Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:24 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hőség - Munkavégzés miatt több útszakaszon torlódások lehetnek
Azt írták: a napokban zajló felújítási munkálatok miatt elsősorban a gyorsforgalmi utakon várható torlódás, ezért a Magyar Közút minden közlekedőt arra figyelmeztet, hogy indulás előtt az időjárásnak megfelelően készüljön fel a hosszabb menetidőre.

Szerdán az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Tatabánya térségében, csütörtökön pedig ugyanezen a szakaszon, az autópálya Budapest felé vezető oldalán dolgoznak a szakemberek. Szerdától péntekig az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gödöllő térségében végez burkolatjavítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, pénteken délután 14 órától az esti órákig várható jelentősebb forgalom és torlódás. Csütörtökön és pénteken főként az M7-M0-M5 útvonalon katonai konvoj mozgás várható, ami szintén lassíthatja a forgalmat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kedvező időjárás miatt a balatoni forgalom is erősebb lehet a szokásosnál, pénteken délután és szombat délelőtt az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, vasárnap pedig az autópálya Budapest felé vezető oldalán kell a szokásosnál hosszabb menetidővel számolnia a közlekedőknek. Keddtől vasárnapig zajlik az ország legnagyobb kerékpáros körversenye is, a Tour de Hongrie is, amely 11 megyét érint és további ideiglenes útlezárásokkal, korlátozásokkal jár.

Éjszakai munkavégzésre szombaton az M0-ás autóút Budapest felé vezető oldalán a 6-os főúti csomópontban, az M3-as és az M25-ös út csomópontjában, valamint az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a 103-as és 113-as kilométerszelvények között kell számítani. Vasárnap éjszaka szintén az M3-as és az M25-ös út csomópontjában, illetve az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 103-as és 113-as kilométerszelvények között zajlik majd munkavégzés.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a várható torlódások miatt megfelelően felkészített gépjárművekkel és tele üzemanyagtartállyal induljanak útnak. Indulás előtt ellenőrizzék az akkumulátor állapotát is, töltsék fel telefonjukat vagy használjanak autós töltőt, illetve gondoskodjanak az elegendő mennyiségű innivalóról és ételről. A társaság a hőségriadó idején, ha szükséges, a gyorsforgalmi úthálózaton történő torlódások, pályazár idején ásványvíz osztását is biztosítja. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék - közölték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:11
Címkék: Magyar Közút, Magyar Közút Nonprofit Zrt, napokban zajló, gyorsforgalmi utakon, időjárásnak megfelelően, hosszabb menetidőre,
Kommentek
Novák: több mint ötvenezren igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik formáját
fennálló jelzáloghitelekből a második gyermek érkezése után egymillió forintot, a harmadik gyermek után négymillió forintot, minden további gyermek után pedig további egy-egy millió forintot ír jóvá - fejtette ki.

Kitért arra is, 2022 végéig hetvenezerre bővítik a bölcsődei férőhelyek számát. Erre a kormány idén 9, jövőre 11,5 milliárd forintot fordít a hazai költségvetésből - tette hozzá. Ezen kívül havi maximum 40 ezer forinttal segítik azokat a munkába visszatérő szülőket, akik gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el.Ezt eddig több mint ezren igényelték - ismertette az államtitkár a friss adatokat.

Jelezte, a 1818-as kormányzati hívószámra mintegy húszezer megkeresés érkezett a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban. A telefonszámot továbbra is lehet hívni, ha valamilyen kérdés merül fel a támogatásokkal kapcsolatban.

Novák Katalin azt hangoztatta, a kormány a családokat tartja a legfontosabbnak, ezért 2010 óta családközpontú politikát folytat.
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 16:02
Halálos baleset történt az M5-ös autópályán Soroksárnál
Az autópálya érintett szakaszát a rendőrök lezárták.

Az Útinform azt írta, a baleset helyszíne mögött két kilométeres a torlódás.

Szintén az M5-ös autópályán, az ellenkező irányban Budapest felé, Inárcs térségében a 32-es kilométernél munkavégzés miatt csak egy sáv járható, ott is torlódás van - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 14:31
Sztrájkkal tiltakoznak pénteken a párizsi közösségi közlekedés dolgozói a francia kormány nyugdíjreformja ellen
nyugdíjrendszert egységesítenék. A 42 rendszer három nagy kategóriába sorolható: külön kategóriába tartoznak a közszolgálatban dolgozók (katonák, rendőrök, tanárok), egy másikba az állami vállalatok alkalmazottai, mint például a vasutasok vagy a tömegközeledési dolgozók, míg a harmadikba minden egyéb különrendszer, amelyek előnye, hogy figyelembe veszik egy-egy adott munkával járó fizikai nehézségeket.

