Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:16 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Londoni elemzők: továbbra is Görögország a legkockázatosabb adós, Magyarország megint az első tízben
A CMA DataVision negyedévzáró listáján - amely az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) szeptemberi utolsó árazásai alapján sorolja be az egyes szuverén adósokat - a súlyos adósság- és államháztartási gondokkal küszködő Görögország mögött a második helyen az ugyancsak euróövezeti tag Portugália áll.

Mindkét valutauniós tagállam megelőzi a harmadik helyre került Venezuelát, a negyedik helyen álló Argentínát és az ötödik legkockázatosabb szuverén adósnak minősülő Pakisztánt is. Utánuk Írország következik.

A legkockázatosabb tízes csoportban a kilencedik helyen most ismét szerepel Magyarország.

Magyarország a hetedik helyezett Olaszországgal együtt került vissza ebbe a mezőnybe, miután az európai folyamatokat követbe egyaránt jelentősen emelkedtek CDS-árazásaik.

A legkockázatosabb tízes államadós-csoportban így öt EU- illetve euróövezeti tagország szerepel.

Magyarország az idei első negyedéves CMA-összesítésben lekerült a tíz legkockázatosabb szuverén adós listájáról, amelyre először a tavalyi utolsó negyedévben került fel.

Magyarország a csütörtökön ismertetett idei harmadik negyedéves lista összeállításához figyelembe vett szeptemberi utolsó zárószint alapján 501,35 bázispontos CDS-középárfolyammal szerepel a legkockázatosabb tízes államadósi csoportban, ám azóta is jelentősen romlott a magyar államadósság-törlesztési kockázat megítélése a londoni piacon.

A CMA DataVision kimutatása szerint a magyar CDS-tranzakciók árazása a csütörtöki londoni kereskedésben 556 bázispont környékén mozgott, de a héten mértek 570 bázispont feletti magyar CDS-díjszabásokat is.

A múlt hónap elején 460, a nyár elején még 255 bázispont körüli magyar CDS-árazások voltak jellemzőek a londoni piacon.

A csütörtökre kialakult magyar CDS-középárfolyam azt jelenti, hogy a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára kínált biztosítási tranzakciók éves díja most 556 ezer euró környékén mozog minden 10 millió euró magyar szuverén devizaadósság után az irányadó ötéves államkötvény-futamidőre. A nyár eleji díjszabások alapján akkoriban ugyanezeknek a magyar CDS-kontraktusoknak az árfolyama 255 ezer euró körüli szinteken járt.

A magyar CDS-árazás 2009 márciusában - a Lehman Brothers amerikai nagybank 2008. őszi bukása után indult globális pénzügyi válság kiteljesedésének idején - érte el legutóbbi csúcsát, 630 bázispontos középárfolyammal.

A CDS-tranzakciók árazásai jelzik, hogy a piac mennyire tartja kockázatosnak azt az állami vagy vállalati adóst, amelynek kötelezettségeire az adott törlesztésbiztosítási kontraktusok vonatkoznak. Minél magasabb az aktuális CDS-díjszabás, annál nagyobbnak tekintik a piaci szereplők az érintett szuverén vagy cégadós törlesztésképtelenné válásának halmozott távlati rizikóját.

A CMA a harmadik negyedévről összeállított, csütörtökön ismertetett elemzésben kiemeli, hogy Magyarország CDS-kontraktusainak díjszabása a svájci frank-alapú jelzáloghitelek növekvő törlesztési költségeivel kapcsolatos, "szalagcímekben is szereplő" hírek nyomán emelkedett az 500 bázispontos érték fölé.

A cég az elemzésben kiemeli azt is, hogy az euróövezeti adóskockázati megítélés alapmércéjének tekintett Németország kikerült a világ tíz legkevésbé kockázatos államadósának mezőnyéből, miután a német CDS-árazást a valutauniós adósságválság járványszerű terjedésével kapcsolatos piaci félelmek a lélektani határnak tekintett 100 bázispontos szint fölé hajtották.

A német CDS-tranzakciók díjszabása az idei második negyedév végén 41 bázispont környékén mozgott, a harmadik negyedévet viszont már 105,7 bázisponton zárta.

Csütörtökön 102 bázispontos középárfolyamon jegyezték a német CDS-kontraktusokat Londonban, de a héten mértek 120 bázispont feletti rekord díjszabásokat is Németország esetében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2011. október 06. csütörtök, 16:52
Címkék: Utánuk Írország, Lehman Brothers, Magyarország CDS-kontraktusainak, CDS-kontraktusokat Londonban, legkockázatosabb adós, első tízben,
Kommentek
Készül a Pesti balhé, Lóth Balázs első mozifilmje
A Pesti balhé története öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a pesti balhé.

A legsikeresebb tévésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmjének forgatókönyvét az HBO forgatókönyvíró verseny fődíjasával, Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal közösen jegyzi - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás. Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett hazánkban forgatott, amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a World War Z-ben és a Die Hard - Drágább, mint az életed című alkotásban. Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród Viszkis című filmjében, line producerként Nemes Jeles László Napszállta című alkotásában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyélet című televíziós sorozatban is.

