Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:52 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel Hongkongban
A rendőrök előbb paprikasprayt vetettek be a felbőszült tüntetőkkel szemben, akik arcmaszkokkal és esernyőkkel védekeztek a maró anyag ellen. A rendőrök táblákon figyelmeztették a demonstrálókat, hogy amennyiben előrenyomulnak, erőszakot fognak alkalmazni velük szemben - jelentette a SCMP.

A paprikaspray azonban nem tántorította el a tiltakozókat, akik rövid hátrálás után újra és újra nekifeszültek a barikádoknak. A tömegből néhányan meg is dobálták a rendőröket.

A rendőrség nem sokkal később több alkalommal könnygázt és vízágyúkat is bevetett, ezalatt pedig már a törvényhozókat sem engedték be a kormányzati épületekbe. A lépést azzal indokolták, hogy a békés demonstráció zavargássá alakult.

Miután néhány tüntető bejutott a kormányzati komplexum egyik épületébe, a rohamrendőrök ott is könnygázt, illetve füstbombákat alkalmaztak.

Az összecsapások jelenleg is zajlanak, a helyszínen készült felvételeken látható, hogy többen megsérültek, de a tömeg még így is kitart, újra és újra előrenyomul.

A demonstrálók kedd éjszaka kezdtek gyülekezni a törvényhozói testület épülete körül, hogy ellehetetlenítsék a szerda délelőttre tervezett ülést, melyen a törvényhozók az új kiadatási törvénytervezetről tárgyaltak volna.

A hongkongi törvényhozás a blokád miatt kénytelen volt elnapolni az ülést, de nem vették le a napirendről a javasolt törvénymódosítást, amelyet a kormányzat június 20. előtt el akar fogadtatni.

A demonstrálók - zömében húszas éveik elején járó fiatalok - rövid ebédszünet után visszatértek az utcákra, mert el akarják érni, hogy a kormányzat tegyen le a törvénytervezetről.

Az új kiadatási törvényt sokan amiatt támadják, mert lehetővé tenné, hogy Hongkong szökevényeket - köztük esetleg politikai menekülteket - adjon ki Kínának, Peking ráadásul régebbi ügyekben is kérelmezhetné egyesek kiadatását. A javaslat ellenzői megkérdőjelezik a kínai bírósági rendszer tisztességességét és átláthatóságát.

A hétmillió lakosú, különleges közigazgatási státust élvező Hongkong az "egy ország, két rendszer" elv alapján autonómiát élvez azóta, hogy 1997-ben a brit gyarmati uralom alól visszakerült Kínához. Sok hongkonginak azonban nem tetszik, hogy Peking fokozatosan egyre szigorúbb ellenőrzés alá vonja a várost, és igyekszik növelni befolyását.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:43
Címkék: tüntetőkkel Hongkongban, rendőrök előbb, felbőszült tüntetőkkel, maró anyag, rendőrök táblákon, paprikaspray azonban,
Kommentek
Hondurasi tüntetők felgyújtották az amerikai nagykövetség bejáratát
A BBC brit közszolgálati média helyszíni jelentése szerint a zavargás résztvevői összecsaptak a kivezényelt rohamrendőrökkel, és álarcos elkövetők gumiabroncsokból máglyát raktak az Egyesült Államok nagykövetségének bejáratánál is.

A felgyújtott épületek között volt a közép-amerikai ország távközlési társaságának, a Hondutelnek az irodaháza, valamint a városháza is. A randalírozók kirakatokat törtek be, barikádokkal torlaszolták el a főváros több főútját, és tüntető diákok foglaltak el egyetemi épületeket. A rohamrendőrök és a tüntetők összetűzéseiben legalább 25 ember megsebesült.

Tegucigalpában és az ország más városaiban április vége óta tartanak a sztrájkok és tüntetések, attól tartva, hogy az oktatási és egészségügyi minisztérium átalakítását ígérő törvénytervezetek a két szektor privatizációját, valamint a tanárok és orvosok tömeges elbocsátását fogják eredményezni.

