Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 00:20 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szegény kicsi vadvirág
Szegény kicsi vadvirág


Ki tudja hogyan, talán a szél, talán valamelyik madár vitte a kertbe a virágmagot. Egyszer csak a sok nemes virág között egy apró, jelentéktelen vadvirág is elődugta a fejecskéjét a földből. Félénken, tanácstalanul szemlélgette a pompázó, szebbnél szebb virágokat.

- Nézzétek, egy kicsi vadvirág! - kiáltott fel a rózsabokor - Ez meg, hogyan került ide? Ebben a kertben nincsenek ilyen virágok. Különben is, te nem idevaló vagy. Ne csúfíts el minket! Azonnal menj el innen!

- Igen, igen - bólogattak a többiek - Nincs itt semmi keresnivalód. Ha jót akarsz, akkor azonnal eltűnsz.

Szegény kicsi vadvirág úgy megijedt, hogy ha tehette volna, mindjárt visszabújt volna a földbe. Csak ennyit bírt kinyögni:

- Nem tehetek róla, hogy itt vagyok. Nem tudom, hogyan kerültem ide. Kérlek, fogadjatok be magatok közé! - rimánkodott keservesen - Ígérem, jó virág leszek. Mindig kedvetekben járok.

A virágok összenéztek, és végül megint a rózsa lett a szószóló:

- Egy feltétellel fogadunk be. Meg kell ígérned, senki elől nem veszed el a nap éltető sugarát. Mindig a háttérben maradsz, és meg sem próbálod, hogy másoknál szebb legyél.

Boldogan belegyezett a feltételekbe és azt gondolta, most már jó dolga lesz a kerti virágok között. Senki nem fogja bántani, és élheti a virágok színes életét.

De tévedett, mert mindig akadt egy virág, aki valamilyen kifogást talált. Hol rossz helyen állt, hol túl színesek voltak szirmai, és ez nem tetszett a mellette lévő virágoknak.

- Menj máshová! Ne állj elém! - mondogatták neki a virágok.

Szegény kicsi vadvirág nem tudta mit tegyen. Senkivel nem akart összeveszni, hiszen megígérte, hogy engedelmes lesz, nem nehezíti meg más virágok életét.

A sok zaklatás, parancsolgatás után a kert távoli sarkába került, ahol mindenféle szemét állt halomban. Igazi szemétdomb csúfította el a kert e szegletét, csak egy kakas hiányzott a tetejéről. Itt olyan sötét és nyirkos volt, hogy minden élőlény elmenekült innen. Hogy a kerti virágok elviseljék a szemétdomb társaságában kellett meghúznia magát, pedig a rózsabokor mellett lett volna még hely, de nem engedték oda. Inkább hagyták szenvedni a büdös szemétdomb közelében, sőt még ki is nevették, és a szegfűk a szemétdomb virágának titulálták.

Eleinte bántotta, de egy idő után megszokta. Mindig igyekezett a többi virág kedvébe járni. Dicsérte szépségüket, ódát zengett bódító illatukról.

Eljött a nyár és egyre melegebb lett. Nappal a hőséget alig lehetett elviselni. Ki tudja mikor hullott eső a környéken. Iszonyatos szárazság volt a kertben. A virágok, növények kókadoztak, már alig volt bennük élet. Sokuk már egészen elszáradt.

Senki nem öntözte a kertet. A reggeli kevéske harmat gyorsan elfogyott. A virágok vízért könyörögtek. Szüntelenül az eget kémlelték, hogy vajon mikor ered el az eső. De bizony a néhány aprócska felhőből nem akart hullani az életetmentő csapadék.

Már nem törődtek a szegény, kicsi vadvirággal. Erőtlenek voltak megfordulni, reá vetni megfáradt szemüket.

Csak álltak a tűző napon és várták a szomorú sorsukat. Mindennap közelebb kerültek a véghez.

