Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:00 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
AM-államtitkár: az agráripari trendek megismerését segíti az AGROmashEXPO és Agrárgépshow
Az államtitkár kiemelte, hogy az idén elindították a beruházási hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programot, amely 100 milliárd forint értékű beruházási hitelhez nyújt segítséget. Ezen belül a mezőgazdasági gépek megvásárlásához nyújtott hitelek maximum 30 milliárd forintig igényelhetnek támogatást. Idén visszahozták a lízingdíj támogatási konstrukciót a mezőgazdasági géppiac, a gazdálkodók segítésére. Ennek köszönhetően november végéig közel 370 támogatási kérelmet hagytak jóvá, több mint 15 milliárd forint összegű lízingszerződéshez kapcsolódóan - tette hozzá.

Szilvási Krisztina, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a vásárközpont jelenleg felújítás és korszerűsítés alatt áll, ennek ellenére a kiállítás idénhez hasonlóan jövőre is magas színvonalú programokkal, mintegy 40 ezer négyzetméteren több mint 300 kiállítóval várja a látogatókat.

Feldman Zsolt kitért arra is, hogy idén novemberig a Magyar Államkincstár (MÁK) 212 milliárd forint előleget fizetett ki közvetlen, vidékfejlesztési, illetve nemzeti támogatásként. Fontosnak tartja, hogy ezeket a forrásokat a gazdálkodók a modern technológiákba fektessék.

Szilvási Krisztina felhívta a figyelmet arra is, hogy a kiállítás ideje alatt ideiglenes beléptetés működik majd, a sorban állás elkerülése érdekében a rendezvényre érdemes online jegyet venni és regisztrálni.

Medina Viktor, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) igazgatója kiemelte, hogy a rendezvény megvalósulása a szövetség és a Hungexpo közötti több éves megállapodásnak köszönhető. A négynapos kiállítás idén teltházas volt mintegy 45 ezer látogatóval, jövőre is hasonló érdeklődésre számítanak. Az igazgató az MTI-nek elmondta, hogy 2019 első fél éve erősebb volt a tavalyi év azonos időszakához képest, ezt a harmadik negyedévben korrekció követte, ez alapján a magyar mezőgépforgalom idén a 2018-as szint környékén teljesíthet.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) adataira hivatkozva ismertette, hogy Magyarországon a gazdálkodók, mezőgazdasági vállalkozók 175 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket tavaly, miközben az alkatrészekre több mint 49 milliárd forintot fordítottak.

A használtgépforgalom mintegy 30 milliárd forintot tesz ki, így az ágazati összforgalom 250 milliárd forint körül van - fűzte hozzá.

Hatala László, az AGROmashEXPO és Agrárgépshow termékfejlesztési díj zsűrijének koordinátora ismertette, hogy idén 36 pályamű érkezett a digitalizáció, gépesítés és az input/szolgáltatás kategóriákban. Nagydíjban három pályamű, különdíjban 9 részesült, az elismeréseket és a prémium okleveleket a kiállításon adják majd át.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:30
Címkék: Szilvási Krisztina, Hungexpo Zrt, Feldman Zsolt, Magyar Államkincstár, Medina Viktor, Mezőgazdasági Eszköz-,
Kommentek
Koronavírus - Egy szerb államtitkár belehalt a Covid-19 betegségbe, Horvátországban és Szlovéniában nőtt a fert
A 63 éves Branislav Blazicnál március 25-én állapították meg a fertőzést, öt napig volt lélegeztetőgépre kapcsolva, ám az orvosok nem tudták megmenteni az életét. A járvány egyik gócának számító Nagykikindáról származó orvos volt a szerb kormány első igazoltan koronavírus-fertőzött, majd beteg tagja.

Szerbiában a legfrissebb jelentések szerint 1060 regisztrált fertőzött van, és 28-an haltak bele a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedésbe.

Horvátországban és Szlovéniában is tovább emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma.

Horvátországban egy nap alatt 96-tal, összesen 963-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig hat halálos áldozata van a járványnak.