A tömegközlekedési dolgozóknál például az éjszakai munkát és azt, hogy a föld alatt folyik a munkavégzés - mondta a France2 közszolgálati televízióban Bertrand Hammache, a CGT-RATP szakszervezet főtitkára. Álláspontja szerint az egységes nyugdíjrendszerrel nem egyszerűen megnőne a szolgálati idő hossza, hanem a járulék összege is magasabb lesz. A tömegközlekedési dolgozók úgy vélik, hogy a foglalkozásuk egyetlen előnye a saját nyugdíjrendszer. A tiltakozók azt is kifogásolják, hogy az egységes nyugdíjrendszer bevezetésekor a nyugdíjalapot nem az utolsó hat havi fizetés, hanem a teljes munkaviszony alatti
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 19:21
OBH: kiemelkedően magas a családjogi ügyek száma a járásbíróságokon
átlag feletti a családjogi ügyek aránya, van olyan is, ahol csaknem 50 százalék az arányuk. Az OBH tájékoztatójából kiderül: a Szekszárdi Törvényszéken a legmagasabb ez az arány, 48,3 százalék, de 46,2 százalék a Szolnoki Törvényszéken és a Balassagyarmati Törvényszéken is. A legalacsonyabb, 22,8 százalék ez az arány a Fővárosi Törvényszéken, a második legalacsonyabb a Budapest Környéki Törvényszéken, 37,9 százalék.

Az OBH közlése szerint a növekvő ügyérkezés ellenére az időszerű és hatékony munkavégzés eredményeként 2019 első félévének végére 11 százalékkal csökkent járásbírósági szinten a folyamatban maradt családjogi peres ügyek aránya 2018 végéhez viszonyítva, arányuk változatlanul jelentős, 35 százalék az összes folyamatban maradt peres ügyhöz képest. Az első félév végén 17 571 családjogi peres ügy volt folyamatban a járásbíróságokon.

Megjegyezték: egyes bíróságokon a családjogi ügyeket tárgyaló bírók ítélkeznek a gondnoksági ügyekben is. Ezzel kapcsolatban közölték: az első félévben a
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 07:05
Fenntartható értékeink címmel programot indít az Országos Bírósági Hivatal
Handó Tünde elmondta, az egyéves programnak három pillére lesz: a "jó bíró", a "zöld bíróság" és a "családok a fókuszban".

Kiemelte: a bíróknak elsősorban a jogvitákat kell nyugvópontra juttatniuk, de emellett a bírók, a bíróságok évszázadok óta az értékek hordozói, a kultúra őrzői.

Az OBH ennek jegyében már 2012 óta kiemelt figyelmet fordít a történelemre és a hagyományápolásra, most pedig párbeszédet indítanak arról, milyen a jó bíró a 21. századi Magyarországon. Ennek keretében a többi között bemutatják azokat az "ikonokat", akik a mai bíróknak példaképül szolgálhatnak - tette hozzá. A "zöld bírósággal" kapcsolatban közölte, eddig is számos bírósági beruházás ennek szellemében valósult meg, a program keretében pedig fokozottan támogatják a környezetbarát és energiatudatos megoldásokat, kiemelt figyelmet fordítanak a felmelegedés elleni védelemre, a fűtéskorszerűsítésre, az energiatakarékosságra. "A célunk az, hogy a jó gyakorlatokat bemutassuk, és példaként állítsuk, például az októberi
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 11:01
Szakértő: fontos cél a női és időskori munkavégzés feltételeinek javítása
A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a foglalkoztatási ráta 3 százalék körüli.

Halmai Péter elmondta: a gazdaság jelenlegi konjunktúrája mellett minden ágazatnak jelentős munkaerő-felvevő képessége van, sőt számos területen - mint például az idegenforgalom, a vendéglátás - már munkaerőhiányba ütköznek. Jelezte: a legutóbbi hónapok növekedésében kiemelkedő szerepet játszott az építőipar, ahol jelentős a munkaerőigény.

