Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 04:03 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Személyre szóló ajándékokat kapnak a gyermekotthonok lakói
A kézzel írt levelek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkárságára érkeztek, a gyerekek kéréseinek megvalósításában valamennyi minisztérium részt vett. Az összesen hétezer fiatalhoz a napokban érkeznek meg az ajándékdobozok az egyházi, civil és állami gyermekotthonokba.

A Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola családias ünnepségén az intézmény különleges ellátást igénylő Napsugár csoportja köszöntötte a vendégeket karácsonyi műsorral, majd a minisztériumok képviselői adták át a személyre szóló ajándékokat.

Fülöp Attila, a Miniszterelnökség melletti másik kezdeményező Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára kiemelte, hogy az ajándékok személyesek, és az ajándékozók nagy figyelmet fordítottak arra, hogy pontosan teljesítsék a gyerekek kéréseit. Mint mondta, arra szeretnének biztatni és kérni mindenkit, hogy legyen bátorságuk megismerni és befogadni a gyermekvédelemben élő gyerekeket.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy az ezen a területen dolgozó nevelők, szakemberek csak akkor lehetnek sikeresek, ha a társadalom is nyitott és segítő. De az eseménnyel azt is szeretnék üzenni ezeknek a gyerekeknek - folytatta -, hogy nincsenek magukra hagyva. Az itt élők bizalmi szálai gyengék - mutatott rá -, s egy ilyen kezdeményezés abban is segíthet, hogy ezek a gyerekek tudjanak bízni a barátaikban, a társaikban, a társadalomban. Hozzátette: a minisztériumok munkatársai önkéntesen és saját hozzájárulásukból teljesítették a gyerekek kívánságait.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az itt dolgozók munkájukkal a nehéz helyzetben lévő gyerekeken segítenek, és köszönetet érdemelnek azért a sok-sok erőfeszítést, amit értük tesznek.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy karácsony táján kiszélesedik az odafigyelés, a gondoskodni vágyás, és ezzel mostani akcióval ezt a többlet gondoskodni vágyást lehet megvalósítani, hiszen a szépen becsomagolt ajándékdobozokban nagyon sok szeretet van.

Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkára a jókívánságok tolmácsolása mellett elmondta, hogy a KKM háttérintézményei is bekapcsolódtak, és lelkesen készültek az ajándékozásra.

Ballester-Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára megköszönte a lehetőséget, hogy részese lehetetett az eseménynek, és arra emlékeztetett, hogy a segítségnyújtás az emberi együttélés egyik alapvető eleme.

Az otthon lakói általuk készített apró ajándékokkal lepték meg a vendégeket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 17:22
Címkék: Emberi Erőforrások Minisztériumának, Pilisi Gyermekotthon, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fülöp Attila, Soltész Miklós,
Kommentek
Hogy az űrből is látszódjék…
bebizonyosodott, hogy ha nem egy pap, hanem egy világi beszél ezekről a kérdésekről, egy nő, aki azt is el tudja mondani, hogy ő maga milyen sok nehézségen ment keresztül, akkor az üzenet nemcsak hitelesebb, hanem jobban célba ér."
..............

............
Kíváncsiak voltunk arra is, milyen üzenetet hordoz a gyermekotthonok neveltjei számára az eucharisztikus kongresszus, főleg azoknak, akiknek nem lesz módjuk részt venni a nagyszabású ünnepségsorozaton.
,,Szoktam mondani a gyerekeknek, hogy érted is meghalt Jézus Krisztus a kereszten, és annyira fontos vagy számára, hogy a nagy székesegyházak mellett a mi gyermekotthoni miséinkre is ugyanúgy eljön a nagy Isten, szeretettel, jósággal lehajol hozzánk - mondta Böjte Csaba. - Az Eucharisztia mindenhol ugyanaz. Az Eucharisztia a reményről szól, arról,
maroka, 2020. január 28. kedd, 15:48
Kásler Miklós útnak indította a karácsonyi adományokat
Kásler Miklós az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón elmondta: a hagyományoknak megfelelően a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kezdeményezésére az idén is minden minisztériumban és háttérintézményeikben karácsonyi adománygyűjtést szerveztek.

