Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:07 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jónak lenni jó! - Egész napos műsorral zárul ma a közmédia jótékonysági kampánya
Reggel 9-től 22 óra 30 percig a Duna, a Duna World és az M5 csatornán láthatják a nézők az adománygyűjtő műsort. Bemutatják az alapítvány tevékenységét, koraszülött gyermeket nevelő szülők történeteivel ismertetik meg a nézőket, ismert emberek lesznek a stúdió vendégei és több különleges produkcióval is készülnek a műsor készítői. A nap folyamán bejelentkeznek a Semmelweis Egyetem I. számú Gyerekklinikájáról és a Peter Cerny Alapítvány központjából.

Az adás ideje alatt, 22 óráig nyolc tárgyra lehet licitálni: a köztársasági elnök és felesége által felajánlott különleges pezsgős pohárkészletre és a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes magyar vízilabda csapat tagjai és vezetőedzője által dedikált plakátra; a Herendi Porcelánmanufaktúra unikális bagolyfigurájára, amelyet Babos Tímea, Vásáry Tamás és Farkas Bertalan aláírása díszít. Szintén licitálni lehet a Magyar Labdarúgó Szövetség és a férfi válogatott felajánlására: a Puskás Aréna nyitómérkőzésének egyik labdájára, amelyet a játékosok és a stábtagok névre szólóan dedikálnak. Liciten értékesítik Melocco Miklós Leonardo című kisplasztikáját, Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő felajánlását; egy egyedileg készített fehérarany gyémántgyűrűt, amely 7 kőből áll és 0,73 karát briliánsra csiszolt gyémántot tartalmaz. A árverés része Mága Zoltán hegedűművész 10. budapesti újévi koncertjének DVD-változata, a koncerthez kapcsolódó platinalemez és egy páros VIP jegy is. Az idei kampány egyik különlegessége Jean-Paul Belmondo francia színész saját kezűleg dedikált nyakkendője, amelyre szintén licitálni lehet. Az árverésen szereplő és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.

A műsorvezető Novodomszky Éva lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 07:04
Címkék: Duna World, Semmelweis Egyetem, Peter Cerny Alapítvány, Herendi Porcelánmanufaktúra, Babos Tímea, Vásáry Tamás,
Kommentek
Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys is bekapcsolódik otthonról egy hétvégi adománygyűjtő koncertbe
A sztárok élő fellépését saját otthonaikból közvetítik majd az egyórás koncerten, amelynek házigazdája Elton John Grammy- és Oscar-díjas brit zenész lesz - számolt be róla a BBC News.

Az iHeart Living Room Concert for America című eseményt a Fox televízió és amerikai rádióadók is közvetítik. A bevételt a Feeding America és egy gyerekeket segítő jótékonysági szervezet kapja.

Az online koncertet követő napon a 18 éves Eilish, a BTS, Dua Lipa és mások társaságában egy másik, tévében közvetített adománygyűjtő műsorban is szerepelni fog, James Corden Late Late Show-műsorának különkiadásában jelennek majd meg.

Corden, aki garázsából jelentkezik, a BTS héttagú fiúegyüttest Dél-Koreából, az albán származású, Grammy-díjas énekesnőt, Dua Lipát Londonból, Andrea Bocelli olasz sztártenort pedig Olaszországból kapcsolja. Eilish bátyjával, Finneas O'Connell zenei producerrel Los Angelesből jelentkezik be, akárcsak a zongorista-színész sztár, John Legend.

"James garázsából távolról sem tudunk olyan
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 13:41
Mága Zoltán játszott Arthur Schneier főrabbi születésnapi rendezvényén a New York-i ENSZ-palotában
Közleménye szerint a világ minden táján ismert és elismert felekezeti vezetőt köszöntő ünnepi ceremóniát az ENSZ Civilizációk Szövetsége (United Nations Alliance of Civilizations, UNAOC) szervezte, az eseményen jelen volt és beszédet mondott António Guterres ENSZ-főtitkár is. A főrabbit jelenlétével megtisztelték és köszöntötték az USA vallási vezetői, a világszervezet csaknem 50 országának nagykövete, köztük Bogyay Katalin rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, állandó ENSZ-képviselő.

A rendezvényen beszédet mondott Miguel Ángel Moratinos spanyol politikus-diplomata is, aki 2019. január 7-től tölt be az UNAOC főképviselői tisztségét. Az ünnepségen jelen volt mások mellett Gabriele Caccia érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője, Elpidophoros érsek, az amerikai görög ortodox érsekség prímája, Sheikh Musa Drammeh New York-i muszlim vezető, Ashok Kumar Chhabra és Irinej Dobrijevic, Szerb Ortodox Egyház Kelet-amerikai Egyházmegye püspöke.

A közlemény szerint António Guterres felidézte,
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 21:43
Jótékonysági hétvégét rendez a NOE hétvégén a Margit-szigeten
Az elnök elmondta, kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők várják a családokat a sziget Árpád hídhoz közelebbi részén.

Elmondta azt is, a NOE tavaly megújította a Családjainkért Alapítványt, s az egész hétvégi rendezvény bevétele ehhez a szervezethez kerül majd. Az alapítvány a nehéz helyzetbe került családokon segít.

Hozzátette, több mint 600 családra számítanak a két nap alatt.
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 10:01
Megnyílt a 2. Art and Antique művészeti kiállítás és vásár
minden szegmensében - mondta el a rendezvény megnyitó sajtótájékoztatóján Tausz Ádám főszervező.

Mint kiemelte, az Art and Antique nem csupán a műgyűjtőket, hanem minden érdeklődőt szeretne megszólítani, a kiállítás programját ezért előadások, kerekasztal-beszélgetések is színesítik, a látogatókat - köztük külön a fiatalokat - pedig naponta több tárlatvezetés is várja.