Az országban március 24-től lakhelyelhagyási tilalom lépett életbe, ami annyit jelent, hogy senki nem hagyhatja el azt a várost vagy járást, amelyben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik. Ez alól kivételt képeznek azok a munkavállalók, akiknek munkahelyük miatt másik településre kell utazniuk, valamint a
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 16:02
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
Az elmúlt egy hétnek az egészségügyi dolgozók védőfelszereléséről, a tömeges tesztelésről, a munkahelyek megvédéséről, a bérek pótlásáról kellett volna szólnia - közölte, arra kérve a kormánypártokat, ne az ellenzék ellen folytassanak hadjáratot, hanem a járvánnyal harcoljanak. Vállaljanak felelősséget a megbetegedett egészségügyi dolgozókért és háziorvosokért, teszteljenek tömegesen, és pótolják a kieső munkabéreket! - szólított fel.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált: Vadai Ágnes magyarázkodik, mert az ellenzék nem szavazta meg a rendkívüli intézkedések meghosszabbítását. Hangsúlyozta, hogy számos gazdaságvédelmi döntést hozott a kormány, és továbbiak is születnek majd. Az egészségügyi védőeszközökről azt mondta: belső források is rendelkezésre állnak, és a külföldi szállítmányok is folyamatosak. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvénnyel kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a rendkívüli intézkedések a járvánnyal szembeni fellépésre és a káros
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
Koronavírus - Újabb tájékoztató filmeket jelentetett meg a kormány
hagyja el az otthonát - közölte Dömötör Csaba.

Amennyiben mégis találkozunk másokkal, tartsunk 1-2 méteres távolságot - ismertette a kampányfilmek üzenetét a politikus.

Hangsúlyozta: ebben a helyzetben ugyan felelősek a járvány megfékezéséért az orvosok, a hatóságok és a kormány is, ám csak akkor lehet felvenni a küzdelmet a járvánnyal, ha mindenki betartja a szabályokat.

Vagyis ez nem az a helyzet, ami csak másokat érint, mindenki személyes felelősséggel tartozik - tette hozzá az államtitkár.

Egyben ismét arra kérte a leginkább veszélyeztetetteket, vagyis az időseket, hogy maradjanak otthon.

Ha segítségre szorulnak, az önkormányzatoknak gondoskodniuk kell az ellátásukról - mondta.

A fiatalokat is bezárkózásra szólította fel, mert miközben tünetmentesek, vírushordozók lehetnek, és megfertőzhetnek másokat.

A miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekről szólva kiemelte, hogy azok elsősorban a munkahelyek megtartását szolgálják.

Ezért a leginkább
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 08:51
Koronavírus - Több önkormányzat már döntött az intézménybezárásokról
Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy az önkormányzatok maguk dönthetnek a fenntartásukban működő óvodák nyitva tartásáról. A rendelkezés szombaton kormányrendeletben is megjelent.

A fővárosi óvodák és bölcsődék fokozatosan zárnak be hétfőtől, de az ügyeleti rendszer minden kerületben biztosított lesz, megszervezésükről a kerületi önkormányzatok gondoskodnak.

Bezárás mellett döntött Debrecen is, de szükség esetén jövő péntekig még minden bölcsőde és óvoda vállalja az oda járó gyermekek további felügyeletét. Ezt követően viszont csak a kijelölt intézményekbe vihetik őket a szülők, ha nem tudják az elhelyezésüket megoldani.

Veszprémben is bezárnak az önkormányzati bölcsődék és óvodák, ám keddig még ügyelnek, vagyis a jövő hét első két napján tudják fogadni a gyermekeket.

Zalaegerszegen hétfőn, kedden és szerdán tartanak ügyeletet az intézmények, de csütörtöktől minden szülőnek meg kell oldania gyermeke felügyeletét.
velemenyezd, 2020. március 14. szombat, 19:23
ITM-államtitkár: a magyarok készek arra, hogy tegyenek a környezetvédelemért
A műsorban arról beszéltek, hogy az Eurobarometer múlt héten közölt adatai szerint a magyarok 89 százaléka szigorítaná a környezetvédelmi szabályokat, és az egyre terjedő hulladékot látja a legnagyobb gondnak. Az EU-ban a megkérdezettek 94 százaléka tartja fontosnak a környezet védelmét, ám Magyarországon ennél is többen, a válaszolók 95 százaléka.

Boros Anita felidézte, a kérdések között szerepelt az is, hogy az állampolgárok mi mindent tettek az elmúlt hat hónapban azért, hogy támogassák a környezetvédelmet, és ebből a szempontból is példaértékű volt a magyar válaszadók magatartása, hiszen olyan válaszok születtek, amelyek szerint mellőzték az egyszer használatos műanyagokat, és inkább az újrahasznosított, illetve újrahasznosítható termékeket részesítették előnyben.

