Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:24 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Imádság a Szűzanyához
Megpihenek abban a tudatban, hogy van Anyánk, és megvigasztalódom, hogy gyermeki bizalommal kiönthetem előtte szívemet, bánatomat s aggodalmamat, s eltelek bizalommal, hogy Te bizonyára megértesz engem.

Erősítsd meg mindenekelőtt a hitemet! Nevelj rá engem a Te nagy rendületlen hitedre. Történjék bármi is, törjön össze az élet sok reményt, szakítson bár szét sok édes köteléket, ahhoz az egy kincshez, a föltétlen hitemhez, amellyel átadtam magam Istennek, ragaszkodom.

Az a kötelék, amely lelkemet Istenhez fűzi, ne lazuljon soha. Fordtsd rám szemedet, Szűzanyán!

Ámen
suzymama, 2018. július 28. szombat, 18:24
Címkék: föltétlen hitemhez, megvigasztalódom, mindenekelőtt, aggodalmamat, rendületlen, szűzanyához,
Kommentek
Kegyhely látogatás - Máriapócs 2019.06.22.
könnyezésnek.

*
- Ima a Kegykép előtt
Könnyező Szűzanyám, bűnösök menedéke, könnyeidre kérlek, eszközöld ki Jézusnál bűneim bocsánatát; nyerd meg számomra és enyéimre
Szent Fiad áldását!
Enyhítsd szenvedéseinket, gyógyítsd meg betegségeinket, vigasztalj szomorúságunkban, segíts az erényes életre, vezess végül a boldog mennyországba! Ámen.
Ó, könnyező Szűz, ó, drága Istenanya, emlékezzél meg rólam Jézusnál, most és halálom óráján! Ámen.

- Ima a könnyező Pócsi Szűzanyához
Töredelmes és alázatos szívvel borulok legszentebb lábaidhoz, ó Mária, ki értem, nyomorult bűnösért könnyeztél. Te az irgalomnak és kegyelmeknek anyja vagy, mert anyai szemeidnek mi másért kellett annyi keserű és bőséges könnyet hullatniuk, mint az én megszámlálhatatlan és igen megvetendő bűneimért. Irántam, méltatlan iránt való anyai szereteted csalta szemedbe a könnyek árját. Te láttad, hogy szörnyű vétkeim miatt örökre elveszek, és előre láttad, hogy az örök pokol büntetésére juthatok.
maroka, 2019. június 25. kedd, 20:27
Mit tanulhatunk a Kármelhegyi Boldogasszony öltözködési ...
portál szerzője, Robert McTeigue SJ a kármeliták habitusáról leszögezi: elválaszthatatlanul összefonódik az identitásukkal és a lelkiségükkel, a hivatásukkal. Ezzel szemben Robert atya jezsuitaként olyan missziókban is szolgált, ahol minimum letartóztatták volna klerikus öltözékben - ezért laikusnak öltözött, vagyis ,,jelmezt" viselt.
A kármeliták összekapcsolják habitusukat az életmóddal, amit választottak: Mária követésével.
Robert McTeigue úgy látja: a kármelita habitus a Szűzanyához hasonlóan egyszerű, menyegzői és királyi.
Egyszerű, mint Szűz Mária - nincs szüksége e világi díszekre. Mária semmit nem követel magának. Az ő kincse nem a világból származik; az ő kincsét a világ nem tudja elvenni.
Menyegzői, mint Szűz Mária - felkészült, hogy tökéletes ajándék lehessen jegyese számára.
,,Örvendezzünk és vigadjunk, és adjuk meg neki a dicsőséget, mert eljött a Bárány menyegzője,
és a jegyese felkészült!" (Jel 19,7)

Bővebben
maroka, 2019. június 20. csütörtök, 23:39
Csíksomlyói búcsú
Csíkszeredába és csupán a Szék útján fejlődnek fel keresztaljába. Sokak szervezetlenül jönnek, egyéni kezdeményezés alapján. A külföldi zarándokok társas kirándulás keretében érkeznek. Azok a külföldi csoportok, akik valamely testvérvárosi vagy községi kapcsolatuk folytán jönnek a búcsúra, jól teszik, ha a nevezett testvéregyházközség keresztaljához csatlakoznak.

