Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:34 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Alulteljesítő volt a hazai piac
A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az európai piacok negatív tartományban nyitottak, nemzetközi szinten ugyanakkor mérsékelt emelkedésbe fordult át a nap, ami tükröződik az amerikai kereskedésben is. Még mindig számos kockázat van a levegőben - mint például a kereskedelmi háborús retorika -, emiatt nincs nagyon erős emelkedés, de mérsékelt bizakodás látható a piacon - mondta. Az energiakapcsolt vállalatok az olajár emelkedésének köszönhetően erősek. Hozzátette, a hazai parketten ugyanakkor nem tükröződik ez a lendület, a BUX a visszafogott globális emelkedés ellenére mérsékelten csökkent. A nagy papírok közül az OTP volt a leggyengébb, egyedül a Richter tudott emelkedni. Hozzátette, cégspecifikus hírek nem érkeztek a hazai parkettre, a BÉT a globális piachoz képest gyengébb fejlődő piaci vonalat követte.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint Európában jó hangulat volt majdnem a nap végéig. A magyar tőzsde az európaiakhoz képest kicsit gyengébben szerepelt, de nem volt jelentős visszaesés. A nagy papírok közül egyedül a Richter tudott jól teljesíteni, ezt sem valamilyen hír indokolta, de az elmúlt napokhoz képest kis trendforduló - mondta. A vezető elemző kiemelte az olaj árának a reggeli hírek utáni jelentős, több mint 3 százalékos emelkedését. A beszámolók szerint feltehetően támadás következtében megrongálódott két olajszállító hajó az Ománi-öbölben, nem messze a Hormuzi-szorostól. Ezen a szoroson haladnak keresztül a Közel-Keletről induló, a globális olajfogyasztás egyötödét szállító tartályhajók. Miután májusban négy olajtankert is támadás ért a Perzsa-öböl közelében, az újabb incidensek híre felszította az olajszállítások esetleges megszakadásától való félelmeket.

A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,24 százalékkal 3272 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,16 százalékkal 11 970 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3,50 forinttal, 0,84 százalékkal 414,50 forintra gyengült, forgalma 193,5 millió forint volt.

A Richter-papírok 40 forinttal, 0,79 százalékkal 5100 forintra erősödtek, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4240,42 ponton zárt csütörtökön, ez 57,95 pontos, 1,39 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:18
Címkék: Kocsis Márió, Concorde Értékpapír Zrt, Török Lajos, Equilor Befektetési Zrt, Magyar Telekom, hazai piac,
Kommentek
BÉT - Alulteljesítő volt a magyar piac
A részvénypiac forgalma 14,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta: a magyar piac alulteljesítő volt, Európában a BÉT-en volt a legnagyobb mértékű csökkenés. A nap egyik nagy vesztese az OTP, amely tovább gyengült, de csatlakozott hozzá a Mol és a Magyar Telekom is. Csökkent a Richter is, amelynek a napokban elég sokat emelkedett az árfolyama. Úgy vélte, a gyengüléseknek nem volt vállalati oka.

Hozzátette, ráadásul a magyar tőzsde a nap végén érte el napi mélypontját, miközben az európai tőzsdéken pont fordított volt a trend.

A vezető üzletkötő szerint a hangulat nem volt rossz a piacokon, főleg délután, miután elkezdődött az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon. A gyorsjelentést kiadó három bankból kettő eredménye javult, aminek hatására emelkednek is ott az árak - mondta.

A forint a tőzsdével szemben kimondottan jól viselkedik, míg a nap elején 333,60
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 17:50
Háromévi mélyponton az idei globális tőzsdei kibocsátások száma
szerint ennek egyik fő oka a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanság.

Az LSE által összeállított éves statisztika szerint 2019-ben mindössze 34 vállalat hajtott végre elsődleges nyilvános kibocsátást a londoni piacokon. Ez 2009 óta nem mért mélypont, és 62 százalékos csökkenés az előző évi új tőzsdei részvénykibocsátások számához képest.

