolond szüleménye csupán.
A jó ízlésű emberek pozitívan értékelik ezt a fimet.
Akik nem, azoknak pedig jobb, ha negatív vélemény nyilvánítás helyett elgondolkodnak, kicsit elcsendesedve magukban, értékelve színtelen, demagóg és ateista világukat jellemző életvitelüket. Valóban boldog vagy? Nem lehet, hogy csak ezzel etet a világ, és csak bábú vagy a kapitalista, politikától részeg, karrier és pénz éhes világ gépezetében? Ó dehogynem. Csak még nem mered beismerni magad előtt sem. Nem is létezel mint egyéniség, mint ember, akinek VAN lelke és érzelem világa, aki KÉPES volna a jóra, a szeretetre, az önzetlenségre, és ÉRDEMES volna egy szebb életre.
Báb vagy csupán, míg fel nem nyitja valaki a szemed!
A lelkedet és Istent soha nem vehetik el tőled, és minden élethelyzetben reményt ad! Ezt sugallja immáron Szent Bernadett élete is számodra! Nem ez a sárból és vízből lévő világ az, amely kulcsa a boldogságodnak, légy bármilyen körülmények között!
Csak átutazóban vagy e világon, és gondolom, nem egy vonaton, hanem a célállomáson várod inkább a boldogságot. A kérdés, hogy az átutazás során felkészülsz-e egy olyan találkozásra, amelyben még sosem volt részed, vagy csak a sötét semmi felé dübörög az életed, a céltalan megsemmisülés felé.

- Rövid film - Bernadette Soubirous von Lourdes II. rész Link
1879. április 16-án, 35 éves korában tért meg teremtőjéhez Soubirous Szent Bernadett, a nevers-i kolostorban. Akik halálos ágyát körülállták, azt mondták, agóniája Krisztus kereszthalálára emlékeztetett. Bernadett tizennégy éves volt, amikor Lourdes-ben megjelent neki a Szűzanya. A jelenések utáni években sokat szenvedett, zaklatták, vádolták, vallatták, sokszor ellenséges szándékkal. Legnagyobb vágya az volt, hogy eltűnhessen a világ szeme elől. 1866-ban felvételt nyert a nevers-i iskola- és szeretet-nővérek Saint-Gilgard-kolostorába, s haláláig itt volt.
Felvételünk egy zarándoklat során készült: képek a nevers-i kolostorból, Tóth Andrea idegenvezetésével. Ha tetszett a videónk, kérjük, ossza meg barátaival, ismerőseivel
maroka, 2019. június 25. kedd, 08:20
Címkék: Bernadette Soubirous, Szent Bernadett, Soubirous Szent Bernadett, Tóth Andrea, film csodálatos, média által,
Kommentek
A nagy kívánság
A nagy kívánság

Siet haza. Fáradt a lépte.
A kopott ajtót már elérte.
Ott hallgatódzik egy parányit,
aztán a kis családra rányit.
Az öt kicsinyt az asszony éppen
most fekteti le sorra szépen.
Vidám, meglepett ujjongás a
fáradt apa fogadtatása.
Leül a székre, hosszan hallgat.
Örül az öt csicsergő hangnak.
Est imájuk, amint mondják,
mintha levennék minden gondját.

Karácsonyeste nincs már messze,
s ki mit kívánna, mit szeretne,
elsorolgatja kérő szóval,
úgy beszélget a Megváltóval.
Egyiknek sincsen nagy igénye.
Szegény gyermek mi sokat kérne?
Karácsonyfát, cukrot a fára,
égő gyertyákat zöld ágára.
Pénzt apukának tüzelőre,
új talpat a lyukas cipőre.

