Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 01:20 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Schiff András lett az Izraeli Filharmonikus Zenekar első ...
Schiff András lett az Izraeli Filharmonikus Zenekar első állandó vendégművésze
........


Schiff András zongoraművész és karmester lett a legendás Izraeli Filharmonikus Zenekar történetének első állandó vendégművésze - jelentette a helyi média.
Az Izraeli Filharmonikus Zenekar rezidens művésze tavasszal több sorozatban, elsősorban az 1770-ben, kétszázötven évvel ezelőtt született Beethoven műveit fogja bemutatni a Tel-Aviv-i közönségnek.
A Filharmónia honlapja szerint a művész vezényelni és zongorázni is fog. A főként Angliában élő Schiff András korunk egyik legfontosabb zenésze, - zongorista, karmester, kutató és muzikológus - emlékeztet az intézmény. Az 1953-ban Budapesten született Kossuth-díjas művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kadosa Pál, Kurtág György és Rados Ferenc tanítványa volt, Londonban pedig George Malcolm mellett tanult.

- 50 év után hagyja ott az Izraeli Filharmonikusokat Zubin Mehta.
........


A 82 éves karmester az alig 30 éves Lahav Shaninak adja át a stafétát, aki 2020-tól tölti be posztját az együttes élén. A zeneigazgatói kinevezést a főigazgató, Yoel Abadi jelentette be - írja az El Mundo spanyol napilap.
Mehta először 1961-ben vezényelt Tel Avivban. Izraelben ma is hálásan gondolnak vissza arra, amikor a nehéz órákban is vezényelt, például 1991-ben, amikor az irakiak rakétákkal lőtték az országot. Kevés izraeli és külföldi művész mondhatja el magáról, hogy Izrael történelme kulcsfiguráinak, mint például David Ben Gurionnak (akit Barenboim esküvőjén ismert meg), vagy Ariel Sharonnak és Simon Pereznek a barátja volt - köztük olyanoknak is, akikkel intenzív politikai vitában állt.
Zubin Mehta két évvel ezelőtt jelentette be, hogy 2019-től távozik a zenekartól, amelyet ekkor éppen 50 éve vezet majd. Utódja, az a Lahav Shani, aki amikor megszületett, Zubin Mehta már két évtizede állt az Izraeli Filharmonikus Zenekar élén. A leköszönő mester először tíz éve hívta meg leendő utódját egy koncertturnéra zongoristaként és asszisztens karmesterként.
A fiatal karmester, aki 2013-ban Bambergben megnyerte a Gustav Mahler karmester versenyt kora ellenére tapasztalt és tekintélyes muzsikus. A Bécsi Szimfonikusok első vendég karmestere, szeptembertől pedig a Rotterdami Filharmonikusok karmestere is. hani legfontosabb feladatának tekinti, hogy zeneigazgatói hivatásának első éveiben is meg tudja őrizni az együttes már megszerzett nemzetközi hírnevét és elismertségét.

Selections from Gustav Mahler Symphony #1 - Conductor Lahav Shani videó Link
*

- ,,Nincs ennél jobb Beethoven-interpretáció" - írja a brit sajtó Schiff András játékáról.
ulcsfontosságú európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek. A külföldi lapok zsenialitásról és hibátlan előadásról írnak.
,,Nincs ennél jobb Beethoven interpretáció" - írta a Budapesti Fesztiválzenekar londoni koncertjei után a The Guardian, mely szerint Schiff András zongoraművész játéka ,,tele volt meglepetéssel és gyönyörűséggel". A kritikus szerint a zenekar által megszólaltatott Dvořák-szimfóniák is ,,hibátlanul, kedvesen" szólaltak meg.

Bővebben Link
maroka, 2020. február 11. kedd, 10:28
Címkék: Schiff András, Izraeli Filharmonikus Zenekar, Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kadosa Pál, Kurtág György, Rados Ferenc, George Malcolm,
Kommentek
Koronavírus - XXI. Század Intézet: több országban is összefogtak a pártok a koronavírus ellen
Kiemelték: "miközben Magyarországon az ellenzéki pártok továbbra sem képesek félretenni kicsinyes politikai érdekeiket és még a koronavírus-törvény elfogadását sem támogatják, több, hosszú évek óta politikai patthelyzettel küzdő országban is összefogtak a politikai pártok".