Mintegy 7 ezer, gyermekotthonokban élő gyerek írta meg levélben karácsonyi kívánságát, az egyes minisztériumok dolgozói pedig saját anyagi forrásaikból teljesítették a kéréseket. A legrászorultabbak átélhetik a karácsonyt, a szeretetet, a reményt és a hitet. "Milyen jó lenne, ha ez az év többi napjára is kiterjedne" - fűzte hozzá a miniszter.

A kívánságokat az Emmi szociális államtitkársága összesítette és koordinált a minisztériumok között. Az első ajándékcsomagok pénteken indultak útnak a minisztérium Akadémia utcai épületéből.
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:48
Családi programokkal várja az adományozókat a MikulásGyár
Endre, a MikulásGyár alapítója szavait.

Rogán-Gaál Cecília, a Nakama&Partners ügyvezetője a megnyitón elmondta: idén is az a céljuk, hogy minél többen csatlakozzanak a karitatív akcióhoz, ehhez pedig igyekeztek a lehető legszínesebb műsort összeállítani, hogy igazi családi program legyen a MikulásGyár meglátogatása.

Az akcióhoz idén kiemelt támogatóként csatlakozott a Mészáros Csoport, amely az adományozás mellett 1300 rászoruló gyermeket lát vendégül a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a gyermekotthonok lakói az ünnepi előadás előtt a finn Mikulással is találkozhatnak majd. Emellett ingyenes korcsolyázási lehetőséggel, valamint egy kézműves Csokikuckóval is várja a vállalatcsoport a gyerekeket a Millenáris parkban, Nyíregyházán pedig meleg étellel, színes programokkal és ingyenes koncertekkel lepik meg a rászoruló családokat. A Mészáros Csoport dolgozói aktívan is részt vesznek a MikulásGyár támogatásában, adománygyűjtéssel és önkéntes munkával segítik a rendezvényt - foglalta össze Mészáros Beatrix,
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:39
Fegyintézmények fogvatartottjainak szerzeményeiből készített válogatást Várnagy Andrea
más-más stílusban íródott: van köztük népdal, cigányzene, rock és rap is.

A lemez borítójának grafikáját a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) felhívására szintén a fogvatartottak pályaművei közül választották ki. A program megálmodója és mentora Várnagy Andrea zongoraművész.

Az ötlet alapját a Szent Adorján életéről szóló musical szolgáltatta, melyet a balassagyarmati börtön elítéltjei adtak elő családtagjaiknak májusban. Ezzel a rabok gyerekei és az erdélyi ferences gyermekotthonok lakói számára szervezett közös táborozásra is gyűjtöttek.

A hanglemezről Várnagy Andrea elmondta: "Ennek a missziónak az egyik legfontosabb küldetése pont az, hogy valamit adhassanak a fogvatartottak a családtagjaiknak, hogy kifejezhessék elköteleződésüket és köszönetüket szeretteiknek, akik kitartanak mellettük. A művészet eszközrendszere sokrétű, viszont a célja egy: hatással lenni a befogadóra".

A különleges zenei albumon Böjte Csaba köszönti a hallgatókat, hangsúlyozva a család megtartó
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 12:41
Fülöp Attila: a családközpontú gyermekvédelem kialakítása a cél
Fülöp Attila emlékeztetett, a gyermekvédelem rendszerében országosan 23 ezer gyermek van, közülük körülbelül 15-16 ezren élnek nevelőszülőknél. A gyermekotthonokban nyolcezer gyerek lakik, de szeretnék elérni, hogy lehetőség szerint ezek a gyerekek is családoknál nevelkedjenek - tette hozzá.

