Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 00:26 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trump találkozni akar azzal, aki kiszivárogtatta az ukrán elnökkel folytatott beszélgetését
"Mint minden amerikai, megérdemlem, hogy találkozzam a vádlómmal, különösen mivel ez a vádaskodó, az úgynevezett 'bejelentéstevő' egy külföldi vezetővel folytatott tökéletes beszélgetést teljes mértékben pontatlanul és csalárd módon mutatott be" - fogalmazott az Egyesült Államok elnöke. Egy későbbi mikroblog-bejegyzésében pedig az alkotmányos felmentését (impeachment) célzó, kedden megindított eljárásra utalva megjegyezte: "éjjel-nappal erről beszélünk, erről szólnak a hírek, de nem derült ki semmi, ami a felmentést indokolná."

Trump egy korábbi bejegyzésében azt is jelezte, hogy azzal is találkozni szeretne, aki törvénytelen módon informálta telefonbeszélgetéséről a bejelentéstevőt. "Vajon ez az ember kémkedett az elnök után?" - veti fel Trump.

Az elnök azt követően tette közzé e bejegyzéseket, hogy Adam Schiff, a demokrata többségű képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője vasárnap az ABC televíziónak adott interjújában elmondta: a bizottság megállapodott a bejelentéstevővel, hogy megjelenik a bizottság e héten tervezett meghallgatásán.

Annak ellenére, hogy a kongresszus politikusai hétfőtől két hétig szabadságon vannak, a képviselőház három bizottsága változatlanul dolgozik az ügyön, miután az egyelőre névtelenséget élvező informátor szerint Donald Trump az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetése során nyomást gyakorolt rá annak érdekében, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök, az elnökjelöltségre jelenleg legnagyobb eséllyel pályázó demokrata politikus, valamint fia jövedelmező ukrajnai ügyleteinek hátterét.

Nancy Pelosi házelnök még pénteken jelentette ki, hogy "nem szabad elhúzni a dolgokat", vagyis a demokrata párti képviselők szeretnék felgyorsítani az impeachment esetleges megindításához szükséges előzetes vizsgálódásokat.

Vasárnap a demokrata párti törvényhozók egy csoportja Pelosi részvételével zártkörű tanácskozást tartott Texasban az ügyben követendő kommunikációs stratégiáról. Sajtóértesülések szerint Hakeem Jeffries képviselő az üzenetek sulykolásának fontosságát emelte ki. Mint mondta: van néhány kifejezés - mint például az árulás, a hatalommal visszaélés, vagy a nemzetbiztonság -, amelyet a demokrata politikusoknak folyamatosan ismételgetniük kell. A Politico című lap tudósítása szerint Jerrold Nadler, a képviselőház igazságügyi bizottságának vezetője leszögezte: "Ha követjük a házelnök tervét, akkor győzedelmeskedünk."

Közben Donald Trump munkatársai az elnök védelmére siettek. Stephen Miller - aki az elnök egyik belpolitikai tanácsadója a Fehér Házban -, az ABC televízióban azt fejtegette vasárnap: nem Trump az, aki visszaélt a hatalommal, hanem Joe Biden, volt alelnök, aki szerinte közbenjárt annak érdekében, hogy a fia a Burisma ukrán gázcég igazgatósági tagja lehessen. "Ebben az esetben az elnök a leleplező" - fogalmazott Miller, a bejelentéstevőt pedig a "mély állam munkásának" nevezte.

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, aki nemrég csatlakozott az elnök magánügyvédjeinek csapatához, a Fox televízióban arról beszélt vasárnap, hogy az elnök valójában a munkáját végezte, amikor vizsgálatot szorgalmazott az ügyben.