A szakértő elmondta: a 3 százalék körüli munkanélküliségi arány a közgazdaságtan számára a teljes foglalkoztatottságot közelítő mutató, de még mindig van tennivaló ezen a területen, és példaként a munkaerő-tartalék csökkenését emelte ki.

Mint mondta, rendkívül fontos a női munkavégzés feltételeinek javítása, hogy a nők még nagyobb számban vegyenek részt a munkaerőpiacon, valamint az időskori munkavégzés feltételeinek megteremtése. Ez utóbbival kapcsolatban elmondta: az idősebbek között sokan vannak, akiknek a tudása nem nélkülözhető a magyar gazdaság működése
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 10:01
Szentmise Kaposváron és Zalaszabarban
a kéréssel és hittel, hogy ezt a kenyeret és bort az örök élet kenyerévé és italává fogja változtatni. Ugyanezt kérhetjük minden szentmisében a sebzett kapcsolatainkban, legyen az házastárssal, családdal, közösséggel, egyházzal, megköszönve és felajánlva azokat Istennek, kérve a gyógyulást."
A szentmise végén Varga Bálint, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont igazgatója szólt a jelenlévőkhöz: ,,Célom, hogy az iskolába járó tanulók megszerezhessék a későbbi tanulmányokhoz és munkavégzéshez szükséges tudást, nevelésük pedig az iskola katolikus, keresztény szellemiségében, korunk kihívásainak megfelelően történjen. Szeretném, ha az iskolához kötődő emberek, csoportok egymást segítenék, összetartó közösséget alkotnának. Ehhez kérem az egyházmegye, a kollégák, a szülők és a diákok támogatását."
Az igazgató szavai után Patakné Batthyány Mónika és Vég József igazgatóhelyettesek mutatkoztak be, majd Bálint Gábor vezető hittanár köszöntötte a diákokat és szüleiket, ismertetve az
maroka, 2019. szeptember 08. vasárnap, 08:25
Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk
a hitben való újjászületés forrása!

Elmélkedés
A szombat pihenőnap helyes megtartása áll a mai evangélium középpontjában. Ahogyan Jézus egyik településről a másikra megy, útközben búzamezők között halad el. Tanítványai, akik most is vele tartanak, letépik a kalászokat, tenyerükben morzsolják a magokat, hogy megegyék. Ezt a cselekedetet a mózesi törvény nem tiltotta, de a farizeusi hagyomány igen, mert ebben is munkát, aratást, cséplést véltek felfedezni, márpedig szombaton minden munkavégzés, akár a legkisebb is tiltott. A farizeusok szóbeli támadása a tanítványok tette ellen irányul, de az ő cselekedetükért, Mesterüket, Jézust vonják felelősségre, aki nem figyelmezteti őket helytelen tettükért.
Jézus megvédi tanítványait, hiszen érzi, hogy a felelősségre vonás neki szól. Válaszában az ószövetségi időkből idéz fel egy esetet, amikor Dávid a katonáival Saul elől rejtőzködött, élelmet kért a szentélyből, ahol az áldozati kenyéren kívül nem volt más táplálék, de ebből csak a papoknak
maroka, 2019. szeptember 07. szombat, 09:16
Képek, videók
ha a munkavégzés.jpg
sz719eszter
2018. június 28. csütörtök, 19:10
Ha a munkavégzés....gif
csalogany13
2010. április 24. szombat, 00:54
munkavegzes.jpg
agica2004
2006. május 11. csütörtök, 13:59
patakparti útszakasz
peterimajoridozsahe
2009. december 04. péntek, 09:57
szűk útszakasz meredek ol
urbandi
2009. május 10. vasárnap, 11:58
road_03 nehez utszakasz.j
maroka
2006. október 02. hétfő, 20:09
Magyar közút kezelés.jpg
basikele
2013. február 28. csütörtök, 05:44
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
zoldkaszino
2011. január 12. szerda, 04:53
A meleg napokban Ágitól
csalogany13
2011. augusztus 28. vasárnap, 22:17
Annától a napokban
csalogany13
2011. július 14. csütörtök, 00:34
Anikótól a napokban
csalogany13
2011. március 17. csütörtök, 11:12
Rózsától a napokban
csalogany13
2011. február 02. szerda, 10:04
Én a napokban
tshenge
2007. március 15. csütörtök, 09:22
Bill a minden napokban
clafagaba
2006. július 12. szerda, 17:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.