Ki tudja miért, csak a szegény, kicsi vadvirág virított, egyre szebbé vált. Szirmai üdén, élénk színben pompáztak. A kertben már messziről látszott, hogy ő a legszebb virág. A többiek még csak meg sem közelítették szépségben. A rózsabokor is kész romhalmaz volt, nem is beszélve a tulipánok hadáról.

A szegény, kicsi vadvirág nem bírta sokáig nézni társai szenvedését. Egyik éjjel odalopózott mindegyikhez és virágporából szórt rájuk egy keveset. Ez olyan jól jött a haldokló virágoknak, hogy reggelre erőre kaptak, és újból pompázni kezdtek.

Ezenkívül volt egy másik örömhír is. Az égen sötét fellegek gyülekeztek és hamarosan megeredt az eső. Hűs zápor vize áztatta a kertet, életet adva minden növénynek.

Csak a szegény, kicsi vadvirágot nem tudta életre kelteni, mert éjjel annyira kimerült, hogy reggelre meghalt. Élettelenül hevert a földön.

A kert virágai egy könnycseppet sem hullattak érte, mert mindvégig azt tartották, hogy csak betolakodó volt.

Eső után emberek jöttek, megkapálták a kertet és a szegény, kicsi vadvirágot tövestől kitépve a szemétdombra hajították.

Így ért véget élete a virágoskertben, ahol senki sem kedvelte, pedig ő mindent elkövetett, hogy kiérdemelje társai szeretetét, még életét is képes volt értük feláldozni.

Tanuljunk a szegény, kicsi vadvirág sorsából, és ne közösítsük ki embertársainkat, akik kicsit mások, mint mi vagyunk.

/ Apáti Kovács Béla /
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 21:55
Címkék: Apáti Kovács Béla, kicsi vadvirág, kertben nincsenek, virágok összenéztek, rózsa lett, feltétellel fogadunk,
Kommentek
Krónika 2. rész (napirend, interpellációk)
Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, a hatalmi ágak szétválasztása miatt a kormánynak semmilyen hatása nincs folyamatban lévő büntetőügyekre. A kormány szigorú büntetőpolitikát folytathat - mutatott rá. Hozzátette: 2013-ban új büntető törvénykönyvet fogadtak el, amely a korrupciós bűncselekmények esetében szigorított egyes büntetési tételeken.

Az államtitkár a szigorú elvek betartását kérte a Jobbiktól, különösen Janiczák Dávid, Ózd jobbikos polgármestere - akit álláshalmozónak nevezett -, valamint Kovács Béla európai parlamenti képviselő miatt.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 112 igen, 32 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta.

LMP: csak külföldi élelmiszerek vannak a boltok polcain.Szél Bernadett (LMP) azt tette szóvá, hogy csak külföldi élelmiszerek vannak az üzletek polcain, és ebben nincs különbség a magyar és a külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncok között. Szerinte a legnagyobb forgalmú láncok kereskedelmi magatartása megnehezíti
velemenyezd, 2016. június 06. hétfő, 15:42
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
április 1-jétől 2,4 százalékos béremelést és egyszeri 30 ezer forintos juttatást kapnak, a megállapodás több mint 18 ezer dolgozót érint.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint 2015-ben külön hangsúlyt kapott az a kormányzati szándék, hogy a bérek emelkedése nem vezethet munkahelyek megszűnéséhez.

Mint mondta, a 2015 januári adatok szerint 5,6 százalékkal nőttek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban.MSZP: indult-e eljárás Szegedi Csanád és Kovács Béla ügyében?Legény Zsolt (MSZP) elmondta, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) eljárást indított Kovács Béla jelenlegi és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő ellen, mert a gyanú szerint visszaéltek a gyakornokok alkalmazására költhető havi kerettel, csak papíron foglalkoztatták a beosztottakat. Indítottak-e eljárást ezzel kapcsolatban a magyar hatóságok? - kérdezte.