A kis Annus csak várja békén,
míg rá is sor kerül a végén,
s kicsi kezét imára téve,
kitekint a csillagos éjbe:
,,Édes Úr Jézus, kérlek szépen,
hozz karácsonyra babát nékem.
Beszélőt, alvót,
kalmanpiroska, 2019. július 03. szerda, 13:59
Nőtt a Zwack árbevétele és nyeresége
meghaladta a 14,35 milliárd forintot, 18,2 százalékkal volt magasabb a bázisidőszaki árbevételnél.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 19,9 százalékkal nőtt, a beszámoló szerint a növekedés legnagyobb részét a népegészségügyi termékadó 2019. január 1-jétől életbe lépő emelkedése generálta, emiatt a pálinkákból és keserű likőrökből decemberben mintegy 3-4 havi fogyasztásnak megfelelő extra értékesítés történt. A forgalomnövekedés kisebb részét a bővülő fogyasztás és az új termékek kedvező piaci fogadtatása okozta.

A beszámolóban kiemelték azt is: a decemberi elővásárlás, valamint a jelentős januári áremelkedés által okozott fogyasztói "sokk" miatt az üzleti év utolsó negyedéve minden korábbinál gyengébb eredményt hoz majd. Ezzel együtt is a bázist mintegy 10 százalékkal meghaladó éves adózott eredményt várnak az üzleti év egészére.

A társaság bevételének csaknem 90 százaléka a magyar piacról származik, ezért a gazdálkodást alapvetően határozza meg a belföldi fogyasztás alakulása. Az elmúlt
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 20:09
Bakondi: az EP-választások kampányeseménye volt az EP-ben lefolytatott beszélgetés
A vita fogadtatásáról azt mondta: a baloldali és liberális média próbálja felhívni a figyelmet Magyarország általuk vélt hibáira, európai értékekkel szerintük össze nem egyeztethető magatartására. Ezek a főtanácsadó szerint vagy teljes mértékben valótlanságok, vagy "felnagyított" esetek.

Jelezte, három fő kérdés került szóba szerdán: a munka törvénykönyvének módosítása, a közigazgatási bíráskodás bevezetése és a budapesti tüntetések.

Közölte: az EU-tagállamok "több mint felében" a magyarországi 400-nál magasabb, 410 óra fölötti a túlórakeret, szintén több mint a tagországok felében van közigazgatási bíróság, a tüntetések esetében pedig akkor jártak volna el politikailag korrekten - amire korábban nagy hangsúlyt helyeztek -, ha egyúttal a franciaországi, németországi, belgiumi tüntetésekre is figyelmet fordítottak volna.

Bakondi György elmondta: az európai szocialisták csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "büszkén mondta", hogy húsz éve konzultál Soros
velemenyezd, 2019. február 02. szombat, 21:35
Szijjártó: Magyarország és Lengyelország ellenzi, hogy "hátsó ajtón" visszahozzák a migrációs csomagot
mondott, emellett a visegrádi csoport (V4) keretében folytatott együttműködésüknek köszönhetően az Európai Unió (EU) napirendjéről lekerültek a kötelező menekültelosztási kvóták.

Ezek, a migráció megállítását célzó sikerek kiváltották "mind az EU, mind az ENSZ bürokratáinak revansvágyát", az érintettek Szijjártó Péter szerint jól láthatóan nemcsak "vissza akarnak vágni a közép-európai országoknak a kötelező migrációs kvóta elmaradása, valamint a globális migrációs csomag nem kellőképpen lelkes fogadtatása miatt", hanem a témát folyamatosan "a hátsó ajtón" akarják visszahozni.

A miniszter kifejtette: "jól látható a törekvés arra, hogy az ENSZ, illetve az EU különböző dokumentumaiban a globális migrációs csomagot fejezetenként hozzák vissza", és ha együtt, egységében nem sikerült, akkor így teremtsenek belőle nemzetközi jogi hivatkozási alapot.

A Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszterrel folytatott tárgyalásokról közölte: megegyezésük szerint a két ország összefog annak érdekében, hogy
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 16:41
Felmérés: a szlovén miniszterelnök pártja átvette a vezetést a jobboldali ellenzéktől a támogatottsági listán
A 700 ember megkérdezésével múlt héten készített közvélemény-kutatás eredménye szerint a szlovén pártok támogatottsági listáján első helyen jelenleg a Sarec vezette LMS áll 18 százalékkal, ezzel a legutóbbi felmérés óta 5,2 százalékponttal nőtt a kormányfő pártjának népszerűsége. A második helyen az SDS végzett 16,9 százalékkal, őt követik a Szociáldemokraták (SD) 11,7, a Baloldal (Levica) 7,1 és konzervatív Új Szlovénia (NSI) 4,1 százalékos támogatottsággal.