Az államtitkár szavai szerint körülbelül 5800 nevelőszülő van jelenleg Magyarországon, többségük idősebb ember, de egyre több fiatal is vállalja ezt a küldetést. A nevelőszülők anyagi támogatását érintően elmondta, az elmúlt időszakban növekedtek a számukra adható juttatások, 2014-ben foglalkoztatási jogviszony lett a nevelőszülői hivatás, 2020 januárjától pedig bevezetik a nevelőszülői gyedet is.

Minden gyermeknek joga van családokban felnevelkedni, csak erős nemzet és erős közösség tud biztonságot adni azoknak a gyerekeknek, akiknek valamiért hátrányból kellett indulniuk, vagy úgy hozta az élet, hogy segíteni és támogatni kell őket - fogalmazott.

Fülöp Attila az MTI kérdésére elmondta, folyamatos a
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 15:41
Jótékony célra fordítják az OMÉK-on megmaradó élelmiszert
Az élelmiszeradományt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el a rászorulókhoz, többek között idősotthonoknak, gyermekotthonoknak, fogyatékkal élőknek vagy nagycsaládosoknak. A vásár kiállítói egyéni döntés alapján ajánlhatják fel az élelmiszert. Két évvel ezelőtt, a 2017-es OMÉK-on összesen 1,2 tonna élelmiszert sikerült megmenteni, és az egyesület segítségével szétosztani, elsősorban gyermekes családok között - olvasható a közleményben.

A világ lakossága évente mintegy 1,6 milliárd tonna élelmiszert pazarol el, ez az előállított élelmiszerek egyharmadát jelenti. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, miközben a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) adatai szerint fejenként évente 68 kilogramm élelmiszert dobnak ki, amelyből 33 kilogramm kidobását lehetne tudatos vásárlással megakadályozni.

A nemzetközi élelmiszeripari kiállításokon már bevett gyakorlat, hogy a még bontatlan csomagolású, fogyasztható, megmaradt élelmiszereket a rászorulók számára
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 13:41
Megindító képek és tanúságtétel
A képek megtekintése és az írás elolvasása nem várt érzelmi hatásokkal járhat: rájöhetünk, hogy a sokszor lenézett ,,másik" ember is Isten szeretett gyermeke, ahogy Böjte Csaba fogalmazott: ,,Sokszor mennyire nehéz elhinnünk, hogy jóravalók vagyunk, és hogy Isten soha nem teremt selejtet."
Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját
2019. május 20., hétfő | 19:54
Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.
Nemrég ért véget az elítéltekből álló színjátszó kör Szent Adorjánról szóló musical jellegű előadása.
A produkció május 19-én azért ,,hagyta maga mögött" a fegyház rácsait, hogy a fogvatartottakkal szembeni előítéleteket csökkentse, de sokkal kézzelfoghatóbb célt is szolgált: a börtönben lévők gyermekeinek nyári táboroztatására gyűjtöttek
maroka, 2019. május 20. hétfő, 23:57
Képek, videók
Gyermekotthonban
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:46
Gyermekotthon
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:46
megvettem az ajándékokat
agica2004
2013. december 28. szombat, 14:49
Az ajándékokat keresve
totyimotyi
2007. december 09. vasárnap, 15:39
erőforrás
dandej
2016. január 10. vasárnap, 20:24
Hatalmas erőforrás....jpg
pacsakute
2013. július 19. péntek, 19:06
Általános iskolai biz. ut
furaila
2017. március 07. kedd, 01:59
általános iskolai találko
orban47
2016. május 31. kedd, 21:25
abádi általános iskola
jolika66
2015. május 16. szombat, 15:19
általános iskolám előtt
orban47
2013. január 29. kedd, 19:16
Altalanos-iskola.jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:21
Általános Iskola.jpg
aszaloijani
2010. november 22. hétfő, 15:00
Általános iskola.JPG
cs-gyurka
2010. augusztus 11. szerda, 21:23
Környei Általános Iskola
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 18:08
ónodi Általános iskola
lorantffyzsuzsanna
2010. március 19. péntek, 21:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.