Példaként említették, hogy a koronavírus megfékezése érdekében az etnikai és pártpolitikai ellentétek miatt régóta kormány nélkül működő Belgiumban válságkezelő kormány alakult, Spanyolországban a nacionalista jobboldal is támogatja a baloldali kormány válságkezelését, Romániában az ellenzék megszavazta az új kormányt, Izraelben pedig a 2018 vége óta tartó, három választással sem megoldott politikai patthelyzetnek vetett véget a pártok összefogása, de még az elnökválasztás előtt álló Egyesült Államokban is együtt szavaztak a republikánusok és a demokraták.

A koronavírus-járvány olyan megpróbáltatások elé állítja a világ országait, amellyel már hosszú évtizedek óta nem találkoztak. A dél-európai és az amerikai események jól
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:03
Tusványos - Gulyás: a rendszerváltozás az elmúlt két évszázad egyik legpozitívabb eseménye
Gulyás Gergely A 30 éve történt - rendszerváltás 1989-90 elnevezésű pódiumbeszélgetésen - amelyen részt vett Schiffer András ügyvéd, volt LMP-s országgyűlési képviselő is - felidézte: 1989-ben a közép-kelet-európai régió valamennyi országa szabaddá vált, s Magyarországon a közjogi rendszerváltás kompromisszumok nélkül 10 hónap alatt lezajlott.

A magyar helyzet pozitívuma paradox módon az volt, hogy a "mi kommunistáink"voltak a legelvtelenebbek; olyan karrieristák, akik azért váltak kommunistává, mert így lehetett a hatalom közelébe kerülni, így viszont örömmel lettek lelkes demokraták a rendszerváltoztatáskor - mondta a miniszter.

Hozzátette: miután hatalmi helyzetükből adódóan információbirtokosok voltak, így hálózatként sok helyen tudták megőrizni befolyásukat. Ezért a közjogi változások egy év alatt megvalósultak, de a társadalom más szféráiban a láthatatlan hálózatok sokáig "velünk maradtak".

Gulyás Gergely szerint a magyar rendszerváltozás komoly, erkölcsi értelemben vett adóssága,
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:11
Romantikus dramedy-t és 89-es dokumentumfilmet támogat a filmalap
A Filmszakmai Döntőbizottság 349,9 millió forint gyártási támogatást szavazott meg Varsics Péter első mozifilmjére, Az Így vagy tökéletes forgatása augusztusban kezdődik - közölte az MTI-vel szerdán a filmalap.

A közlemény szerint a mai Budapesten játszódó film a párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szóló romantikus dramedy, amelyben a két főhős véletlen találkozásával összeütközésbe kerül a reklámok világa, a könyvkiadás és a közösségi média. Ahogy a kiégett reklámos és az ezoterikus sikerszerző egyre szorosabb kapcsolatba kerül egymással, úgy gabalyodnak bele saját érzelmeik és jól felépített hazugságaik hálójába.

Az ezoterikus sikerkönyvek szerzőjét Béres Márta POSZT-díjas vajdasági színésznő, míg a kiégett reklámszakembert a Katona József Színház társulatának tagja, Fekete Ernő (Brazilok, Aurora Borealis - Északi fény) játssza. Mindkettőjük először lesz látható mozifilm főszerepében.

Az Így vagy tökéletes forgatókönyvét Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) írta, az
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 15:11
Monteverdi Orfeójával nyit a Fesztiválzenekar új évada
A művet Fischer Iván rendezésében tekintheti meg a közönség a Müpával közös szervezésű Európai Hidak fesztiválon, amelynek vendégországa idén Olaszország lesz - mondta el Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezető igazgatóhelyettese az évad programjait ismertető keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Kitért ara is, hogy a TérTáncKoncertet június 16-án rendezik a Szent István-bazilika előtti téren, a zenei program Beethoven 7. szimfóniája lesz. Folytatódik a Közösségi Hét elnevezésű ingyenes, országos koncertsorozatuk is, templomi és zsinagógakoncertekkel, gyerekeknek és időseknek adott kamarakoncertekkel.

A Monteverdi-produkció különlegessége, hogy Fischer Iván nemcsak karmesterként és rendezőként, hanem zeneszerzőként is részt vesz benne, hiszen ő rekonstruálta az opera befejezését. A főszerepeket Baráth Emőke és Valerio Contaldo alakítja. Az Európai Hidak fesztivál különleges pillanata lesz az is, amikor Fischer Iván lányával, az énekesnő Fischer Nórával áll majd egy színpadon
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:49
Elemző: az LMP közeledhet a Schiffer-féle irányvonalhoz
látszik, hogy kisebbségbe szorultak azok a politikusok az LMP-ben, akik az összefogást pártolják. Jelezte: Keresztes László Lóránt, a "megmaradt" társelnök sokkal inkább nemzeti érzelmű, és nem a bal-, hanem a jobboldalhoz közeledő politikus.