Giuliani, mint kiderült, az idén három alkalommal is találkozott különböző ukrán tisztségviselőkkel. Az idén januárban New Yorkban, majd februárban Varsóban Jurij Lucenko ukrán főügyésszel tárgyalt, tavasszal Párizsban egy meg nem nevezett ukrán ügyésszel egyeztetett, a nyáron pedig Madridban Zelenszkij ukrán elnök egyik közeli tanácsadójával, Andrej Jermakkal találkozott. Ezt maga Giuliani mondta el újságíróknak, a tárgyalások konkrétumairól azonban nem nyilatkozott.

Újságíróknak azt is kifejtette, hogy utazásait nem Donald Trump, a kormányzat vagy a Republikánus Párt finanszírozta, arról azonban nem ejtett szót, hogy ki segítette őt. Csak annyit mondott: a költségek egy részét a saját zsebéből állta. "Vajon az az igazi sztori, hogy az én utazásomat ki fizette, és nem az, hogy ő (Biden) áruba bocsátotta az Egyesült Államok alelnökségét?" - foglalta kérdésbe az állítását Giuliani a Reuters brit hírügynökség tudósítójának nyilatkozva.

Elemzők szerint a héten kezdődő képviselőházi meghallgatások egyik kulcsfontosságú szereplője éppen Rudy Giuliani lenne, aki a múlt héten még azt jelezte, hogy részt vesz a meghallgatáson, de vasárnap már azt közölte, hogy nem jelenik meg a kongresszusban. "Nem működöm együtt Adam Schiffel. Úgy gondolom, hogy Schiffet el kell mozdítani" - hangoztatta az ABC televízióban vasárnap.

A The New York Times című napilap internetes kiadása vasárnap este azt jelentette: Joe Biden tanácsadói levelet intéztek a legnagyobb tévécsatornák (ABC, CBS, NBC, CNN, Fox) vezetőihez, arra kérve őket, hogy ne hívják meg Rudy Giulianit a műsoraikba, és ne adjanak teret neki az Ukrajnáról és a volt demokrata alelnökről szóló, "teljességgel megalapozatlan" információk taglalásához.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 07:04
Címkék: Egyesült Államok, Adam Schiff, Donald Trump, Volodimir Zelenszkijjel, Nancy Pelosi, Hakeem Jeffries,
Kommentek
Trump: ha a Szulejmáni elleni csapás tervéről egyeztetek a kongresszussal, a demokraták kiszivárogtatták volna
Az elnök, akit hívei éljenzéssel és dübörgő tapssal fogadtak Ohióban, élesen bírálta a washingtoni képviselőház demokrata párti politikusait. Részben az iráni tábornok elleni célzott dróntámadás miatt őt ért kritikáikért, részben pedig mert a demokrata párti többségű képviselőház csütörtök este olyan, egyébként nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amely korlátozná a hatalmát egy Irán elleni esetleges újabb csapásmérést illetően.

Trump felvetette, hogy amennyiben előzetesen megvitatta volna a dróntámadás tervét demokrata párti törvényhozókkal - köztük Nancy Pelosi házelnök és az általa "kis ceruzanyakúnak" titulált Adam Schiff képviselővel, a hírszerzési bizottság vezetőjével -, ők azonnal részleteket szivárogtattak volna ki a baráti sajtónak. Trump ezt a sajtót ismételten hamis hírek gyárainak minősítette.

"Azt mondják, be kell jönnöd engedélyt kérni a kongresszustól, el kell mondanod nekünk, hogy mit akarsz csinálni, így majd felhívhatjuk a kint várakozó hamis hírek képviselőit és
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 07:05
Újabb kormánytisztviselők képviselőházi meghallgatásának leiratát hozták nyilvánosságra Washingtonban
Az ukrán gyökerű Vindman tanúvallomásáról készült leirat nem tartalmaz sok újdonságot, tekintettel arra, hogy a múlt héten zárt ajtók mögött tartott meghallgatás csaknem valamennyi lényeges részletét a demokrata párti törvényhozók azonnal kiszivárogtatták a sajtó egy részének.

