Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 09:52 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Londoni elemzők: továbbra is Görögország a legkockázatosabb adós, Magyarország megint az első tízben
A CMA DataVision negyedévzáró listáján - amely az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) szeptemberi utolsó árazásai alapján sorolja be az egyes szuverén adósokat - a súlyos adósság- és államháztartási gondokkal küszködő Görögország mögött a második helyen az ugyancsak euróövezeti tag Portugália áll.

Mindkét valutauniós tagállam megelőzi a harmadik helyre került Venezuelát, a negyedik helyen álló Argentínát és az ötödik legkockázatosabb szuverén adósnak minősülő Pakisztánt is. Utánuk Írország következik.

A legkockázatosabb tízes csoportban a kilencedik helyen most ismét szerepel Magyarország.

Magyarország a hetedik helyezett Olaszországgal együtt került vissza ebbe a mezőnybe, miután az európai folyamatokat követbe egyaránt jelentősen emelkedtek CDS-árazásaik.

A legkockázatosabb tízes államadós-csoportban így öt EU- illetve euróövezeti tagország szerepel.

Magyarország az idei első negyedéves CMA-összesítésben lekerült a tíz legkockázatosabb szuverén adós listájáról, amelyre először a tavalyi utolsó negyedévben került fel.

Magyarország a csütörtökön ismertetett idei harmadik negyedéves lista összeállításához figyelembe vett szeptemberi utolsó zárószint alapján 501,35 bázispontos CDS-középárfolyammal szerepel a legkockázatosabb tízes államadósi csoportban, ám azóta is jelentősen romlott a magyar államadósság-törlesztési kockázat megítélése a londoni piacon.

A CMA DataVision kimutatása szerint a magyar CDS-tranzakciók árazása a csütörtöki londoni kereskedésben 556 bázispont környékén mozgott, de a héten mértek 570 bázispont feletti magyar CDS-díjszabásokat is.

A múlt hónap elején 460, a nyár elején még 255 bázispont körüli magyar CDS-árazások voltak jellemzőek a londoni piacon.

A csütörtökre kialakult magyar CDS-középárfolyam azt jelenti, hogy a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára kínált biztosítási tranzakciók éves díja most 556 ezer euró környékén mozog minden 10 millió euró magyar szuverén devizaadósság után az irányadó ötéves államkötvény-futamidőre. A nyár eleji díjszabások alapján akkoriban ugyanezeknek a magyar CDS-kontraktusoknak az árfolyama 255 ezer euró körüli szinteken járt.

A magyar CDS-árazás 2009 márciusában - a Lehman Brothers amerikai nagybank 2008. őszi bukása után indult globális pénzügyi válság kiteljesedésének idején - érte el legutóbbi csúcsát, 630 bázispontos középárfolyammal.

A CDS-tranzakciók árazásai jelzik, hogy a piac mennyire tartja kockázatosnak azt az állami vagy vállalati adóst, amelynek kötelezettségeire az adott törlesztésbiztosítási kontraktusok vonatkoznak. Minél magasabb az aktuális CDS-díjszabás, annál nagyobbnak tekintik a piaci szereplők az érintett szuverén vagy cégadós törlesztésképtelenné válásának halmozott távlati rizikóját.

A CMA a harmadik negyedévről összeállított, csütörtökön ismertetett elemzésben kiemeli, hogy Magyarország CDS-kontraktusainak díjszabása a svájci frank-alapú jelzáloghitelek növekvő törlesztési költségeivel kapcsolatos, "szalagcímekben is szereplő" hírek nyomán emelkedett az 500 bázispontos érték fölé.

A cég az elemzésben kiemeli azt is, hogy az euróövezeti adóskockázati megítélés alapmércéjének tekintett Németország kikerült a világ tíz legkevésbé kockázatos államadósának mezőnyéből, miután a német CDS-árazást a valutauniós adósságválság járványszerű terjedésével kapcsolatos piaci félelmek a lélektani határnak tekintett 100 bázispontos szint fölé hajtották.

A német CDS-tranzakciók díjszabása az idei második negyedév végén 41 bázispont környékén mozgott, a harmadik negyedévet viszont már 105,7 bázisponton zárta.

