Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 21:11 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejporos nyújtható cukorbevona
1./ Hozzávalók:
30 dkg porcukor
10 dkg tejpor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
3-4 evőkanál víz (szükség szerint)

Elkészítés:
Az adalékokat gyúrjuk össze, ha színezni szeretnénk, ételfestékkel színezhető is.
Használat előtti napon készítsük el, tartsuk hűtőben, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, mert a kéz melegétől hamar megpuhulhat!
A massza nyújtható, formálható.
Nyújtani úgy a legjobb, ha deszkánkat vékonyan beolajozzuk, meghintjük egyenletesen porcukorral.
Mérjük le a torta átmérőjét, adjuk hozzá a magasságának a dupláját, és kb. 6-7 cm-rel nagyobb kerek lapot nyújtsunk ki.
Nyújtófára hajtva helyezzük a torta fölé, és az előzőleg vajkrémmel megkent tortára illesszük rá, majd simítsuk el a tetején, oldalán egyaránt.
A felesleget vágjuk le alul körben éles késsel.
Ha ragadna a massza munka közben, olajozzuk be kissé a kezünket, és a sodrófát is.
Ez a mennyiség 50 dkg masszát ad ki, és egy 26-28 cm-es torta bevonására elegendő.

2./ Hozzávalók:
18 dkg tejpor
7 dkg cukor
6 cl víz
pici olaj

Elkészítés:
A cukrot a vízzel sziruposra főzzük, hozzáadjuk a tejport, majd az olajat, és jól összegyúrjuk.
Ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint az előző recept szerinti bevonóval.

3./ Hozzávalók:
2 pohár porcukor
2 pohár tejpor
1 pohár cukrozott sűrített tej
negyed csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, ha szükséges, színezzük, majd vizes kézzel formázzuk.
50 dkg lesz belőle.
zsuzsa0520, 2010. március 22. hétfő, 15:30
Címkék: adalékokat gyúrjuk, massza nyújtható, torta átmérőjét, torta fölé, előzőleg vajkrémmel, felesleget vágjuk,
Kommentek
Havas tél...
Karsay Mária:

Havas tél...

Cukorbevonatú édeni táj,
Jégragyogástól mosolygó száj.
Életet-óvó hótakaró,
Madártápláló szotyola-rakó.

Munkát adó hóhullás,
Orrot csípő fagyhullám.
Homokot szóró aggodalom,
Csúszkálni vágyó ifjú vigalom.

Itt az ideje hónak jégnek,
Lelket vidító fehérségnek,
Örömet szikrázó jégnek -
Kályhát dicsérő meghittségnek.
A tél csak hóval igaz
aranyoslila, 2017. január 09. hétfő, 20:59
Karsay Mária: Havas tél
Karsay Mária:
Havas tél

Cukorbevonatú édeni táj,
Jégragyogástól mosolygó száj.
Életet-óvó hótakaró,
Madártápláló szotyola-rakó.

Munkát adó hóhullás,
Orrot csípő fagyhullám.
Homokot szóró aggodalom,
Csúszkálni vágyó ifjú vigalom.

Itt az ideje hónak jégnek,
Lelket vidító fehérségnek,
Örömet szikrázó jégnek -
Kályhát dicsérő meghittségnek.
A tél csak hóval igaz
skorpiolilike, 2017. január 04. szerda, 20:52
Karsay Mária Havas tél
Karsay Mária
Havas tél
Cukorbevonatú édeni táj,
Jégragyogástól mosolygó száj.
Életet-óvó hótakaró,
Madártápláló szotyola-rakó.

Munkát adó hóhullás,
Orrot csípő fagyhullám.
Homokot szóró aggodalom,
Csúszkálni vágyó ifjú vigalom.

Itt az ideje hónak jégnek,
Lelket vidító fehérségnek,
Örömet szikrázó jégnek -
Kályhát dicsérő meghittségnek.
A tél csak hóval igaz
klementinagidro, 2016. február 08. hétfő, 23:09
Száműzik a transzzsírsavakat az amerikai élelmiszerekből
kötelező volt feltüntetni az élelmiszerek címkéjén, de egészségügyi szakemberek szerint az amerikaiak még így is túl sokat fogyasztanak belőle - adta hírül a BBC News.

A címkézés kezdete óta az FDA becslései szerint az Egyesült Államokban 78 százalékkal csökkent transzzsírsavak fogyasztása, mely az 1970-es évektől emelkedett meg, amikor a margarin népszerű lett. A népszerű ételek közül nagyobb mennyiségű transzzsírsavat tartalmazhat többek között a sült burgonya és a sült hús, valamint a sütemények cukorbevonata.

Az olajok hidrogénezése megnöveli a termékek eltarthatóságát és ízstabilitását, továbbá megemeli a zsírok olvadáspontját is, így lehet előállítani szobahőmérsékleten félig szilárd állagú olajszármazékokat. Transzzsírok ugyanakkor természetes úton is keletkezhetnek: egyes kérődzők (például tehén, kecske) teje és testzsírja is tartalmazza.

