Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 10:17 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szeretném megkérdezni, tudja e valaki, ki a Valentin ?
Szent Valentin, a szerelmesek védőszentje

Sokan azt állítják, hogy a szerelem és a szeretet ünnep eredete Szent Valentin, egy római papig nevéhez fűződik, aki mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Kr.u. 269 vagy 270 február 14.-én halt meg, ugyanazon a napon, amelyik a szerelmi sorsjátékoknak volt szentelve. A legenda szerint a börtönben töltött idő alatt üzenetet küldött barátainak, hogy szereti őket és hogy ne felejtsék el őt.

A történet egy másik változata szerint, Szent Valentin papként szolgált Claudius császár ideje alatt, aki bebörtönözte őt, mert ellenezte döntését, amely megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy házasodjanak. Úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, megerősítvén ezáltal a hadseregét. A legenda úgy tartja, hogy, Szent Valentin rabsága alatt összebarátkozott a börtönőr lányával, akinek hagyott egy levelet aláírva, hogy “A te Valentinodtól".

Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinre emlékezzenek. Fokozatosan, ez a nap lett a szerelmes üzenetek napja, és Szent Valentin lett a szerelmesek védőszentje. A dátumra versek és olyan egyszerű ajándékok küldése volt jellemző, mint a virág vagy a csokoládé. Gyakran rendeztek társasági összejöveteleket vagy bálokat is ebből az alkalomból.

Az Egyesült Államokban, Miss Esther Howland volt az első, aki Valentin napi képeslapot küldött. A Colorado-i Loveland város komoly postai üzletet bonyolít le február 14. körül, mivel az emberek szentimentális verseket küldenek szét szeretteiknek, a gyerekek pedig Valentin-kártyákat cserélnek az iskolában.

A “kereskedelmi" Bálint-napot az 1800-as években vezették be, és mára már ezen a napon igen csak hatalmas forgalmat bonyolítanak le a virágárusok, valamint az ajándék- és édességboltok az ünnephez kötődő reklámkampányoknak köszönhetően. A legtöbb ember igyekszik valamilyen csodálatos idézet, szerelmes vers vagy akár sms kíséretében átadni ajándékát szerelmének, szeretteinek vagy más, szívéhez közel álló személyeknek.
bubua53, 2015. február 14. szombat, 17:16
Címkék: Szent Valentin, Szent Valentinre, Egyesült Államokban, Miss Esther Howland, Colorado-i Loveland, szerelmesek védőszentje,
Kommentek
Húsvét 3. vasárnapja 05.05
hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire.
Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: ,,Hozzatok a halból, amit most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy hallal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló.
Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik, Ugyanígy halból is.
Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent nekik.
*
Miután ettek, Jézus megkérdezte Simon Pétertől: ,,Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Péter így szólt: ,,Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek."
Erre Jézus azt mondta neki: ,,Legeltesd bárányaimat!" Aztán újra megkérdezte tőle:
maroka, 2019. május 05. vasárnap, 08:26
Péntek húsvét nyolcadában 04.26
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Senki másban nincs üdvösség, csak Jézusban.
Péter és János apostol a béna meggyógyítása után még beszéltek a néphez, amikor a papok, a templomőrség parancsnoka és a szadduceusok odamentek hozzájuk. Rossz néven vették, hogy tanítják a népet, és hirdetik Jézus példájával a halálból való feltámadást.
Letartóztatták tehát Pétert és Jánost. Mivel azonban már esteledett, másnapig őrizetben tartották őket. Azok közül, akik a beszédet hallgatták, sokan hívők lettek; úgyhogy a férfi hívők száma elérte az ötezret.
Másnap összegyűltek Jeruzsálem elöljárói, a vének és az írástudók, Annás főpap, Kaifás, János és Sándor meg mind, akik a főpapi nemzetségből valók voltak. Előállították a két apostolt, és vallatóra fogták őket: ,,Miféle hatalommal, vagy kinek a nevében tettétek ezt?"
Akkor Péter a Szentlélekkel eltelve így válaszolt: ,,Népünk elöljárói és ti, vének, halljátok! Ti most magatok elé idéztek minket, mert egy nyomorék emberrel jót
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 12:45
EP-választás - Fidesz: az egyik legfontosabb kérdés a határok védelme
Csenger-Zalán Zsolt akkor nyilatkozott, amikor Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat gyűjtött a Pest megyei településen.

