Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 15:39 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szombattól a Margit körúton is elkezdődik a 4-es és a 6-os villamosvonal felújítása
A közlemény szerint az érintett szakaszon az iskolakezdésig pótlóbuszok járnak majd.

A felújítás idején a villamosok július 6-tól 10-ig az Oktogon és a Corvin-negyed között, július 11-től pedig a Margit híd, budai hídfő és a Corvin-negyed között közlekednek majd; közben a nagykörúti vonal mindkét végén pótlóbuszok segítik majd a közlekedést.

Tudatták azt is, hogy a 17-es villamos július 6-tól a tanítási szünet végéig rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár majd. A felújítás ideje alatt az Észak-Budáról a belváros felé utazóknak az M2-es metró, Dél-Buda felől a belvárosba utazóknak pedig az M4-es metró használatát javasolja a BKK.

A felújítás miatt korlátozásokra és lassabb haladásra kell számítania az autósoknak is a Margit körúton - helyezte kilátásba a BKK.

Mint írták, a vonal ezen a részén utoljára 20 éve végeztek a jelenlegihez hasonló volumenű rekonstrukciót. A munkálatok során a BKV Zrt. a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cseréli a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát.

A villamospótlás óhatatlanul okoz kényelmetlenségeket a térség közlekedésében, ugyanakkor a közlekedési szolgáltatócégek mindent megtesznek a megszokottnál nehezebb körülmények enyhítése érdekében - közölte a BKK.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 10:51
Címkék: Savoya Park, Széll Kálmán, 6-os villamosvonal, közlemény szerint, érintett szakaszon, iskolakezdésig pótlóbuszok,
Kommentek
Krónika 4. rész (interpellációk)
miképpen folytatná a kormány a települések fejlesztésének támogatását?

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára felidézte: kilenc éve Budapest a szakadék szélén állt, nyakig az adósságban, vezetőik "könyökig voltak a nokiás dobozokban". Mára az adósságcsapda megszűnt és több mint 70 százalékkal nőtt az iparűzésiadó-bevétele a városnak - közölte. Kitért arra, hogy befejeződött a négyes metró építése, megújult a kettes metró, folyamatban a hármas metró felújítása. Meghosszabbodott számos villamosvonal, megújultak a közparkok, egyetemi kampuszok létesültek - sorolta.

Kitért arra is, hogy megalakult a fővárosi közfejlesztések tanácsa is, és úgy tervezik, ez fenn is marad, ez lesz a párbeszéd fóruma. Ha az új városvezetés ezt nem akarja, akkor azt is el tudják fogadni - közölte. Megjegyezte: ahogy a miniszterelnök is ezt közölte, a kormány a maga részéről ugyanolyan feltételeket biztosít Karácsony Gergely városvezetéséhez, mint amilyenekkel Tarlós István munkáját segítette.

Budapest nem
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 16:32
Önkormányzat 2019 - Tarlós: a választás tétje, hogy határozott kezekben marad-e a főváros, vagy káosz lesz
Tarlós István újbóli megválasztása esetén Budapestnek "békét, nyugalmat" ígér, és - mint mondta - nem háborúskodást, mint Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt, aki teljesíthetetlen ígéreteket tett a kampányban.

"Én nyugalmat és eredményeket szeretnék biztosítani a városnak" - fogalmazott, rámutatva arra, ehhez úgy kell küzdeni, hogy nem szabad eleve kizárni a konszenzus esélyét a kormánnyal.

Tarlós István kiemelte: a kormánnyal szemben nem csak lehet, hanem kell is állást foglalni, amit számos alkalommal meg is tett, amikor szükséges volt, de az együttműködés reális esélyét is meg kell őrizni, mert "a világon nincs olyan kormány, amelyik hiába nyitott rá, együtt tudna működni egy zsigerből ellenséges, örökösen fenyegetőző, gyűlölködő városvezetéssel".

"Budapest öt éve a tét, nem pedig egy tétova ember vágyálmai" - jelentette ki Tarlós István.

Tarlós István kitért arra is, hogy semmi értelme a kormánnyal szemben bármilyen értelemben nem együttműködő,
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 17:44
Önkormányzat 2019 - Tarlós: Borkai Zsolt méltatlanná vált tisztségére
rendőrség megállapította, a társaság valós referenciákat nyújtott be, az országos tiszti főorvos pedig szeptember végén közölte, nincs közegészségügyi járványveszély.

A főpolgármester aláhúzta, a kampányban végig igyekezett arról beszélni, amiről kell. Eredményeit sorolva hangsúlyozta, 170 projektet valósítottak meg, köztük a négyes metró befejezését, a 2-es és 4-es metrószerelvények beszerzését, a 3-as metró felújításának megkezdését, a BKV járműállományának nagyarányú cseréjét, a budai fonódó villamosvonal kialakítását és a város működésének stabilizálását.

Hangsúlyozta, miközben az ellenzék folyamatosan csak kritikákat fogalmaz meg, addig Brüsszelből kitüntetést kaptak, amiért Budapest lett Európa legjobb úti célja, a brit Economist újság legélhetőbb városokat tartalmazó listáján pedig 2010 óta 20 helyet javított a főváros.

A főpolgármester az indulásra váró beruházások között említette a Lánchíd és környéke teljes felújítását, a ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítését, a BKV további
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 21:12
Szeptember végéig közlekednek a nosztalgia- és retrójáratok Budapesten
Mint írják, az elmúlt évek rendszeres nosztalgiaközlekedésének eredményeként a menetrend szerint közlekedő nosztalgiajáratok részévé váltak a főváros őszi programkínálatának.

