Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 18:32 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Visszatérés Győrbe
2020. július 1-től Székely Zoltán nyolc év mosonmagyaróvári múzeumi igazgatóság után, mint a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum új igazgatója ( A korábbi igazgatónőt március 1-gyel a győri polgármester mentette fel vezetői beosztásából ) tér vissza Győrbe.
Székely Zoltán 2012 óta járt ki/be Győrből Óvárra a munkahelyére, s élt meg nagy időket a Hansági Múzeumi munkavégzése során, s nyomta rá bélyegét művészettörténészi végzettségével Mosonmagyaróvár kulturális életére. 2015-ben Győr-Moson-Sopron Megye Közművelődéséért Dr. Kovács Pál-díjat is kapott. Helyére Szilágyi Dániel, mint igazgatói feladatokat ellátó igazgatóhelyettes, néprajzos muzeológus került.

Székely Zoltán nevéhez 1956-tal kapcsolatosan több minden kötődik. 2014-ben Nagy Miklós könyvének bemutatója. 2016-ban az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára nagyszabású kiállítás és konferencia, s egy igazi kuriózumnak számító könyv kiadása. Ezeket mind az 1956-os Emlékév pályázati kiírásain nyert támogatásokból tudta megvalósítani. Végül, az általa újraindított Moson Megyei Műhely kiadvány 2012/2017 összevont és 2018-as számaiba is szerkesztett egy-egy '56-os tanulmányt, írást.

Székely Zoltán sokat tett Mosonmagyaróvár múzeumi, képzőművészeti élete színvonalának emeléséért. Ezekért mindenképp köszönetet érdemel. Az, hogy a városi tévében még a neve sem hangzott el, mikor a június 25-i testületi ülésen történteket foglalták össze, (Városi Híradó, Hírháttér) az igazán méltatlan volt a város részéről.
Székely Zoltánnak én jó munkát kívánok újra otthonában, Győrben, és Szilágyi Dánielnek is újra munkahelyén, Mosonmagyaróváron! Látva és ismerve a néprajzos legutóbbi munkáját, A szekröny - szökrönytől szekrényig c. kiállítását, lehet, hogy a múzeum néprajzos aranykora érkezik el a szakember vezetővé válásával. Hisz létszámban nem csak Székely Zoltán művészettörténész csökkenti a szakemberek számát a múzeumban, hanem Tóth Máté történész is, aki szintén távozik augusztus végével, s a Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégiumban tölt be főállású nevelőtanári állást. ( Bejelentve KLG tanévzáró értekezlet 2020.06.29.) Így a múzeumban egy régész és egy néprajzos marad. Hogy a városvezetés ezek után milyen jövőt szán, tervez a Hansági Múzeumnak az is hamarosan kiderül.
azenujsagom, 2020. június 30. kedd, 05:32
Címkék: Visszatérés Győrbe, Székely Zoltán, Rómer Flóris Művészeti, Történeti Múzeum, Hansági Múzeumi, Győr-Moson-Sopron Megye Közművelődéséért,
Kommentek
Nora Mörk 411 nap után ismét mérkőzést játszott
Az Aftenposten című norvég napilap beszámolója szerint a világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbátlövő pénteken a norvég B válogatott színeiben szerepelt a Fredrikstad BK elleni barátságos mérkőzésen, büntetőből két gólt szerzett, és néhány támadásban is részt vett.

Mörk térdszalagja tavaly február 5-én a győriek Nyköbing FH elleni Bajnokok Ligája-meccsén szakadt el, és mivel elsiette a visszatérést, októberben ismét - immár nyolcadik alkalommal - meg kellett operálni a térdét.

A norvég szövetség korábban nem hozta nyilvánosságra, hogy Mörk a pénteki találkozón tér vissza a pályára, de Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány elmondása szerint a 27 éves kézilabdázó egy ideje már teljes értékű edzésmunkát végez, és körülbelül két hete ismét készen áll meccsenként 10-15 percnyi játékra.

Wenche Stensrud erőnléti edző elmondta, hogy a 2016-os olimpia és a 2017-es világbajnokság gólkirálynőjét szerda óta tesztelik a válogatottnál, és vasárnap tér vissza Győrbe.

A Győri Audi ETO KC február
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 18:03
Miklós Edit síző Győrben tesztelte légellenállását
aki januárban súlyos térdsérülést szenvedett - a jövőben több hasonló tesztelési lehetősége is lesz a győri járműgyárban.

