Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 17:00 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fél nap alatt elfogtak egy rablópárt a fővárosban
A közleményben azt írták: a jelenlegi adatok szerint a 30 éves férfi és a 20 éves nő szerda hajnalban a IX. kerületi Boráros téren taxiba száll, a vezetőt egy XI. kerületi kietlen területre irányították, ott megfenyegették, bántalmazták és elvették a pénzét, valamint a mobiltelefonját. Az újbudai nyomozóknak tíz órán belül sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, akiket XI. kerületi tartózkodási helyükön elfogtak, és a házkutatás során megtalálták a sértettől zsákmányolt mobiltelefont is - írták.

Megállapították, hogy a két budapesti lakos korábban a XVIII. kerületben is elkövetett egy hasonló jellegű rablást.

A gyanúsítottak ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. február 21. csütörtök, 13:00
Címkék: jelenlegi adatok, újbudai nyomozóknak, házkutatás során, sértettől zsákmányolt, hasonló jellegű, gyanúsítottak ellen,
Kommentek
Jelentősen javult a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban júliusban
A Conference Board nonprofit gazdasági kutatóintézet kedden közölte, hogy idei csúcsára, 135,7 pontra emelkedett a fogyasztói bizalmi index a júniusi 124,3 pontról.

Elemzők enyhén javuló mutatóra, 125,0 pontra számítottak júliusról.

A jelenlegi helyzet megítélésének almutatója a júniusi 164,3 pontról 170,9 pontra nőtt. A következő fél évre vonatkozó várakozási alindex 97,6 pontról 112,2 pontra emelkedett júliusban.

Júniusban a kereskedelmi viszályok és vámháborúk következményeként jelentősen csökkent a fogyasztói bizalmi index. A júliusi felpattanás annak köszönhető, hogy a fogyasztók ismét bizakodóan ítélik meg a jelenlegi és a jövőbeni üzleti kilátásokat, valamint a munkaerőpiaci feltételeket, ráadásul javultak várakozásaik személyes pénzügyi helyzetük jövőbeni alakulását illetően is - mutatott rá Lynn Franco, a Conference Board igazgatója az adatokat kommentálva.

Hozzátette, a bizalom magas szintje minden bizonnyal azt eredményezi, hogy a fogyasztói kiadások rövid távon
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 18:05
Önkormányzat 2019 - Tarlós: Karácsony Gergely járatlan a fővárosi ügyekben
kormánnyal mindenféle vita ellenére, mert ha nem, akkor abból a városnak súlyos kára származik" - fogalmazott.

Tarlós István a Kossuth rádió a Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról, hogy Berki Krisztián korábbi labdarúgó, médiaszemélyiség is elindul a főpolgármester választáson, azt mondta: indulása "kedvesen színesíti a palettát". Ugyanakkor - jegyezte meg - a főpolgármester-választás sokáig nagyon komoly dolog volt, de most "valahogy egy kicsit megváltozott a helyzet".

A kihívók jelenlegi névsorát tekintve Bokros Lajos, a 2014-es ellenzéki főpolgármester-jelölt volt az utolsó, akinek tényleg volt fogalma a rendszerről, és a kampányban várospolitikai ügyekről beszélt - mondta, hozzátéve, hogy a főváros egészének áttekintéséről Karácsony Gergelynek is alig van több fogalma, mint akár Puzsér Róbertnek.

Tarlós István szerint Budapest egészéről Karácsony Gergelynek körülbelül akkora áttekintése van, mint például egy hipermarket egészéről annak az embernek, aki a hipermarket földszinti
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:04
BÉT - Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
térfigyelő, behatolásjelző és beléptető rendszerének kiépítésére, karbantartására és javítására.

Kedden a HSBC 100 forinttal, 535 forintról 435 forintra csökkentette a Magyar Telekomra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát.

A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a kamatszinteket kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa. Az elemzés szerint jól látható, hogy az Európai Központi Bank (EKB) és a Fed monetáris lazítás felé hajló álláspontja miatt az MNB még jó ideig fenntarthatja a jelenlegi kondíciókat, a külső környezet nem sürgeti a változásokat.

Szerdán érkezett meg a felügyeleti jóváhagyás a 4iG részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatra. Jászai Gellért, az IKON Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KZF Vagyonkezelő június 17-én adták be a vételi ajánlatukat 680,47 forintos áron. A vállalat igazgatósága azonban akkor nem javasolta a részvényeseknek az ajánlat elfogadását.

A Richter csütörtökön közölte, hogy kizárólagos licenc megállapodást kötött a Hikma
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 07:04
London a Biztonsági Tanácsnak írt levélben cáfolja a brit hajó lefoglalásának iráni indokait
államtitkára vasárnap kijelentette, hogy a brit kormány által mérlegelt válaszlépési lehetőségek között szerepel szankciók bevezetése is Irán ellen.

Irán londoni nagykövete, Hamid Baeidinezsád vasárnapi Twitter-bejegyzésében arra szólította fel a brit kormányt, hogy "tartsa féken azokat a hazai politikai erőket", amelyek a már meglévő kétoldalú feszültség további, a hajózás kérdésén jóval túlmutató eszkalációjára törekszenek.

A nagykövet szerint ez meglehetősen veszélyes és nem túl bölcs törekvés a jelenlegi érzékeny időszakban.

Hamid Baeidinezsád részletek nélkül úgy fogalmazott Twitter-bejegyzésében, hogy Irán "készen áll egyéb forgatókönyvekre" is.

