Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:49 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fél nap alatt elfogtak egy rablópárt a fővárosban
A közleményben azt írták: a jelenlegi adatok szerint a 30 éves férfi és a 20 éves nő szerda hajnalban a IX. kerületi Boráros téren taxiba száll, a vezetőt egy XI. kerületi kietlen területre irányították, ott megfenyegették, bántalmazták és elvették a pénzét, valamint a mobiltelefonját. Az újbudai nyomozóknak tíz órán belül sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, akiket XI. kerületi tartózkodási helyükön elfogtak, és a házkutatás során megtalálták a sértettől zsákmányolt mobiltelefont is - írták.

Megállapították, hogy a két budapesti lakos korábban a XVIII. kerületben is elkövetett egy hasonló jellegű rablást.

A gyanúsítottak ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. február 21. csütörtök, 13:00
Címkék: jelenlegi adatok, újbudai nyomozóknak, házkutatás során, sértettől zsákmányolt, hasonló jellegű, gyanúsítottak ellen,
Kommentek
ITM-államtitkár: 66 hónapja bővül a kiskereskedelem
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki közlése szerint a kiskereskedelmi üzletek forgalma tavaly decemberben a nyers adat szerint 3,7 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 4,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. 2018-ban a forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyformán - 6,0 százalékkal nagyobb volt az előző évinél.

György László példaként említette, hogy a családvédelmi programoknak, a családtámogatási rendszernek, és a minimálbér emelésnek köszönhetően, az elmúlt közel 5 és fél évben egy két keresős minimálbéren foglalkoztatott, két gyermeket nevelő családi kosár mérete 90 százalékkal bővült.

A mostani bérdinamikát tekintve idén több mint 10 százalékkal emelkedhetnek a reálbérek, emiatt arra számítanak, hogy a kiskereskedelem bővülésének jelenlegi üteme 2019-ben is folytatódik majd - jelentette ki az ITM államtitkára.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 11:01
Merkel: a digitalizáció sikerétől függ Európa jóléte
létre. Kidolgozásukra van is megfelelő fórum, a világ vezető ipari országait összefogó G20 csoport, de nemigen valószínű globális szinten érvényes szabályozás megalkotása.

Európának így önállóan kell megbirkóznia a digitalizáció kihívásával, ezért át kell gondolnia a többi között iparpolitikáját és a versenyjogi szabályozását - fejtette ki Angela Merkel.

Elmondta: kezdeményezte, hogy a következő, márciusi EU-csúcson tartsanak vitát a közösség iparfejlesztési politikájáról. Mint mondta, az EU jelenlegi hozzáállása "kétségeket ébreszt" azzal kapcsolatban, hogy kifejlődhetnek-e Európában olyan vállalkozások, amelyek "globális játékosok", a piacukon világszerte meghatározó tényezők lehetnek. Ehhez elsősorban a versenyjog megújítását célzó "európai akarat" szükséges - mondta.

A szerzői jogi szabályozást is hozzá kell igazítani a digitalizáció révén változó környezethez - tette hozzá a német kancellár. Megjegyezte: tudja, hogy az internet szabadságának korlátozására hivatkozva széles körben
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:32
Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben
pontra süllyedt, miközben az inflációs várakozások jelentősen csökkentek, a mutató 5,3 ponttal 6,8 pontra zuhant.

Az adatokat kommentálva Achim Wambach professzor, a ZEW elnöke kiemelte: jelenleg nem számítanak arra, hogy a lassuló német gazdaság gyorsan magához tér. Németországban gyenge volt a gazdasági helyzet, különösen a feldolgozóiparban. Az ipari termelés ismét csökkent, a rendelésállomány stagnált és a külkereskedelem sem ad jelenleg új lendületet. Mindezt híven tükrözi az a tény, hogy a jelenlegi helyzet megítélése ismét jelentősen romlott, és a következő hat hónapban sem várnak áttörést az elemzők.

A német gazdaság 1,4 százalékkal nőtt 2018-ban, ami az utóbbi öt év leggyengébb üteme volt. Október-decemberben stagnált a hazai össztermék (GDP) az előző negyedévhez képest, éves összevetésben pedig 0,6 százalékkal nőtt. 2017-ben és 2016-ban egyaránt 2,2 százalékkal bővült a német gazdaság.

A kormány január végén jelentősen rontotta a német gazdaság idei növekedésére adott előrejelzését,
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 12:01
A férfi előadók uralják a popzenét
A brit hivatalos toplistán szereplő száz legnépszerűbb számot 2018-ban 91 férfi előadó vagy férfiakból álló együttes és csak 30 női előadó jegyezte. Az olyan énekesek sikere ellenére, mint Dua Lipa és Ariana Grande, a nemek közötti szakadék tovább nőtt az elmúlt évtizedben.

A tavalyi száz legnépszerűbb dalból csupán 13 olyan szerepelt a toplistán, amelyet kizárólag nők adtak elő, míg 2008-ban még csaknem a háromszorosa, 35 ilyen szám volt.

Rita Ora és Bebe Rexha menedzsere, Sarah Stennett szerint ez a hatalmas szakadék elfogadhatatlan. "Nem hiszem, hogy a közönség azt mondja: +több férfit akarunk hallgatni, mint nőt+. Egyszerűen nincs választásuk".