A vonatkozó törvényeket először április 25-én hagyta jóvá a hondurasi kongresszus, az ülés azonban a szembenálló
velemenyezd, 2019. június 01. szombat, 07:05
Vu Cseng-En: Nyugati utazás, avagy a majomkirály története
elkáromítalak, azért még nem haragszom! A
fütykösömmel elnáspángollak ugyan, de megesett a szívem rajtad, az életed meghagyom! Hej, úrficska, szaladj csak
vissza a táborba sebesen, aztán hídd elő a négy mennyei herceget, hadd csatázzam azokkal!
- Türtőztesd magad, te fattyú majom! - gerjedt nagy haragra a Kis Szent. - Nesze, kóstold meg a kardom
pengéjét! Félreugrott a csapás elől a Nagy Szent, s odasújtott vasfütykösével. Hatalmas harc kerekedett kettejük
között. Összecsaptak vagy háromszázszor, de még akkor sem dőlt el, melyik győzi le a másikat. Összeszedte végtére
a Kis Szent isteni erejét, megrázta magát, s tízezer öles óriásalakba változott át: két kezében két háromhegyű, kétélű
isteni kardját emelte - akkorák voltak azok, mint a szent Huasan-hegy* tetejének két csúcsa! -, s óriás, sötét
ábrázatával, kimeredő agyaraival, veres képével, piros hajával gonoszul meredt a Nagy Szentre, s hatalmas csapással
készült lesújtani
eposz, 2019. február 09. szombat, 10:15
"Megfélemlítéstől mentes" választásokra szólította fel Nigériát Mike Pompeo
"Felelősségre kell vonni azokat, akik beavatkoznak a választási folyamatba vagy erőszakra bujtogatnak" - hangsúlyozta Pompeo.

A tárcavezető alapvető fontosságúnak nevezte továbbá, hogy a független választási bizottságok békés körülmények között, "külső nyomásgyakorlástól és megfélemlítésektől mentesen" dolgozhassanak. Mindez azt szolgálja - fogalmazott a közleményben -, hogy a választási eredmények tükrözzék a nigériai nép akaratát.

Pompeo szorgalmazta azt is, hogy a nigériai titkosszolgálatok biztosítsanak olyan biztonságos körülményeket, amelyek között a nigériaiak gyakorolhatják jogaikat.

A nyugat-afrikai országban, amely a maga 180 milliós lakosságával a kontinens legnépesebb állama, az elnökválasztás eredménye már a választások előtt vitatottnak látszik. A második ciklusát töltő államfő, Muhammadu Buhari és vetélytársa, Atiku Abubakar korábbi alelnök hívei több városban összecsaptak.

Elemzők ezzel kapcsolatban megjegyzik: Nigériában szinte hagyománya van annak, hogy szavazás
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 07:04
Rendőrök összecsaptak telepesekkel egy illegális ciszjordániai kolónia felszámolásakor, sebesültek
A telepes fiatalok úgy tiltakoztak az utóbbi hónapokban az újabb ciszjordániai palesztin terrorakciók miatt, hogy a már két éve felszámolt Amóna kolónia helyére költöztek két lakókocsiba. Nem távoztak a felsorakozott rendőri és határőrosztagok felszólítására sem. Kövekkel és fémtárgyakkal dobálták a csütörtök reggel evakuálásukra érkezett izraeli rendfenntartó erőket, gumiabroncsokat gyújtottak fel, és olajat öntöttek az oda vezető útra. Az erőszakos evakuálás során a rendőrök letartóztattak hét telepest. A rendfenntartók többnyire könnyebb sérüléseket szenvedtek a kődobálásban, egyiküket egy éles tárggyal megszúrták.

A Békét Most nevű izraeli békemozgalom egy friss jelentése szerint Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése óta példátlanul intenzívvé vált Izraelben a telepesek tevékenysége, újabb kolóniák tervezése és építése a megszállt területeken, mert a kormány és támogatói - a mozgalom szerint - úgy érzik, "bármit megengedhetnek maguknak".

A hivatalos kormányzati forrásokból
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:57
Évértékelő - Izrael - Támadás és védekezés Iránnal és a Hamásszal szemben
Hamász építtette, Izraelbe vezető támadó alagutat. Új technológia bevetésével a gázai határnál másfél év alatt összesen 17 alagutat robbantottak fel. December elején a libanoni határ mentén is két, a Hezbollah síita szervezet ásta támadó alagútra leltek a Gázánál kipróbált módszerek alkalmazásával.

Március végén kezdődtek a Gázai övezet izraeli határán a péntekenként egész évben tartó palesztin tömegtüntetések. A demonstrálók gyakran erőszakos eszközökkel károkat okoztak a határkerítésben, és összecsaptak a túloldalon állomásozó izraeli katonákkal.