Jeremy Hunt mindazonáltal hangsúlyozta hétvégi nyilatkozataiban, hogy London a feszültség enyhítésében érdekelt, és ugyanezt a brit ENSZ-képviselő vasárnap ismertetett tájékoztatója is hangsúlyozza, leszögezve, hogy Nagy-Britannia a helyzet diplomáciai megoldásán dolgozik.

Az incidens óta háromszor is ülésezett a brit kormány különleges
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 19:42
Vártnál kevésbé javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban júliusban
A pénteken közölt előzetes adatok szerint a mutató 98,4 pontra emelkedett a júniusi 98,2 pontról. Szakértők 98,5 pontra számítottak.

Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 89,3 pontról 90,1 pontra nőtt, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató értéke ugyanakkor 111,9 pontról 111,1 pontra gyengült.

A Michigan egyetem hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 17:42
Szép napot mindenkinek!
igazította a befizetendő adó mértékét, a Fidesz szüntette meg. A családi pótlék összege tíz éve változatlan, a családi adókedvezményeket viszont, amelyek nőnek, csak a magas jövedelemmel rendelkezők tudják igénybe venni.
közmunkarendszer, amelyet a Fidesz vezetett be, a segélyhez képest némi jövedelemnövekedést eredményezett ugyan, amit nem szabad lebecsülni, de a rengeteg pénzből fenntartott rendszerből csak a közmunkások 10 százaléka tudott átmenni a nyílt munkaerőpiacra. Ugyanakkor a közmunka jelenlegi formájában kiszolgáltatottságot, feudális függést teremtett, kéregetőket hozott létre szabad munkavállalók helyett.

Annak idején a Központi Statisztikai Hivatalban dolgoztam, megszállottja vagyok az adatoknak - folytatja a társadalomtudós. Szomorúan mondom, hogy a magyar statisztika olyan leszálló ágban van, amire története során még nem volt példa. A kormányzati kutatóintézetek kapnak pénzt, a nem kormányzatiak a fennmaradásukért küzdenek. Alig találok fontos, releváns adatokat, amelyek a
kirscha, 2019. július 16. kedd, 09:50
hosszú - Felülmúlta az elemzők várakozását az ipari termelés bővülése
Magyarországot érdemben még nem érte el a német feldolgozóipari összeomlás. Az április-májusi kiskereskedelmi és ipari adatok a GDP-növekedés második negyedéves lassulását támasztják alá Virovácz Péter szerint.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője az adatokhoz fűzött kommentárjában szintén kiemelte, hogy a magyar ipar májusban is tudta tartani az előző hónapokban elért növekedési ütemet, annak ellenére, hogy a külső környezet kedvezőtlenül alakult.

Véleménye szerint a jelenlegi kilátások alapján idén 5 százalék körüli növekedés várható a magyar ipartól.

Az év hátralévő részében az ipar teljesítményét két egymással ellentétes tényező határozza majd meg. Egyfelől az elmúlt években indult beruházások eredményeként érkező új kapacitások többletmuníciót adnak az ágazatnak. Ugyanakkor az egyik legfontosabb felvevőpiac, az európai gazdaság gyengélkedik, ami kedvezőtlenül érinti a magyar termelést- fejtette ki. Erre utal szerinte az is, hogy több gyártóbázis rövidített munkahetet
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 10:51
Európai Bizottság: az éghajlatváltozás elleni küzdelem gazdasági növekedést és új munkahelyeket eredményezhet
bemutatásakor elmondta, a készségekre, képesítésekre és felnőttképzési programokra fordított beruházások ténylegesen segítik a munkavállalók foglalkoztathatóságát, a bérek növekedését és a vállalkozások versenyképességét.

Mint hangsúlyozta, át kell térni a klíma-, illetve szén-dioxid-semleges gazdaságra, amely növelni fogja a betöltendő munkahelyek számát, és hatással lesz a munkaerőpiac egész szerkezetére, a munkahelyek megoszlására és a szükséges készségekre is. Előreláthatóan az átállás 2030-ig a jelenlegi várakozások szerinti 12 millió új munkahelyen felül további 1,2 millió munkahely teremtéséhez fog hozzájárulni az unióban. Az átállás enyhítheti a munkahelyeknek az automatizálás és a digitalizáció okozta jelenlegi polarizálódását azáltal, hogy - különösen az építőipar és a gyártás területén - a bérek és a szükséges készségek szempontjából a középső tartományba tartozó munkahelyeket teremt - közölte.

Az uniós bizottság jelentése szerint jelenleg 240,7 millió európai dolgozik, ami 13,4
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 14:33
Képek, videók
Utca a fővárosban
msz303
2007. október 06. szombat, 18:59
A fővárosban
csipfer
2006. június 28. szerda, 10:23
jelenlegi állapotom.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:43
jelenlegi.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:19
A Rák-köd (M-1) jelenlegi
vargaspace
2012. november 06. kedd, 15:27
jelenlegi kedvencem 0002
palinkasrita
2011. június 24. péntek, 18:46
jelenlegi
kovacsferencne
2010. április 08. csütörtök, 21:10
A jelenlegi Yamahám
lcsucsu
2008. július 22. kedd, 15:39
Jelenlegi motorom
zotya32
2007. február 27. kedd, 22:07
Jelenlegi autóm!
krisz7801
2006. szeptember 02. szombat, 21:37
ujbudai fiatalok
agica2004
2013. január 19. szombat, 21:41
földi utazásaid során.png
sz719eszter
2018. június 12. kedd, 13:15
sorani.gif
sz719eszter
2017. szeptember 23. szombat, 16:08
Az élet során...
cuppika59
2017. szeptember 12. kedd, 18:59
Ha életed során....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.