Úgy folytatta: a kiszivárgó hírek szerint az LMP-ben azt pártolják, hogy a párt identitása erősödjön meg, mert azt "koptatta" a részvétel az összefogásról folytatott vitában.

Szerinte mindez azt mutatja, az LMP talán közeledik ahhoz az irányvonalhoz, amelyet Schiffer András volt pártelnök képviselt, hogy nem szabad a balliberális oldalhoz "simulni" és nemzeti kérdésekben "igenis közös nevezőre kell jutni a jobboldallal".

Megjegyezte: Schiffer Andrásnak volt köszönhető, hogy alkotmánybírókat tudott választani az Országgyűlés az előző ciklusban, amikor nem volt meg ehhez a kormánypártok kétharmados többsége.

Arra lehet számítani, hogy az LMP kicsit eltávolodik az MSZP és a DK képviselte irányvonaltól - összegezte a Szél Bernadett lemondása után
velemenyezd, 2018. augusztus 21. kedd, 21:29
Tusványos - Gulyás Gergely: az ellenzék demokráciavitákkal próbálja elkerülni, hogy számot adjon választási kud
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Újabb négy év két szemszögből címmel megrendezett pódiumbeszélgetésen vitázott Schiffer András és Bárándy Gergely egykori országgyűlési képviselőkkel. Utóbbiak úgy értékelték, hogy Magyarországon az Orbán Viktor vezette Fidesz egy "21. századi autokratikus rendszert" alakított ki, ahol a "nyers többségi elv doktrínája" működik és amelynek minden nemzetközi kritikára az a válasza, hogy az ország szuverenitását támadják.

Válaszában a miniszter kifejtette: Magyarországon a főhatalomról a választópolgárok döntenek. Ha hosszabb ideje egyformán döntenek a választópolgárok, akkor nem a demokrácia vált diktatúrává, hanem politikai erők közül csak az egyik tud vonzó alternatívát nyújtani - érvelt a Fidesz politikusa. Hozzátette: soha egyetlen párt sem kapott annyi szavazatot 1990 óta, mint a Fidesz az idei választásokon.

"Arról lehet megismerni, hogy valahol diktatúra van, hogy azt nem lehet elmondani.
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 19:33
Krónika 2. rész (napirend előtt: nemzeti összetartozás, családpolitika, fenntarthatóság)
vitatja el az ellenzék nemzethez tartozását.

Közölte, az innováció és a fenntarthatóság fogalmát a kormány nem tudta tartalommal megtölteni. Hozzátette: Paks II. és tiszta energia egy mondatban nem férhet meg.

Szerinte szétverték az oktatást, elüldözik az egyik legjobb egyetemet, a CEU-t, teljes zsákutca a gazdaságpolitika és egyre több szülőképes nő él külföldön.

Rétvári Bence válaszában az LMP belső konfliktusaira hívta fel a figyelmet, Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos konfliktusára, Schiffer András volt társelnök kilépésére. Azt firtatta, hogyan beszélhet nemzeti összetartozásról egy olyan párt, aki Ron Werbert szerződtette a kampányban.

Rögzítette: igyekeztek stabil és biztonságos körülményt teremteni minden magyar embernek.KDNP: a kereszténydemokraták a teljes embert nézikHarrach Péter (KDNP) is megemlékezett a nemzeti összetartozás napjáról és úgy látta, hogy ez a nap jelzi, a nemzet élni akar.

A politikus elmondta, a kormány a következő időszakot
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 16:20
Képek, videók
Schiffer András.jpg
agica2004
2011. március 18. péntek, 15:29
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
izraeli zászló 002.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:13
izraeli zászló 001.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:12
Izraeli ölyv fiókák 2016-
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:15
Izraeli ölyv fiókák 2016
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:15
Izraeli ölyvek 2016-04-1
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:14
Izraeli kerecsen fiókák 2
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 18:06
Izraeli kerecsen fiókák
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 18:02
Izraeli kerecsen fészek 2
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 16:29
legendás mosoly.jpg
kicsoda57
2012. november 30. péntek, 22:47
A háttérben a legendás fa
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 15:51
Discovery - Legendás Harc
rambobby
2007. szeptember 16. vasárnap, 20:26
Legendás Játékosok - Manc
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:32
Legendás Játékosok - Chel
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.