A 4 százalékos parlamenti küszöböt nem érte el Miro Cerar volt miniszterelnök balközép pártja, a Modern Közép Párt (SMC), a balközép Szlovén Nyugdíjasok Párt (DeSUS) és Alenka Bratusek volt miniszterelnök szintén balközép irányultságú pártja (Stranka AB) - mindhárom az ötpárti, kisebbségi kormánykoalíció tagja.

A megkérdezett szlovének 56,1 százaléka szerint a kormány jó irányba halad. A szlovén kabinetek politikája az elmúlt tíz évben egyszer sem élvezett ekkora támogatást.

A tavaly júniusi előrehozott parlamenti választásokat az
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 13:11
A PV-Invest idén állítja üzembe első naperőmű-rendszerét Zsombón
Megjegyezte egyúttal, hogy a naperőművek piaca jelentős, akár évtizedekig is eltartó fellendülés előtt áll, szakértői becslések szerint az ágazatba 2050-ig 20 ezer milliárd euró befektetés érkezhet.

Günter Grabner, az osztrák anyacég, a PV-Invest GmbH ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a 2009-es alapítása óta a társaság Ausztria mellett Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Szlovéniában és Iránban is indított naperőművi projekteket, idén pedig a magyarországi fejlesztéseket helyezte előtérbe. Utóbbiakata a PV Invest elsősorban magyar banki háttérrel biztosítja, és itteni befektetőknek, ezen belül lakossági ügyfeleknek is kínál naperőmű-kötvényeket - közölte.

Erik Aal ismertette a cég lefrisssebb felmérését: ezek szerint majdnem minden megkérdezett fontosnak tartja Magyarországon a megújuló energiaforrásokat, amelyek a hagyományos rendszereket a válaszolók 73 százaléka szerint válthatják fel. A reprezentatív, 500 válasz
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 14:22
Francia zavargások - A franciák továbbra is támogatják a sárgamellényeseket, de megosztottak a tüntetések folyt
Az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérése szerint, amelyet a BFM hírtelevízió ismertetett, a szociális mozgalom támogatottsága továbbra is 73 százalékos a francia társadalomban, de már csak 53 százalék támogatja a tüntetések folytatását.

Az Opinionway intézet felmérése szerint, amelyet az LCI hírtelevízió tett közzé, 54 százalék szerint abba kellene hagyni a megmozdulást. Az Odoxa felmérése a France Info hírrádióban viszont szintén azt mutatta, hogy a társadalom 54 százaléka szeretné, ha folytatnák a sárgamellényesek a tiltakozásokat.

Összességében a tüntetések támogatása valamelyest csökkent, a múlt hétvégén ugyanis még 66 százalékos volt.

A franciák a köztársasági elnök hétfő esti televíziós beszédét illetően is megosztottak: az Opinionway szerint a franciák felét meggyőzte Emmanuel Macron, ugyanennyien gondolják az ellentétét. Az Odoxánál viszont a megkérdezetteknek csak negyven százaléka találta meggyőzőnek az államfő beszédét.

Valamennyi intézet ugyanakkor azt jelzi, hogy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:45
Képek, videók
Pezsgős fogadtatás
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 14:06
Zenés fogadtatás
cs57
2007. február 01. csütörtök, 10:14
Majorett fogadtatás
cs57
2007. február 01. csütörtök, 10:08
gyimesi fogadtatás.jpg
agnia
2006. szeptember 15. péntek, 16:25
Bernadette_Soubirous.p ng
isti53
2012. április 16. hétfő, 06:13
Soubirous Bernadette
majamaria
2011. március 17. csütörtök, 10:52
Soubirous Bernadette
majamaria
2011. március 17. csütörtök, 10:48
Szent Bernadett
isti53
2012. április 16. hétfő, 06:13
orig-Szent_Bernadette_ .jp
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:38
andrea...jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:05
andrea névnj.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névgh.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
andrea név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
Andrea
terezia1951
2018. április 19. csütörtök, 21:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.