Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 15:44 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Filuména házassága - Nápolyi komédia a József Attila Színházban
Nagyon kedves történet, amit Eduardo de Filippo írt, aki ízig-vérig színházi ember volt, nemcsak íróként, hanem színészként és rendezőként is dolgozott - mondta Nemcsák Károly, a teátrum igazgatója a műsorban a közelmúltban bemutatott komédiáról, amit Csiszár Imre állított színpadra.

Ismertetése szerint a kétrészes, olaszos temperamentumú darab ősbemutatója a hatvanas években volt Magyarországon. A József Attila Színháznovemberben bemutatott előadásához pedig a nápolyi tájszólásban íródott szöveget Török Tamara fordította újra.Vándor Éva, aki Filuména Marturano-t alakítja a színdarabban, elmondta: a nem mindennapi fordulatokban bővelkedő történet egy volt utcalányról szól, aki tele van meglepetésekkel, titkokkal.

Filuména, aki a saját törvényei szerint élt eddig, nevet szeretne a gyerekeinek, együtt akar élni velük. Így halálos betegséget színlelve elveteti magát az őt már hosszú ideje kihasználó, jómódban élő cukrásszal.

"Ez egy romantikus vígjáték, sok érzelemmel, ami sokkal mélyebbre hat, mint egy egyszerű komédia"- összegezte Vándor Éva.

A József Attila Színház előadásában Ujréti Lászlót, Kocsis Juditot, Chajnóczki Balázst, Vaszkó Bencét, Előd Álmost, Kovalik Ágnest, Fekete Réka Tháliát, Jónás Andreát, Ömböli Pált, Baranyi Lászlót, Brunczlík Pétert és Pethő Dávidot láthatja a közönség.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 11:12
Címkék: József Attila Színházban, Nemcsák Károly, Csiszár Imre, József Attila Színháznovemberben, Török Tamara, Vándor Éva,
Kommentek
Induljon hittel, reménnyel, életerővel a heted!
szeretet parancsa körülöttünk testet ölt! A Szeretet XXI. századi neve: közvilágítás, közoktatás, közbiztonság, közegészségügy és sorolhatnánk tovább a krisztusi szeretetparancsnak konkrét gyönyörű műveit, amiről évszázadokkal ezelőtt még álmodni sem mertek az őseink, s melyek ma ott ragyognak, áldást osztva mindannyiunknak!

3. Az Irgalom, Krisztus drága ajándéka, kétezer évvel ezelőtt nem volt mindennapi vendég az emberek szívébe! 2019 dec. 20-án ötszáz budapesti embernek, a József Attila színházban a fegyencek hirdették a szeretet mindent elsöprő diadalát, a Szent Adorján életéről szóló művészi kivitelezésű előadásukban! Egy jogász szerint ez az előadás azért sem valósulhatott volna meg még száz évvel ezelőtt, mert akkoriban még e fegyencek által elkövetett bűnökért kötél büntetés járt!!
Számomra világunkban látható gondok nem dekadencia jelei, hanem Isten országának a diadalmas kibontakozásával egyűtjáró munkatelepi élet zaja!! Ne értékeljük le magunkat, világunkat! A szeretet, a
maroka, 2020. március 09. hétfő, 22:36
Isten ma kinyitott egy ablakot nekünk.
Színjátszó Köre által írt Szent Adorján életéről szóló színdarab egyik zenéjére készült.
Zongorán közreműködött Várnagy Andrea zongora-művésznő.
A klipp egy szabadulás-történetet mutat be, mely azt szimbolizálja, hogy a fogvatartottak a reintegrációs alkotó munkájuk által felszabadulnak, kvázi kiszabadulnak bezártságukból. A váltakozó képek bemutatják a kontrasztot a dalban is megénekelt két világ között, a felemelkedést, elismerést, melyet a darabban játszó művészek átélhettek a József Attila Színházban, ahová kitartó munkájuk révén eljuthattak, kivívva mindannyiunk elismerését, megbecsülését. A klip négy helyszínen játszódik: Az Opera Zongoratermében, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön falai között, a József Attila Színházban és a Dévai templomban. Szereplőként Várnagy Andrea művésznő és a Fogvatartottak színjátszói mellett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei és Böjte Csaba testvér is feltűnnek.

