Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 18:41 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A választási kampányban Salvini kész akár börtönbe vonulni a migránshajók megállításáért Sárközy Júlia, az MTI
A sajtóval is megosztott nyilatkozatot Matteo Salvini közösségi bejegyzéssel kommentálta: "Országom az otthonom. Becsengetsz az ajtómon, és ha ismerlek, ajtót nyitok, de ha átugrasz a kapun, elküldelek (..) bíróság elé állíthatnak, bebörtönözhetnek, nem érdekel, készen állok 18 év börtönre is".

Matteo Salvini ügyvédje adta át a felsőház mentelmi bizottságának a 30 oldalas feljegyzést, amelynek első része részletesen rekonstruálja az olasz parti őrség Gregoretti nevű hajója és az ezzel tavaly nyáron érkezett 131 migráns ügyében hozott döntéseket. A dokumentum többi része mellékletként hivatalos e-maileket tartalmaz.

A hajó július 26-án kapott kikötési engedélyt a szicíliai Augusta katonai kikötőjében, a migránsok azonban csak 31-én szállhattak partra, miután öt európai tagállam vállalta befogadásukat.

Matteo Salvinivel szemben a szicíliai Siracusa ügyészsége kezdeményezett eljárást a hajón lévő migránsok személyi szabadságának korlátozása, a nemzetközi konvenciók megsértése, hivatali hatalommal való visszaélés, valamint a biztonságos kikötő indokolatlan megtagadása címén. Ezt a felsőbb szintű cataniai ügyészség elvetette, az utóbbi felett álló miniszteri bíróság viszont ezt a döntést felülbírálta, és kezdeményezte Matteo Salvini parlamenti mentelmi jogának megvonását. A miniszteri bíróság a kormány jelenlegi vagy volt tagjainak ügyeiben illetékes jogi szervként jár el. A jogi testület a szenátus elnökéhez fordult, aki a felsőház mentelmi bizottságához továbbította a kérést.

A bizottság január 8-án kezdi meg az ügy megvitatását. Az előzetes bejelentések szerint a mentelmi bizottság január 20-án közli véleményét, ezt figyelembe véve a kérdésben a felsőháznak is szavaznia kell. A szenátusi voksolás február-márciusban várható.

A mentelmi bizottságnak most benyújtott dokumentumban Matteo Salvini hangsúlyozza, hogy a Gregorettivel kapcsolatos döntéseket belügyminiszteri hatáskörében, az akkor még az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormánnyal, Giuseppe Conte miniszterelnökkel és a szétosztást koordináló Európai Bizottsággal együttműködésben hozta meg.

A dokumentum pontos képet ad a tavaly július utolsó napjaiban az olasz felségvizekre különböző gumicsónakokkal, hajókkal érkezett több száz fős migránscsoportokról, melyeknek az olasz hatóságok folyamatos segítséget biztosítottak.

A Liga vezetője emlékeztetett, hogy a Gregoretti esetében ugyanazt az eljárást követték, mint a parti őrség Diciotti hajójával, amely 2018 nyarán majdnem egy hétig várakozott kikötésre 177 migránssal a fedélzetén. Ez az ügy is eljutott a mentelmi bizottságig, amely nem tartotta megalapozottnak Matteo Salvini mandátumának megszüntetését. Ezt a döntést 2019 márciusban a szenátus is megerősítette.

Különbséget most az M5S állásfoglalása jelent, mivel a párt vezetője, Luigi Di Maio korábban kijelentette, hogy a Diciotti esetében indokolt volt a hajó feltartóztatása, mivel ez volt az egyetlen módja, hogy az M5S és a Liga akkori közös kormánya elérje, hogy a migránsokat szétosszák Európában. "Egy évvel később a szétosztás már működött, a Gregoretti kitiltása nem a kormány, hanem Salvini döntése volt. Ebben az esetben nem volt közérdek, Salvini egyéni érdekeit követte" - hangoztatta Di Maio. Az M5S jelenlegi szövetségese, a baloldali Demokrata Párt (PD) is jelezte, hogy támogatja a Salvinivel szembeni eljárást.

Elemzők rámutatnak, hogy a legnagyobb olasz párt, a Liga vezetője elleni ügyészi-politikai eljárás ismét az illegális migrációt helyezte a január 26-án Emilia Romagna és Calabria tartományban esedékes választások kampányának középpontjába. Ha az M5S-PD "felmenti" Salvinit, felmenti migrációs intézkedéseit is; ha viszont megvonja mentelmi jogát, áldozattá teszi, ami Salvininek adhatna további előnyt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 13:51
Címkék: Sárközy Júlia, Matteo Salvini, Matteo Salvinivel, Csillag Mozgalommal, Giuseppe Conte, Európai Bizottsággal,
Kommentek
Koronavírus - Május 18-tól újraindul a misék bemutatása Olaszországban Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti
A megállapodást Giuseppe Conte miniszterelnök, Luciana Lamorgese belügyminiszter, valamint Gualtiero Bassetti bíboros, a püspöki kar elnöke írta alá. Úgy nyilatkoztak, hogy az állam és az egyház is hozzájárult a misézés újraindításához szükséges feltételek megteremtéséhez.

