Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 19:05 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Kedves Hölgyek!
Mit mondhatnék rólatok férfiként, ami hiteles? Mit mondhatnék, ami tiszta és igaz képet ad rólatok, akik életem részei voltatok, részei vagytok!

Semmi olyat, ami többet árulna el rólatok, mint rólam. És semmi olyat, ami igazán határozott alapokon nyugodhatna.
Neked, a nőnek, és nekem, a férfinak harcolnunk egymással értelmetlen.
Megérteni sem tudjuk egymást soha teljesen. Elfogadni viszont igen. Mert nemcsak szeretni vagyunk képesek, hanem rengeteget tudunk tanulni is egymástól - egymásról és önmagunkról.

A nő, aki abban nőtt fel, hogy gyengébb, érzékenyebb, sérülékenyebb (és igen, részben azért, mert neki szabad gyengének és sérülékenynek lennie / mutatkoznia), alig várja, hogy hatással legyen a világra olyan eszközökkel, amiket kedve szerint tud irányítani.
A nő, akinek nem tud hatása lenni, borzalmasan szenved - gondoljunk csak a csúnya, visszataszító külsejű, más kiemelkedő értékekkel sem rendelkező nőkre. Ha a nő nem tud legalább valakire hatni, legalább egy-két közeli hozzátartozóra, vagy egy hálójába került szerencsétlenre, akit (ki tudja, hogyan) megfogott, akkor depressziós, öngyilkosságra hajlamos lényként fejlődik tovább.
A női egó imádja a saját hangját, a női lélek szereti a saját fényét: ha lehet, mindig a legjobb tükröt választja, akár szó szerint, akár virtuálisan értve. Mert igen, az Instagram és a Facebook is csak tükör: a Hófehérke című meséből már ismerjük egy korábbi változatát.
A "tegyetek értem" komponens pedig még durvább boldogságlöket. Figyeld meg a nőt, amikor szívességet kér! Néha teljesen értelmetlen. Néha csak egy apróság. Ha megteszed, te nem érted, miért segített ez bármit - ő is odébb tudta volna tenni a fotelt, ki tudta volna dobni a szemetet, elő tudta volna venni a tejet a hűtőből -, de neked szólt, te tetted meg, miatta, és ez neki egy kis győzelem, egy kis boldogságbonbon. Pillanatnyi élményforrás, melegség árad szét a szívében, hogy itt van valaki, aki az ő szavára tett valamit.
A nő annak örül, ha az ő kedvéért változik meg valami a világban.

Ezek egy férfi gondolatai. Nem "A férfiak" gondolatai. Biztosan vannak férfiak, akik hasonlóan gondolkodnak, és vannak, akik másképp. És persze vannak olyanok is, akik sehogy sem.


kirscha, 2019. augusztus 07. szerda, 09:25
Címkék: Kedves Hölgyek, férfinak harcolnunk, világra olyan, hálójába került, saját hangját, saját fényét,
Kommentek
Szép napot mindenkinek!
És csak új autó vásárlása esetén adják a pénz. Akinek van négy gyereke, sokszor az öreg autójának a karbantartását sem tudja fizetni, vagy csak nagyon nehezen, nemhogy új autóra gondolna.
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 10:52
Szép napot mindenkinek!
Alig egy hónapig létezett állam, amely szembeszállt Trianonnal

Lehanyatlik a kétfejű sas

1918 tavaszára feltartóztathatatlanná vált az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása. Az antant bábáskodása mellett a Monarchia szláv nemzetiségeinek emigráns képviselői április 18-án Rómában kongresszust tartottak, ahol kimondták, hogy nem szándékoznak tovább a Duna menti föderáció keretei között maradni.
Nagy-Trianon-kastély 52 méter hosszú és 7 méter széles folyosója, a La galérie des Cotelles. Itt írták alá a szerződést
kényszerből aláírta azt a trianoni békediktátumot, ami a történelmi Magyarország területeinek kétharmadát idegen országokhoz csatolta.
Trianon egészen pontosan 320 ezer négyzetkilométernyi területet csatolt el Magyarországtól.) Az ország húszmilliós középhatalomból hétmillió lakosú kisállammá zsugorodott, amelyet majdnem kizárólag nálánál nagyobb és vele ellenséges országok vettek
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 10:38
Szép napot mindenkinek!
Felgyújtották a 77 éve védettnek nyilvánított, legalább 300 éves tölgyfát

Barcs egyik nevezetessége Patkó Bandi fája. 300 éves tölgy. Óvták, gondozták, sok ember látogatta mindaddig, amíg egy idióta baromnak az jutott az eszébe, hogy mécsest tesz a fába és meggyújtja.
Patkó Bandi fája egy hatalmas kocsányos tölgy, Somogy megye egyik legnagyobb fája. A 6-os főút mellett, Barcs és Darány között található, Középrigó vasútállomás közelében.

1942-ben nyilvánították védetté, ma a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozik. Korát a 21. század elején 300-400 évesre becsülték.
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 10:12
Szép napot mindenkinek!
Minőségi éhezés.

