Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:46 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hókifli
Hozzávalók : 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 - 1.5 dl tej



Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom, puha, omlós tészta!


suzymama, 2019. február 01. péntek, 16:46
Címkék: élesztőt kevés, lisztben elmorzsoljuk, többi hozzávalóval, tészta esetleg, megfelelő állagot, töltelék lehet,
Kommentek
Sütemény receptek
Csöröge - vagy Forgácsfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl

Hintésre:
10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapok belsejében, hosszában még 2 vágást végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Porhanyós kifli
Porhanyós kifli - Mint a hókifli, csak ez sokkal egyszerűbben készül

Hozzávalók

50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
pici só
2 dkg élesztő
1 kanál cukorral
kevés tejben felfuttatva

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd kinyújtjuk, nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőben megsütjük. Ha megsült, porcukorba beleforgatjuk.

Mária Tóth‎ receptje
nanoka72, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:17
Hókifli
Hozzávalók 65 db hókiflihez:
A tésztához:
20 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 ek. cukor
1,5 dl tej
3-4 ek. tejföl
csipet só

A töltelékhez:
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tej

A forgatáshoz vaníliás porcukor.

Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból -kézzel- lágy, ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva ~30 percet pihentetjük.
Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat lábosba tesszük, majd közepes lángon összefőzzük. Hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tésztát kétfelé osztjuk -így könnyebb vele dolgozni és elférünk :)-, majd lisztezett deszkán jó vékonyra nyújtjuk. Egy 7 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk. Minden tésztakorong közepére egy-egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. A korongokat félbe hajtjuk, szélüket jól összedolgozzuk, majd a kifliket sütőpapírral bélelt
janna53, 2016. december 17. szombat, 16:36
Hókifli
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis doboz tejföl (20%-os)
pici só

Töltelékhez ízlés szerint:
darált dió és porcukor kevés barackízzel kikeverve
darált mák, porcukor, reszelt citrom héja, amihez evőkanalanként keverünk forró tejet, így lazítunk az állagán
A hempergetéshez:
vaníliás porcukor


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval és belemorzsoljuk a margarint, végül a tejföllel alaposan összegyúrjuk. A tésztagombócot becsomagoljuk fóliába és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kerekre szaggatjuk, a tölteléket ráhalmozzuk, feltekerjük kiflivé és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezen (alsó-felső sütés, 180fok, 8-10 perc) sütjük. A vége felé gyorsan barnul, figyelni kell!

Még forrón vaníliás porcukorban hempergetjük és teljes kihűlésig félretesszük. Letakarni nem szabad!

Zárható dobozban 2-3 hétig is eláll és
aranyag, 2016. december 15. csütörtök, 17:21
Hókifli és társai
Vaníliás kifli - semmiből

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 7 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet, vaníliáscukor, porcukor, töltelék (mák, dió, lekvár)

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, a vízzel összekevert ecetet hozzáöntjük, összegyúrjuk, 1 napig állni hagyjuk (de mélyhűtőbe is el lehet tenni).
Másnap hajszálvékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és megtöltjük tetszés szerint. Kétfelé hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk a szélét, majd sütőbe tesszük. Nagyon gyorsan sül, szinte csak szárítani kell. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Ángyi lekváros kiflije

Hozzávalók:
25 dkg zsír, 2 tojás, 2 dl tej, 3 evőkanál cukor, só, 5 dkg élesztő; a töltelékhez: lekvár, valamint: vaníliás cukor, 70 dkg liszt

Elkészítés:
A hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk, majd 9 cipót formázunk belőle, amit kerekre kinyújtunk.
A kör alakú tésztát átlósan cikkekre vágjuk (8 db-ot kapunk), a cikkek
bkisseva, 2016. december 07. szerda, 08:55
Hókifli - szegfűszeggel és rózsaborsos párolt körtével
Hozzávalók : 20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
Ezeket szépen egymás után ebben a sorredben összedolgoztam, ízlés szerint adtam hozzá szegfűszeget, hogy a kellemes ünnepi hangulat mindenképpen biztosított legyen.
1 kg körtét megpucoltam, kockákra vágtam, majd minimális folyadék hozzáadásával (nálam ez most sima víz volt, legközelebb lehet borra váltok) megpároltam. A párolás közben folyamatosan hintettem nagyon apróra darált rózsaborssal. Nyilván ez is kinek-kinek szájíze szerint mehet, nekem kb fél teáskanálnyi mennyiség után lett kellemesen aromás. Amikor a körte meghűlt és a tészta pihent 20-30 percet, zsírozott felületen kinyújtottam 3 mm vastagságúra, majd 8 cm átmérőjű köröket vágtam. Ezeknek a közepébe került a rózsaborsos párolt körte, felgöngyöltem, kiflit formáztam és már repültek is rá a sütőpapírral ellátott tepsire.
180 fokon, alsó-felső fokozaton sültek 15-20 percig.
Az
bkisseva, 2016. november 03. csütörtök, 16:19
Hókifli dióval
Hozzávalók

1 db citrom
1 db tojás
2 db tojás sárgája
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
60 dkg finomliszt
30 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor

A liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A tésztát összegyúrjuk és 30 percre, hideg helyre tesszük, pihenni.
Ezután, lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.
Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben, 10 percig sütjük, 180 °C fokon.
Még melegen, kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.
suzymama, 2016. október 25. kedd, 11:48
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
ha esetleg.jpg
sz719eszter
2018. március 30. péntek, 02:37
2 angyal esetleg de0b2_
lovaszmarika
2012. augusztus 21. kedd, 11:28
ha esetleg.jpg
wegnerzs
2012. június 24. vasárnap, 12:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.