Csütörtökön 102 bázispontos középárfolyamon jegyezték a német CDS-kontraktusokat Londonban, de a héten mértek 120 bázispont feletti rekord díjszabásokat is Németország esetében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2011. október 06. csütörtök, 16:52
Címkék: Utánuk Írország, Lehman Brothers, Magyarország CDS-kontraktusainak, CDS-kontraktusokat Londonban, legkockázatosabb adós, első tízben,
Kommentek
Az MLSZ egymillió forintra büntette a kupadöntő csapatait
közé.
Az MLSZ pénteken délelőtt közleményében azt írta, hogy összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.
A szövetség kitért ugyanakkor a kupadöntőn történtekre is, és jelezte, egy esetleges indokolt szankció a rendezőt, azaz a szövetséget sújtja, amit a szervezet tudomásul vesz. Az MLSZ szerint a folyamatos tesztelés mellett az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott.
A Magyar Kupa döntőjét - melyet a Puskás Arénában játszottak 10 ezer néző előtt - a Budapest Honvéd nyerte
maroka, 2020. június 06. szombat, 06:23
MLSZ - Egymillió forintos pénzbüntetés a kupadöntős csapatoknak
Az mlsz.hu pénteki híre szerint a két klub "a sportzónára vonatkozó szabályzat súlyos megsértéséért" kapta a pénzbírságot, a játékosok ugyanis a kijelölt sportzónát elhagyva kimentek a szurkolók közé.

A Magyar Kupa döntőjét - melyet a Puskás Arénában játszottak 10 ezer néző előtt - a Budapest Honvéd nyerte 2-1-re.

Az MLSZ pénteken délelőtt közleményében azt írta, hogy összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.

A szövetség kitért ugyanakkor a kupadöntőn történtekre is, és jelezte, egy esetleges indokolt szankció a rendezőt, azaz a szövetséget sújtja, amit a szervezet tudomásul vesz. Az MLSZ szerint a folyamatos tesztelés mellett az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 17:22
Az MLSZ összességében elégedett a klubokkal és a szurkolókkal
van a mérkőzés zárt kapus módon történő megtartásának elrendelésére is.Az MLSZ közlemény külön kitért a szerdai Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC kupadöntőre is, amelyet a Puskás Arénában tízezer néző előtt nyertek a kispestiek, megszerezve ezzel történetük nyolcadik MK-sikerét. Az MLSZ jelezte, egy esetleges indokolt szankció a rendezőt, azaz a szövetséget sújtja, amit a szervezet tudomásul vesz. Az MLSZ szerint a folyamatos tesztelés mellett az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése, a pacsizás a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott. Azzal a sportszervezettel szemben, amelynek játékosai ezt a tilalmat megszegik, az MLSZ haladéktalanul fegyelmi eljárást indít.

Az MLSZ újságírói megkeresésre közölte, hogy a díjátadáson
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 11:22
Koronavírus - A járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 betegség okozta
"Az elhunytak többnyire más krónikus betegségben is szenvedtek, gyakran nem is egyben. Leggyakrabban szívbetegségről, a légúti vagy cukorbetegségről volt szó" - mutatott rá Dusek kedden Prágában, a Károly Egyetem által megrendezett szakmai konferencián.

Arra a felvetésre, hogy meghaltak volna-e ezek az emberek a Covid-19 betegség nélkül is, Dusek szerint jelenleg nagyon nehéz, illetve nem lehet válaszolni. "Elemezni kell az adatokat" - szögezte le.

Csehországban hétfőig 317 ember, 185 férfi és 132 nő halt meg a koronavírus okozta megbetegedésben. Egyharmaduk 85 évnél idősebb, további egyharmad pedig 75 és 84 év között volt. Az elhunytak negyede 65 és 74 év közötti életkorban volt, s csak egy ember volt fiatalabb 64 évnél.

A Covid-19 fertőzés következtében eddig mintegy 9 ezren betegedtek meg Csehországban, 60-70 százalékuk egy vagy több krónikus betegségben is szenvedett - mutatott rá Dusek. Az eddigi elemzések azt jelzik - fejtette ki -, hogy a legkockázatosabb tényező a betegeknél
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 20:34
Koronavírus - Emmi: Látogatási, kijárási tilalom és felvételi zárlat a szociális intézményekben
járvány miatt kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet a szakemberektől a korábbinál jóval nagyobb erőfeszítéseket és áldozatot követel, különösen igaz ez a szociális intézményekben, a legkiszolgáltatottabb és magukra hagyott emberek mellett és a nagyobb közösségekben szolgálatot teljesítőkre. A szociális területen dolgozók felkészülten és fegyelmezetten segítik a koronavírus-járvány idején is a legveszélyeztetettebb emberek életét a nap 24 órájában. Az idős- és a hajléktalanellátás is az egyik legkockázatosabb terület a koronavírus elleni küzdelemben, ahogy fokozott erőfeszítést kíván a járvány idején a fogyatékos és gyermekvédelmi intézményekben, a nagyobb közösségekben való helytállás is - fogalmaztak.

