Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:25 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cselgáncs-vb - Pupp és Boros is kiesett
A 33. vb-nek otthont adó Nippon Budókan csarnokban - amely jövőre az ötkarikás dzsúdótorna helyszíne lesz - az 52 kilogrammos Pupp a román Andreea Chitu után a dél-koreai Park Da Szollal találkozott a 32 között. A világbajnok Braun Ákos paksi tanítványa alaposan megküzdött az Ázsia-bajnoki ezüstérmessel, és a harmadik percben egy megkontrázott dobásra vazaarit kapott. A hátralévő időben a 23 éves Puppot kétszer is intették, de ez már nem befolyásolta a meccs kimenetelét.

Nem sokkal később a nyolcaddöntőben egy igazi nagyágyú következett a junior Európa-bajnok magyar számára a két éve Budapesten világbajnok, tavaly pedig Bakuban vb-második Sisime Aj személyében. A mérkőzés a második percben dőlt el, amikor a japán egy belső combdobásra vazaarit kapott, és ezután magabiztosan megőrizte előnyét. Mivel Pupp nem jutott el a negyeddöntőig, már a bronzéremig tartó vigaszágon sem folytathatja szereplését.A versenynap másik magyarja, a kaposvári Boros Bence élete első felnőtt vb-jén az ír Nathon Burns után, a 32 között Partyk Wawrzyczekkel találkozott. A junior Eb-harmadik lengyel 1 perc 18 másodperc elteltével fejenátforgatással eldobta Borost, a bíró vazaarit ítélt, majd jelezte, hogy videózás következik. A zsűri javaslatára aztán a vazaari ipponra módosult, ami egyben a meccs végét jelentette, így Boros is búcsúzott.

A keddi napon magyar részről 73 kilóban Ungvári Miklós (Ceglédi VSE) és Szabó Frigyes (UTE), 57-ben pedig Karakas Hedvig (BHSE) lesz érdekelt a tokiói vb-n.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 08:50
Címkék: Nippon Budókan, Andreea Chitu, Park Da Szollal, Braun Ákos, Sisime Aj, Mivel Pupp,
Kommentek
Junior cselgáncs-vb - Gőz Roland ezüstérmes
A viadal eredményközlő honlapja szerint a magyar versenyző sorrendben lengyel, tajvani, német, majd az elődöntőben olasz riválisát is ipponnal győzte le pénteken, a döntőben viszont ipponnal maradt alul a georgiai Lasa Bekaurival szemben, aki így megvédte címét.

Gőz egy hónappal ezelőtt a finnországi Vantaában rendezett Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett, ahol szintén négy győzelmet követően a döntőben ipponnal kapott ki Bekauritól.

Özbas Szofi csütörtöki aranyérmét követően a magyar cselgáncsozók a második érmüket szerezték meg Marrákesben.
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 18:51
Junior cselgáncs-vb - Özbas Szofi aranyérmes
A verseny eredményközlő honlapja szerint az ifjúsági olimpiai bajnok magyar tehetség első és második meccsén összesen másfél percet volt a tatamin, francia és kazah riválisát is ipponnal verte.

A folytatásban a német Dena Pohlt vazaarival győzte le, az elődöntőben pedig 48 másodperc után ippont ért el a cseh Renata Zachova ellen.

A fináléban a 17 éves ceglédi dzsúdós a szerb Anja Obradoviccsal küzdött, akitől a júniusi Európa Játékokon ipponnal kikapott. Ezúttal viszont a magyar cselgáncsozó elképzelései szerint alakult a mérkőzés, amelyen egy vazaarival vezetett, amikor a hajrában a szerb megkapta harmadik intését, ezzel pedig Özbas Szofi világbajnoki címet nyert a 20 év alattiak korosztályában.

Özbas Szofi sikerével Magyarország Gercsák Szabina 2015-ös diadala óta először nyert érmet junior vb-n.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 19:02
Nagy Zsigmond: a Nemzeti Sportügynökség küldetése a hazai rendezésű világesemények sikere
Nagy Zsigmond, a nonprofit cég ügyvezetője az MTI-nek adott interjúban elmondta, a legfontosabb feladataik között az szerepel, hogy a világversenyek magas színvonalú szervezésében átlátható működést, prudens gazdálkodást biztosítsanak, egyúttal profi segítséget nyújtsanak az általuk egyenrangú partnerként kezelt sportági szövetségeknek. Hozzátette, a világszövetségeknek mindez komoly megnyugvást jelent, hiszen erős szakmai partnert látnak a cégben, ezáltal Magyarország irányába még nagyobb a bizalom, a cég által vállalt pénzügyi, jogi és szakmai kezességnek köszönhetően.