A kegyhelyig megtett útnak egy közös jellegzetessége van: a búcsújárókat egyöntetű lelkesedés és áhítat hatja át, amelyet a Szűzanyához való érkezés, a vele való találkozás öröme táplál.A képek sorrendje: Csíksomlyói kegytemplom,a somlyói Csodatevő Madonna, a búcsús keresztút első állomása,
taltos1, 2019. június 08. szombat, 21:52
Véget ért a pápa romániai apostoli útja
2019. június 2., vasárnap
Zuhogó esőben búcsúztak a nagyszebeni reptéren összegyűltek Ferenc pápától június 2-án, vasárnap kora este.
Mire megérkezett a Szentatya, az eső elállt, s szivárvány jelent meg Nagyszeben egén.
Az időjárási viszonyok újból arra késztették a szervezőket, hogy az eredeti terveken változtassanak, így Balázsfalváról autóval érkezett a Szentatya Nagyszebenbe. Mielőtt elindult volna, találkozott a balázsfalvi helyi roma közösség tagjaival, s beszédet intézett hozzájuk, elítélve a negatív megkülönböztetést. Ugyanakkor történelmi értékű gesztust is tett a közösség felé Ferenc pápa: bocsánatot kért a romáktól az Egyház nevében - amiért ,,nem tudtunk elismerni, értékelni és megvédeni benneteket". A találkozó végén a Szentatya köszönetet mondott a találkozásokért, elmondta, hogy úgy jött, mint testvér és zarándok, s a tőle megszokott módon arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak érte.
Mire megérkezett a Szentatya, az eső elállt, s szivárvány jelent meg
maroka, 2019. június 02. vasárnap, 23:30
Félévezredes múlttal bíró búcsú
Az 1430. évi török-tatár betörés után a csíksomlyói pálosrend tagjai a közeli Salvator-hegybe húzódva remeteéletet kezdtek élni, és felépítették kápolnájukat. A rend vezetői a török veszély miatt a Szűzanyához fordultak, VIII. Ince pápa pedig 1484-ben a pálosoknak pünkösdre búcsút engedélyező bullát adott ki. Később több pápa is megerősítette ezt, ennek eredményeképpen lendült fel a ma is népszerű székelyföldi búcsús zarándoklat.
maroka, 2019. május 24. péntek, 17:32
Krisztus útitársunk - Győr
Horvát hívek zarándokoltak a győri Könnyező Szűzanyához
2019. május 7., kedd | 20:11
Hagyományos zarándoklatukra érkeztek Győrbe május 5-én a várvidéki horvát nemzetiségű hívek Ausztriából, Szlovákiából és a hazai egyházmegyékből. Az idei búcsú ünnepi szentmiséjét a horvátországi Pozsega megyéspüspöke, Antun ©kvorčević vezette
A szentmisén Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke koncelebrált, valamint a megjelent nemzetiségi lelkipásztorok. Az ünnepen részt vettek a horvát nemzetiség társadalmi képviselői is, köztük Gugán Iván, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke.

Bővebben
maroka, 2019. május 08. szerda, 11:52
Miért könnyezik mindenki Csíksomlyón?
A Szentatya látogatása mellett, ne felejtkezzünk el nemzetünk legnagyobb pünkösdi búcsújáról sem..
Csíksomlyó a legnagyobb magyar búcsújáróhely a Székelyföld szívében, melyet egyaránt magáénak érez katolikus, református és unitárius. A csíksomlyói pünkösdi búcsú pedig a hosszú évek alatt a magyarságot összetartó erejű, ökomenikus nemzeti ünneppé vált. Ez a film a pünkösdszombati búcsújárás eredetét meséli el: végigkövethetjük benne útjukon a gyergyóalfalvi zarándokokat. És hogy miért éppen őket? Sokan talán nem is tudják ennek a történetnek az eredetét: az alfalviak nélkül ma ugyanis nem lenne csíksomlyói pünkösdi búcsú. A gyergyóalfalvi István pap 1567-es, János Zsigmond seregei felett aratott Tolvajos-tetői győzelme emlékére már 445 éve a gyergyóalfalvi keresztaljé a jog, hogy a nagy csíksomlyói pünkösdi búcsúban a körmenet élén haladjon. A film bemutatja a hosszú gyalogút során az alfalviak kitartását legfőbb céljuk mellett: hogy eljussanak a Csíksomlyói Szűzanyához, és a szombati misén együtt
maroka, 2019. április 29. hétfő, 12:14
A vérrel könnyezés ereklyéjének liturgikus tisztelete
.......
2019. március 16. szombat 12:00
Maróti Gábornak, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszéke vezetőjének, a Győri Egyházmegye zeneigazgatójának írását olvashatják.
*
- A győri Könnyező Szűz Mária
....................
2018. március 16. péntek 19:03
A győri székesegyház kegyképén látható Szűzanya 1697. március 17-én reggel véres könnyeket hullatott. Az évfordulóhoz kapcsolódva minden évben sokan elzarándokolnak a Könnyező Szűzanyához. A győri kegykép történetét idézzük fel az alábbiakban.
maroka, 2019. március 16. szombat, 17:08
Képek, videók
SZŰZANYÁHOZ.jpg
katolikusokoldala
2018. június 10. vasárnap, 12:41
Szűzanyához
goldenapple
2017. augusztus 20. vasárnap, 10:30
ÚK-ÚJ-IMÁDSÁG-SZŰZANYÁ HOZ
keresztenyhivek
2015. október 13. kedd, 21:17
ÚJHÉTRE- 11 Szűzanyához.J
keresztenyhivek
2015. augusztus 31. hétfő, 14:08
Szűzanyához.jpg
pacsakute
2015. április 02. csütörtök, 14:13
Ima a Szűzanyához.jpg
bongyi53
2014. április 09. szerda, 21:41
csodálatos a hitem.jpg
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:23
A hitem.jpg
pacsakute
2017. november 28. kedd, 22:15
Hitem szerint.jpg
chillik
2017. szeptember 18. hétfő, 04:52
Igaz beszéd hitem dolgába
chillik
2017. január 18. szerda, 07:06
Add, hogy több hitem legy
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 20:42
hitem.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 16:36
csak a hitem...
margo511
2010. április 02. péntek, 22:46
Hitem örökre megmarad.jpg
charlotteani
2009. február 12. csütörtök, 14:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.