Magyarországon - Ausztria és Dánia után - az Európai Unióban harmadikként 2014. február 18-tól korlátozták a végső fogyasztónak szánt élelmiszerek
velemenyezd, 2015. június 17. szerda, 11:52
nutellás szelet
1 tojásfehérje + csipet só
150 g porcukor
150 g vaj, lágy
150 g teljes zsírtartalmú tejföl
2 evőkanál rum

krém
600 ml tejszin
600 ml tej
150 ml Baileys
150 g cukor
150 g fehér csokoládé
150 gr. Nugát
150 g őrölt pörkölt mogyoró + 1/2 teáskanál szegfűbors
2 db puding nugát
150 g kukoricakeményítő
200 g vaj;

cukorbevonat
200 g fehér csokoládé
3 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
100-150 g őrölt pörkölt mogyoró fahéjas

a tésztához felverem a fehérjét, sóval , cukorral, majd hozzáadom a tejfölt , s a többi hozzávalót is .
6 részre elosztom , hütőbe teszem fél órára .
utána 30 x 40 cm - re kinyújtom mindet , s 180 fokon 4- 5 perc alatt megsütöm .
megvárom kihül , s addig a krémet készitem el .
a tejet, etjszint felmelegitem , belekeverem a
ibolya58, 2014. március 10. hétfő, 12:57
ropogós süti
ezt a sütit is ünnepekre készitik el ,

kresenti

350 g puha liszt
200 g zsír vagy vaj
150 g cukor
1 tojás
2 tojássárgája
citromhéj , csipet só
2 vaníliás cukor
2 evőkanál rum
150 g őrölt mandula vagy dió
2 tojásfehérje

cukorbevonat
100 g étcsokoládé
40g vaj
a tésztát összegyúrom , s utána legalább 1 órára a hűtőbe teszem .
csereszenye nagyságú golyókat csinálok belőle, a tojásfehérjében megforgatom , utána az örölt mandulában ,
180 fokon 20 percig sütöm .

a csoki a vajjal felolvasztom és 2- 2 sütit összeragasztok vele .
ibolya58, 2014. március 09. vasárnap, 17:40
krémes ostyaszelet
gogine becar kocke

4 kis ostya ( vagy két nagy és félbevágott )
1. krém
2oo g szárított füge
1oo g száraz szőlő
1 narancs ( lé)
50-100 g porított cukor

2 . krém
200 g őrölt dió
100 ml forró tej
100 g porcukor
1 evőkanál rum

3.krém
4 tojás sárgája
100 g porcukor
1 / 2 citrom (lé )
150g margarin / vaj

cukorbevonat
100 g csokoládé a főzéshez
10 teáskanál olaj

1 krémhez összekeverem a hozzávalókat ,
2 .krémhez valókat is kikeverem .
3 . krémhez a tojássárgát, cukrot összekeverem és gőz felett sürüre fözöm leveszem a tüzről és hozzáadom a vajat és a citromlét,
a mázhoz a csokit felolvasztom és hozzákeverem az olajt .

összeállitása :
lerakok egy ostyát, megkenem a fügés krémmel,
ráteszek egy lapot, arra pedig a dós krémet kenem
ibolya58, 2014. március 08. szombat, 10:15
József Attila A nyugalom szigetén.
Álmaiddal, vágyaiddal, érzéseiddel.
Időnként, titkos szobádban előveszed
féltve őrzött álomkabátodat, magadra veszed, és álmodsz.
Álmodod azt az életet, amit élhetnél is.
Puszim!Katica


Havas tél

Cukorbevonatú édeni táj,
Jégragyogástól mosolygó száj.
Életet-óvó hótakaró,
Madártápláló szotyola-rakó.

Munkát adó hóhullás,
Orrot csípő fagyhullám.
Homokot szóró aggodalom,
Csúszkálni vágyó ifjú vigalom.

Itt az ideje hónak jégnek,
Lelket vidító fehérségnek,
Örömet szikrázó jégnek -
Kályhát dicsérő meghittségnek. Karsay
kannalidia, 2014. január 30. csütörtök, 20:16
Képek, videók
Amit nyújthatok
aksira
2011. július 28. csütörtök, 00:50
há gyúrjunk vazze.jpg
tothgergo
2008. szeptember 05. péntek, 01:09
19gyurjunk.jpg
nagy295
2007. február 23. péntek, 05:45
Karika átmérője
kotos
2014. november 17. hétfő, 16:47
Galaxis torta.jpg
pacsakute
2020. május 15. péntek, 22:19
Sellős torta.jpg
pacsakute
2020. május 08. péntek, 23:12
Epres-desszertes torta.jp
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 22:06
Lila - fehér torta.jpg
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 21:51
Kék torta.jpg
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 21:51
Fehérvirágos torta.jpg
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 21:50
Elegáns torta.jpg
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 21:50
Aranyszínű torta.jpg
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 21:50
Angyalkás torta.jpg
pacsakute
2020. február 02. vasárnap, 21:49
Png torta
eva6
2020. január 30. csütörtök, 09:28
Szép díszítésű torta.jpg
pacsakute
2020. január 18. szombat, 21:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.