Azt mondta, érdemes megkérdezni az őket foglalkoztató ügyekben az embereket, akik igénylik, hogy megszólítsák őket. A Fidesz mindig ezt tette - hangoztatta.

A nagyobbik kormánypárt képviselője az egyik legfontosabbnak a határok védelmét nevezte: azt, hogy okmányok nélkül senki ne érkezhessen az országba. Lényeges a szuverenitás megtartása: ne lehessen "diktálni", a magyarok dönthessenek arról, hogy ki lép az állam területére - mondta.

Hozzátette: az emberek szerint veszélyesek továbbá a név nélküli "migránskártyák" is, amelyek terroristák kezébe kerülhetnek.

A Fidesz országgyűlési képviselője kitért arra, hogy pártja már leadta az európai parlamenti (EP-) választáshoz a szükséges ajánlásokat. Megjegyezte, ennek ellenére fontosnak tartják a bevándorlásellenes program melletti aláírásgyűjtést, mert úgy vélik, hogy a
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 21:21
Ezért találkozol ugyanazokkal a lelkekkel minden inkarnációb
ott rejlenek a karmikus emlékek.

A karmikus szenzorod lényegében ,,felismeri" a másik ember karmikus emlékeit. Ezáltal teljesülhet a karmikus feladatod, s így kerülsz kapcsolatba a megfelelő emberrel.

Egy kapcsolatban nem tudsz úgy fejlődni, ha csak a pozitív tulajdonságaidat mutatod meg a másik félnek, konfliktusokra is szükség van. Bizony, egy-egy konfliktus aranyat ér, mert ilyenkor fontos dolgok tisztázódhatnak.

Amikor például féltékeny vagy, érdemes megkérdezni saját magadtól azt, hogy ,,Miért van bennem ez az érzés? Mi ez a dolog?" Ne hagyd figyelmen kívül ezt az érzést. Szükség van arra, hogy dolgozz önmagadon, így tudod összerakni az apró mozaikdarabokból a valós képet.

Ezek az apró darabkák ugyanis a személyiséged hiányosságai, a saját gyengeségeid. Talán gyermekkorból erednek, és az elutasítás miatt erősödnek fel, hiszen félsz attól, hogy elveszíted a másikat.

A személyiség formálása
Idővel a személyiséged polarizál
pacsakute, 2019. április 16. kedd, 17:49
Milyen vagyok én magam?
,,Mindig azt kell megkérdezni magunktól: Milyen vagyok én magam? Ha mások rosszabbak is nálam, azt jelenti-e ez, hogy velem minden rendben van?... meg kell vallanunk vétkünket: Vétkeztünk Ellened, Istenünk, és már nincs jogunk kérni bármit is, és a Te jelenlétedben lennünk. Ezt jelenti önmagunk megalázása, amire szükségünk van."

-Martyn Lloyd-Jones-
kalmanpiroska, 2019. április 16. kedd, 14:52
Március 15. - Hidvéghi Balázs: a szabadságért újra, meg újra meg kell harcolni
alárendelni. E törekvésnek pedig útjában állnak a nemzetállamok, a nemzeti függetlenség és a nemzeti identitás, mert ahogyan azt már 1848 is megmutatta, ezek kizárják azt, hogy egy nép életösztönét végleg kiiktassák - vélekedett. Az új birodalomnak engedelmes, nemzeti identitás nélküli lakosságra van szüksége, ezért igyekszik bevándorlók millióival elárasztani Európát - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Megjegyezte: miközben az új rend zászlóvivői demokráciáról és jogállamiságról prédikálnak, elfelejtették megkérdezni a kontinensen élőket: mit szólnak a bevándorlók millióihoz és ahhoz, ha a földrész lakosságát és keresztény kultúráját lecserélik?