- A forgatásokban és az utó munkákban segítségünkre voltak a dévai gyermekek akik a
maroka, 2020. március 05. csütörtök, 21:54
Színházi produkcióval kezdődik jövő hétfőn az Észt hét
Az Észt Intézet és a Szimplafilm közös rendezvényének budapesti nyitóeseményét március 9-én tartják a József Attila Színházban, ahol Siret Campbell darabja, a Beatrice, valamint Martin Algus Valami igazi című műve látható felolvasószínházi formában Guelmino Sándor rendezésében - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A színházi programok sora március 10-én folytatódik a Magvető Caféban, ahol a kortárs színdarabok külföldi népszerűsítése lesz a téma. A Középpontban a kortárs dráma című angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés meghívott vendége Siret Campbell drámaíró, Laurent Muhleisen fordító és Orbán Eszter dramaturg.

Az Észt Nemzeti Múzeum és a Kuzebaj Gerd Udmurt Nemzeti Múzeum Változó idők című közös kiállításának témáját az udmurt beavatási szertartások adják, amelyek mostanra már csak egyetlen baskíriai udmurt faluban maradtak fenn. A kiállítás március 9-től 21-ig látható a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban.

Március 10. és 22. között ifjúsági és gyerekfilmekkel várják az
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 12:41
Elhunyt Csukás István! mese író - 83 éves volt
példányban készült.

Forrás: Kronika online
*
- Búcsúzunk az ország mesemondójától, meghalt Csukás István!
Csukás István nevére mindenkinek felcsillant a szeme, legyen az gyermek vagy felnőtt: egyformán magával ragadott mindenkit a varázslatos mesevilág, amelyet ő szőtt körénk.
Nehéz felfogni, hogy nincs már közöttünk.
Magára hagyta mesefiguráit, akik történetein számos generáció nőtt fel.
Szerencsések vagyunk, akik ismerhettük, dolgozhattunk vele itt az Új színházban. Csukás István mindig mosolygott, mindenkihez volt egy kedves szava és sohasem fogyott ki az ő semmihez sem fogható történeteiből.
Örömmel figyelte A Nagy Ho-ho-ho-horgász télen-nyáron című meséjéből születendő előadást. Fantasztikus élmény volt vele dolgozni.
Csukás István 83 évesen itt hagyott bennünket és kicsit mindannyian úgy érezzük, mintha árvábbak lennénk nélküle.
A meséibe kapaszkodunk, hiszen Süsü, a sárkány, Mirr-Murr kandúr kalandjai, Pom Pom meséi és természetesen a Nagy
maroka, 2020. február 25. kedd, 09:56
Márciusban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált
nagyváradi Szigligeti Színház William Shakespeare Szentivánéji álomjával vendégszerepel Szegeden. Az előadást a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2019-ben színházrendezőként végzett Tarnóczi Jakab állította színpadra.

Luk Perceval, Feridun Zaimoglu és Günter Senkel Moliére című színdarabja a négy leghíresebb Moliere-komédia - A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény - kortárs újragondolása és összefűzése egy grandiózus nagyságú művé. A darabot Hegymegi Máté rendezésében a Radnóti Színházban mutatták be MOLIERE - The passion címmel, március végén a szegedi közönség is láthatja.

Az Örkény István Színház Kosztolányi Dezső Édes Annáját hozza el a Rekamié fesztiválra, a rendező Szenteczki Zita.

A fesztivál programját az 1950-es évek legendássá vált propaganda-operettje az Állami áruház zárja. A darabot a Kecskeméti Katona József Színházban tavaly tavasszal Benkó Bence és Fábián Péter állította színpadra.

Újdonságként a produkciókat a Barnák László főigazgató, Hollósi Zsolt
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:07
Megkezdődött az V. Pajtaszínházi Szemle a budapesti Nemzeti Színházban
A kétnapos rendezvény megnyitóján Vidnyánszky Attila, a teátrum főigazgatója elmondta, a program 2015-ös elindítása óta száz magyarországi településen jött létre amatőr színjátszó társulat.

A Nemzeti Színház főigazgatója megjegyezte, hogy a jövőben "jó volna lépni egyet a külhoni területek felé is".