Számos palesztin halálos áldozata volt ezeknek zavargásoknak. A nyári szárazság idején tüzet okozó papírsárkányok és luftballonok Izraelbe eregetésével a gázaiak jelentős anyag károkat, helyi tüzeket okoztak Izraelben.

Donald Trump amerikai elnök 2017 decemberében Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, s ezt január közepén Mahmúd Abbász palesztin elnök az évszázad arculcsapásának nevezte. Május 14-én a nemzetközi bírálatok ellenére megnyitották
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 08:19
Legalább hetven sárgamellényes tüntetőt állítottak elő Brüsszelben
A helyi lapok beszámolói szerint mintegy ötszáz tüntető a belvárost körülvevő belső körgyűrű és az uniós intézményeknek otthont adó városrész határán és utcáin gyülekezett, onnan vonult az Európai Bizottság és Tanács épületeinek otthont adó Schuman térhez, komoly fennakadásokat okozva a környék forgalmában. A teret teljesen lezárták, a tüntetők farkasszemet néznek a rendőrökkel - közölték.

Beszámolók szerint egyesek szögesdrót akadályokat rongáltak meg, így közelebb kerültek a rendőrökhöz, akiket kövekkel, üvegekkel, kicsavart közlekedési táblákkal, valamint kukákkal dobáltak meg. A legkomolyabb összecsapás eddig az Európai Parlament épületénél volt, ott a sorfalat álló rendőrök könnygázlövedékekkel szorították vissza a rendbontókat.

A környéken szünetel a tömegközlekedés. A rendőrség beszámolója szerint sárgamellényes tüntetők az ország több részén, főként a Franciaországgal határos utakon és autópályákon folytatnak forgalomkorlátozó megmozdulásokat.

Belgiumban november második felében
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 14:16
Összecsaptak Párizsban a sárga mellényesek közé keveredő szélsőségesek a rendőrökkel
A rendőrség szerint az incidensek azért robbantak ki, mert a tömeg elején mintegy száz jobboldali szélsőséges rátámadt a rendőrökre. A szélsőségesek feltörték az utcaköveket és barikádokat kezdtek építeni az úton, illetve feldöntötték a biztosítókordonokat.

A pártoktól és szakszervezeti támogatásoktól mentes, a közösségi oldalakon spontán szerveződött tiltakozó mozgalom egy hete kezdett útblokádokkal tüntetni országszerte az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jére tervezett emelése ellen. A tiltakozás "második felvonását" jelentő tömegtüntetést szombatra hirdették meg Párizsba. Jóllehet a prefektúra csak az Eiffel torony-előtti Mars-mezőn engedélyezte a megmozdulást, délelőtt már több ezren gyülekeztek a Champs-Elysées-n azzal a céllal, hogy az elnöki hivatal és a nemzetgyűlés elé vonuljanak. A rendőrség megerősítette, hogy többen megpróbálták áttörni a kordonokat, ezért könnygázzal és vízágyukkal tartják őket távol, s eddig senki nem tudott átjutni a sugárút végén lezárt
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 14:53
Képek, videók
összecsapás.jpg
agica2004
2011. január 18. kedd, 12:19
sasok összecsapása.jpg
agica2004
2011. január 17. hétfő, 15:57
amikor összecsapnak a hul
agica2004
2008. június 26. csütörtök, 14:57
Noé bárkája Hongkongban3.
jpiros
2012. május 22. kedd, 19:16
Noé bárkája Hongkongban2.
jpiros
2012. május 22. kedd, 19:15
Noé bárkája Hongkongban1.
jpiros
2012. május 22. kedd, 19:15
Leszámolás Hongkongban.hu
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:41
Fegyvertelen tüntetőkre l
furaila
2018. november 23. péntek, 17:40
lengyel_tuntetok_bp201 603
menusgabor
2017. március 14. kedd, 22:19
örmény tüntetők.jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 12:44
Tüntetőktől féltik Orbán
basikele
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:41
-europa-tuntetok-athen ban
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:39
békés tüntetők
lovaszmarika
2012. április 17. kedd, 17:29
digitális tüntetők
mecsery
2012. január 16. hétfő, 01:22
washingtoni tüntetők
mecsery
2012. január 09. hétfő, 04:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.