Megjegyezte, hogy Szegedi Csanád "fantomalkalmazottja" Novák Előd országgyűlési
velemenyezd, 2015. április 07. kedd, 15:52
Egérnéne, hogyan járt túl a macska eszén
Történt egyszer, hogy a macska elhatározta, egérpecsenyét eszik vacsorára. Megunta a tejet, amit gazdaasszonya rakott minden este elébe a kis tálba. Éppen, hogy csak belekóstolt és már ment is tovább. Pedig máskor mindig szívesen lefetyelte ezt a finom nedűt.

- Ma inkább fogok magamnak egy jókora egeret és azzal tömöm teli a bendőmet - mondta és elindult, hogy tervét megvalósítsa.

Tudta jól, hol laknak az egerek. Csak be kell surranni az éléskamrába és várni az alkalmat, hogy valamelyik lyuk környékén megjelenjen egy cincogi. Nem egyszer, nem kétszer egerészett már itt és eddig még sohasem csalódott. Azt remélte, hogy most is sikeres lesz a zsákmány és jóllakik finom egérhússal.

Nem volt nehéz bemenni a kamrába. Kicsi ablaka éjjel - nappal nyitva volt. Igaz a gazdaasszony lelkére kötötte, hogy kizárólag csak egerészés céljából mehet be. Ha netán rajtakapják, hogy megdézsmálta az ott tárolt ennivalót, akkor jobban teszi, ha messzire elkerüli a
reifregina, 2015. január 29. csütörtök, 14:48
A fiatal és az idős Karády Katalint is megidézi a Békéscsabai Jókai Színház bemutatója
A színdarab az Amerikába emigrált, sejtelmes hangú egykori filmsztár visszaemlékezéseiből villant fel képeket. Karády Katalin életének fontos szereplői idéződnek fel az énekes-színésznő tudatában, férfiak jelennek meg a múltjából: szerelme, erőszakos felfedezője és kihasználója, valamint nemtörődöm apja, akinek a hiánya sodorta feltehetőleg a fiatal lányt a lélek sötét szakadékaiba és a siker vakító reflektorai közé.

A darab szerzője, Apáti Miklós két Karádyt jelenít meg a műben: egy fiatalt, aki fürdött a sikerekben; és egy időset, aki életének utolsó nagy döntésére, a hazatérésre készül az amerikai kalapszalonban, ám ez már nem adatik meg neki.

A 120-nál is több színházi rendezést maga mögött tudó, Radnóti-díjas Merő Béla rendező az MTI-nek elmondta: nem az érdekelte a darabban, hogy mennyire aktuális vagy divatos ma Karády Katalin, hanem az "izzó és izgalmas nőt" kereste benne, azt, hogy milyen hatással lenne rá, mint férfira, ha találkoznának.

Hozzátette: a művésznőről napjainkra
velemenyezd, 2014. november 06. csütörtök, 17:42
Lovak című zenés darabbal indul a 60. évad a Békéscsabai Jókai Színházban
programjairól elmondta: a Lovak című nyitóelőadással párhuzamosan műsorra tűzik a Koldusoperát, mind a két darab közönségsikert aratott az előbemutatón 2014 tavaszán. A Lovak című darabot Bartus Gyula, a Koldusoperát Katkó Ferenc rendezésében láthatja a közönség.

A következő bemutató a Ládafia című táncjáték lesz Mlinár Pál és Falusi László feldolgozásában a Balassi Táncegyüttessel koprodukcióban. Az ősz nagy drámája John Steinbeck Egerek és Emberek című darabja lesz Pataki András rendezésében, a főszerepet Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész alakítja. Karácsony előtt a Holle anyó musicalt mutatják be, a darab zenéjét a Jókai Színház zenei vezetője, Gulyás Levente szerezte.

Az évad második felében, januárban egy igazi női darabot láthat a közönség: Federico García Lorca Bernarda Alba háza című művét Béres László rendezésében, flamenco zenével és tánccal viszi színre.

