Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:31 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
"A létfenntartás dögunalmas, és rámegy az ember összes ideje. Asztalt törölni, elmosogatni, padlót mosni, ruhát mosni, lábat mosni, pelenkázni, munkát befejezni, betűhibákat kijavítani, kerítést foltozni, vevőt boldogítani, bűzlő szemetet kivinni, orrba semmit fel nem dugni, reggel mit felvenni, zokni után kutatni, számlát fizetni, hajat mosni, ágyneműt cserélni, bevásárolni, mindent megismételni, munkába menni, asztalt törölni, visszahívni, vécét lehúzni, fiatalnak maradni... Na most... miközben ezeket a hétköznapi teendőket végzem, egyszerűen az egészre művészetként fogok gondolni."

(Mierle Laderman Ukeles: A karbantartó művészet kiáltványa, 1969)
horvathnemagdi, 2018. augusztus 10. péntek, 15:04
Címkék: Mierle Laderman Ukeles, létfenntartás dögunalmas, ember összes, hétköznapi teendőket, egészre művészetként, karbantartó művészet,
Kommentek
MÖSZ: megbízott pénzügyi biztos a szövetségnél
javaslatait tartalmazó jelentést az elnökség asztalára, s azt követően kerül sor az új költségvetés kidolgozására, amelyre már szintén tesz ajánlást a jelentésben.

Bajkai István ugyanakkor azt is kiemelte, hogy olyan költségvetésnek kell készülnie, amely biztosítja a megfelelő szakmai munkát, illetve az olimpiai felkészülést.

"Tíz nap, amely megrengette a ring világát, az ökölvívók társadalmát" - fogalmazott Hannák György. A könyvvizsgáló az ifjúsági vb pénzügyi mérlegét illetően elmondta, hogy összesen 578 millió forint bevételt könyvelhetett el a szövetség, ebből 291 millió származott a központi költségvetésből, 11 millió a nemzetközi szövetségtől, az AIBA-tól, és közel 276 millió a résztvevő országok regisztrációs díjából. Ezzel szemben a vb-rendezésnél a november 28. állapot szerint 980 millió forint költség merült fel.

"A hiány 396 millió, s ehhez jött még hatmillió forint értékű tárgyieszköz beszerzés" - jelentette ki a könyvvizsgáló, aki szerint még vannak le nem zárt tételek, be nem
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:52
Trianoni menekültekről írt könyvet Dékány István
történészek becslése szerint több mint 400 ezer menekült érkezett a szomszédos országok által elszakított területekről, közülük sok ezren kényszerültek hosszabb-rövidebb időt, akár éveket vagonokban élve eltölteni. Dékány István elmondta: a menekültek, akik közül a legtöbben értelmiségi tisztviselők voltak, alapvetően három hullámban érkeztek a magyar fennhatóság alatt maradt területekre.

Amikor az utódállamok elkezdték kiépíteni saját hatalmi gépezetüket a megszállt területeken, elsőként kiutasították az összes olyan vezető tisztségviselőt - főispánokat, főkapitányokat, bírósági elnököket -, akik korábban a magyar államot képviselték, ők adták a menekültek első hullámát. Az alacsonyabb rangban szolgáló állami alkalmazottaknak, szakembereknek általában felajánlották a maradást, ha hűségesküt tesznek az új államhatalomra. Ezt azonban nagyon sokan megtagadták, így nekik is menniük kellett, ahogy azoknak is, akiknek a felváltására máshonnan hozott emberek az új hatalom - hangsúlyozta.

A trianoni
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 10:01
Összesen huszonkét tüntetőt vettek őrizetbe két nap alatt, tízen büntetett előéletűek
Információink szerint a szerdai tüntetéssel összefüggésben 35, a csütörtökivel kapcsolatban 16 embert állítottak elő. Közülük a szerdai események után 18 embert vettek őrizetbe (ötöt közülük a Központi Nyomozó Főügyészség), a csütörtöki demonstrációval kapcsolatban négyen vannak őrizetben.