Szombatonként a világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán az N2-es nosztalgiavillamosról tekinthető meg a világörökségi helyszínként is számon tartott Duna-part.

Vasárnaponként az N19-es nosztalgiavillamossal utazva a budai rakpartról láthatjuk a pesti oldal panorámáját és a budai történelmi fürdők műemlék épületeit; a villamos a Deák Ferenc térről indul, majd a Szent Gellért tértől a 19-es villamos vonalán halad a Katinyi mártírok parkjáig.

Szeptemberben is minden vasárnap a nosztalgiavillamosok mellett a Deák Ferenc térről indulva körjáratként viszi az érdeklődőket az N109-es nosztalgiabusz a Deák Ferenc tér - Erzsébet tér - Budai felső rakpart - Margit híd - Nyugati tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér útvonalon. A vonalon az IK180-as csuklós nosztalgiabusz mellett az IK630-as
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 12:21
Hétfőtől lezárják Szegeden a Sándorfalvi úti vasúti átjárót
vágánybontási, alépítményi, majd felépítményi, valamint vágányszabályozási és útépítési munkákat is végez.

A Szeged-Békéscsaba vasútvonalat keresztező útátjáróban a gyalogos és kerékpáros forgalmat az építési időszak alatt is biztosítják.

A gépjárművezetők számára a lezárás ideje alatt az M43-as autópálya érintett - 8-as és 11-es kilométerszelvények közötti - szakaszát jelölik ki kerülőútként.

Magyarország első integrált villamos és nagyvasúti tram-train vonala a meglévő szegedi 1-es villamosvonalból ágazik ki. A vonal a MÁV Zrt. 135-ös számú vonalán mintegy 22 kilométeres nagyvasúti pályáján folytatódik, amely teljesen átépül és bizonyos szakaszokon - ahol a vasútüzem megköveteli - a második vágány is kiépül. Emellett Hódmezővásárhelyen új villamosvonal épül. Az egyvágányú hódmezővásárhelyi villamosvonalon hat megállót alakítanak ki, ebből kettőnél, valamint a végállomáson lesz kétvágányos forgalmi kitérő. A fejlesztés a közvetlen, átszállásmentes utazás menetidő megtakarításával és
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 07:05
Az Etele térig jár az 1-es villamos
nemcsak esztétikai, de zajcsökkentési szempontból is fontos. Az új vágányok az Etele úton középen vezetnek, ezt követően balra kanyarodnak a Somogyi útra, így érve el az új, Etele téri végállomást.

A fejlesztés létrejöttével az Etele téri csomópont még hatékonyabban összekapcsolódik a kelenföldi városrésszel és Dél-Pesttel, lehetővé teszi az agglomerációból érkezők számára a gyorsabb eljutást az említett városrészek irányába, továbbá a környék lakói számára a belváros felé vezető metró- és villamosvonalak gyors elérését.

Az 1-es villamos a nagykörúti vonal után Budapest második legforgalmasabb villamosvonala, munkanapokon több mint 153 ezer felszállóval. A vonalhossz a meghosszabbítással a korábbi 16,5 kilométerről több mint 18 kilométerre nőtt - közölte.

Tarlós István kiemelte: az 1-es villamosvonal csaknem olyan jelentőségű, mint a nagykörúti 4-es 6-os, vagy a 2016-ban átadott, budai fonódó villamoshálózat. Az 1-es vonal a pesti és budai külváros fő körirányú közösségi közlekedési eszköze,
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 16:52
Mától buszok pótolják a 4-es és a 6-os villamost a Nagykörúton
A Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szombat reggel 7 órától a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között, 4-6-os jelzéssel közlekednek a villamosok. A Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

Június 15-től változik a forgalmi rend a József körút Csepreghy utca és Üllői út közötti szakaszán, a Ferenc körút teljes hosszán, valamint a Petőfi híd pesti és budai hídfőjénél. A József körúton az Üllői út és a Csepreghy utca között mindkét irányba buszsávot jelölnek ki, a gépkocsival közlekedők irányonként egy-egy sávon haladhatnak majd. A Ferenc körúton elkerítik a vágányokat és a mellette lévő felvonulási területet. A Petőfi híd felé két sávon haladhatnak majd az autósok, az Üllői út irányába azonban a külső sávban buszsávot alakítanak ki, amely mellett csak egy sáv marad a gépkocsival közlekedőknek.

A nyáron a nagykörúti
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:22
Képek, videók
villamosvonalak 1958
lacipecsenye
2011. december 07. szerda, 19:30
Temesvári Savoyai-ház.jpg
06mohild
2013. október 01. kedd, 09:10
479724_Savoyai kastély ,R
nanoka72
2013. június 20. csütörtök, 12:25
Savoyai Jenő lovasszobra,
snbela44
2012. április 13. péntek, 12:49
ráckevei Savoyai-kastély.
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 13:58
A Savoyai-kastély,Ráckev e
farkas1945
2011. február 14. hétfő, 15:12
Savoyai kastély Ráckeve
magdi06
2009. január 31. szombat, 08:40
Savoyaí-kastély.jpg
dunaparti
2009. január 16. péntek, 11:00
Savoyai-kastély3.jpg
dunaparti
2009. január 16. péntek, 11:00
Savoyai-kastély2.jpg
dunaparti
2009. január 16. péntek, 10:59
A Savoyai kastély
pipers
2007. május 29. kedd, 17:47
Savoyai kehely
pipers
2007. május 29. kedd, 17:38
Széll Kálmán tér
sanci81
2015. november 03. kedd, 15:07
Széll Kálmán tér
csobyzoli
2014. október 03. péntek, 21:38
Széll Kálmán tér Mark Mer
sarkadykati
2013. január 03. csütörtök, 09:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.