Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:24 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kefires lángos
Hozzávalók:

1 kg liszt,
2 zacskó 7g-os Dr. Oetker instant élesztő,
3 dkg só,
6 dl kefir,
3 tojás,

1-1,5 liter olaj a kisütéshez.
Sajt, tejföl, fokhagyma a tetejére.

A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd belekeverjük az instant élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.

A megkelt tésztából egy darabot kiveszünk, 6-8 cm átmérőjű rudat formázunk belőle és kb. 2 cm széles szeleteket vágunk. Egy-egy szeletet lisztes kézzel lángos formára igazítunk. Egy deszkán előkészítjük az egy-egy sütéshez kellő mennyiséget. Én kisebb méretű lángosokat szoktam készíteni, hogy a gyerekeknek is megfelelő méretű legyen.

A megformált lángosokat forró olajba tesszük, és pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A kész lángost ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával, sóval ízesítjük. Melegen fogyasztjuk.

A maradék tészta hűtőben jól lezárt edényben 1-2 napig eltartható.

Link
bkisseva, 2018. május 03. csütörtök, 12:57
Címkék: lisztet átszitáljuk, instant élesztőt, tésztát kelesztőtálban, duplájára kelesztjük, optimális kelesztési, megkelt tésztából,
Kommentek
Tegnap...
megint ügyeket intéztünk...ebéd után meg elmentünk egy kicsit fürödni,kényeztettük magunkat.Elég sokan voltak nem szeretek igy menni...
Na majd ha az iskola megkezdődik akkor csökken a létszám.
Nagyon begyulladt a szemem ..a könnycsatornám el van zárodva és mindig könnyezik a szemem.Amikor süt a nap,fúj a szél még jobban...sokszor kell törölgetni és valami bacit biztos beletörlök.
Tegnap meg a viz is...este már kamilláztam ma meg vettem kenőcsöt rá.
Egyszer már megműtötték de újra elzáródott...mű könnycsatornát lehetne beültetni de én már nem megyek bele...már olyan sokszor altattak nem tesz jót.
Majd egyszer nem ébredek fel.Ha nyugdijas leszek jobban tudok majd vigyázni a szmemre.Minden vegyszer is ingerli...de itthon azért nincs olyan sok .
Ma még főznöm is kell kefíres lángost sütök...a párom már napok óta ezt szeretne enni...legyen meg az akarata
villanas, 2017. december 17. vasárnap, 12:53
Kefires hűtős lángos
Így készül a házi kefires hűtős lángos - Egy dagasztás és akár egy hétig süthetjük!
Írta: nagyi
• 2017, szeptember 23, szombat

Már sok lángos receptet kipróbáltam, de ennél letapadtam. Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Azóta csak ezt készítem. Ez a recept azért is jó, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is eláll a hűtőben.. mert nincs is jobb, a frissen sült lángosnál.:)

Hozzávalók

1 kg finomliszt
6 dl kefir
4 db tojás
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 e.k. só
2 kávéskanál kristálycukor
étolaj
45 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk
nanoka72, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:06
A Lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 2 db közepes nagyságú főtt burgonya, 3 dkg friss élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1-1 1/2 dl tej, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só; olaj a sütéshez.

Lángos tészta készítése:

1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett
lenke1964, 2015. október 04. vasárnap, 18:59
Kefires lángos ,hűtőben kelesztve
Kefires lángos ,hűtőben kelesztve

Hozzávalók

A tésztához:

1 kg liszt
3 dl tej
1 nagy doboz kefir
5 dkg élesztő
2 tojás
1 kanál só
2 teás k cukor

Az ízesítéshez:

3-4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2dl tejföl
20 dkg sajt

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk,majd a maradék 1 dl tejet is. Jól kidolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk. Én robotgéppel csináltam, és gyönyörű hólyagos lett. Ezután berakjuk a hűtőbe kiolajozott edénybe amibe még dupla akkorán is elfér ha meg kel majd hagyjuk másnapig pihenni.

Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni
horvathnemagdi, 2014. június 03. kedd, 13:12
x
8. 14:18
Előzmény Mucsiné Szedő Éva [Éva] 2010. augusztus 8. 14:14
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Most vagyok itt , még nem olvasgattam mit is írtatok!
Sziasztok, nem jut most eszembe hirtelen semmi, csak egy kis takarékoskodás ami nálunk bevált.
Ha főzeléket főzők, pörkölt van a tetején , de soha nem fogy el a feltét. Ilyenkor másnap a pörköltbőll csinálok gulyáslevest, második fogásnak palacsinta vagy kefires lángos.
Majd legközelebb megírom mit szoktam még főzni ami olcsó és szeretjük
Legyen szép napotok, itt süt a nap, szép idő van nálunk.
#21
2010. augusztus 8. 14:14
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Ezt most kaptam: Még nem próbáltam ki, de beírom, biztos nem rossz:
RIZSFÁNK (olcsó, kiadós csemege főétel gyanánt)
Hozzávalók:
40 dkg rizs, 1 liter tej, csipetnyi só, 15 dkg cukor, 1
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 15:58
kefires lángos 5
valók:
A tésztához:
1 kg liszt
2 . 5 dl tej
6 dl kefir
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál cukor
Az ízesítéshez:
fokhagymás olaj
tejföl
sajt

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 2 . 5 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot.
A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk.
Én robotgéppel csináltam, és gyönyörű hólyagos lett.
Ezután berakjuk a hűtőbe másnapig pihenni.

Másnap, de akár dagasztás után 2-3 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből.
Bőven öntünk olajat a sütőedénybe és jó forróra felmelegítjük.
Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük.

A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot .
ibolya58, 2014. május 29. csütörtök, 14:11
Budapesti nagycsarnok ( vásárcsarnok )
majszolgatunk, hiszen csak így nyerhetünk bepillantást a helyiek vásárlási és alkudozási szokásaiba. Ha mi magunk nem szeretnénk semmit venni, akkor is megéri körbesétálni, mert elég pár perc, hogy magunkba szívjuk a helyiek ritmusát és megismerkedjünk egy lenyűgöző épülettel.


itt aztán lehet mindent kapni, aki pedig megéhezik, ehet a híres magyar lángosból is
Sok féle lángos létezik , a legkedveltebb a sajtos-tejfölös lángos .
gombás
húsos
juhtúrós
káposztás
kefires
kolbászos
kukoricás
s még sok.sok izesitésű


megkostólhatja a méltán híre vecsési savanyúságokat is .

az 1890-es évek óta foglalkoznak savanyítással Vecsésen , s kb : 27 féle savanyúságot
ibolya58, 2014. május 04. vasárnap, 11:02
Képek, videók
kefires lángos
sprint
2008. január 04. péntek, 17:18
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
második kelesztés
kukta
2015. január 24. szombat, 18:56
első kelesztés után
kukta
2015. január 24. szombat, 18:54
kelesztes-nelkuli-sajt os_
yvett789
2015. január 20. kedd, 15:21
Bejgli kelesztés nélkül.j
cipello
2014. november 22. szombat, 19:13
kelesztés után
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:08
fánk kelesztés előtt
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:07
21784_kelesztes-nelkul i-k
tvnati
2012. november 14. szerda, 11:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.