"Európa kivégzésére senkitől nem kértek és kaptak felhatalmazást, mégis a szemünk előtt zajlik a birodalmi tervek megvalósítása" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint sok európai állam már "kísérleti fázisban van": ezekben a bevándorlóországokban a nemzeti értékek gúny tárgyai és a migrációval együtt a terror is a mindennapok részévé
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:11
A Jobbik azonnali forrásbevonást sürget az egészségügybe
A képviselő Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének nemrégiben nyilvánosságra került jelentésére hivatkozott, amely szerint 2017-ben 24 ezer ember halála lett volna elkerülhető, ha meglett volna a szükséges pénz az egészségügyben.

Lukács László szerint nyolc év alatt ez 192 ezer ember elkerülhető halálozását jelenti, vagyis "velük lehetne ma gazdagabb Magyarország", ha a kormány komolyan vette volna az elmúlt időszakban az egészségügy megmentését. A legnagyobb családvédelmi akcióterv lehetett volna, ha megvédik ezeket az embereket - jegyezte meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár Kásler Miklós az anyagban 1000-1500 milliárd forintot kért az egészségügy számára, sajtóértesülések szerint ez a terv elbukott, a jelentést lesöpörte a kormány az asztalról.

"Orbán Viktornak választania kell: pénzt vagy életet" - szólított fel a jobbikos politikus, aki szerint a miniszterelnöknek arról kell döntenie, hogy áldoz-e pénzt az elkerülhető halálozások megelőzésére és a várható
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 11:57
Szeretem Kondor Katalint - Nyolcvannegyedik nap
-, akkor csak a szellemi sötétséget növeljük, ami már most is beborítja a világ nagy részét. Tisztelt miniszterelnök úr, ott, a messzi németországi tartományban! Mi a baj azzal, ha megjelenítünk két olyan embert - s nem a Charlie Hebdo ízléstelen rajzainak, karikatúráinak szellemében, hanem fényképvalóságukban -, akiktől kérdezni, akikkel vitázni sosem lehetett? Akiktől észérveket nem, csak hagymázas elképzeléseket hallottunk olyasmikről, amiket ránk akartak, akarnak erőltetni. Megkérdezni az embereket, észérvekkel vitázni velük sajnos már rég nem divat a ,,művelt" Nyugaton. Helyébe lépett az arrogancia. Ez lenne az új európai norma? Remélem, nem. Mert ez a mostani - zsákutca.

Conchita Wurst viszont - ellentétben a német tartományi miniszterelnökkel - nem dühös. Nincs is rá oka, hiszen igazi hírességnek járó rajongással vették körül őt a bécsi Operabálon. Vele nekem az égvilágon semmi bajom sincs. Mindenki úgy más, ahogy csak akar, de azt azért
sandrapolke, 2019. március 07. csütörtök, 20:08
Képek, videók
Szeretném megkérdezni....
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:35
valentin nap
eva6
2019. február 14. csütörtök, 17:49
Kép 943. Valentin napra.
jucinenadov
2019. február 14. csütörtök, 17:35
google valentin0214.jpg
maroka
2019. február 14. csütörtök, 17:29
valentin napra
eva6
2019. február 14. csütörtök, 14:21
CICA VALENTINRE.PNG
rochlitzne
2018. február 06. kedd, 18:22
KÉP VALENTINRE.GIF
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 09:04
BABA VALENTINRE.PNG
rochlitzne
2018. február 03. szombat, 15:34
valentinre reggeli.JPG
tinka1951
2017. február 14. kedd, 19:14
valentinre.jpg
53ilona
2017. február 04. szombat, 16:43
Valentinre állat.gif
rochlitzne
2015. február 03. kedd, 16:59
tűpárnácskák Valentinre.j
tinka1951
2014. január 30. csütörtök, 11:59
Valentinre
biharijudit
2013. február 04. hétfő, 16:46
valentinre Anikó.jpg
sarkadykati
2012. február 15. szerda, 05:03
Wegner Zsu Valentinre.png
sarkadykati
2012. február 15. szerda, 04:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.