Idén a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció, melyre a galériák ajánlottak fel tárgyakat - közölte Tausz Ádám.

A sajtótájékoztatón bemutatkozó fontosabb kiállítók közül a BÁV művészeti igazgatója, Fertőszögi Péter emlékeztetett arra, hogy az aukciósház jogelődje száz évvel ezelőtt tartotta első árverését, a hagyományok őrzése mellett azonban a megújulást, a legfiatalabb gyűjtői generációk megszólítását is feladatuknak tartják.

A BÁV ennek jegyében állította össze az Art and Antique-on bemutatott anyagát is, amelyben a
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 13:11
Fuss, Forest! - terepfutóverseny a Budakeszi Vadasparkban
A verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig hat táv közül választhatnak az indulók - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Aki benevez a versenyre, aznap ingyenesen látogathatja a Vadasparkot. A bevételt a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják.

A Budakeszi Vadaspark környékén található erdők és turistautak a Budai-hegység legszebb részei közé tartoznak, ezen a területen, illetve a Vadaspark közvetlen közelében alakították ki a szervezők - a Budakeszi Vadaspark, az Örökerdő Alapítvány és a CoffeeRUN Sportegyesület - az útvonalakat úgy, hogy azok közül a legkisebbek által is könnyen teljesíthető néhány száz méterestől az alapos felkészültséget igénylő félmaratonig minden korosztály és résztvevő megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

A rajt és a cél a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz. A kistávok 9:30-tól 10 percenként, a Tűzróka (4 km) és a Vadmacska futam (8,8 km), valamint a Hiúz félmaraton indulói 10 órakor
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 12:01
Hetedik alkalommal szervezték meg a Székely Bált
Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének szavait idézte, miszerint a magyarságnak egymásra, az értékeire és az érdekeire is figyelnie kell. Emlékeztetett arra, hogy a Tiszteletbeli Székely címet a Székelyföldért Alapítvány hozta létre a 2004. december 5-i, a külhoni magyar állampolgárságról szóló sikertelen népszavazás után.

Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntőjében kiemelte, hogy a székelyek és magyarok közötti kapcsolatok folyamatosan erősödnek, és ezt a munkát a kormány küldetésének érzi.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben a korábbiakhoz képest tovább erősödtek a magyar-magyar kapcsolatok az anyaország és a külhoni területek között, amelynek kiemelkedő momentuma volt, amikor az Országgyűlés 2010-ben megszavazta a kettős állampolgárságot.

A bál bevételeit jótékonysági célra fordítják, négy külhoni egyházi közösség kap egy-egy millió forintos támogatást. A kedvezményezettek
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:32
Szívbeteg gyerekek gyógyítására adott egy kórháznak inkubátorokat a Ficsak
szükségük - mondta. Megköszönte a Ficsaknak, hogy a családszervezetek tavalyi adventi vásárán és egy online akció keretében - az Okkal Dobban Alapítványon keresztül - csaknem hétmillió forintot gyűjtöttek a szívbeteg gyerekek gyógyításának segítésére.

Király Nóra, a Ficsak elnöke jelezte: két inkubátort és egy speciális, magzati szívultrahangvizsgáló-fejet sikerült megvásárolni. Emlékeztetett arra, hogy 2016 óta minden évben más célra és más alapítványnak gyűjtöttek a családszervezetek adventi jótékonysági vásárain. Korábban a daganatos, a koraszülött, valamint a siket és nagyothalló gyerekek támogatására fordították az adományokat.

Ablonczy László főorvos elmondta: az országban évente mintegy kilencszáz gyerek születik szívhibával, a szívsebészeti központban évente ötszáz gyermekkori szívműtétet végeznek (ezen belül százat újszülötteken), továbbá négyszáz egyéb beavatkozást.

Az intézmény számára azért hasznos a fűthető, megfelelő páratartalomra beállítható, nyitott, lehajtható oldalú
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 13:41
Hogy az űrből is látszódjék…
Kongresszus Általános Titkárságának delegációját, élén Zsuffa Tünde sajtófőnökkel. A vendégek örömmel csatlakoztak a születésnapot ünneplő gyermekekhez. Másnap indultak tovább; tíznapos erdélyi körútjukat Csaba testvér készítette elő, és maga is elkíséri a NEK szervező csapatát, hogy együtt népszerűsítsék a szeptemberben Budapesten rendezendő katolikus világeseményt.
Január 25-én, szombaton Székelyhídon részt vettek a negyven férőhelyes gyermektábor alap kőletételén, a szentmisén és este a jótékonysági bálon, vasárnap pedig Kolozsvárra vezetett útjuk. Délben a ferences templomban ünnepeltek szentmisét és beszéltek a közelgő eucharisztikus világkongresszusról.
................
A szentmise után Böjte Csaba arra a kérdésünkre, hogy miért tartotta fontosnak a körút megszervezését, elmondta: nagy öröm számára, hogy ilyen nemes célt és ügyet szolgálhat. Megkérdeztük tőle azt is, hogy az eddigi három nap során hogyan
maroka, 2020. január 28. kedd, 15:48
Képek, videók
jotekonysagibal7578.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:53
jotekonysagibal7327.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:52
jotekonysagibal7321.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:52
jotekonysagibal7307.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:52
Jótékonysági0263.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:35
Jótékonysági0259.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:34
Jótékonysági0256.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:34
Jótékonysági0255.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:34
Jótékonysági0254.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:34
Jótékonysági0253.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:34
Jótékonysági0252.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:34
Jótékonysági0249.JPG
iskolacsenger2012
2012. február 26. vasárnap, 04:33
Duna World
roland98
2013. április 06. szombat, 13:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.