Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 13:35 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrán nagykövet: fél győzelem, hogy Ihor Mazur szabadlábon várhatja kiadatási ügye elbírálását
Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítása szerint varsói sajtótájékoztatóján a nagykövet hangsúlyozta, diplomatáik most azon dolgoznak, hogy a férfi visszatérhessen Ukrajnába, s hogy "Oroszország hagyjon fel az Interpol felhasználásával olyan személyek felkutatására, akik számára kényelmetlenek vagy az ellenségei".

Hozzátette, még nem tudni, mikor tűzik ki Mazur kiadatása ügyében az első tárgyalást.

Ihor Mazur az UNA-UNSZO nevű ukrán jobboldali radikális szervezet egyik vezetője, az ukrán emberi jogi ombudsman hivatalának munkatársa, valamint háborús veterán, aki harcolt az ukrán fegyveres erők kötelékében a Donyec-medencei fegyveres konfliktusban. Múlt szombaton vették őt őrizetbe a lengyel hatóságok az ukrán-lengyel határon Oroszország által ellene kiadott Interpol-körözés alapján. A lengyel parlament alelnökének Beata Mazureknek a meghívására utazott Lengyelországba. Az ukrán határőrök nem figyelmeztették őt a határátlépéskor, hogy Interpol-körözés alatt áll, az ukrán belügyminisztérium állítása szerint azért, mert nem volt tudomásuk róla.

Mazurt Oroszországban azzal vádolják, hogy 1994 és 2000 között harcolt a csecsenföldi háborúban orosz katonák ellen. Ugyanezzel vádolja Moszkva többek mellett Arszenyij Jacenyuk volt ukrán miniszterelnököt, s börtönzött be két ukránt - Mikola Karpjukot és Sztanyiszlav Klihet -, akiket nemrég fogolycsere útján szabadon engedett.

Vasárnap esti sajtótájékoztatóján Mazur kijelentette, hogy nem vett részt harci cselekményekben Csecsenföldön. Elmondta, hogy az említett időszakban járt Csecsenföldön, de mint újságíró és a Szabad Kaukázus nevű sajtóközpontnak dolgozott. Megjegyezte: tavaly és tavalyelőtt is járt Lengyelországban, és akkor nem vették őt őrizetbe, ami szerinte arra utal, hogy az Interpol az elmúlt hónapokban "megadta magát" Oroszországnak, és feltették őt más ukránokkal együtt egy bizonyos "feketelistára".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:11
Címkék: Ihor Mazur, Beata Mazureknek, Mazurt Oroszországban, Arszenyij Jacenyuk, Mikola Karpjukot, Sztanyiszlav Klihet,
Kommentek
Robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt volt börtönben a lo
késeléses merényletben két ember - egy férfi és egy nő - halt meg, egy férfi és két nő megsérült.

A londoni rendőrség vizsgálata alapján a támadás a Cityben, a londoni halárusok ősi céhének ma már elsősorban ceremoniális célokat szolgáló díszes épülete, a Fishmonger's Hall konferenciaközpontjában kezdődött, és a London hídon folytatódott.

Az épületben Learning Together - Együtt tanulni - címmel, a Cambridge-i Egyetem szervezésében büntetőjogi tudományos rendezvény zajlott, amelyen a próbaidőn szabadlábon lévő támadó is részt vett.

A rendezvényen a börtönbeli rehabilitációs programok tapasztalatairól volt szó, és a program szerint Usman Khan is a meghívott felszólalók között lett volna.

Khant 2013-ban ítélték jogerősen 16 évi börtönre, azzal a kikötéssel, hogy minimum 8 év letöltése után kerülhet szóba feltételes szabadlábra helyezése.

A rendőrségi tájékoztatás szerint azonban Khant már tavaly decemberben szabadlábra helyezték próbaidőre.

A The Times című konzervatív brit napilap
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 09:31
Párizsi merényletek - Húsz vádlottja lesz a pernek, köztük Salah Abdeslam
vallomást.

Az ügyészség a francia-belga terrorsejt több olyan feltételezett tagját is megvádolta, akiket a 2016. március 22-i brüsszeli merényletsorozat végrajtásával is vádolnak, köztük Sofien Ayarit, Osama Krayemt, Mohamed Abrinit, Mohamed Bakkalit.

A húsz vádlott közül 14-en vannak a francia vagy a belga igazságszolgáltatás felügyelete alatt, köztük feltételezett logisztikai szervezők, a terroristákat szállítók és közvetítők. Tizenegyen előzetes letartóztatásban várják a pert, míg hárman szabadlábon, rendőri felügyelet alatt vannak.

A további hat gyanúsított közül az egyik körözés alatt álló férfit, Ahmed Dahmanit Törökországban tartják fogva, a többi öt pedig feltételezhetően életét vesztette az iszlamista harcokban Szíriában. Miután a titkosszolgálatok feltételezésre nincs bizonyíték, távollétükben feltehetően őket is elítéli majd a párizsi esküdtszék.

