Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:16 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
HOZZÁVALÓK:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
suzymama, 2018. május 16. szerda, 19:29
Címkék: sertésfilét vastag, póréhagymát karikára, szilvát beáztatjuk, filé zsiradékán, roppanós brokkolirózsákat, aszalt szilvát,
Kommentek
Brokkolival töltött canelloni
50 dkg darált pulykacomb
50 dkg brokkoli
25 dkg canelloni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
reszelt sajt
oregánó
kakukkfű
olívaolaj
só, bors

A besamel mártáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A hagymákat összevágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott brokkolit, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, majd meghintjük két kanál liszttel.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 2 dl tejet, és sűrű masszává főzzük a darált húsos brokkolit.
Amíg hűl, elkészítjük a besamelt: a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, lehúzva a tűzről hozzáadagoljuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Az előfőzött canellóni tésztákba töltjük a brokkolis-húsos
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:32
Baconbe göngyölt, fűszeres csirkemell szeletek
Baconbe göngyölt, fűszeres csirkemell szeletek, gombás-zöldséges töltött tojáslepénnyel és vajon párolt brokkolival

Ahogy én készítettem:
A csirkemellet, vékonyabb csíkokra vágtam, befűszereztem (só, bors, pirospaprika, majoranna, kömény, mustár) és bacon szalonna csíkokkal körbetekertem.
Kevés zsiradékon, egy kevés vizet öntve alá, teflon edényben először fedő alatt, amíg a szalonnából a zsír ki nem olvadt, majd fedő nélkül, minden oldalról szép pirosra sütöttem.

Tálalásig melegen tartottam.
Pár darab tojást felütöttem ( 1 tojásból két lepény lesz) adtam hozzá lisztet, tejet, kevéske szódabikarbónát, pici kurkumát, házi ételízesítőt és habosra kevertem habverővel.
Zsiradékon, palacsintasütőben lepényeket sütöttem belőle.
Papírtörlővel a felesleges zsiradékot leitattam róla és tálalásig melegen tartottam.
A brokkolit rózsáira szedtem és vajon puhára pároltam.
Kiszedtem a vajból és a visszamaradt zsiradékban pároltam tovább az aprított
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:20
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva

Hozzávalók:

70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 17:56
Ételek, amelyek tisztán tartják az ereket
Vigyázzunk az artériákra!

A brokkoli hatékonyan tisztítja az ereket
Az artériák azok a vérerek, melyek az oxigénben és tápanyagokban gazdag vért szállítják a sejtekhez. Azonban az artériák falán lerakódhatnak különböző anyagok, ezek pedig plakkokat képezhetnek, amelyek akadályozhatják a vér áramlását. Az étrendünkkel azonban sokat tehetünk a plakk-képződés ellen.


Az eltömődött, illetve a plakkok miatt leszűkült vérerek számos problémát okozhatnak, ezek, ha nem kezeljük őket megfelelően, akár az életünket is veszélyeztethetik. Az eltömődött erek fájdalmas érszűkülethez vezethetnek a lábban, de akár szívrohamot vagy szélütést is okozhatnak.

A plakkok kialakulásában nagy szerepe van a magas koleszterinszintnek, de a dohányzás, az elhízás, amagas vérnyomásis fokozza az érszűkület rizikóját. A megfelelő táplálkozással azonban rendkívül sokat tehetünk azért, hogy a plakkok képződését megakadályozzuk, illetve a már kialakult plakkokat “letakarítsuk" az
suzymama, 2018. május 28. hétfő, 10:19
Vasban gazdag ételek
rá, többek között az oxigénfelvételhez. Ideális esetben a nőknek naponta 15 milligrammra, a férfiaknak 10 milligrammra van szüksége. Mit fogyasszunk, hogy természetes módon pótoljuk a hiányt?

Sötét színű leveles zöldek
A spenót gyakorlatilag mindenki számára elérhető, 100 grammjában több, mint 3 miligramm vas található. Az amaránt zöldje hasonlóan jó választás, akárcsak a fodros kel, a cékla zöldje (nem csak a gumója ehető), a csalán, a bok choy vagy az arugula. Ugyanez a helyzet a brokkolival és a kelkáposztával is. A vason kívül is sok bennük a vitamin és ásványi anyag, így érdemes minél gyakrabban az asztalra tenni őket.

