Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:51 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 9. rész (azonnali kérdések: koronavírus, napirend után)
Jobbik: tárgyal a kormány arról, hogy az autógyártók lélegeztetőgépeket készítsenek?

Nunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elmúltával egy gazdasági válsággal kell majd szembenézni. Meglátása szerint a kormányzat azonban nem akar hosszú távon felkészülni erre a helyzetre.

Azzal folytatta, hogy a világhírű autóipari cégek át tudtak állni a lélegeztetőgépek gyártására. A kormány tervezi-e, hogy tárgyal erről a hazai autógyártókkal? - kérdezte a politikus.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt felelte, hogy a kormányfő hétfőn jelentett be egy új gazdaság akciótervet, ami akár a GDP 18-20 húsz százalékát is elérheti.

A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek meg tudják őrizni a munkahelyeiket, valamint, hogy új munkahelyek jöjjenek létre a megszűnő állások helyett - jelentette ki.

Leszögezte, az elmúlt egy évtizedben elért eredmények világosak. Biztonságot és stabilitást ad a kormány szavainak az, hogy teljesítette az eddig tett vállalásait - tette hozzá.

MSZP: átvállalja a büdzsé a kieső béreket?

Szakács László (MSZP) azt mondta, hogy öt családból négynek nincsenek megtakarításai, naponta akár négyezren veszíthetik el a munkájukat, tovább folynak a letiltások, nem függesztették fel a végrehajtásokat és májusban újraindulhatnak a kilakoltatások. Eközben már 16 uniós országban fizetnek hatvan és kilencven százalék közötti bérkiegészítéseket - emelte ki.

A költségvetés átvállalja-e a munkavállalók bérének nyolcvan százalékát? - tette fel a kérdést.Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy a hétfői miniszterelnöki bejelentés makroszintű volt, és meghatározta annak irányait, hogy milyen segítség várható a munkavállalók és a gazdaság számára. Kérte, hogy a képviselő várja meg, amíg annak részleteit is ismertetik.

DK: miért nem védik az egészségügyi dolgozókat?

Varga Zoltán (DK) arról beszélt, hogy az eddig nyilvánosságra hozott adatok alapján 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal.

A kellő számú teszt és a normális védőfelszerelés védelmet adna, de aggasztóan kevés tesztet végeznek - bírált a politikus. Hozzátette, hogy a rendelőkben és kórházakban dolgozók legtöbbje pedig a kormány miatt egy "semmitől nem védő" maszkban kénytelen kockáztatni az életét.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára visszautasította, hogy a kormány ne tenne meg mindent annak érdekében, hogy biztosítsa az egészségügyi dolgozók számára szükséges védőfelszereléseket.

Az elmúlt napokban mintegy harminc repülő érkezett Magyarországra, amik 19 millió sebészeti és 1,7 millió speciális maszkot, 206 ezer arcvédőt, nyolc tonna maszkalapanyagot, 30 ezer pár gumikesztyűt, 86 lélegeztetőgépet, 430 ezer védőruhát, százezer tesztet, százezer védőszemüveget, valamint 27 tonna egyéb egészségügyi védőfelszerelést szereztek be - sorolta az államtitkár.Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően a Jobbik-frakcióból hárman kértek szót a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Kálló Gergely a járvány terjedéséről kért hatékonyabb tájékoztatást a kormánytól, Varga-Damm Andrea a munkájukat, jövedelmüket elvesztőknek követelt állami katasztrófasegélyt, Z. Kárpát Dániel pedig egy önfenntartó európai és magyar gazdasági rendszer kialakítását javasolta.

Gurmai Zita (MSZP) a családi belüli erőszak áldozatainak kijárási korlátozás alatti fokozottabb védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Varju László (DK) arról szólt, hogy a kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései miatt az újpesti önkormányzat több százmillió forint veszteséget szenved el, miközben feladatai megnövekedtek.

Simicskó István (KDNP) a járványhelyzettel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az országgyűlési képviselők is önzetlenül segítik az embereket és az időseket.

Az elnöklő Jakab István bezárta az ülésnapot. A parlament kedd reggel 9 órakor folytatja munkáját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:13
Címkék: Nunkovics Tibor, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Szakács László, Tállai András, Varga Zoltán,
Kommentek
Koronavírus - Dél-Olaszországban katonákat rendeltek a fertőzött migránsok felügyeletére a lakossági tiltakozás
Katonák zárták körbe azt a lakóházat, amelyben a fertőzöttként kiszűrt migránsokat helyezték el. Sajtójelentések szerint a katonák egyrészt megakadályozzák, hogy a migránsok elhagyják az épületet, másrészt védelmet nyújtanak a bevándorlóknak a tiltakozókkal szemben.