A szerdai teszten először az óránkénti ötven kilométeres szélsebességet imitálták a sajtó képviselőinek jelenlétében, aztán a 120-at már csak a szakmai stáb jelenlétében tesztelték a maximum óránkénti 160 kilométeres szélsebesség elérésére képes csatornában. A sílécek egy csapágyon mozgó alapra voltak ráerősítve.

Miklós Edit beszélt arról is, hogy lassan készen áll a visszatérésre, nincsenek fájdalmai. Decemberben, a kanadai Lake Louise-ban versenyez majd először - úgy fogalmazott, hogy szívesen kezdi ott a világkupa-szezont -, s a célja az, hogy a februári, phjongcshangi téli játékokra visszahozza a legjobb formáját.

Stefan Abplanalp, Miklós Edit svájci edzője elárulta: a minél jobb eredmény elérése érdekében Svájcban és Norvégiában is - ahol korábban dolgozott - rendszeresen tesztelik a sízők légellenállását szélcsatornákban.

Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornáját
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 13:41
Megemlékező beszéd Szigethy Attilára 2017.augusztus 11.
tartotta. Bár őt is érték a Rákosi-korszakban méltánytalan támadások, s felháborodott az ártatlan állampolgárok kivégzése és bebörtönzése miatt, nem volt benne bosszúvágy. Az október 26-i mosonmagyaróvári sortűz bűnelkövetőit sem engedte az egyébként abszolút érthető népítéletnek kitenni, minden esetben a törvényes, bírói úton történő felelősségre vonásokkal értett csak egyet. Szigethy Attila elsőként követelte Nagy Imrétől az ÁVH feloszlatását, s a többpártrendszerű parlamenti demokráciához való visszatérést, valamint a szovjet csapatok távozását. Itt egyértelműen tükröződött korábbi, még a Nemzeti Parasztpártban kialakult eszmerendszere, amely a társadalmi átalakulások nagy részére igent mondott, ám azt elsődlegesen nemzeti keretekben, az ország függetlenségének megtartása mellett képzelte el. Jeles politikusunk a helyi katolikus és protestáns egyházi személyekkel is jó kapcsolatot épített ki, s ő is már a forradalom első napjaiban magáévá tette Mindszenty József hercegprímás szabadon bocsátásának
otvenhatosemlekev2016, 2017. szeptember 01. péntek, 08:43
Tóth Gabriella szerződést hosszabbított a Győri Audi ETO-nál
A klub honlapja szerdán számolt be arról, hogy megállapodott a 19 éves játékossal, aki térdműtétjét követően most kezdi a futóedzéseket.

"Végre már futhatok is, nagyon jól fog esni a sok gyógytorna és statikus mozgás után. Guggolásokat is tudok már végezni, bár nem a teljes testsúlyommal. Rengeteget dolgozom, hogy mielőbb és minél jobb formában térhessek vissza a csapatba. Mindenképpen szerettem volna az ETO-nál folytatni a pályafutásomat, és örülök, hogy a klub is számolt velem. Úgy érzem, a legjobb helyen vagyok, hiszen a világ legjobb csapatában játszhatok, és itt rengeteget fejlődhetek" - nyilatkozta Tóth.

"Gabi klubunk egyik csiszolás alatt lévő gyémántja. Szeretnénk, ha hosszú távon Győrben maradna, és a csapatunk meghatározó játékosává válna. Bízunk benne, hogy visszatérése után még az idei szezon hajrájában eléri csúcsformáját, és hozzá tud tenni a játékunkhoz" - fogalmazott Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

Tóth 12 évesen került az egyesülethez, korábban több csapatban is
velemenyezd, 2015. december 16. szerda, 11:31
Átadták a MEREK logisztikai épületét Pécsen
segítő eszközök.

A visszahozott kellékeket fertőtlenítjük, javítjuk, tároljuk, hogy szükség esetén újra kölcsönözhetőek legyenek - jegyezte meg.

A MEREK igazgatója elmondta: Magyarországon kevésbé ismert, hogy lehet kölcsönözni gyógyászati segédeszközöket, ezért feladatuknak tekintik, hogy a szolgáltatást, a kellékeket ismertté tegyék az érintettek körében.

Korszerű, hatékony eszközökről van szó, amelyek jelentősen megkönnyítik a családok helyzetét, segítik a felépülést, a mielőbbi visszatérést a munkába - mondta Kogon Mihály.