A Pesti
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:02
Francia zavargások - Egy könnygázas oszlatás után viszonylagos nyugalomban tüntettek Párizsban
szerepel a rendőrség szerint, ahol rombolásra lehet számítani. A prefektúra közzétett egy térképet, amelyen a radikális sárgamellényesek feltételezett útvonalai és akcióhelyei láthatók a különböző felhívások alapján, ugyanis a tüntetésről hivatalos bejelentés nem érkezett a hatóságokhoz. A rendőrség a környékbeli üzleteket és vendéglátóhelyeket a létesítmények védelmére és minden olyan tárgy elrejtésére kérte, amelyet a feldühödött tüntetők "fegyverként" használhatnak a rendőrökkel szemben. A legkockázatosabb helyszíneken a gépkocsi-tulajdonosokat szórólapokon a járművek biztonságos helyre szállítására ösztönözték. A belső kerületekben korlátozzák a gépjárműforgalmat, 36 metrómegállót lezártak, és ötven buszjárat kerülő útvonalon közlekedik.

A hatóságok pénteken egész nap nyugalomra intettek, miután a múlt szombati párizsi zavargásokat követően a francia kormány - eleget téve a sárgamellényes mozgalom legfőbb követelésének - bejelentette, hogy eltörli az üzemanyagadó jövőre tervezett emelését, és
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 13:16
Gazdasági bizottság - Matolcsy: az alapkamat csökkentése 1600 milliárdos megtakarítást hozott
jelzáloglevél-vásárlási program 2018. januári bevezetéséről. Mindezek hatására 2017-ben mind a rövid, mind a hosszú piaci hozamok jelentősen mérséklődtek, és ezáltal a háztartási és a vállalati hitelkamatok is tovább csökkentek. A tartósan laza monetáris kondíciók miatt az állam kamatmegtakarításai 2017-ben több mint 600 milliárd forintra rúgtak - emlékeztetett Matolcsy György.

Kiemelte: az elmúlt években jelentősen csökkent az ország sérülékenysége, míg a 2008-as válság idején a világ 10 legkockázatosabb országa között tartották számon Magyarországot, addig ma a közepes kockázatú országok közé, Lengyelországgal egy szintre sorolják. Ehhez az kellett, hogy az elmúlt években a gazdaságpolitikai fordulat mellett monetáris politikai fordulatot is végrehajtson az MNB - emelte ki. Elmondta: 2013-tól a hosszú futamidejű állampapírok hozama 560 bázisponttal, a rövid futamidejűeké 680 bázispontot csökkent.

Matolcsy György jelezte: az árstabilitás, a pénzügyi stabilitás, mint kiemelt jegybanki célok mellett
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:31
Tallóztam
Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat! Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!

Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!

Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához! Az
horvathnemagdi, 2018. július 06. péntek, 20:05
Fohász
Antoine de Saint-Exupery: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és
tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú
vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a
taltos1, 2018. június 29. péntek, 23:11
Versek a világirodalomból
adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő
bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések
menusgabor, 2018. február 12. hétfő, 19:59
Bisnode: hetedével csökkent a nemfizetési eljárások száma tavaly
Az elemzés szerint a felszámolások mellett a kényszertörlések száma is jelentősen visszaesett: tavaly közel 1100-zal kevesebb felszámolási eljárás és 4100-zal kevesebb kényszertörlés indult, így az előbbiek száma minimálisan haladta csak meg a 6800-at, míg utóbbi megközelítette a 19 ezret.

A felszámolások és kényszertörlések 2014-es tetőzése óta évről évre csökkent ezen két eljárástípus gyakorisága, így számuk 2017 végére összesen 56,9 százalékkal esett vissza.

A csődeljárások száma is további 28 százalékkal csökkent, a 2016-os 50 eljárás helyett mindössze 36 cég kezdeményezett csődeljárást maga ellen. A közel harminc százalékos éves visszaesés 2017 utolsó negyedévének az eredménye, amikor mindössze 4 csődeljárás indult az egy évvel korábban regisztrált 17 helyett.

A végelszámolások száma az utolsó negyedévben 44,9 százalékkal emelkedett 2016 azonos időszakához képest, így éves szinten 17,5 százalékkal több vállalkozás kezdeményezte így a megszűnését. Ezzel a végelszámolás maradt a
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 12:32
Venezuela ismét nem fizetett egyik kötvénye után
A hitelminősítő beszámolója szerint ezúttal 35 millió dollárnyi hozam kifizetésével maradt adós a kötvény tartóival szemben Venezuela.

A dél-amerikai országnak idén 9 milliárd dollár adósságot kell rendeznie. A The Wall Street Journal szerint egyre több befektető és kereskedő szerint Venezuela egyszerűen képtelen lesz teljesíteni ezt. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az ország devizatartaléka 9,770 milliárd dollár volt tavaly novemberben.

A Caracas Capital befektetési cég számításai szerint január 3-áig a venezuelai kormány és a PDVSA állami olajipari cég összesen 1,28 milliárd dollár adósság kifizetésével maradt el.

Az S&P azzal számol, hogy egy újabb fizetéselmaradás valószínűsége 50 százalék körüli a következő három hónapban. A hitelminősítő szerint minden fizetéselmaradás csődnek tekinthető.

Venezuela teljes tartozása a külfölddel szemben eléri a 150 milliárd dollárt.

Venezuela már korábban is a világ egyik legkockázatosabb adósa volt C besorolással, amelyet az S&P
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 18:12
Képek, videók
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
görögország.png
chillik
2017. augusztus 21. hétfő, 15:29
Görögország
sanci81
2016. október 28. péntek, 17:29
fogadalom-gorogorszag- and
menusgabor
2016. szeptember 29. csütörtök, 12:35
Görögországi emlék
anna4459
2016. június 04. szombat, 10:12
Santorini-Görögország. jpg
pacsakute
2016. május 19. csütörtök, 21:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.