Az előállítások indoka között garázdaság, rongálás, lopás, igazolás megtagadása szerepel.

A szerdai tüntetésen előállítottak között tíz ember büntetett előéletű (többek között lopás, garázdaság miatt). Egy belga és egy német állampolgárt is elfogtak, velük szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt.

A csütörtöki tüntetéseken az előállítások mellett majdnem 300 embert igazoltattak, 201 ember ellen közlekedési szabálysértési feljelentést tettek.

A szerdai tüntetésekkor kilenc rendőr, csütörtökön pedig öt sérült meg.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:42
Török puccskísérlet - Több mint 250 katona és civil ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami- és a magánszférába.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta szakadatlan. A fegyveres erőknél több mint 8500 embert menesztettek tisztségéből, köztük 150 tábornokot, összesen pedig csaknem 220 ezer embert, köztük bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy közük lehet a Gülen-hálózathoz és azon keresztül az összeesküvéshez. Mintegy 17 ezer embert már elítéltek, nagyjából 14 ezren pedig még továbbra is előzetes letartóztatásban ülnek.

A rendszeres tisztogatások nem közvetlenül csak az összeesküvőket sújtják, hanem a mozgalom tagjait és Gülen támogatóit is, ami miatt számos nemzetközi bírálat érte
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 10:01
Török puccskísérlet - Erdogan: Ankara újabb lépéseket tesz a gülenista hálózat forrásainak elapasztására
magánszférába, és Gülen ebben a folyamatban anyagilag a szerte a világban jelen lévő vállalkozásaira, alapítványaira, biztosítótársaságaira, médiaérdekeltségeire, illetve iskoláira támaszkodott. Gülenista kötődés gyanújával országon belül csaknem 220 ezer embert vettek már őrizetbe a török hatóságok az elmúlt két és fél évben. Eddig mintegy 17 ezer embert ítéltek el közülük, nagyjából 14 ezren pedig még továbbra is előzetes letartóztatásban ülnek.

Erdogan a "száznapos tervet" ismertető csütörtöki beszédében összesen 454 projektet vázolt fel, amelyek együttes értéke körülbelül 24 milliárd líra (1 billió 276 milliárd forint) lenne.

A török elnök a legfontosabbak között kiemelte: megkezdik az Oroszországból érkező Török Áramlat földgázvezeték szárazföldi szakaszának építését a Fekete-tengertől át Kelet-Trákián. Ez a munkálat várhatóan 2019 végére fejeződik be - jelezte.

Közölte azt is, hogy januárban hirdetik meg az isztambuli Taksim téren építendő opera tenderét. Hozzátette: a gyerekmunka ellen
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:12
Elkészült a Fővárosi Állatkert cápasulija
többféle cápa látható: feketeúszójú szirtcápa, rozsdás, homokszínű és rövidfarkú dajkacápa és zebracápa is, de a benépesítés folyamatosan zajlik. Az akváriumban a cápák mellett többféle rája is megtekinthető, a gitárhalak, denevérhalak és aranymakrélák mellett. A látogatóközpontban a közönség továbbá annak is szemtanúja lehet, hogyan foglalkoznak a halakkal a gondozók, például hogyan tanítják meg őket arra, hogy együttműködjenek a szakemberekkel az orvosi vizsgálatok vagy kezelések során.

A cápasuliban összesen három tengervizes medencét alakítottak ki, a két kisebb medence 30 ezer és 90 ezer, a legnagyobb 660 ezer literes. A bemutatóhely az állatkert Holnemvolt Parkjában található, állattartási szempontból azonban a Pannon Park tengeri akváriumához kapcsolódik majd.