Világszerte 19 százalékkal csökkent az idén az elsődleges nyilvános tőzsdei kibocsátások száma, vagyis a londoni piac messze alulteljesítő volt a globális átlaghoz mérve.

Ezt tükrözte az IPO-tranzakciókból felhajtott tőke mennyisége is, amely 3,7 milliárd fontra (1436 milliárd forintra) csökkent a 6 milliárd font feletti tavalyi összegről.

Az idén ráadásul mindössze két olyan új elsődleges nyilvános kibocsátás volt az LSE piacain, amelynek értéke meghaladta az egymilliárd fontot.

A Londoni Értéktőzsde árfolyam-teljesítménye is elmaradt a fő versenytársak mögött: az LSE-n jegyzett legnagyobb piaci tőkeértékű vállalatok
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 14:51
Brexit - Tízévi mélyponton a londoni tőzsdén megjelent új vállalati részvények száma
Az LSE által a Financial Times című londoni üzleti napilap számára összeállított, pénteken ismertetett éves statisztika szerint 2019-ben mindössze 34 vállalat hajtott végre elsődleges nyilvános kibocsátást (IPO) az LSE piacain.

Ez 2009 óta nem mért mélypont, és 62 százalékos csökkenés az előző évi új tőzsdei részvénykibocsátások számához képest.

Világszerte 19 százalékkal csökkent az idén az elsődleges nyilvános tőzsdei kibocsátások száma, vagyis a londoni piac messze alulteljesítő volt a globális átlaghoz mérve.

Ezt tükrözte az IPO-tranzakciókból felhajtott tőke mennyisége is, amely 3,7 milliárd fontra (1436 milliárd forintra) csökkent a 6 milliárd font feletti tavalyi összegről.

Az idén ráadásul mindössze két olyan új elsődleges nyilvános kibocsátás volt az LSE piacain, amelynek értéke meghaladta az egymilliárd fontot.

A Londoni Értéktőzsde árfolyam-teljesítménye is elmaradt a fő versenytársak mögött: az LSE-n jegyzett legnagyobb piaci tőkeértékű vállalatok irányadó FTSE
velemenyezd, 2019. december 27. péntek, 12:11
BÉT - Alulteljesítő volt a magyar piac
A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy a továbbra is jó hangulat uralkodik a tőzsdéken annak köszönhetően, hogy sikerült szóban megállapodnia az Egyesült Államoknak és Kínának a kereskedelmi háború első fejezetéről. Hozzátette, bár írásos megállapodás csak januárban lesz, a piac hisz a megegyezésben, aminek hatására szépen emelkednek a nyugat-európai és a tengerentúli tőzsdék is.

A magyar tőzsdére ez csak limitált mértékben csapódott le. A leggyengébb láncszem továbbra is a Mol, amely a nap nagy részét 2900 forint alatt töltötte. Az OTP piacát nagy volatilitás jellemezte, árfolyama járt 15 500 forint alatt és 15 700 forint felett is - fejtette ki.

Az euró-forint árfolyam megközelítette a 328 forintot. A magyar fizetőeszköz esetében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatdöntő ülése lesz a sorsdöntő, vagyis az,
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 18:00
PISA-felmérés - Maruzsa: minden területen javult a magyar diákok teljesítménye
anyagi helyzetünknek megfelelően - Ausztria (bár mindhárom területen romlott) és Szlovénia eredménye jobb a magyarnál. Horvátország szövegértésből, Szlovákia matematikából ért el néhány ponttal jobb eredményt, Szerbia, Románia, Ukrajna minden mutatója érdemben gyengébb a magyarnál.

A PISA-mérés ismét rámutatott arra az évtizedes állapotra, hogy a magyar oktatási rendszerben nagyok az eltérések, a kiváló és a gyengébb teljesítmények egyaránt jelen vannak. Csökkent ugyanakkor 2015-höz képest az alulteljesítők aránya: a szövegértés területén 27,5 százalék helyett 25,3 százalék (OECD átlag: 22,7 százalék), a természettudomány területén 26 százalék helyett 24,1 százalék (OECD átlag: 22 százalék), a matematika terén 28 százalék helyett 25,6 százalék (OECD átlag 24 százalék) teljesített a második képességszint alatt. A mindhárom területen alulteljesítő tanulók aránya 15,5 százalék, az OECD átlag 13,3 százalék - közölte.

