Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 04:45 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Minden jelben…
Vas István:

Minden jelben...

Minden jelben tegnap óta csak te vagy.
Uj dalomnak ringatója csak te vagy.
Reggel, délben, alkonyatkor néztelek
és most minden gyöngyszem-óra csak te vagy.

Leng szivemben rózsakendőd, kék ruhád;
csillag hull sötét folyóba: csak te vagy.
A virágok szép nevére megtanitsz:
kosbor, bükköny, mályvarózsa csak te vagy.

Bőröd, ajkad, lélekzésed boldog íz:
életemnek fűszersója csak te vagy.
Zöld szemedből vígarany rezeg felém:
nap ha fényét lombra szórja, csak te vagy.

Árnyaival üldözött az alvilág,
szól a kakas virradóra: csak te vagy.
Élet fája, hajtsd ki ágadat fölém!
Kajszinarcod néz le róla: csak te vagy.

Nyár és hajnal, rét és erdő, Duna, domb:
versem édes csattanója csak te vagy!
aranyoslila, 2018. február 14. szerda, 21:25
Címkék: virágok szép, kakas virradóra, kajszinarcod, alkonyatkor, mályvarózsa, rózsakendőd,
Kommentek
Igy estefelé......... hoztam egy kis olvasni valót..........
olyan, mint a szentlélek ellen elkövetett bűn; sem ezen, sem a túlvilágon nem nyer bűnbocsánatot.
Sem eltörölni, sem elfeledni nem lehet.

Néha hosszú évekig csendben van, mintha kihunyt volna a szívben, mintha elveszett, eltűnt volna a nyugtalan életben
. Egyszer csak azonban az öröm percében, vagy éjnek idején, mikor az ember rossz álomból riad fel, a súlyos emlékezés ráhull a lélekre, felsajdul benne s olyan erővel égeti, mintha abban a pillanatban követte volna el a bűnt.
Minden más emléket könnyen elkergethetünk, mosollyal vagy jótét gondolatokkal - ezt azonban nem űzhetjük el
. A sötét árny örökké ott marad a szíven.

Az ember örömest ámítaná saját magát:

,,Hiszen ez nem is úgy történt! Nyugtalan agyad a napos oldal árnyékából is sötét éjszakát csinál! Jelentéktelen semmiség volt az egész; hétköznapi eset, amilyen reggeltől estig százával, ezrével előfordul!"

A vigasz csalfa: az ember saját maga is keserűséggel érzi,
petyrallyeteam, 2014. január 18. szombat, 19:19
Tündérmese
által.

Anyó mondja: KI egyben tartja a 7 ÉnLelkem, abban lakozom ÉN.

Apó mondja: KI egyben tartja a 12 ÉnOkom, abban lakozom ÉN.

A tengerszemű-szellőhajú és a csillagszemű-földerejű így egy pár. Ők az örök Őrök a körforgásban.

Gyermekük iciri-piciri a legnagyobb, ha megmássza a VilágFát, az Élet és Tudás fáját, összeköti, mint szár, oszlop, törzs eget a főddel, a magos ég csillagkoronáját, a mélységek méhének gyökerével. Ez az iciri-piciri a középpont, ahol a mindenség, mind énség találkozik és kiárad. A világügyelő Ember, a felső és alsó világok szerelmének gyümölcse, a Szent KiRáL, a Szent GRáL, a Szentszellem és Szentlélek Kelyhe, Temploma. A Körosztó Kereszt metszéspontja, a Tér és Idő metszéspontja minden térrétegben, az örök időben, ITT és MOST a Jelben jelen. Hely!

A KÖZép pont KÖZös teret és időt ad, egyesíti északot, délt, keletet és nyugatot, KÖZösséget teremt, minden egyed, EgyÉn KÖZét tiszteletben tartva.

Ez a KÖZeg a SZABadság, a
fejesnemagdi, 2012. október 25. csütörtök, 09:50
Október hónap fontosabb napjai
személyes kristályt, ami segít az energiákat leképezni fizikai valóságunkba, akkor Fénykristályunkat kérjük meg, hogy segítsen a választásban, és ő azt a kristályt fogja nekünk megmutatni, amire szükségünk van. Ehhez nem kell mást tennünk, csak elmennünk egy kristály üzletbe, és hagyni, hogy a személyes kristályunk megszólítson minket. Fizikai szinten a személyes kristályok időszakonként változhatnak fejlődésünknek megfelelően, de ezt megérezzük, mert Fénykristályunk jelzi nekünk.

A Kristálytudat mindenhol jelen van. Földi szinten, a felszín alatt található Kristály-szigetek (barlangokban és hasadékokban, ill. még a tengerek mélyén is találhatóak a föld alatt) fogadják és szórják szét a Dimenziókon keresztül érkező és az Energiakódoláshoz szükséges rezgéseket. Ezek a kristályszigetek egyrészt régebbi civilizációk (pl. Atlantisz) telepített tudástárai, másrészt a Föld fejlődése során kialakult Fényenergia tárolók. Ezek az Energiák nem szabadulhatnak fel addig, míg a Föld el nem éri az aktiváláshoz
taltos1, 2012. október 01. hétfő, 20:33
Július hónap fontosabb napjai
előtted... feküdj bele és engedd, hogy hátára vegyen és vigyen magával. Érezd, ahogyan egyre szélesebben és ringatóbban sodor az áramlat magával... Hagyd, hogy átadd magad a víznek és merülj bele teljesen. Oldódj fel a tiszta folyóban és csak figyelj, hogy utad során mikkel, kikkel találkozol. Akik integetnek és mosolyognak, azoknak te is ints és mosolyogj vissza.