A helyszíni bejárás során Persányi Miklós az építés alatt álló Pannon Parkot, valamint annak központi építményét, a biodómot is bemutatta. A nagyszabású, 44 milliárd forintból megvalósuló komplexum terveit nemrégiben a The
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:52
Hajléktalanok - Rétvári: érezhetően nőtt a szállók igénybevétele
Az elmúlt időszakban, köszönhetően a törvényi változásnak is, érezhető mértékben nőtt a hajléktalanszállók igénybevétele: 1325-tel többen veszik most igénybe a hajléktalanszállókat, mint ahányan a jogszabály-módosítás október 15-ei hatálybalépésekor - mondta Rétvári Bence, hangsúlyozva: a hidegebb idő miatt egyre fontosabb, hogy akik közterületen vagy erdőkben élnek, szállásra kerüljenek.

Közölte: országosan 83 százalékos, Budapesten 81 százalékos a hajléktalanszállók kihasználtsága.

Az október 15-én bevezetett rendelkezés célja, hogy többszörös segítséget nyújtsanak a kiszolgáltatott, a társadalom peremére szorult embereknek. A szállókon a hajléktalan emberek egészségügyi, szociális és munkakeresési segítséget is kapnak - mutatott rá Rétvári Bence.

Úgy fogalmazott: a hajléktalanságból kivezető út a hajléktalanszállókon kezdődik. Ha valaki ki akar törni a hajléktalanságból, el kell mennie szállóra, és ezután az állam számos lépéssel segítséget nyújt neki - mondta az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:01
Az EP új uniós stratégiát javasol a terrorizmus elleni fellépés hatékonyságának javítására
megmutatta, hogy üres szlogenek és a valóságtól elrugaszkodott lépések helyett végre arra kellene koncentrálni, ami tényleg biztonságossá teszi Európát - húzták alá.

Az állásfoglalás fő javaslatai között szerepel a radikális hitszónokok uniós megfigyelési listájának létrehozása. Mint írták, nagyobb figyelmet kell fordítani az Európába visszatérő, beazonosított harcosok biztonságának garantálására és büntetőeljárás alá vonására. A javaslatok között szerepel az unió külső határainak megerősítése és az összes vonatkozó adatbázist kiaknázó, megfelelő ellenőrzés kiépítése a határátkelőkön. A szöveg szerint el kell távolítani a papíron vagy interneten terjedő, egyértelműen erőszakra buzdító propagandát, és be kell vonni az utasnyilvántartási adatállományról (PNR) szóló uniós irányelv hatálya alá a magánrepülőket. A robbanószerek összeállításához szükséges alapanyagok vásárát engedélykötelessé kell tenni, végezetül sürgősen uniós szinten kell meghatározni, kit tekintenek a terrorizmus áldozatának.

A
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 20:12
Képek, videók
Miértek imája
sacimama
2014. január 01. szerda, 16:37
miernat
lacci
2006. december 09. szombat, 00:25
Akik ismerik, tudják miér
mathias89
2006. október 12. csütörtök, 19:25
Dögunalom!!.jpg
zsu1968
2009. június 17. szerda, 16:19
A Király Összes Embere.hu
finike
2007. július 31. kedd, 10:06
A Király Összes Embere.en
finike
2007. július 31. kedd, 10:05
A Király Összes Embere v3
finike
2007. július 31. kedd, 10:05
A Király Összes Embere v2
finike
2007. július 31. kedd, 10:03
A.kiraly.osszes.embere .DV
picurcica
2007. július 25. szerda, 14:13
A Király Összes Embere.hu
rambobby
2007. június 19. kedd, 08:23
A hétköznapi hős
sanci81
2017. július 01. szombat, 14:38
20130319-hetkoznapi-st res
lenke1964
2015. szeptember 21. hétfő, 08:50
hétköznapi.png
astropapa58
2013. szeptember 28. szombat, 19:03
Hétköznapi varázslat
sarkadykati
2013. szeptember 16. hétfő, 08:08
A harcos és a hétköznapi
pacsakute
2013. szeptember 08. vasárnap, 09:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.