A BBC kutatása szerint a brit toplistákon nincs kevesebb a nő, mint tíz éve, 2008-ban és 2018-ban is 30 női előadó szerepelt a száz legkelendőbb szám listáján. A férfi előadók száma viszont 50 százalékkal nőtt, mivel a vezető popszámok esetében nagyon gyakori lett, hogy két popsztár együttműködéséből születnek. Ennek a divatnak köszönhetően
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 11:21
Olasz miniszterelnök: a Rómát támadó EU-politikusok hattyúdalukat éneklik
Salvini bábjának nevezte. A Corriere megjegyezte, hogy két évvel ezelőtt Guy Verhofstadt még az M5S-nek udvarolt, hogy az olasz párt lépjen be az ALDE-ba.

Giuseppe Conte most úgy reagált, a támadások az ezeket indító európai politikusok hattyúdalának számítanak, mivel közülük sokan tudják, hogy nem fogják őket újraválasztani a májusi EP-választásokon. Az olasz miniszterelnök kijelentette, "régi erők fiairól van szó, akiket az újszelek elmozdítanak".

Hozzátette: a sokat támadott olasz kormány a jelenlegi európai politikában "stabil szigetnek" számít, mivel polgárai széles támogatottságát élvezi.

A Róma és Párizs közti diplomáciai feszültséggel kapcsolatban Giuseppe Conte hangsúlyozta, hogy Luigi Di Maio nem a római kormány nevében, hanem az M5S vezetőjeként találkozott a francia sárgamellényesek mozgalmának tagjaival. "A sárgamellényesek képviselik Európában az új mozgató erőt, akár tetszik, akár nem, miközben Strasbourgban a régi politika honol"- mondta az olasz kormányfő.

Bejelentette,
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 20:02
Varga Mihály: az uniós átlag háromszorosával növekedett a gazdaság
A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön tette közzé első becslését, miszerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt 2018-ban, a negyedik negyedévben pedig 5,0 százalékos volt a növekedés.

A pénzügyminiszter szerint a gazdaságpolitikai intézkedések, amelyek az építőipar, a termelő szektorok és a szolgáltatások területén megvalósultak, a béremelésekkel, a munkahelyteremtéssel és a lakossági fogyasztás erősödésével együtt 2018-ban jelentősen fokozták a gazdaság lendületét.

A magyar gazdaság nagy erénye lett az utóbbi években, hogy miközben az egyik gazdasági ágazat gyengébben teljesít, más ágazatok közben erősödnek - jegyezte meg Varga Mihály.

A pénzügyminiszter utalt arra, hogy az európai piacokon, főleg Németországban enyhe lejtmenet indult el, csökkent a megrendelések állománya. Miközben külső hatásokra Magyarországon is megfigyelhető egyfajta gyengülés az ipari termelésben, a szolgáltatási szektor képes ezt kompenzálni - fűzte
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 11:11
Brexit - Bank of England-kormányzó: az EU-népszavazás kiírása óta nem nőtt a beruházások értéke
kiadott inflációs jelentés szerint a brit gazdaság növekedési lendülete a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság óta nem volt olyan gyenge, mint most, és ennek egyik fő oka a Brexit folyamatát övező egyre erősebb bizonytalanság.

Az inflációs jelentést ismertető sajtótájékoztatón Mark Carney elmondta: a Bank of England mérése szerint a brit hazai össztermék (GDP) értéke már most 1,5 százalékkal elmarad attól a szinttől, amelyet a jegybank monetáris tanácsa az EU-népszavazás előtti előrejelzéseiben a jelenlegi időszakra valószínűsített.

Carney hozzátette: ha ebben a helyzetben jelentős sokkhatás éri a brit gazdaságot, mindenekelőtt egy esetleges megállapodás nélküli Brexit formájában, az tovább növelné a néhány negyedéven át tartó negatív növekedés kockázatát.

Az e héten közzétett legfrissebb becslés szerint a tavalyi utolsó hónapban máris csökkent a hazai össztermék az előző hónappal összehasonlítva.

A brit statisztikai hivatal (ONS) első, részleges adatokra alapozott becslése szerint a brit
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 20:43
Fidesz: Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája
A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az ellenzéki politikus a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzést tett közzé, kritizálta a Honvédkórházat, "az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját". Mindezt úgy, hogy Demeter Márta hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztó - tették hozzá.

Demeter Márta múlt héten Facebook-oldalán amiatt fejezte ki felháborodását, hogy a Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért. Azt írta: a "kórházban kialakult krízisben" a korábban 8 évig vezérkari főnök, jelenlegi honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen.

A politikus szerint az, ahogyan a honvédelmi vezetés a helyzethez hozzááll, az orvosok, szakdolgozók és kórházi alkalmazottak lebecsülése és elárulása. "A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be" - írta Facebook-oldalán az LMP-s politikus.
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:43
Képek, videók
Utca a fővárosban
msz303
2007. október 06. szombat, 18:59
A fővárosban
csipfer
2006. június 28. szerda, 10:23
jelenlegi állapotom.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:43
jelenlegi.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:19
A Rák-köd (M-1) jelenlegi
vargaspace
2012. november 06. kedd, 15:27
jelenlegi kedvencem 0002
palinkasrita
2011. június 24. péntek, 18:46
jelenlegi
kovacsferencne
2010. április 08. csütörtök, 21:10
A jelenlegi Yamahám
lcsucsu
2008. július 22. kedd, 15:39
Jelenlegi motorom
zotya32
2007. február 27. kedd, 22:07
Jelenlegi autóm!
krisz7801
2006. szeptember 02. szombat, 21:37
ujbudai fiatalok
agica2004
2013. január 19. szombat, 21:41
földi utazásaid során.png
sz719eszter
2018. június 12. kedd, 13:15
sorani.gif
sz719eszter
2017. szeptember 23. szombat, 16:08
Az élet során...
cuppika59
2017. szeptember 12. kedd, 18:59
Ha életed során....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.