A szociális szakma legnagyobb szervezetei állandó kapcsolatban állnak a szociális államtitkársággal, hogy a legváratlanabb helyzetekre is azonnal reagálhassanak, ezzel is mérsékelve a járvány kockázatait, veszélyeit. A szociális területen ellátottak igényeit leginkább a helyi közösségek ismerik és
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 12:41
Mind a 3200 önkormányzat korrupció elleni védettségét ellenőrzi az ÁSZ
Emlékeztettek: a számvevőszék 2008-ban indította el integritásprojektjét, és 2011-től önkéntes kérdőíves felméréssel évente térképezi fel a közszféra szervezeteinek korrupciós kockázatait, illetve az ezek kezelésére szolgáló integritási kontrollok kiépítettségét; 2016-tól bevonták a felmérésbe az állami és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat is.

Az ÁSZ az elmúlt években folyamatosan beépítette az integritásfelmérések eredményeit az ellenőrzési tevékenységébe, így például beazonosította a legkockázatosabb területeket és kidolgozta az integritás ellenőrzésének módszertanát.

Hozzátették: digitalizálták az adatbekérési rendszert, így egyszerre több ezer dokumentum fogadására képesek, a dokumentumokat rövid időn belül fel tudják dolgozni és ki tudják értékelni. Ezzel az új megközelítésű ellenőrzéssel növelhetik az ellenőrzött szervezetek számát, és hozzájárulnak az önkormányzatok belső szabályozottságának erősítéséhez, így megelőzhetőek a gazdálkodási szabálytalanságok.

Közölték: a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 10:31
Koronavírus - Az új koronavírus lehetséges globális terjedését vázolták fel brit kutatók
koronavírus-járvány által leginkább sújtott kínai városokból légi úton érkező utasok nagy száma miatt.

A kockázati lista második helyén Hongkong, a harmadikon Tajvan fővárosa, Tajpej áll, amelyet Szöul, Tokió és Szingapúr követ. Sydney a 12., New York a 16., London a 19., Párizs pedig a 27. helyen van.

A legnagyobb kockázatnak kitett országok: Thaiföld és Japán, az Egyesült Államok a listán a 6., Ausztrália a 10., Németország a 15., Nagy-Britannia a 17. helyen áll.

Kínában a legkockázatosabb városok Peking, Kanton, Sanghaj és Csonking, a legkockázatosabb tartományok Kuangtung, Csöcsiang, Szecsuán és Henan.

A globális térkép megtalálható a https://www.worldpop.org/events/china honlapon.

"Létfontosságú, hogy megértsük a lakosság mozgásának mintázatát mind Kínában, mind globálisan ahhoz, hogy felbecsüljük, hogyan terjed a vírus belföldön és szerte a világban. Ezeknek a trendeknek a feltérképezésével és a nagykockázatú térségek azonosításával segíthetjük a közegészségügyi hatóságok
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 17:01
A Költségvetési Tanács munkáját segítő elemzők többsége idén 4,5 százalék körüli növekedést vár
64 százalék körüli szintre mérséklődhet. Ráadásul az éves, GDP-arányos kamatkiadások a 2013-as 4,5 százalékról már mintegy felére, 2 százalékra csökkentek - tette hozzá a jegybank igazgatója. Elmondta: a büdzsé folyamatai szempontjából az is kedvező, hogy az idei első nyolc hónapban a pénzforgalmi bevételek magasabbak voltak, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Simon József, az Állami Számvevőszék ellenőrzés-vezetője kiemelte: a büdzsé idei bevételeit tekintve a társaságiadó-bevétel a legkockázatosabb, várhatóan 80-100 milliárd forint elmaradás lesz ebből az adónemből a tervezetthez képest. Viszont ezt kompenzálják az áfa- és szja-bevételek. A büdzsé kiadásait nézve időarányos a teljesítés az év eddigi részében - mondta a számvevőszék szakembere. Kiemelte: nincs olyan kockázat, ami az államháztartási hiány vagy az adósságráta teljesülését fenyegetné.

Cserháti Ilona, a Budapesti Corvinus Egyetem docense elmondta: a magyar gazdaság helyzetét nézve nagyon pozitív tényező, hogy kiemelkedő, 5,1
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:22
Képek, videók
magyarország-trianon.p ng
koszegimarika
2020. június 10. szerda, 08:05
vérző magyarország0604.pn
maroka
2020. június 02. kedd, 13:49
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
görögország.png
chillik
2017. augusztus 21. hétfő, 15:29
Görögország
sanci81
2016. október 28. péntek, 17:29
fogadalom-gorogorszag- and
menusgabor
2016. szeptember 29. csütörtök, 12:35
Görögországi emlék
anna4459
2016. június 04. szombat, 10:12
Santorini-Görögország. jpg
pacsakute
2016. május 19. csütörtök, 21:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.