Az államtitkár elmondta, a családi háttérnek Magyarországon valamennyi mérés szerint
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:41
BÉT - Esett a vezető részvények többsége
gyengült az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a magyar tőzsde a hétfői pozitív hangulat után irányt váltott, és mínuszban zárt. A vezető részvények közül csak a magyar Telekom emelkedett, a többi részvény mínuszban zárt, különösen a Mol és az OTP esett.

Európában vegyes volt a kép - tette hozzá -, a német DAX index enyhén emelkedett, míg a francia index enyhén csökkent a zárás előtt. A DAX index esetében a hétfőn jelentősen alulteljesítő autóipari cégek voltak egy kicsit jobbak az októberi eladási számok publikálása után,Magyarországra azonban nem jött át ez a korrekció. Hozzátette, az Egyesült Államokban is vegyes volt a kép, délutánra pedig már ott is mínuszokban voltak az indexek.

A vezető elemző szerint szokványos, kicsit kockázatkerülő nap volt a keddi, ezt szenvedte meg a magyar tőzsde is. A forint ennek ellenére nagy erőt mutatott az MNB kamatdöntése után, több mint fél százalékot tudott erősödni mind az euróval, mind a
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 17:42
BÉT - Alulteljesítő volt a BÉT
A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény ára csökkent a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP gyengült.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy a magyar papírok a kedvező európai hangulat ellenére alulteljesítettek. Hozzátette, ezt enyhén ellensúlyozza, hogy a forint erősödni tudott az euróval szemben, közelíti a 328-at, délután néha még be is nézett a 328-as szint alá a magyar fizetőeszköz - mondta. A vezető elemző szerint Európában a jó hangulatot részben a Brexit körüli bizonytalanság csökkenése okozza, részben a kedvező gyorsjelentések, illetve az erős autóipari szektor.

A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2856 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,86 százalékkal 13 830 forintra esett, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,44 százalékkal 448 forintra gyengült, forgalma 134,4 millió forint
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 17:31
Krónika 2. rész (napirend előtt)
képviselőségükre hivatkozva törtek be a televízióba - emlékeztetett.

Hadházy Ákos még 2017-ben is arról beszélt, hogy ha nem lesz kormányváltás, csak a forradalom jöhet. Az ő kis forradalma most útszéli stílusban zajlik - jegyezte meg.Jobbik: gyalázatos az elmúlt kilenc év közoktatási mérlegeAnder Balázs, a Jobbik képviselője arról beszélt: az Európai Bizottság adatai szerint "igencsak gyalázatosra sikeredett" az elmúlt kilenc év közoktatási mérlege, hiszen míg 2009-ben az alulteljesítő fiatalok aránya nem haladta meg az uniós átlagot, addig ezek a mutatók 2018-ra "brutális zuhanással, iszonyatos mértékben leromlottak", messze az EU-s átlag alá. "Egy egész generáció egynegyede funkcionális analfabéta, tökéletes alanya minden egybites propagandának, számító agymosásnak" - jegyezte meg. Úgy vélte: ez nem a diákok vagy a tanárok hibája, hanem a kormány által kialakított rendszer "bűne".

A kormánypártiakat azzal vádolta, hogy eközben saját gyermekeiket tandíjas magániskolákba
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:01
Képek, videók
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
O.V. Értékpapír.jpg
agica2004
2014. május 09. péntek, 14:54
SZKT- Dózsa G- Török M..j
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:11
SZKV.-Török Miklós.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:28
SZKT-Dénes Balázs - Török
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:29
török zöldséges...jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasiu.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasik.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasi.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:54
Török Gyula emlékkönyvébe
chillik
2018. június 05. kedd, 04:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.