Új információ azonban az, hogy Alexander Vindman azt állította három képviselőházi bizottság tagjainak: Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke egyeztette a Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti esetleges találkozót és mindazt, amit ennek létrejöttéhez az amerikai elnök szükségesnek tartott. Vagyis Vindman szerint Mulvaney kezében futottak össze a szálak, ő irányította az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy az ukrán elnök indíttasson vizsgálatot Joe Biden volt amerikai alelnök, jelenlegi demokrata elnökjelölt-aspiráns és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiről, valamint hogy a vizsgálatok megindítását nyilvánosan is jelentse be.

Ugyanilyen értelmű nyilatkozatot tett a három
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:03
Házkutatást tartottak a volt francia belügyminiszternél egy sikkasztási ügyben
A jól értesült szatirikus újság szerdán megjelent számában hozta nyilvánosságra, hogy előzetes vizsgálat folyik közpénzekkel való visszaélés gyanúja miatt. A lap úgy tudja, hogy a polgármester több mint húsz éven át igazolatlan túlórapénzeket fizettetett ki az önkormányzati állásokban dolgozó volt barátnőjének, Meriem Nourinak, mintegy 500 ezer eurós összegben.

A Lyon városának költségvetéséről készült regionális számvevőszéki jelentés alapján indította meg a nyomozást a párizsi ügyészség korrupcióelleni hivatala.

Gérard Collomb a francia hírügynökségnek azt mondta, meglepődött azon, hogy "a legalább annyira elfogadhatatlan, mint tűrhetetlen információkat kiszivárogtatták", miközben a jogi eljárástól független közigazgatási vizsgálat még nem zárult le.

A polgármester az AFP-nek megerősítette, hogy a lyoni városháza 1995-től különböző munkakörökben alkalmazta Meriem Nourit, aki 2005 júniusban kapott állandó munkakört. Hozzátette, hogy a 2015-2017-es időszakot illetően Meriem Nouri
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 19:02
Az amerikai házelnök lemondta külföldi útját a Trumppal támadt vita után
Pelosi újságíróknak azt mondta: megfogadva az elnök tanácsát, menetrendszerű járattal tervezte volna az utazást, de az elnök veszélybe sodorta az ő és a küldöttség biztonságát azzal, hogy nyilvánosságra hozta ezt a tényt. Rendkívül felelőtlen lépésnek minősítette Donald Trump lépését.

A házelnök azt állította, hogy - megfogadva az elnök levélben tett javaslatát - azt tervezte, hogy menetrendszerű járattal indul Afganisztánba, de mivel ezt a tervet szerinte a Fehér Ház kiszivárogtatta, ezért az utazás különösen veszélyessé vált.

Arra az újságírói kérdésre, hogy honnan tudja, hogy az információt a Fehér Ház szivárogtatta ki, Pelosi nem válaszolt.

A házelnök helyettes kabinetfőnöke, Drew Hammill közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy a külügyminisztériumnak a diplomaták biztonságával foglalkozó részlege arról tájékoztatta Pelosit és a delegáció tagjait, hogy a katonai gép megtagadása és az utazás nyilvánosságra kerülése miatt jócskán megnövekedett mind a delegáció, mind az
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 19:32
Demokrata párti frakcióvezető : az elnök elmozdításáról szóló nyilatkozatok elvonják a figyelmet a törvényhozás
törvényhozás, amelynek alsóházában (a képviselőházban) többségbe kerültek a demokraták.

Brad Sherman, kaliforniai demokrata párti képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő az elmozdítási eljárás megindításáról, amelyet azonban nem vettek napirendre. Még csütörtökön este Rashida Tlaib, újonnan megválasztott michigani képviselőnő egy őt ünneplő rendezvényenDonald Trumpra utalva kijelentette : "most majd megindítjuk a felmentési eljárást a rohadék ellen".