Tizenhárom tünetmentes Covid-19-betegről van szó: korábbi hírekkel ellentétben ez a csoport nem pakisztáni, hanem bangladesi férfiakból áll. Az eredetileg 28 fős csoport szombaton kötött ki az olasz csizma orrában található Calabria tartomány partjain. A diagnosztizált fertőzötteket a mintegy 14 ezer lakosú Amantea egyik lakóépületében, korábban üres lakásokban helyezték el. Az ismert tengerparti üdülőhely lakosai vasárnaptól tiltakoznak, a migránsok eltávolítását is követelve, két bevezető országutat is elfoglaltak. "Nem engedjük, hogy Amanteából járványközpont legyen"- ismételték. A város lakosai bejelentették, készek feljelentést tenni az ügyészségen a migránsokat köztük elhelyező intézményekkel szemben.

Giacomo Lorelli
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:31
Női kézilabda NB I - Kirsner: átszabta a felkészülést a vírushelyzet
A klubelnök az M1 aktuális csatornának hétfőn felidézte: május 25-én kezdtek el edzeni, hétfő-csütörtök ritmusban végeztek el gyorsteszteket a játékosokon, és egy sem hozott pozitív eredményt.

Azután két játékos panaszkodott az ízérzékelés elvesztésére - amely a koronavírus egyik tünete -, majd a tesztjük pozitív lett, így a velük kapcsolatba lépő stábtagokat, csapattársakat PCR-tesztnek vetették alá, ezáltal mutatták ki a tíz fertőzöttet, akikről június 30-án számolt be a klub.

Ők azóta már negatív eredményt produkáltak és jól vannak, egyedül Bálint Annát kezelik, ő Erdélyben került kórházba, a legutóbbi tesztje pozitív lett, és a vizsgálatok a tüdején is foltot érzékeltek, bár az még nem tisztázott, hogy ez a koronavírussal kapcsolatos-e.

Kirsner leszögezte, már egy héttel elcsúsztak az előzetes edzéstervezethez képest, kedden végzik el a szokásos orvosi vizsgálatokat, és csak azok kezdhetik el fokokozatosan a tréningeket, akiknél mindent rendben találnak.

"Sajnos három-négy hét
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:22
Koronavírus - Fidesz: Korózs jobban teszi, ha saját "kamuvideóit" vizsgálgatja
Korózs Lajos előzőleg arról írt, hogy vizsgálja parlamenti bizottság a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket annak érdekében, hogy a tanulságokat levonva az ország felkészültebb legyen egy esetleges második hullámban.

A Fidesz erre úgy reagált, a koronavírus-járvány jelenleg is tart, sok országban most is százak betegszenek és halnak meg.

Magyarország a sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudta kerülni a tömeges megbetegedéseket - tették hozzá.

A kormánypárt szerint mindezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy a baloldal kezdettől akadályozta a védekezést: nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, a gyors döntéseket megalapozó veszélyhelyzet elrendelését, a járvány elleni védekezést biztosító költségvetési támogatásokat és a járványügyi készültséget sem.

"Ehelyett csak a politikai akciókkal és támadásokkal vannak elfoglalva, lejárató kampányokat, kamuvideókat és álhíreket gyártanak Magyarország és a védekezésben részt vevő szervek lejáratására.
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:22
Szijjártó: a koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet
Szijjártó Péter közölte: a járványnak komoly egészségügyi, gazdasági és biztonsági következményei vannak, amelyek további veszélyeket rejtenek magukban az Európai Unióra és az európai országokra nézve.

Előbb ezeket a gondokat kell kezelni, ezért "jó lenne, ha az Európai Unió a migráció ösztönzése helyet az európai emberek valódi problémáival lenne elfoglalva" - húzta alá.

A külügyi tanácskozás központi témáit érintve aláhúzta: a közel-keleti békefolyamat esetében az eddigi uniós erőfeszítések mind kudarcot vallottak. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok által január végén, az izraeli-palesztin konfliktus megoldására előterjesztett béketervének kell lehetőséget adni, szavai szerint ugyanis ez idáig az a legjobb tárgyalási alap, annak van legtöbb esélye a megvalósításra.

Magyarország ellenez minden olyan uniós nyilatkozatot, amely csökkenti az amerikai terv megvalósulásának esélyeit, minden elsietett véleményalkotást, amely a közel-keleti békefolyamat lassulását eredményezné, valamint
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:21
Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában mérséklődött a hétvégén az új fertőzöttek száma
szervezőknek továbbá nyilvántartást kell vezetniük a résztvevőkről, hogy a járványügyi szakemberek könnyebben végezhessék a munkájukat, ha járványgóc alakul ki.

Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése is az egészségügyi intézményekben, a közösségi közlekedési eszközökön és az üzletekben. A vendéglátóhelyeken csak a személyzetnek kötelező a védőfelszerelés viselése.

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint szombaton 14, vasárnap nyolc esettel 1849-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Új halálesetet nem regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 17-en vannak kórházban, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon.

Bostjan Koritnik közigazgatási miniszter hétfőn arról tájékoztatott, hogy legkésőbb augusztus 1-jéig bevezetik a Covid-19 kontaktkövető alkalmazást. Az erről szóló törvényt a parlament a hét végén fogadta el. A korábbi bejelentésekkel ellentétben azonban teljesen önkéntes alapú
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:12
ÉVOSZ: szigorodnak a magyar cégek németországi vállalkozási feltételei
A szervezet felidézte, hogy az Európai Bizottság 2018. nyarán adta ki a munkavállalók unión belüli kiküldetésére vonatkozó átdolgozott irányelvét, ezt alapul véve az egyes tagországoknak 2020. július végéig kell megalkotniuk a kiküldetésre vonatkozó új nemzeti törvényüket. A német törvényhozás 2020. július 30-i hatállyal ülteti át nemzeti jogrendjébe az Európai Unió új kiküldetési irányelveit.

Az új munkavállalói kiküldetési törvény alapelve, hogy a munkavállalót minden olyan, a foglalkoztatásával összefüggő jogok megilletik, amelyek a munkavégzés helyén alkalmazott helyi munkavállalóknak is járnak.

A módosított német kiküldetési törvény ennek alapján előírja, hogy a kiküldött munkavállalóknak a németországi munkavállalókkal egyenlő bérezés jár a kiküldetés első napjától kezdve, amennyiben a bérezésre országosan általánosan kötelező érvényű tarifaszerződés van hatályban. A kiküldetés 18. hónapja után a bérezési előírások mellett az egyéb helyi munkaügyi jogszabályokat is alkalmazni
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:02
Krónika 2. rész (napirend előtt)
szolgálja. Hangsúlyozta, hogy a kormányzat őszre olyan javaslatcsomagot készít, ami komplex egészként kezeli a gyermekvédelmet, ugyanis nem elég csak a Btk.-t szigorítani.

A jelenlegi parlament már hozott döntést hasonló ügyekben, mert arról már alkotott arról törvényt, hogy a pedofíliával elítéltek egész életükben nem foglalkozhatnak 18 év alatti személyekkel - emlékeztetett.

KDNP: Magyarország három feltételt szab az uniós hitelfelvételhez

Simicskó István (KDNP) azt mondta, hogy a koronavírus-járvány rendkívüli kihívás elé állította az uniós országokat, ezért az EU 750 milliárd eurós hitel felvételére készül. Ez a lépés még a következő generációk életére is kihat, ugyanis a pénzt 2028-2058 között kell törleszteni - emelte ki a frakcióvezető.

Magyarország szolidáris azokkal, akik rosszabbul kezelték a válságot és nagyobb bajban vannak - szögezte le. A magyar kormány azonban három feltételt szab a hitel - emlékeztetett. Az első, hogy a hitelcsomag szerkezete igazságos legyen, vagyis a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:31
Koronavírus - MÁV: átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között
A szerb vasút tájékoztatta a magyar vasúttársaságot, hogy július 14-től felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt, ezért átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között.

A MÁV felhívja a figyelmet, hogy az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonatpár meghatározatlan ideig nem közlekedik egyik irányban sem Kelebia és Újvidék között július 14-től. A vonatpárral a belföldi utasok Budapest és Kelebia között továbbra is utazhatnak.

A nemzetközi utazásról lemondó utasoknak a MÁV-Start az általa kiállított nemzetközi menet- és helyjegyeket kezelési költség nélkül visszaváltja. A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.:
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:22
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Benedek Tibor.jpg
menusgabor
2020. július 03. péntek, 20:43
Batári Tibor Teázás előtt
foldinefehereva
2020. április 30. csütörtök, 19:59
Batári Tibor Wichmann Tam
foldinefehereva
2020. április 30. csütörtök, 19:58
Jónás tibor neév alatt.jp
liliana01
2019. október 05. szombat, 18:45
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
Tornyai Tibor egy másik b
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:42
Szamuely Tibor -Lenin-191
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:10
tibor név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
tibor nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
SZKT-Borsi Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:52
SZKT Mohola Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:49
tibor névs.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.