Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 03:28 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nézz Isten igazságai szerint a testedre!
,,Az a legjobb a tested számára, ha elfogadod, amit Isten tesz érted." (Róma 12,1 az angol kortárs bibliafordítás, a The Message alapján)


Az imádság, dicsőítés vagy igeolvasás mellett az is lelki önfegyelmet kíván, hogy gondot viselj a testedről. Isten azt szeretné, hogy 2014-ben ezen a területen is sikeres legyél.

Pál apostol azt mondja: Helyezd Isten elé áldozatként a mindennapi életed különböző területeit - az alvásodat, étkezésedet, munkába járásodat és minden programodat - az Ő segítségével! (Róma 12,1 MSG alapján)

Ha gondozod a testedet, azzal Istent dicsőíted. Sohasem késő, hogy elkezdd ezt a fontos feladatot! Mielőtt még elkezdenéd az egészséges életmódot, fel kell ismerned, hogy ez egy hitbeli lépés. Ahogy az is, amit Péter tett meg a hajóból a vízre, úgy minden egyes “hitlépés", amelyet az egészséged megőrzéséért teszel, tovább növeli a bizalmadat Istenben. Minden lépés segít, hogy jobban bízz benne: mindenből a legjobbat adja neked. Ugyanez a bibliavers így folytatódik: “Az a legjobb a testednek is, ha elfogadod, amit Isten szán neked."

A Biblia három fő igazságot jelent ki az egészséges életről. Ha megérted ezeket, mielőtt belevágnál, akkor teljesen meg fog változni az egészséges életről alkotott képed.

1. Isten alkotta a testünket. A Zsoltárok 139,13-ban ez áll: “Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében“. Legalább annyira a sáfársághoz tartozik az is, hogy odafigyelünk a testi egészségünkre, mint az, hogy mire mennyit költünk.

2. Jézus árat fizetett a testünkért. A Biblia ezt mondja: “Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Kor 6,19-20) Jézus nem csak a lelkünkért fizetett a kereszten, hanem a testünkért is. Istent dicsőíted azzal, ha gondot viselsz a testedről.

3. A Szentlélek a testünkben él. A Biblia azt mondja, hogy ha hívő vagy, akkor tested a Szentlélek temploma, tehát a Szentlélek lakik benned (1Kor 3,16). Az egyik módja annak, hogy gondot viselj Isten templomáról az, ha egészségesen élsz. Ahogy az imaházat sem szeretnéd rossz körülmények között látni, ugyanígy szeretné Isten azt, hogy így tekints a testedre is.

Ha teljesen elfogadod Isten Szavának az igazságait a testedről, akkor gyökeresen megváltozott látásmóddal nézhetsz az új évre. Hitbeli lépést teszel azáltal, hogy odafigyelsz a testedre, mert Isten szemével nézel rá. Ez azt jelenti, hogy már nem azért szeretnél egészségesen élni, hogy pár évvel tovább élj, beleférj egy bizonyos ruhádba vagy hogy jobban nézz ki, hanem azért, hogy ezzel is dicsőítsd Istent.

Ez nagyon felszabadító és bátorító ok rá, hogy egészségesen kezdj élni 2014-ben!

Beszéljünk róla:

A testünkkel kapcsolatban említett három igazság közül melyik motivál a leginkább az egészséges életre? Vajon miért az?
Miért követel lelki fegyelmet az egészséges életmód?
radvanszki_jozsef, 2014. január 25. szombat, 11:07
Címkék: Nézz Isten, Helyezd Isten, Isten Szavának, tested számára, angol kortárs, mindennapi életed,
Kommentek
Heiner Ágnes versei
naplementét.

Halál


Feltépi a sebeket...

Feltépi a sebeket,
Kibuggyan a meleg vér...
Marcangolja körmeivel,
Port fúj bele a hűvös szél...

Simogatja a hegeket,
Szívét mardossa szét...
Letörölné könnyeivel,
De a szív kővé lett rég...

Fájdalom


Ha csillagok közt jársz

Ha csillagok közt jársz
Engem ott mindig megtalálsz
Hisz nem vagyok én már Isten mása
Csupán a holtak társa.

Nézz fel az égre
S ha igazán kívánod
Mosolyom ott ragyog
Nyugalom övez engem végre.

Nézd a csillagot
Mi valaha voltam
Most ott vagyok
S emlékem így rád hagyom.

HalálHallom...

Hallom, hogy üti az ajtót:
Kop, kop
És csendben azt súgja:
Most, most
Én mondanám, hogy:
Nem, nem
De érzem, hogy:
Kell, kell
És csendben
menusgabor, 2020. július 10. péntek, 21:00
Hámori István Péter versei
mosogat.