Annyit tesz a dolog, hogy a kísérleti alany nem jut elegendő táplálékhoz, és a szó szoros értelemben éhezik, nem eszik eleget, nem jut a tányérjára annyi falat, amennyi megtölthetné a gyomrát. Éhes, és tud is róla, viszont sokat tenni ellene nem igazán képes.
Múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes
Miközben Afrikából mutatnak nekünk kiálló bordájú és felpuffadt hasú kisdedeket.
Voltaképp senki sem tudja hányan vannak olyanok, akik mindennapjaikban éhesek magyar Kánaánban.
Magyarországon létezik-e mennyiségi éhezés, mint az ideállá emelt Horthy korban.
másik fogalom is, és ez a "minőségi éhezés". Ez sunyi dolog, hiszen a mintamókus ebben az esetben elegendő élelmiszerhez jut, így az éhségét csillapítani tudja. Az eszébe sem jut, hogy szervezete éhezhet, hiszen
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 10:03
Szép napot mindenkinek!
"Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy, mintha örökké élnél"

Ne várj másra! De magadra se! Inkább tedd meg most!

Váci Mihály

Még nem elég

Nem elég megborzongni
De lelkesedni kell!
Nem elég fellobogni,
de mindig égni kell!
És nem elég csak égni
Fagyot is bírjon el,
Ki acél akar lenni,
Suhogni élivel.

Nem elég álmodozni,
Egy nagy-nagy álom kell!
Nem elég megérezni
de felismerni kell!
Nem elég sejteni,
Hogy milyen kor jön el;
Jövőnket? tudni kell!

Nem elég a célt látni;
Járható útja kell!
Nem elég útra kelni,
Az úton menni kell
Egyedül is! Elsőnek,
Elöl indulni el!
Nem elég elindulni,
de mást is hívni kell!
S csak az hívjon magával,
Aki vezetni mer!

Nem elég a jóra vágyni:
A jót akarni kell!
És nem elég akarni:
De tenni,
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 09:35
Szép napot mindenkinek!
születésnap mellett a névnap megünneplése is bevett szokás. Jó alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket és tiszteletünket az ünnepelt felé, és vidám, sokszor eszem-iszommal összekötött családi, baráti együttlétre is.

Összefoglaltunk számodra néhány érdekes információt, amire talán eddig nem is figyeltél. Honnan ered a névnap, és milyen szokások kötődnek hozzá Európában?

Gondoltál már rá, hogy miért is vannak nevek? A név lényege a személyek megkülönböztetése, azonosítása, ezért mindenkinek joga van a névviseléshez. A névadásnak is megvannak a maga, divat diktálta szokásai. Gondoljunk csak a korábbi időkre, amikor minden második kislány a Mária, Ilona, Katalin, Erzsébet nevet kapta, vagy a fiúknál az István, a Lajos, a László mindent tarolt. Manapság talán kevesebb gyerek kap régi, patinásabb nevet, és a nemzetközi divatnevek is bevonultak az anyakönyvekbe.


Mindenkinek van múltja. Néha kitörölhetetlen nyomot
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 11:08
Szép napot mindenkinek!
Remélem, hogy az emberek a józan ítélőképességükre hallgatnak, és nem szeretnének tovább egy olyan országban élni, ahol a kizsákmányolás az elsődleges és a rabszolgatartás!!! Így a szavazáson nem szavaznak a Fideszre, mert csak így tudunk egy szebb és élhetőbb országot építeni!
Szabadságot a népnek!
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:35
Szép napot mindenkinek!
Persze mindig vannak olyan elvetemült, a politikusok által nem igazán szeretett deviánsak, akik mernek gondolkodni és saját véleményt megfogalmazni, sőt időnként még másokkal is megosztják ezt, az ő legnagyobb szerencséjük az, hogy anno eltörölték a halálbüntetést (különösen a máglyahalál formáját), különben a választásokhoz közeledve a főváros nagyobb terein a karácsonyi keresztek jól bejáratott helyein tüzek égnének.

mindent megtesz a demokratikus intézmények földig rombolásáért, a független bírók, újságírók, művészek, másképp gondolkodók lehetőleg Holdra kilövéséért (de minimum éhen halasztásáért),
az adófizetők pénzéből a rájuk szavazókat kilóra megvásárolja, ennek érdekében akár külföldre is kitolja a nehezen összeadott százmilliárdokat és egymillió friss, ropogós választót is beszerez, biztos ami biztos,
az állami és önkormányzati költségvetéseket valamint az uniós
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:26
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Virágkoszorús hölgyek
pacsakute
2018. október 12. péntek, 21:13
0 a hölgyek és a virágok
lovaszmarika
2018. június 15. péntek, 18:41
teázó hölgyek
eva6
2018. február 21. szerda, 17:18
hölgyek.png
chillik
2017. november 21. kedd, 14:48
hölgyek 002.png
chillik
2017. november 21. kedd, 14:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.