Az eseményen kiosztott sajtóanyagban olvasható, hogy a logisztikai hálózat különösen nagy segítség lehet az évente 13-15 ezer csípőtájéki operáción átesett betegnek, 3-4 ezer elektromos kerekesszéket használó és 8-10 ezer súlyosan, halmozottan fogyatékos embernek, továbbá gondozóiknak.

Szekeres Pál, a fogyatékosok társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos arról szólt, hogy a MEREK logisztikai hálózata régi hiányt pótol.

A bázisok megváltozott
velemenyezd, 2015. augusztus 13. csütörtök, 12:12
Sterbenz László két hónapra tervez, de a bajnoki cím a célja a Sopronnal
GYSEV-et, így soproniként jóformán csak helyismeretem van, a játékosok közül csak Zsovár Orsit ismerem személyesen" - nyilatkozta az MTI-nek a szakember a délutáni tréning előtt. "Tegnapig nem is láttam élőben játszani a csapatot" - fűzte hozzá.

Ami a szezonból hátralévő két hónapot illeti, Sterbenz közölte: az amerikai Kayla McBride egyelőre hazájában lábadozik fáradásos lábfejtöréséből, és a március közepén Győrben sorra kerülő kupadöntőben nélküle bravúr lenne a diadal. A ponterős bedobó visszatérése után viszont a bajnokságban az aranyéremmel lenne elégedett.

Az Európa Kupában a negyeddöntőig jutott egyesület ügyvezetője, Török Zoltán kedden jelentette be, hogy felmentették a szerb Igor Poleneket a vezetőedzői posztról, az okokat viszont nem akarta a nyilvánosság előtt taglalni. Sterbenz László szerződtetése kapcsán Török úgy fogalmazott: vészhelyzetben az ember a barátai felé nyúl, és a Sopronnak ugyanaz a célja az idényben, mint a másik öt, hasonló játékerőt képviselő csapatnak.

Az
velemenyezd, 2015. február 18. szerda, 17:33
ASulyok Emlékhely a ménfőcsanaki Bezerédj kastélyban 3.rész
Lélektanilag is nagyon beszédesek a kötetcímek, hiszen ekkor még nem volt 30
éves, de már négy esztendeje emigrációban élt.
Petőfi születésének százötvenedik évfordulójára, 1973-ban jelent meg norvég
nyelvű válogatása a szabadságharc költőjének verseiből Det maa bli
lys!(Világosságot!) címmel. A nyers fordításokat Sulyok Vince végezte, és
néhány neves norvég költővel együtt ültették át a verseket.
A következő évben Illyés Gyula verseiből jelent meg egy válogatás, melyben az
első költemény 1929-ből való, az utolsó 1973-ból, vagyis négy évtized költői
termését foglalja magába e munka. Ennek a kötetnek akkora sikere volt
Norvégiában, hogy Illyésnek komoly esélye volt az irodalmi Nobel-díjra, melyet
azonban az akkori kultúrpolitika itthonról nem támogatott. Nagy érdeme Sulyok
Vincének, hogy minden kötetet bevezető tanulmánnyal látott el, így a norvég
olvasóközönség előtt térben és időben helyezi el a műveket és a szerzőjüket.
1975-ben átfogó
azenujsagom, 2014. április 11. péntek, 02:58
Képek, videók
visszateres.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 11:22
Tékozló fiú visszatérése
sacimama
2016. március 06. vasárnap, 13:30
Visszatérés 002.jpg
chillik
2015. szeptember 09. szerda, 18:19
Visszatérés 001.jpg
chillik
2015. szeptember 09. szerda, 18:18
visszatérés.jpg
bokodi53
2014. július 19. szombat, 08:47
öröm a visszatéréshez.jpg
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:54
Visszatérés
1951anna
2013. május 22. szerda, 05:48
visszatérés.jpg
szalai0913
2010. szeptember 14. kedd, 05:52
örök visszatérés.gif
szalai0913
2010. augusztus 07. szombat, 09:13
visszatérés a kék öbölbe.
sityakos
2010. június 13. vasárnap, 12:40
Visszatérés a Földre1000
hollygergo
2009. január 19. hétfő, 20:22
Az örök visszatérés.bmp
bongyi53
2009. január 18. vasárnap, 22:54
vizsga után az igazgatónő
korteica
2012. január 13. péntek, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.