"Nem lesz a vádlottak padján a második világháború óta legvéresebb franciaországi merényletek valamennyi résztvevője" -
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:38
Román kábítószercsempészek ellen indult eljárás
Juhászné Prágai Erika közölte, a gyanúsítottak ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi egy menetrend szerint Belgrád és Budapest között közlekedő busz utasaként jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak bőröndjeiben 17 csomagban összesen 43 kilogramm marihuánát találtak a határrendészek.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta szükségesnek a kényszerintézkedés elrendelését. Emellett feltételezhető az is, hogy a nemzetközi szálakkal is rendelkező bűncselekmény gyanúsítottjai szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekednének.

A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem vált véglegessé.
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:06
Késsel rabolt egy 12 éves fiú Ráckevén
A közlemény szerint a fiú a Duna-parti Skaricza Máté sétányon megállította a sértettet, és késsel fenyegetőzve értékeit követelte.

A férfi a fenyegetés hatására átadott egy gyűrűt a rablónak, aki ezután elmenekült a helyszínről.

A rendőrök egy órán belül azonosították a rablót, majd elfogták és előállították. A fiú ruházatából előkerült a kés és a gyűrű is.

A gyermek ellene az eljárást - szabadlábon hagyása mellett - a Ráckevei Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytatja - áll a közleményben.
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 13:42
Lengyelországban feltartóztattak egy Moszkva által körözött ukrán háborús veteránt
harcoltak.

A lengyel újságíróknak Mazur vasárnap elmondta: Oroszország 2000-ben gyanúsította őt meg Csecsenföldön elkövetett bűntettekkel, így kiadatása esetén hosszú börtönbüntetés fenyegetné. A veterán harcos ugyanakkor azt állította: nem vett részt a neki tulajdonított tettekben.

A lengyel ügyészség eredetileg Mazur hétnapos előzetes letartóztatását kezdeményezte volna, a lublini ukrán konzul közbenjárására viszont végül nem nyújtotta be az erre vonatkozó bírósági indítványt.

Az, hogy Mazur szabadlábon marad az ügy tisztázásáig, a lublini ügyészségi szóvivő szerint nem egyenlő a kiadatási eljárás leállításával. A lengyel hatóságok várják, hogy Oroszország elküldje az üggyel összefüggő iratokat, ezek elemzése után hoz további döntéseket a bíróság, majd az igazságügyi miniszter.

Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter a történtek kapcsán azt mondta: a lengyel határőrségnek kötelessége volt feltartóztatni a nemzetközileg körözött személyt, a további döntéseket a nemzetközi jognak
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 12:41
Elítélték az amnesztia reményében elsőként hazatért orosz üzletembert
Kakovin az ítélet szerint 2015-ben 10 millió rubelt tulajdonított el egy rosztovi cégtől (a rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.) Az üzletember négy éve éppen az ellene ebben az ügyben indított eljárás miatt szökött meg Oroszországból.

Kakovin tavaly februárban felkerült arra a listára, amelyet Tyitov - elnökjelöltként - azokról a külföldre menekült üzletemberekről állítottak össze, akik amnesztia fejében szerettek volna hazatérni. Az elképzelést a Kreml soha nem karolta fel: noha Jurij Csajka főügyész jónak nevezte, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy minden ügyet egyenként kell megvizsgálni, és hogy a törvény meg fogja védeni azokat, akik nem követtek el bűnt.

A most elítélt üzletember ezt másokkal szemben elegendő biztonsági garanciaként ítélte meg, és alig néhány nappal a Tyitov-lista közlését követően, tavaly februárban hazatért. Rövid időre őrizetbe vették, majd a hatóság előtt való megjelenési kötelezettség aláírása után elengedték.

Ügyét augusztusban
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 19:32
Molotov-koktéllal akart bosszút állni egy férfi, letartóztatták
A közlemény szerint a férfi ez év augusztusában három Molotov-koktélt dobott egy lakóház udvarára és annak teraszára, két hónappal később pedig hasonló módszerrel volt élettársának autóját akarta felgyújtani. Később egy lakatlan, részben a nő tulajdonában lévő ingatlan területére benzint locsolt és azt meggyújtotta.

A gyanúsított ellen közveszélyokozás kísérlete és rongálás kísérlete miatt indítottak eljárást.

A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, és a tanúk - különösen volt élettársa - befolyásolásával vagy megfélemlítésével nehezítené a büntetőeljárás lefolytatását, ezért vasárnap egy hónapra elrendelték aletartóztatását.
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 13:21
Képek, videók
mazurka.png
simonfai
2012. január 04. szerda, 07:13
A Mazury-tó;Poland.jpg
farkas1945
2011. március 29. kedd, 14:13
A Mazury-tó;Poland.1.jpg
farkas1945
2011. március 29. kedd, 14:13
mazurek
ibolya58
2010. március 06. szombat, 18:45
mazurka
lrjuditka
2010. február 14. vasárnap, 10:23
Mazurka
anhika
2008. március 07. péntek, 07:24
Mazurka minta
anhika
2008. március 07. péntek, 07:22
Szabadlábon
captainbodlair
2006. július 16. vasárnap, 10:00
Brit Nagykövetség
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:02
Botka -kinai nagykövet.jp
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:33
Bp-Libiai nagykövetség.jp
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 09:57
Angol nagykövet beszéde (
wallenberg
2010. november 19. péntek, 10:40
A mongól nagykövettel
csalogany13
2009. július 14. kedd, 22:15
nagykövetség.jpg
jakabgasparne
2008. február 09. szombat, 15:04
Tallinn,Magyar Nagykövets
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.