Ahol sötétséget, zavaró dolgokat vagy mogorva embereket látsz, oda küldj szeretetet, kérj bocsánatot és bocsáss meg önmagadnak is mindenért, majd integess nekik is mosolyogva, amíg ők is visszaintenek. Engedd, hogy vigyen a sodrás, csak lebegj és add át magad a megtisztító energiáknak.

Mikor a folyó végén a tengerbe sodródsz, lásd magad a szívedben és lassan fejezd be az utazást...


Július 3. - Telihold energiája most sokat segít érzelmeink átalakításában és a bennünk lévő ragaszkodások elengedésében. Holdanya segít érzelmeink átmosásában, megtisztításában, hogy a lélekóceán rezgéseivel
taltos1, 2012. július 02. hétfő, 22:42
Ivan Cankar: Egy csésze fekete
szerettem. Az efféle vétek olyan, mint a szentlélek ellen elkövetett bűn; sem ezen, sem a túlvilágon nem nyer bűnbocsánatot. Sem eltörölni, sem elfeledni nem lehet. Néha hosszú évekig csendben van, mintha kihunyt volna a szívben, mintha elveszett, eltűnt volna a nyugtalan életben. Egyszer csak azonban az öröm percében, vagy éjnek idején, mikor az ember rossz álomból riad fel, a súlyos emlékezés ráhull a lélekre, felsajdul benne s olyan erővel égeti, mintha abban a pillanatban követte volna el a bűnt. Minden más emléket könnyen elkergethetünk, mosollyal vagy jótét gondolatokkal - ezt azonban nem űzhetjük el. A sötét árny örökké ott marad a szíven.

Az ember örömest ámítaná saját magát: ,,Hiszen ez nem is úgy történt! Nyugtalan agyad a napos oldal árnyékából is sötét éjszakát csinál! Jelentéktelen semmiség volt az egész; hétköznapi eset, amilyen reggeltől estig százával, ezrével előfordul!"

A vigasz csalfa: az ember saját maga is keserűséggel érzi, hogy csalfa. A bűn bűn
klara50, 2012. június 27. szerda, 10:27
szeretettel
hallottam jósolgatni, abban az időben... Amilyen ostoba voltam, még el is hittem... Hát igen, a Sándor... suttogtátok körülöttem... abból kiváló ember lesz... ilyen tehetséggel... ilyen tudással, mint az övé... Mert ez volt a beállítás, tudod jól...

- Hadd el, ne dadogj nekem boldogságról, elégedettségről, ami többet ér holmi ragyogó karriernél... És ne dadogj családról, gyerekről... Nem családról, nem gyerekről van szó... nem ezekért áldoztam fel mindent, ahogy ostoba ellágyulásomban már-már hajlandó voltam elhinni magam is... elmondogatván a leckét, hogy nincs okom megbánni semmit, megért egy életet, hogy a fiaim újra kezdhetik... hogy erre volt jó életem egyetlen, utolsó esélye, ez a tíz év...

- Hát nem! Hazugság! Nem róluk volt szó! Egy perccel előbb, ha kérdezel, talán ezt feleltem volna - de közben elmentünk itt a bank előtt, és rajtam, mint valami ájult fogfájás, gyógyíthatatlan köszvény, megsajdult a jól ismert
sayuri, 2012. április 09. hétfő, 13:45
Gyereklélek és a nevelés III.
világ megismerési elv ural! Ők a legönzőbb lények a világon.
De nem is lehetnek mások, csupán önzők, mert ha nem lennének ilyenek, akkor túl sem élnék az első három életévüket, hiszen a dacos akarnokságon /követelőző üvöltésen/ egyéb eszközökkel nem is rendelkeznek még a 'szabad' (tudatilag kondícionáltalan) és kreatív önkifejezéshez.
Ez az ősi alap-tendencia a biológiai fejlődésük során is 'egyértelműen' manifesztálódik: az elülső fogak jönnek ki a leghamarabb. Ez a minden más megfontolást (rációt, értelmet) megelőző akaratosság jellemzi és dominálja a gyereket egy éves korától kétéves, két és fél éves koráig, amire kibújik a többi foga is, mivel ez az, ami kvázi biztosítja a fennmaradást, az integritást.

Tehát a Marsikus-akarat, /főleg, ha úgy értelmezzük, hogy a Nap exaltációja a Kos csillagjegyben potenciálisan mindig érvényesül/, előbb van minden egyéb személyiségi megfontolásnál, érzelmi ragaszkodásnál vagy racionális-funkcionalitású
horusz777, 2011. november 18. péntek, 11:00
Képek, videók
szep_napot_kivanok_min den
sz719eszter
2018. október 18. csütörtök, 10:57
mindenki.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 30. vasárnap, 15:00
Annyi mindent.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:34
Mindenkor örüljünk
dandej
2018. szeptember 18. kedd, 23:37
Mindent visszakap
anna4459
2018. augusztus 27. hétfő, 08:15
Tündérek műve sok minden
sanci81
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:12
De mindent elmondanak kin
alvaro-hopihe
2018. augusztus 25. szombat, 11:16
0 Csodás hétvégét mindenk
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:14
nem tudsz minden iranyita
relisisi
2018. augusztus 18. szombat, 09:08
Sok mindent nem mondtam e
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:25
Minden tudomány csak a sí
sanci81
2018. augusztus 16. csütörtök, 21:30
Minden ember aki téged bá
irmus
2018. augusztus 16. csütörtök, 06:02
szép virágok
eva6
2018. november 17. szombat, 14:48
Szép csokor fehér virágok
pacsakute
2018. november 13. kedd, 15:12
Szép virágok az erdőben
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.