"Mondd, mit érlel annak a sorsa",
ki önszántából lett szegény?
És most örök frankhitel-szolga,
mert távolodik a remény.
Kapaszkodik, melózik egyre,
s hiába árfolyamra gát.
Ácsingózik a banki kegyre,
de nem éri utol magát.

"S mondd, mit érlel annak a sorsa",
ki verset ír, mert így fizet?
Tulajdona egy régi Corsa,
ám versével nem szít tüzet.
Úgy érzi, le kell írni mindent,
akkor is, ha hallgat a száj.
Tanúul megidézi Istent,
de nem lesz hős, ha nem muszáj.

Idézet sorok: József Attila: Mondd, mit érlel... valamint Baranyi Ferenc: A kérdések folytatása


Mikor vagy

Mikor rám nézel beköszönnek
Otthonunkba a víg hegyek.

Mikor mosolyogsz szembejönnek
Mind, akik minket értenek.

Mikor beszélsz felcsilingelnek
Száncsengők rézharangjai,

Mikor szeretsz e néma jelnek
Megszólalnak a
menusgabor, 2020. július 08. szerda, 21:30
Pio atya és az Oltáriszentség
kapcsolatban megtámadja...
Amíg az ember nem biztos abban, hogy súlyos bűnt követett el, nem kell távol tartani magát a szentáldozástól.
* * *
Padre Pio a legcsekélyebb hanyagságot sem tűri el az Eucharisztiát megillető tiszteletben. Az "éppen csak" módon végzett térdhajlítások, az olyanféle gyors "látogatások, melyek tisztelik a szenteket és megfeledkeznek a Királyról", a tabernákulum előtti kevésbé korrekt magatartás: mindez az ő szemében súlyos sérelmet jelent a valláserkölcsre, de az "isteni foglyot" megillető szeretetre nézve is.

*
- Az aggodalom az egyik legnagyobb csapda, amelybe az igazi erény és a vallásos buzgóság beleeshet. Úgy tűnik, mintha a jóra sarkallana, ehelyett azonban elhidegít, gátol, megakaszt, ezért minden helyzetben óvakodnunk kell tőle, különösen az imádságban.
Jó lesz emlékeznünk, hogy az imádság kegyelmei nem a föld vizei, hanem az égé, és ezért minden erőfeszítésünk sem elegendő, hogy elnyerjük azokat. Nagyon nagy szorgalommal kell
maroka, 2020. július 03. péntek, 22:47
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-07-01)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Beszédesség hatja át.

10 - Tíz - Magasabb összefüggések

A mindent magába foglaló, felölelő, beolvasztó összefüggések száma. Jelzi egy ciklus végét, a befejezést, a megérkezést. Az Isteni Harmónia és a tejút száma is ez. Azt jelzi, hogy új útra lépsz, mely út kitágítja korábbi kereteidet, szétfeszíti a határokat. A vonzás és taszítás, a siker és a bukás egyaránt benne rejtőzik. Arkangyali erejű szám. Ha tizedikén kapod, akkor hatása felerősödik. A számmisztika nem ismeri a 10-es számot - az egy és a nulla együtt újra egyet ad.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ha plátói szerelmed van, ma esélyed van arra, hogy az valóságos legyen. Párkapcsolatban megértés egymás iránt.
agica2004, 2020. július 03. péntek, 17:50
12. évközi hét hétfő 06.22
könyvéből
Az Úr megbünteti és megalázza hűtlen népét.
Ozeának, Izrael királyának napjaiban Szalmanasszár, Asszíria királya átvonult Izrael egész országán, és Szamaria ellen vonult. Háromévi ostrom után, Ozea király uralkodásának kilencedik esztendejében foglalta el Szamariát Asszíria királya. Izrael lakosságát Asszíriába hurcolta: Hálá városában telepítette le őket, Gózán tartomány folyója, a Hábor mellett, meg a médek városaiban.
Az történt ugyanis, hogy Izrael fiai vétkeztek az Úr, az ő Istenük ellen, aki kihozta őket Egyiptom földjéről, a fáraónak, Egyiptom királyának hatalmából. Idegen isteneknek szolgáltak, és azoknak a pogány nemzeteknek szokásai szerint éltek, amelyeket az Úr elűzött Izrael fiai elől. Így cselekedtek Izrael királyai is.
Pedig az Úr figyelmeztette Izrael és Júda országát számos prófétája és látnoka által ilyen szavakkal: ,,Térjetek meg gonosz utaitokról! Tartsátok meg parancsaimat és szertartásaimat azok szerint a törvények szerint, amelyeket atyáitoknak
maroka, 2020. június 22. hétfő, 09:35
Lankadt kezek
,,Azért a lankadt kezeket és megroggyant térdeket egyenesítsétek ki, és lábatok az egyenes úton járjon, hogy a sánta meg ne botoljon, hanem inkább meggyógyuljon" (Zsid 12,12-13).

