Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:09 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - EU-fővárosokba látogat a brit miniszterelnök
May először Hágába látogat, ahol Mark Rutte holland kormányfővel tart kétoldalú megbeszélést.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Theresa May ezután Berlinbe utazik tovább, ahol Angela Merkel német kancellár fogadja.

Theresa May előzőleg, a londoni alsóházban felszólalva bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a kormány nem bocsátja parlamenti szavazásra kedden a Brexit-megállapodást.

A döntést azzal indokolta, hogy az egyezmény egyik sarkalatos eleme, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás esetében "mélységes aggályok tapasztalhatók" a képviselők körében, és ha a szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, a megállapodást az alsóház "jelentős többséggel" elutasította volna.

Theresa May már alsóházi felszólalásában utalást tett arra, hogy a következő napokban az EU-társállamok vezetőivel megvitatja a brit parlament aggályait.

A Downing Street hétfő esti tájékoztatása szerint May utazása miatt a szokásos keddi kabinetülést más időpontra helyezik át.

A kormányfői hivatal egyelőre nem közölte, hogy Hágán és Berlinen kívül Theresa May más EU-fővárosokat is felkeres-e, de a brit miniszterelnök az előzetesen ismertetett hivatalos program alapján részt vesz az Európai Unió csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozóján.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 23:32
Címkék: Mark Rutte, Theresa May, Angela Merkel, Downing Street, Európai Unió, brit miniszterelnök,
Kommentek
Erdogan: pozitív hatással van a Közel-Keletre az orosz-török együttműködés
próbáltak meg feszültségcsökkentési övezetet létrehozni, gyorsan romlik a helyzet. Mint mondta, a terület csaknem teljes egészében az an-Nuszra Front fegyvereseinek ellenőrzése alatt áll, akinek "folyamatos provokációi fenyegetést jelentenek a civil lakosságra, a szíriai katonákra és a hmejmími orosz bázisra nézve".

Azt is hangoztatta, hogy Izraelnek fel kell hagynia a Szíriára mért "önkényes" légi csapásokkal, amelyek szerinte fokozzák a feszültséget a régióban (Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán kijelentette, hogy hazájának hadserege továbbra is harcolni fog az iráni haderő ellen Szíriában.)

Találkozójuk elején Putyin részvétét fejezte Erdogannak a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében a hétfőn történt, halásos áldozatokat követelő hajóbaleset miatt. A házigazda szerint az orosz szakszolgálatok "meglehetősen operatívan" léptek fel az bajba jutottak megmentése érdekében a nemzetközi vizeken történt baleset helyszínén.

Együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak Erdogan
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 18:11
Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
A konzervatív párti kormányfő a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában - az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn kérdésére, hogy garantálja-e a megállapodás nélküli Brexit elkerülését - kijelentette: az utóbbi időben benyújtott képviselői módosítások célja olyan helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a törvényben is meghatározott március 29-i határnapon.

May szerint azonban ez nem oldaná meg a felmerült problémákat, valamikor mindenképpen eljön a döntés pillanata, és a döntési lehetőségek mindig ugyanazok lesznek: megállapodás nélküli Brexit, megállapodásos Brexit, vagy a Brexit elmaradása.

A kilépés feltételrendszeréről az EU-val novemberben elért 585 oldalas megállapodást a londoni alsóház a múlt héten a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította.

Theresa May a parlamenti szavazás után személyes egyeztetésre hívta az ellenzéki pártok vezetőit a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 17:01
Az EU elfogadta Japánnal az adatvédelemről szóló megfelelőségi határozatot
Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos tájékoztatása szerint megfelelőségi határozat fő elemei között vannak két adatvédelmi rendszer közötti számos különbséget áthidaló szabályok.

Ezek részét képezi például az érzékeny adatok védelmének megerősítése, az európai személyes adatok Japánból más országba történő továbbítására vonatkozó feltételek szigorítása, valamint a hozzáféréshez való egyéni jogok gyakorlása. E szabályok kötelezőek lesznek az EU-ból adatokat importáló japán vállalatok számára, a jogok pedig a független japán adatvédelmi hatóság és a bíróságok előtt érvényesíthetők - közölte.

Beszámolt arról, hogy a japán kormány biztosítékokat nyújtott nemzeti hatóságai bűnüldözési és nemzetbiztonsági célú hozzáférésére vonatkozóan is. Szavatolja, hogy a személyes adatok ilyen felhasználása a szükséges és arányos mértékre korlátozódjon, és független felügyelet, valamint hatékony jogorvoslati mechanizmusok alá
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 16:31
RÖVIHDÍR - Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
A konzervatív párti kormányfő a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában - az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn kérdésére, hogy garantálja-e a megállapodás nélküli Brexit elkerülését - kijelentette: az utóbbi időben benyújtott képviselői módosítások célja olyan helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a törvényben is meghatározott március 29-i határnapon.

May szerint azonban ez nem oldaná meg a felmerült problémákat, valamikor mindenképpen eljön a döntés pillanata, és a döntési lehetőségek mindig ugyanazok lesznek: megállapodás nélküli Brexit, megállapodásos Brexit, vagy a Brexit elmaradása.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:32
Lezsák Sándor: meg kell újulnia a hungarikummozgalomnak
hungarikumvetélkedők, a versenyeket új korcsoportokkal bővítik.