Hüvelyesek
Tele vannak vassal, ráadásul még a fehérjetartalmuk is magas, így a vegetáriánus, illetve vegán étrendbe érdemes minél gyakrabban beépíteni. A szójababban is bőven van vas, akár az edamamét (zöld szójababot), akár az érettebb változatot választjuk. Szintén jó ötlet a lencse, a sárgaborsó, a limabab, a vesebab, a zöldbab és a zöldborsó is. A
suzymama, 2018. március 18. vasárnap, 12:23
Vasban gazdag ételek
van rá, többek között az oxigénfelvételhez. Ideális esetben a nőknek naponta 15 milligrammra, a férfiaknak 10 milligrammra van szüksége. Mit fogyasszunk, hogy természetes módon pótoljuk a hiányt?
Sötét színű leveles zöldek
A spenót gyakorlatilag mindenki számára elérhető, 100 grammjában több, mint 3 miligramm vas található. Az amaránt zöldje hasonlóan jó választás, akárcsak a fodros kel, a cékla zöldje (nem csak a gumója ehető), a csalán, a bok choy vagy az arugula. Ugyanez a helyzet a brokkolival és a kelkáposztával is. A vason kívül is sok bennük a vitamin és ásványi anyag, így érdemes minél gyakrabban az asztalra tenni őket.

Hüvelyesek
Tele vannak vassal, ráadásul még a fehérjetartalmuk is magas, így a vegetáriánus, illetve vegán étrendbe érdemes minél gyakrabban beépíteni. A szójababban is bőven van vas, akár az edamamét (zöld szójababot), akár az érettebb változatot választjuk. Szintén jó ötlet a lencse, a sárgaborsó, a limabab, a vesebab, a zöldbab és a zöldborsó is. A
lovaszmarika, 2018. március 16. péntek, 14:51
Sörlevesek
keverékében pirítsuk meg a kenyeret. Készítsünk elő 5 tálat: a sonkának, a sajtnak, a kenyérnek, egyet a 4 evőkanál tejszínnek, és egyet az apróra vágott petrezselyemnek.
Turmixoljuk össze a levest, majd adjunk hozzá 4 mogyorónyi vajat, 2 evőkanál tejszínt, és keverjük simára.
Tálaláskor mélytányér helyett használjunk leveses csészét, ebbe tegyünk egy-egy adagnyi húst, sajtot, kenyeret, és szedjük rá a forró levest. A tetejét díszítsük petrezselyemmel, és tejszínnel.

SÖRLEVES BUNDÁZOTT BROKKOLIVAL
Hozzávalók: 15 dkg reszelt sajt, 2 ek fűszerpaprika, 40 dkg brokkoli, 1 szál újhagyma, 1 g fokhagyma, 1 fej hagyma, 2 db tojás, 1 l húslé, 4 ek liszt, 2 ek vaj, 5 dl sör, olaj, só, bors

Elkészítése: Egy edényt felforrósítunk, bedörzsöljük fokhagymával, felforrósítjuk benne a vajat, majd megpároljuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a lisztet, felöntjük sörrel és húslével, majd és végül hozzáadjuk a reszelt sajtot. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a lisztet és a sört, ízesítjük
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Képek, videók
lazac brokkolival,gombasz
soosistvan
2013. május 31. péntek, 20:20
rakott csirke brokkolival
ibolya58
2013. május 02. csütörtök, 15:43
brokkolival töltött csirk
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:09
Brokkolival töltött csirk
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 21:00
Brokkolival töltött csírk
kabdeboklara
2008. szeptember 27. szombat, 21:25
Sertésfilé.jpg
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 17:55
Póréhagyma .jpg
pacsakute
2018. december 29. szombat, 17:26
porehagyma.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:01
póréhagyma.jpg
basikele
2013. február 16. szombat, 05:50
póréhagyma.jpg
sarkadykati
2013. január 25. péntek, 03:58
póréhagyma.jpg
snbela44
2013. január 24. csütörtök, 11:09
citromos_porehagyma_le ves
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:40
Póréhagyma.jpg
nemarika
2006. december 17. vasárnap, 17:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.