A Nemzeti Sportügynökség - amelyet többéves tapasztaltgyűjtést követően hoztak létre azután, hogy a kormány 2010 óta kiemelt ágazatként tekint a sportra - által a közelmúltban rendezett események közül kiemelkedik az asztalitenisz-világbajnokság, illetve a junior úszó-világbajnokság. Nagy Zsigmond emlékeztetett rá, mindkét viadalra rendkívül büszkék, ugyanis a kiemelkedő résztvevő- és nézőszám mellettjelentős költséghatékonysággal
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 08:00
Cselgáncs-vb - Ungvári Miklós Fair Play-díjat kapott
A judoinfo szaklap tájékoztatása szerint a Marius L. Vizer IJF-elnök alapította díjat ezentúl minden évben olyan sportoló, edző, a sportág életében fontos személyiség vagy egyesület kaphatja meg, akik, illetve amelyek tevékenységük során a dzsúdó legnagyobb értékeit képviselve érdemessé válnak rá.

Az első két díjazott évtizedek óta a sportág meghatározó és nagy tisztelettel körülvett versenyzője lett, a kétszeres Európa-bajnok Sabrina Filzmoser és a háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós.

"Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy első férfiként és a hazámból elsőként kaphattam meg ezt a díjat. Mindenkinek köszönettel tartozom, aki úgy érzi, hogy a világ megannyi dzsúdósa közül én képviselhetem a fair playt a sportban" - kezdte beszédét az olimpiai ezüstérmes ceglédi versenyző.

"Mindig dzsúdós maradok. Tovább akarom adni mindazt, amit itt tanultam, meg akarom ismertetni a gyerekekkel a dzsúdó értékeit. Gyerekkorom óta tanulom a dzsúdó szellemiségét.
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 15:51
Cselgáncs-vb - Japán címvédés a csapatversenyben
A házigazdák együttese a fináléban - akárcsak tavaly a bakui döntőben - a franciákat verte, ezúttal 4-2-re. Japán a csapatversenyek 1994 óta íródó történetében a 14. világbajnoki címét gyűjtötte be, a 2017-es budapesti vb-n bemutatkozott vegyes csapatversenyek során pedig harmadszor sem talált legyőzőre.

A magyar válogatott nem szerepelt a tokiói csapatversenyben.

A vegyescsapatok versengése már szerepel a 2020-as tokiói olimpia programjában. A párharcok során hat-hat fő küzd meg egy-egy mérkőzésen, három férfi és három női súlykategóriában. Ha 3-3-mal zárulnak a meccsek, akkor a bemutatott akciók értéke dönt, ipponért 10, vazaariért pedig 1 pont jár.

A 12 fős magyar küldöttség a 90 kilós Tóth Krisztián révén egy ötödik hellyel zárta a tokiói vb-t.

Eredmények:

vegyescsapat verseny, világbajnok:

----------------------------------- Japán2. Franciaország3. Oroszország és Brazília
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 15:12
Cselgáncs-vb - Az olimpiai bajnok nyerte a nehézsúlyt
A cseh versenyző a fináléban a tavalyi vb-n bronzérmes, hazai közönség előtt szereplő Haraszava Hiszajosit verte meg úgy, hogy az erejével teljesen elkészülő japánt a nyolcadik percben harmadszor is megintették.

A legutóbbi világbajnok és korábbi Európa-bajnok georgiai Guram Tusisvili csak ötödik lett.

A nők +78 kilós súlycsoportjában a címvédő és 2017-ben Budapesten ezüstérmes japán Aszahina Szarának be kellett érnie a bronzéremmel. Az arany honfitársa, Szone Akira nyakába került, aki a döntőben a tavaly is másodikként zárt kubai Idalys Ortizt verte.