Az Ibsen Stúdiószínházban két kortárs ősbemutató lesz: Zelei Miklós-Pethő Sándor Karkithemia című darabját mutatják be Tege
velemenyezd, 2014. szeptember 23. kedd, 20:16
Vagyonnyilatkozatok - Csekély eltérések a vagyonnyilatkozatokban januárhoz képest
április választás után vett egy 2007-es évjáratú, dízelüzemű Volkswagen Phaetont, tavaly pedig egy Piaggio-robogót.

Népszerű befektetési forma a képviselők között az értékpapír, a részvény. A szocialista Tóth Csaba, aki Zuglóban nyert egyéni körzetet, rendelkezik Telekom-részvénnyel, nyugdíj-előtakarékossági számlával, tartós befektetési számlával, KH pénzpiaci alappal is. Nem szerepelteti azonban nyilatkozatában - a januárban még beírt - 21 millió forint névértékű KH-kötvényét.

A fideszes Turi-Kovács Bélának nőttek a kincstárjegyben elhelyezett megtakarítása, míg februárban tízezer eurója volt kincstárjegyben, most már 11,5 millió és 1,6 millió forintja van kamatozó kincstárjegyben. Ezzel párhuzamosan 13 millió forintról 13 500 euróra (több mint négymillió forintra) csökkent takarékbetétje.

A szocialista Szabó Sándornak, aki új képviselő, 285 OTP-, 11 ezer Magyar Telekom-, 4650 Synergon- és 312 ezer Est Média-részvénye van. Emellett 2,8 milliója van egy megtakarítási alapban. Közel 10
velemenyezd, 2014. június 06. péntek, 16:04
Igyunk csalánteát!
Sokszor nem is gondoljuk, milyen egyszerűen juthatunk vitaminokhoz és létfontosságú ásványokhoz. Meghűlés esetén, vagy ha valamilyen nyavalya kínoz bennünket, azonnal orvoshoz rohanunk. Méregdrága patikaszereket veszünk a gyógyszertárban, és akkor még meg sem említettem ezeknek az orvosságoknak a számtalan mellékhatását. Természetesen most nem azt akarom sugallni, hogy ne menjünk orvoshoz, ha megbetegedünk, de sok lehetőség van, hogy a bajt megelőzzük.

Télen és főleg kora tavasszal sok gondot okoz az embernek megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitele a szervezetbe. A gyümölcsök és zöldségek ára ilyentájt az egekbe szökik. Ezért sokan lemondanak arról, hogy ebben az évszakban gyümölcsök révén C-vitamint egyenek. Inkább vállalják a betegséget, azt remélve, hátha szerencséjük lesz, és a betegség nem dönti őket ágynak.
Van megoldás, hogy szervezetünket ellássuk vitaminnal, és ha időben észbe kapunk, akkor ingyen elkerülhetjük a bajt, sőt még tél végén is egészségesek leszünk, amikor dühöng az
radvanszki_jozsef, 2014. május 10. szombat, 16:49
Képek, videók
Kovács Gergely beszéde.jp
maroka
2020. február 23. vasárnap, 16:05
kovács Gergely már érsek.
maroka
2020. február 23. vasárnap, 15:18
Kovács László III,III-as
furaila
2020. január 31. péntek, 14:27
Írásaim O.Kovács Attilána
furaila
2018. október 31. szerda, 14:14
Kovács Enikő
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:08
Kovács Béláné
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:26
kovács pista.jpg
zsokica45
2018. július 07. szombat, 11:36
kovács bécii20161012.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:12
kovács béci.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:11
Kovácsné Gizike
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:06
kovács izabella 20160924
zsokica45
2018. április 26. csütörtök, 17:54
kovács bécim.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:39
vadvirágon kicsi katica.b
grimilda
2007. november 13. kedd, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.