Ez az igevers Isten bátorító szava nekünk, hogy emeljük fel hittel kezünket és erősítsük térdeinket a hitben. Hitünk gyakran fáradt, gyenge és közömbös lesz és imádságaink elveszítik erejüket és hatékonyságukat.
Az Úr ezen a helyen jól illusztrálja ezt. Kimutatja, hogy amikor elkedvetlenedünk és annyira félünk, hogy még egyetlen kicsiny akadály is lenyom és megrémít bennünket, akkor kísértést érzünk arra, hogy inkább válasszuk a könnyű utat, mint hogy szembe nézzünk vele. Talán van valami fizikai betegség, amit Isten kész meggyógyítani, de erőfeszítést kíván a mi részünkről. Meg van a kísértésünk arra, hogy valaki másnál keressünk segítséget, vagy körüljárjuk az akadályt valamilyen más módszerrel.
Hajlamosak vagyunk arra, hogy sokféle módon körüljárjuk a sürgős eseteket ahelyett, hogy egyenesen feléjük
kalmanpiroska, 2020. június 21. vasárnap, 06:56
Reményik Sándor: Csendes csodák - vallásos
Amolyan nyárindító versként is olvashatjuk Reményik Sándor halk, szép költeményét. Ha figyelmesek és érzékenyek tudunk lenni a ,,csendes csodákra", akkor minden egyes nap felfoghatatlan gazdagságot tartogat. Amikor figyeljük a futó árnyékokat vagy a felhőket égen-vízen, amikor beszippantjuk a virágok illatát és gyönyörködünk a színekben, megérezzük, hogy mindezeken keresztül ,,Isten szól: jövök".

Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezedet a szívedre
Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?

Nézz a sötétkék végtelenbe,
Nézd a kis ezüstpontokat:
Nem csoda-e, hogy árva lelked
Feléjük szárnyat bontogat?

Nézd, árnyékod hogy fut előled,
Hogy nő, hogy törpül el veled.
Nem csoda ez? - s hogy tükröződni
Látod a vízben az eget?

Ne várj nagy dolgot
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 17:03
Evangélium
Egyetlen rosszabb dolog van annál, mint hogy csendben nézzük végig, amint a világ elveszettjei egyenes úton rohannak a pokolba: annak a bűne, ha egy másik evangéliumot prédikálunk, mint amit a szentek átvettek. Ezért őrizkedjünk a kortárs evangéliumi keresztyénség "örömhírétől", mert ez felvizezett, a kultúra által megmetszett, megcsonkított evangélium, amely megengedi az embernek, hogy istenfélőnek látsszon, miközben tagadja annak erejét, megvallja Istent, miközben a cselekedeteivel tagadja Őt, Jézust "Uram, Uram"-nak nevezi, de közben nem teszi az Atya akaratát. Jaj nekünk, ha nem prédikáljuk az evangéliumot, de még inkább jaj nekünk, ha azt helytelenül hirdetjük!

Paul Washer
kalmanpiroska, 2020. június 11. csütörtök, 21:30
Képek, videók
Buda F.Isten szalmaszálán
liliana01
2020. július 12. vasárnap, 10:48
Isten gyötrődései.jpg
liliana01
2020. július 10. péntek, 15:32
isten keze0703.jpg
maroka
2020. július 03. péntek, 13:01
pio atya_isten titkai.jpg
maroka
2020. június 17. szerda, 18:56
Isten szeret
dandej
2020. június 16. kedd, 13:11
isten teste és vére0608.j
maroka
2020. június 08. hétfő, 12:29
Hűség Isten felé
dandej
2020. június 03. szerda, 09:13
Isten hűsége
dandej
2020. június 03. szerda, 09:11
isten a szeretet0511.png
maroka
2020. május 11. hétfő, 11:00
Isten vekünk
dandej
2020. április 29. szerda, 20:28
Szonett, Heléna számára.j
chillik
2018. május 09. szerda, 05:28
A szamaras ember 01.jpg
chillik
2016. október 01. szombat, 04:43
A szamaras ember 02.jpg
chillik
2016. október 01. szombat, 04:42
Agyunk számára
sanci81
2016. február 10. szerda, 15:30
Azok számára nincs boldog
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.