Eredmények:

férfiak:

+ 100 kg, világbajnok:

--------------------- Lukas Krpalek (Csehország)2. Haraszava Hiszajosi (Japán) 3. Roy Meyer (Hollandia) és Kim Min Jong (Koreai Köztársaság)

nők:

+ 78 kg, világbajnok:

--------------------- Szone Akira (Japán)2. Idalys Ortiz (Kuba) 3. Kayra Sayit (Törökország) és Aszahina Szara (Japán)... Szigetvári Mercédesz helyezetlen
velemenyezd, 2019. augusztus 31. szombat, 15:01
Cselgáncs-vb - Szigetvári Mercédesz a nyolcaddöntőben búcsúzott
A nehézsúlyú bajai versenyző már a legjobb harminckettő közé jutásért kemény riválist kapott az idei bakui Grand Slamen győztes ukrán Jelizaveta Kalanyina személyében, aki tavaly Eb-bronzérmes lett. Az eddigi három találkozójukat megnyerő ukrán azonban ezúttal rendkívül passzívan dzsúdózott, és szinte csak a junior Európa-bajnok magyar mutatott be indításokat. A bíró egy perccel a rendes mérkőzésidő vége előtt harmadszor is megintette Kalanyinát, ami már a leléptetést jelentette.A 21 éves Szigetvári a 32 között a mianmari Thu Khin Myóval csapott össze, s ez a mérkőzése már két percnél véget ért: ellenfelét hátulról elkapva a földön kőkemény fojtást kezdeményezett, amelyet az ázsiai az ájulásveszély miatt kénytelen volt lekopogni.Nem sokkal később a nyolcaddöntőben a brazil Beatriz Souza következett, aki 21 évesen már négy érmet - közte egy aranyat - gyűjtött a Pánamerikai bajnokságokon. Kettejük eddigi két meccsét a dél-amerikai nyerte tavaly a bakui világbajnokságon, illetve
velemenyezd, 2019. augusztus 31. szombat, 08:00
Cselgáncs-vb - Francia és portugál arany
A tavalyi év Európa-bajnoka a döntőben a címvédő és hazai közönség előtt szereplő Sori Hamadát verte ipponnal.

Férfi 100 kilóban a címvédő dél-koreai Cso Gu Ham csak ötödik lett, az aranyérem Jorge Fonseca nyakába került. A júliusi, budapesti Grand Prix-n ötödik portugál dzsúdós a fináléban a tavaly vb-bronzérmes orosz Nijaz Iljaszovot győzte le.

Eredmények:

férfiak:

--------

100 kg, világbajnok: Jorge Fonseca (Portugália)2. Nijaz Iljaszov (Oroszország)3. Michael Korrel (Hollandia) és Volf Aaron (Japán)...Ohát Zalán és Cirjenics Miklós helyezetlen

nők:

----

78 kg, világbajnok: Madeleine Malonga (Franciaország)2. Sori Hamada (Japán)3. Mayra Aguiar (Brazília) és Loriana Kuka (Koszovó)
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 14:15
Képek, videók
UngváriMiklós cselgáncs_o
maroka
2012. augusztus 16. csütörtök, 22:01
foci vagy cselgáncs.jpg
agica2004
2010. október 11. hétfő, 16:11
dragon-ball-z-budokai- ten
mocsinggolyo
2007. június 07. csütörtök, 14:14
Andreea_EM_by_Amicizia _So
szabokatalin64
2010. június 06. vasárnap, 06:30
Andreea_EM_by_Amicizia _So
koalaszem
2009. augusztus 27. csütörtök, 00:38
Andreea_Em_by_christel _b1
koalaszem
2009. augusztus 21. péntek, 06:40
Bajnai -Szollár.jpg
agica2004
2011. február 25. péntek, 14:17
2009 Bajnai és Szollár.jp
agica2004
2010. június 18. péntek, 14:35
Braun Évának.jpg
chillik
2017. július 29. szombat, 05:19
Adolf Hitler-Braun Éva 19
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:23
A.Hitler Braun Éva.jpg
agica2004
2016. november 30. szerda, 18:23
Hitler-Eva Hitler-Braun.j
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:26
Hitler-Éva Braun-Hitler.j
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:24
Hitler-Éva Braun.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:14
Judith Braun egy képe elö
farkas1945
2013. október 11. péntek, 12:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.