Emellett emlékeztetett, hogy a kormány jóvoltából elinduló Déryné Program keretében a jövőben kőszínházi előadások fognak ellátogatni a kistelepülésekre. Azok pedig, akik részt vesznek a pajtaszínházi programban, pályázat révén egymáshoz is elvihetik majd az előadásaikat.

Szedalcsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy egy kiadvány is készül, amelyben mind a száz település bemutatkozik, ahol pajtaszínház alakult. Hozzátette, az amatőr társulatok többsége megmaradt és a mai napig aktív.

A szemlén a program ötödik évadában született előadásokat mutatják be. A két nap alatt 19 megye egy-egy amatőr színjátszó csoportjának produkciója látható
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 14:22
A hétvégén rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét
A kétnapos szemlén a Pajtaszínház Program ötödik évadában született előadásokat mutatják be. Szombaton és vasárnap 19 megye egy-egy amatőr színjátszó csoportjának produkciója látható a Nemzeti Színházban a Gobbi Hilda Színpadon és a Kaszás Attila Teremben.

A színház honlapján olvasható program szerint Ságújfalu, Egervár, Pilismarót, Pellérd, Kemence, Kömpöc, Mesztegnyő, Girincs, Keléd, Mány, Gádoros, Méhtelek, Bősárkány, Jánoshida, Ivád, Nyárád, Királyhegyes, Tolnanémedi és Újtikos színjátszói érkeznek a fővárosba. Szombaton bemutatkozik a Vancouveri Magyar Színház is: a társulat Békés Pál A félőlény című színdarabja alapján készült produkcióját adja elő.

Az idei szemle programján húsz produkció szerepel. A bemutatott művek között van Illyés Gyula Tűvé-tevők, Schwajda György Himnusz, Niccolo Machiavelli Mandragóra és Dés-Geszti-Békés A dzsungel könyve című darabja is. Emellett népi játék, hagyományőrző darab, mozgásszínház, helytörténeti vígjáték, misztérium játék, mesefeldolgozás, zenés
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 07:21
A magyar kultúra napja - Emmi: a legtöbb kulturális beruházás indult el 2010 óta
amelyben visszaállítják a Szent István-terem enteriőrjét, kormánydöntés született az egykori Külügyminisztérium, a Honvéd Főparancsnokság és a József főhercegi palota újjáépítéséről. A Nemzeti Hauszmann Program keretében a várbeli utak, sétányok, várfalak, zöldterületek is megújulnak.

Az elmúlt években megújult a Zeneakadémia is, a 13,9 milliárd forintos projekt keretében elkészült a Wesselényi utcai oktatóközpont is. 600 milliós kormányzati támogatással megépült a Budapest Music Center, a Thália Színházban a tavaly átadott Thália Télikert kialakításához a kormány csaknem egymilliárd forintot biztosított.

Felújították a Pesti és a Budai Vigadót, a két épület rekonstrukciójára 14,5 milliárdot fordítottak. Két milliárd forintot biztosítottak a Nemzeti Színház korszerűsítésére, határozat született a Nemzeti Táncegyüttes állandó játszóhelyhez juttatásáról és a Modern Opera beruházás támogatásáról.

A következő években a Nemzeti Levéltár korszerűsítése mellett a Műcsarnok, a Terror Háza, a Nemzeti
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 13:42
Képek, videók
színházban.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:56
Színházban.jpg
chillik
2016. október 27. csütörtök, 05:23
23.Dionüszosz színházban.
dnemethk
2013. augusztus 29. csütörtök, 20:36
színházban.jpg
agica2004
2013. január 24. csütörtök, 20:39
Gabival a szinházban.JPG
tikopapa100
2011. november 27. vasárnap, 15:56
Szinházban.gif
birozoltanne
2011. április 11. hétfő, 17:08
szinhazban7.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:08
szinhazban6.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
szinhazban5.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
szinhazban4.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
szinhazban3.jpg
csobyzoli
2008. január 06. vasárnap, 10:07
JTV Igazgatója. Nyit!
bzsuzsanna
2012. november 25. vasárnap, 09:21
A Lovag volt igazgatója a
caris11935
2009. április 17. péntek, 08:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.