A hétvégén a CBS televízió kiszivárogtatta, hogy a kongresszus vezető politikusaival folytatott pénteki megbeszélésen a Fehér Házban Donald Trump megkérdezte Nancy Pelosi házelnöktől: "mondja, miért akar engem mindenki eltávolítani?" Mire a házelnök a CBS szerintazt válaszolta: a demokraták nem akarják eltávolítani őt. Szombaton a washingtoni politikával foglalkozó The Hill című lap hosszas elemzést szentelt annak, hogy szerintemiért nem lenne jogszerű az alkotmányos eljárás megindítása. A lap a többiközött azt írta:" DonaldTrump, korábbi
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 20:11
Netanjahu és a Likud a korrupciós vádemelés halasztásáért kampányol
mivel Mandelblitt várhatóan meghallgatásának függvényében nyújtja be a vádiratot - vagy vádiratokat-,ezért csak válasza,azaz meghallgatása után hozzák nyilvánosságra azok tartalmát. Mivel válaszára várhatóan már nem lesz idő a választásokig,el kellene halasztani a vádemelést a voksolás utáni időszakra -érvelt Netanjahu.

Az ellenzéki politikusok és a jogászok viszont úgy vélik, hogy Izrael polgárai nem választhatnak anélkül, hogy megismernék a legfontosabb jelölt elleni vádakat. A főügyész kiszivárogtatta, hogy ezért igen gyorsan lezárja az aktákat, és már februárban megteszi bejelentését az esetleges vádiratról a miniszterelnök három korrupciós ügyében.

Ezek a jelentős nagyságrendű ajándékok elfogadásáról szóló ezres számú, a Jediót Ahronót című újság tulajdonosával folytatott médiabefolyásolásiügyleteket tartalmazó kétezres számú és a Bezeq telekommunikációs nagyvállalat javára meghozott kormányzati döntésekről született négyezres számú akták lesznek.

A tízes tévé szakértői szerint várhatóan
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 17:52
Évértékelő - Hadiállapot bevezetése, a Moszkvával való konfliktus további mélyülése jellemezte Ukrajna eltelt e
viszont egy új jogszabályt, amely előírja az ukrán nyelv használatát a magánbeszélgetéseken kívül az élet minden szférájában. Ez utóbbi miatt felvetődött az az aggály, hogy az ukrán nyelv védelmét Kijev a kisebbségi nyelvek, így a magyar rovására kívánja biztosítani. Ezt az aggodalmat a magyar kormány több ízben jelezte is Kijevnek.

A magyar-ukrán diplomáciai viszonyt a 2017-ben elfogadott ukrán oktatási törvény után 2018-ban a kettős állampolgárság miatti vita terhelte meg. Szeptemberben kiszivárogtattak Ukrajnában egy rejtett kamerával készített felvételt, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek, és magyar útlevelet kapnak a beregszászi magyar konzulátuson. Pavlo Klimkin külügyminiszter kijelentette, hogy a magyar konzulátus alkalmazottai ezzel megsértették Ukrajna törvényeit és a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt, ezért Kijev október elején kiutasított egy magyar konzult. Budapest ezzel szemben viszont arra az álláspontra helyezkedett, hogy a konzulátus nem
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 08:00
Képek, videók
Hosszú beszélgetéseket fo
furaila
2016. április 01. péntek, 17:51
B.Obama -beszélgetések.jp
agica2004
2014. június 16. hétfő, 12:36
beszélgetések
orban47
2013. június 14. péntek, 21:59
Beszélgetések nélkül....j
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
1.Beszélgetések nélkül ..
anci-ani
2012. november 28. szerda, 21:16
Beszélgetések nélkül.jpg
pacsakute
2012. november 24. szombat, 17:22
virágok+beszélgetése_2 jpg
moncsibabus84
2011. április 23. szombat, 18:41
virágok+beszélgetése.2 jpg
durcimarcika
2010. november 12. péntek, 18:22
Virágok beszélgetése.jpg
szalai0913
2010. október 26. kedd, 09:21
beszélgetések.....
bubsza
2009. április 19. vasárnap, 18:12
Beszélgetések Istennel.hu
rambobby
2007. szeptember 28. péntek, 13:41
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.