Kitért arra is, ahhoz, hogy megoldódjon az illegális szemétlerakók ügye, az egész hulladékgazdálkodás reformjára szükség van. Szavai szerint el kell távolítani ezeket a szeméthalmokat, és el kell érni, hogy a társadalomban is
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 08:51
ITM-államtitkár: a magyarok eltökéltebbek az uniós átlagnál környezetük védelmében
10 fát ültet, így az akcióterv évente 1 millió új fával számol.

Az új hulladékgazdálkodási hatóság ernyőszervezetként működhet együtt a rendészeti hatáskörrel felruházott többi hatósággal, a rendészeti feladatokat ellátó több ezer alkalmazottal, a mező-, vad- és halőrök hálózatával, a közterület-felügyeletekkel, és állampolgári bejelentés alapján is intézkedhet. A létrehozásához szükséges jogszabályokat a tárca előkészítette, és még ebben a hónapban a kormány elé terjesztheti - ismertette az államtitkár.

Az akcióterv elvárásként fogalmazza meg, hogy a multinacionális cégek környezetbarát technológiákat alkalmazzanak Magyarországon. A kis- és közepes vállalkozások megújulóenergia-termelésére 32 milliárd forint támogatás jut. A következő évtized legjelentősebb magyar klímavédelmi projektjeként környezetbaráttá alakul a Mátrai Erőmű - sorolta.

A naperőművi kapacitás 10 év alatt meghatszorozódik, a magyar energiatermelés 90 százalékban szén-dioxid-mentes lesz, az ország szükségletét olcsó és
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 12:36
Gulyás: Esterházy János öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti
Esterházy János Emlékbizottság Esterházy-díjjal tüntette ki Bíró László katolikus tábori püspököt és Frantisek Lízna cseh jezsuita szerzetest.

Az elismerést 1991 óta évente adják át olyan embereknek és intézményeknek, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve sokat tettek a mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Bíró Lászlót méltatva ismertette: 1950-ben született Szekszárdon, 1974-ben szentelték pappá.

II. János Pál pápa 1994-ben nevezte ki kalocsa-kecskeméti segédpüspökké, püspökszentelése 1994 májusában volt.

1994-től a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora volt, 2009-től tábori püspök.

Soltész Miklós elmondta: Bíró László sokat tett Esterházy János újratemetéséért és a boldoggá avatási eljárás elindításáért. 2017-ben Alsóbodokon részt vett és beszédet mondott a felvidéki politikus
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 13:23
AM-államtitkár: a termelőknek kedvez az új borszabályozás
Feldman Zsolt szerint a piaci és technológiai folyamatok rendkívül felgyorsultak, de az új borszabályozás jobb feltételeket biztosít az értékesítéshez, és csökkenti az adminisztrációs terheket. Az államtitkár a változtatásokat azzal indokolta, hogy a csaknem két évtizedes borszabályozást az eltelt idő tapasztalatai és a technológiai változások meghaladottá tették.

A most készülő új bortörvényhez a korábbi 9 végrehajtási rendelet helyett legfeljebb 1-2 miniszteri rendeletet kell kapcsolni, a borágazat szabályozását össze kell hangolni a közigazgatási szabályokkal - fogalmazott.

Az új szabályozás alapja a borágazat papíralapú ügyintézésének felváltása elektronikus rendszerrel, amely a korábbinál gyorsabb és hatékonyabb adatgazdálkodást tesz lehetővé. Ezt egészítené ki többek között az ellenőrzési rendszer átalakítása, a borok forgalomba hozatalának egyszerűsítése, és két új eredetvédelmi kategória bevezetése. A származási bizonyítványokból mindössze 2 maradna meg - közölte.

Feldman Zsolt
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 14:51
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Önmagunk megismerése
sanci81
2016. június 25. szombat, 19:35
Mások megismerésének....j
pacsakute
2015. szeptember 04. péntek, 15:45
Önmagunk megismerése....j
pacsakute
2014. augusztus 02. szombat, 17:33
Önmagunk megismerése.jpg
pacsakute
2013. február 09. szombat, 07:39
Önmagunk megismerése.jpg
margoboszi
2012. október 13. szombat, 19:52
4 az emberek megismerése
lovaszmarika
2012. augusztus 16. csütörtök, 14:05
Őnmagunk megismerése a le
jakabgasparne
2010. augusztus 13. péntek, 06:36
A világ megismerése érdek
jakabgasparne
2009. november 24. kedd, 09:58
önmagunk megismerése.jpg
puszikett
2007. szeptember 10. hétfő, 21:16
krisztina nővér0308.jpg
maroka
2020. március 08. vasárnap, 07:58
krisztina nővér1009_3.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:40
krisztina nővér1009_2.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.