Május 23-án a megyei értéktárak vezetői Lakiteleken, szeptember 21-én pedig a helyi értékek bizottságának képviselői Budapesten találkoznak - tette hozzá. Utóbbival egy időben háromnapos rendezvényen mutatkoznak be a hungarikumok a főváros közönsége előtt.

Lezsák Sándor üdvözölte, hogy a hungarikumok helyet kaptak az egyetemi képzésben, ugyanakkor sürgette, hogy az általános és középiskolai oktatásban is megjelenjenek.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a rendezvényen kijelentette, hogy a hungarikumok a magyarságra jellemző, egyedi értékeket képviselnek határokon túl is. Összefüggenek a nemzetpolitikával azért is, hiszen az utóbbi a magyarság érdekeit, előbbi pedig az értékeit testesíti meg - tette hozzá.

Fazekas Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz), a Hungarikum Bizottság korábbi elnöke hangsúlyozta, hogy hungarikumok a helyi közösségek és a nemzet egészének identitását erősítik, megjelenítve a külhoni magyarság és
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:42
Szakértő: valószínűleg a kormánypárt nyerne Szerbiában előrehozott választás esetén
Ördögh Tibor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán hozzátette, a közvélemény-kutatás szerint, amennyiben most tartanák a választásokat, a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS) 55 százalék, míg a 30 pártból és szervezetből álló ellenzéki tömörülés 12-14 százalékos támogatottságra számíthatna.

Elmondta: az előrehozott választásokra az adna okot, hogy az ellenzék hetedik hete, minden szombaton tüntet Belgrádban és több szerbiai városban, Aleksandar Vucic köztársasági elnök - egyben a SNS elnöke - lemondását követelve. A média a kormánypárt oldalán van, így ők tudják a legtöbb embert mozgósítani, a tüntetések pedig csak azt eredményezték, hogy még inkább megnőtt a kormánypárt támogatottsága.

Rámutatott: jelenleg az SNS koalíciós partnerek nélkül is megnyerné a választásokat, és többséget szerezne a kormányban, ezzel megválva a hátráltató, kompromisszumra kényszerítő tényezőktől.

A legutóbb 2016-ban tartottak előrehozott parlamenti választást a nyugat-balkáni
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:42
Brexit - Volt brit pénzügyminiszter: orosz rulett lenne a megállapodás nélküli kilépés
A londoni alsóház a múlt héten példátlan, 230 fős többséggel elutasította a Brexit feltételrendszerét tartalmazó, az EU-val novemberben elért 585 oldalas megállapodást.

Osborne, aki az előző konzervatív párti brit miniszterelnök, David Cameron kormányában töltötte be a pénzügyminiszteri tisztséget, a BBC televíziónak a davosi világgazdasági fórumon nyilatkozva szerdán kijelentette: a megállapodás nélküli Brexit kilátása olyan, mintha valaki orosz rulettet játszana. Ezzel viszont nem lenne szabad játszani, mivel az orosz rulettben "egy a hathoz az esélye annak, hogy az ember főbe lövi magát".

A volt pénzügyminiszter az EU-tagságról rendezett, 2016 júniusában tartott népszavazáson - amelyen a kilépésre voksolók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe - Cameronnal együtt a bennmaradás mellett kampányolt. A referendum után Cameron lemondott, utódja, Theresa May pedig hivatalba lépése után az elsők között távolította el Osborne-t a kormányból.

Osborne - aki jelenleg London befolyásos,
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Putyin: Moszkva érdekelt az orosz-japán békeszerződés aláírásában
elfogadhatónak és támogathatónak kell lennie, és feladatként nevezte meg a kétoldalú viszony sokoldalú és "új minőségi szinten" való fejlesztését.

Putyin szerint a gazdasági kapcsolatok fejlesztése kapott prioritást, egyebek között a déli Kuril-szigeteken való együttműködés folytatása.

Abe azt hangoztatta, hogy több mint 70 év után nehéz lesz megállapodásra jutni, de vendéglátójával együtt eltökélt aziránt, hogy megoldást találjanak a vitatott hovatartozású szigetek problémájára.

A japán miniszterelnök, Putyinhoz hasonlóan, a gazdasági együttműködés fejlesztésének több területéről tett említést. Egyebek között azt is közölte: a felek megállapodtak abban, hogy az egykori japán helyi lakosok leszármazottai számára nyáron újabb charterjáratot indítanak a déli Kuril-szigetekre. Úgy vélekedett, hogy a sírlátogatás lehetővé tétele újabb bizalomerősítő lépés a békeszerződés felé vezető úton.

Abe említést tett a kétoldalú katonai és határvédelmi együttműködés fejlesztéséről is. Közölte, hogy a
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 18:42
Képek, videók
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
Magyar miniszterelnök dís
urbandi
2006. július 09. vasárnap, 20:52
eu7Mj5nvRu7hegtSi5Zxjq jeZ
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 17:29
20160815az-eu-orszagai nak
menusgabor
2018. augusztus 25. szombat, 11:34
258949_munkaeroaramlas _eu
menusgabor
2018. június 29. péntek, 21:39
eü ügy
dogunalom
2018. június 06. szerda, 19:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.