Hasonló szabályrendszer szerint a többi vallási felekezet eddig nem engedélyezett szertartásai is újraindulhatnak.

Korábban feszültséget okozott, hogy a kormány nemet mondott a Cei-nek arra a tervére, hogy a templomokat már május 4-től nyissák meg. Ezt most a papok és hívők egészségét védő intézkedések pontos meghatározása tette lehetővé.

A Famiglia Cristiana című katolikus hetilap internetes oldalán azt közölték, hogy szám szerint nem határozták meg a jelenlétet, a templomokat befogadóképességük szerint nyitják meg a hívők előtt: minden templomba azonban egyszerre csak meghatározott számú embert engedhetnek be, biztosítva, hogy a jelenlevők között minden irányban legalább másfél méteres távolság legyen, akár ülnek,
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 16:02
Koronavírus/Május 1. - Az olaszok fele tart munkája elveszítésétől a felmérések szerint Sárközy Júlia, az MTI t
Az UGL szakszervezet és a Censis közvélemény-kutató közös vizsgálata szerint az olaszok 61 százaléka attól is fél, hogy elveszíti megtakarított pénzét. Hetven százalékuk elégtelennek tartja az Európai Unió eddigi gazdasági lépéseit a járvány negatív hatásainak enyhítésére. A statisztikai hivatal (Istat) adataiból kiderül, hogy márciusban a munkaképes korú 15 és 64 év közötti olaszok 35,7 százaléka gazdaságilag inaktívnak számított. Az egyszemélyes vállalkozások 57 százaléka leállt. A GDP az év első negyedévében 4,8 százalékkal esett vissza, ami 1995 óta a legrosszabb eredménynek számít.

Az idei virtuálisan ünnepelt május elseje, nagyon is valós problémák megoldásáért kiált - hangsúlyozta a három legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a CGIL, CISl és UIL főtitkára. A több mint 11 millió munkavállalót képviselő szervezetek "társadalmi paktumot" sürgettek, hangsúlyozva, hogy a járvány teremtette helyzetben "a talpraállás senkinek sem sikerülhet egyedül: egyetlen dolgozónak, egyetlen vállalkozónak,
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 16:01
Koronavírus - Túllépte a 25 ezret a halottak száma Olaszországban Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
Az egy nap alatt elhunytak száma majdnem százzal csökkent az egy nappal korábbi 524-hez képest.

Az aktív fertőzöttek száma az utóbbi huszonnégy órában országosan tíz fővel csökkent, ami jelenleg 107 699 beteget jelent.

A gyógyultak száma egy nap alatt túllépte a kétezerkilencszázat, ami az eddigi legmagasabbnak számít. Ezzel a gyógyultak létszáma meghaladta az 54 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma 187 327.

Lombardiában szerda estig 1161-gyel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 960 és a két nappal korábbi 735 után. A tartományban a legtöbb fertőzöttet, 480-at Milánó városában azonosították.

Az emelkedést a polgári védelem a megnövekedett számú vírustesztekkel magyarázza: országos szinten mintegy egymillió vírustesztet végeztek, minden 18,7 tesztre 1 beteg jut, ami 5,3 százalékos fertőzöttségi szintnek felel meg.

Az olaszországi régiók közül a legtöbb igazolt fertőzöttet - több mint 34 ezret -
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 19:48
Koronavírus - Salvini ellenzi az olasz kikötőkben a migránsoknak felállított karanténhajókat Sárközy Júlia, az
Matteo Salvini közösségi oldalán kijelentette, a többségében német civilszervezetek az új koronavírus-járvány idején sem változtattak politikájukon: "ragaszkodnak ahhoz, hogy mindig és kizárólag Olaszországban tegyék partra a migránsokat".

"Miközben az olaszok be vannak zárva otthonaikba, az illegális bevándorlók szabadon kötnek ki Szicíliában" - tette hozzá a jobbközép koalíciót vezető Salvini. Megjegyezte, a Giuseppe Conte vezette római kormány a járványhelyzet miatt elrendelte ugyan az olaszországi kikötők lezárását, a valóságban azonban a kikötők nyitva maradtak a külföldi NGO-hajók előtt.

"Visszatért a migrációs-üzlet: a kormány fejenként napi 30 eurót költ a migránsokra még akkor is, ha ezzel veszélybe sodorja az olaszok egészségét" - hangoztatta Salvini.

A Liga vezetője a kikötők felett rendelkező római közlekedési tárca bejelentésére reagált, miszerint a szicíliai Palermóban külön karanténhajóra helyezik át az Alan Kurdi civilhajóval érkezett 149 migránst. A Sea-Eye német nem
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 19:03
Koronavírus - Lassan, de fokozatosan lefelé ível a járványgörbe Olaszországban Sárközy Júlia, az MTI tudósítója
A halottak száma valamelyest csökkent a keddi 602-höz képest. Hétfőn a halottak száma 566, vasárnap 431 volt.

A diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel nőtt a huszonnégy órával korábbi 675-höz képest, de a kedden mért alacsony adatok a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszttel magyarázhatók. Hétfőn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizált fertőzött.

Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 105 ezret. Tizenkettedik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma: most először a kórházi járványbetegek száma 28 ezer alá csökkent, az intenzíven kezelteké pedig valamivel több mint háromezerre. Az olaszországi intenzív osztályokon ezerrel kevesebb a járványbeteg mint két héttel ezelőtt.

A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret.

A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 166 155-t.

A járvány gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 827-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a korábbi 1012-höz képest. Az
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 19:12
Koronavírus/Húsvét - A járvány sújtotta országokért imádkozott Ferenc pápa Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jel
Az egyházfő az apostoli palotában, a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájában olvasta fel beszédét, amelyet a Vatikán interneten közvetített. A beszédet a latin Mennyek királynője (Regina caeli) imádság követte, amely pünkösdvasárnapig helyettesíti az Úrangyala (Angelus) imát. Ezután a lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából áldását adta az üres térre.

Beszédében az egyházfő - ahogyan már a szombat esti vigílián is tette - ismét a Krisztus sírjához járuló nőkről szólt, akik fájdalmuk és szenvedésük ellenére sem veszítették el a reményt. "Életünk minden eseményét reménnyel kell szemlélnünk, még a legnehezebbeket is, amelyek tele vannak aggodalommal és bizonytalansággal" - mondta.

A nők szolgálatát emelte ki a járványhelyzetben is: az egyházfő a "másokkal törődő" nőket, orvosnőket, ápolónőket, a rendfenntartó erőknél és a börtönökben dolgozó nőket, valamint a létfontosságú üzletekben dolgozó nőket említette.

Nem feledkezett meg az édesanyákról, lánytestvérekről,
velemenyezd, 2020. április 13. hétfő, 14:01
Koronavírus - Emelkedett a halottak, csökkent az új fertőzöttek száma Olaszországban Sárközy Júlia, az MTI tudó
A halottak számaígy ismét emelkedett a vasárnapjelzett 525-höz képest.

Az elmúlt egy napban1941 új fertőzöttet diagnosztizáltak a vasárnapi 2972-höz képest. Az azonosított fertőzöttek jelenlegi száma meghaladja a 93 ezret: ebből több mint 28 ezren vannak kórházban, kevesebb mint négyezren intenzív osztályon.Amostani volt az egymást követő harmadik nap, amikor egész Olaszországban nem került új beteg intenzív osztályra.A március 30-tól számított utóbbi egy héten kilencven százalékkal csökkent a kórházba szállított fertőzöttek száma.A gyógyultak száma elérte a 22 837-t.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 132 547-t.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a napi több mint hatszáz halott és majdnem kétezer diagnosztizált fertőzött "kevesebb mint korábban, de nem a járványhelyzet végetértét mutatja".A gócpont Lombardiában az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 1089 volt a
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:23
Koronavírus - Az olasz miniszterelnök reméli, hogy a vészhelyzet korábban véget érhet Sárközy Júlia, az MTI tud
Giuseppe Conte a kormányülést követő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a július végi dátum a január 28-án hat hónapra bevezetett vészhelyzet határideje. Cáfolta a korábbi sajtóhíreket, miszerint eddig akarják meghosszabbítani a mozgáskorlátozást is előíró óvintézkedéseket. A miniszterelnök kijelentette, elméleti határidőről van szó: "bízom benne, hogy előbb véget ér ez a helyzet" - mondta.

A kormányülésen elfogadott újabb rendeletcsomagban viszont az olasz hírügynökségek szerint az szerepel, hogy a jelenleg is érvényes óvintézkedéseket egymás követő, legfeljebb 30 napos időszakokra többször is meghosszabbíthatják, egészen július 31-ig.

A kormánynaklegközelebb április 3-ig kell bejelentenie, meddig hosszabbítja meg a március 11-én bevezetett országos óvintézkedéseket, többek között az oktatási intézmények, valamint a kereskedelmi, vendéglátási és termelési tevékenység leállításának folytatását vagy feloldását és a szigorú mozgáskorlátozást.

A miniszterelnök kijelentette az
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 20:44
Képek, videók
merkel_sarkozy_karikat ura
basikele
2013. június 13. csütörtök, 05:49
Nikolas Sárközy.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:39
Sarkozy-Szerzs Sz..jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:43
Angela- Sarkozy.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 18:40
Sarközy.jpg
agica2004
2012. január 14. szombat, 14:09
sarkozy.jpg
agica2004
2011. szeptember 21. szerda, 13:08
Merkel-Sarkozy.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 11:31
Nicolas Sarkozy.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:32
Nicolas Sarkozy-.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:32
Sarkozy
agica2004
2011. július 27. szerda, 12:35
Sarközy és Gyurcsány.jpg
agica2004
2011. június 23. csütörtök, 15:43
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.