Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 07:22 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Takács Szabolcs: a magyar, a brit és a skót kormány is elkötelezett az állampolgári jogok garantálásáé
Takács Szabolcs egyesült királyságbeli körútja keretében pénteken Skóciában, Edinburghban tárgyalt mások mellett a skót kormány európai ügyekért felelős államtitkárával, valamint a brit kormány Skóciáért felelős miniszterének hivatalvezetőjével.

Az államtitkár az MTI-nek telefonon elmondta: Skóciában körülbelül tízezer magyar él életvitelszerűen. Látogatása egyik fő célja, hogy tájékoztassa őket: a Brexit-tárgyalások keretében a magyar kormány a kezdetektől nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a kint élő magyarok szerzett jogai megmaradhassanak.

Ha pedig megállapodás nélküli Brexit lenne, szerzett jogaikat akkor is megvédik - szögezte le az államtitkár.

Azt mondta: üzenetük a magyar közösség valamennyi tagja számára az, hogy a kormány a magyarokat egyformán kezeli, függetlenül attól, hogy Magyarországon vagy külföldön élnek.

Ezzel együtt hosszú távon azzal számolnak, hogy minél több magyar visszatelepül Magyarországra. Addig is szoros és közvetlen kapcsolatot szeretnének velük fenntartani - tette hozzá.

Takács Szabolcs kitért arra is, hogy Magyarországon körülbelül 5-10 ezer brit él életvitelszerűen. A viszonosság elve alapján a magyar kormány a Magyarországon élő brit állampolgárok szerzett jogait is biztosítja. A magyar kormány a közelmúltban fogadta el azt a jogszabálycsomagot, amely teljes körű felkészülést jelent a Brexit utáni helyzetre.

Az államtitkár a nemzeti ünnep alkalmából az ottani magyar közösséggel megemlékezett az 1848. március 15-ei eseményekről, a forradalom eszmeiségéről. Hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják az identitás, a nemzeti szuverenitás kérdését.

Olyan Európai Uniót kell közösen kialakítani, amelyben a nemzeti identitásokat, tradíciókat, kultúrákat kellő súllyal képviselik - mondta, hozzátéve: olyan Európában hisznek, amely a nemzeti identitások sokszínűségét helyezi előtérbe.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 19:02
Címkék: Takács Szabolcs, Olyan Európai Uniót, skót kormány, állampolgári jogok, brit kormány, magyar kormány,
Kommentek
PM-államtitkár: folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon
Bodó Sándor, mielőtt találkozott Békés megye nagyvállalatainak vezetőivel sajtótájékoztatón elmondta, hogy már öt százalék fölött van a gazdaság teljesítménye, és több mint 4,5 millióan dolgoznak, miközben a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékra mérséklődött.

Az államtitkár hozzátette: a kormányzat nem kíván lemondani azokról sem, akik eddig valamiért nem tudtak elhelyezkedni a munkaerőpiacon ezért az ország hat megyéjében a közelmúltban foglalkoztatáspolitikai reformot indítottak. A Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyére kiterjedő program során a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályainak munkatársai személyesen is felvették a kapcsolatot a vállalkozókkal, hogy feltárják a lehetséges munkahelyeket, ezzel párhuzamosan pedig újra értékelték a regisztrált munkanélküliek lehetőségeit is. Az eredmények már látszanak, a hat megyében 17 ezer álláshelyet tártak fel, és 21 ezer álláskeresőt közvetítettek ki.

A program következő
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:22
Ügynöklista
osztályainak vezetői
Baranya: Dolmány László alezredes
Bács-Kiskun: Balogh Bertalan őrnagy
Békés: Szloszjár György őrnagy
Borsod: Butykai János alezredes
Csongrád: Balogh Viktor százados
Fejér: Gellér József őrnagy
Győr-Sopron: Lakatos Imre alezredes
Hajdú-Bihar: Jenei Sándor alezredes
Heves: Bányai Gábor őrnagy
Komárom: Nagy Lajos százados
Nógrád: Karczagi Tamás őrnagy
Pest: Molnár László dr. alezredes
Somogy: Balogh György dr. százados
Szabolcs-Szatmár: Kerecsény László százados
Szolnok: Jankovics Pál őrnagy
Tolna: Gál István őrnagy
Vas: Baráth Ernő százados
Veszprém: Molnár István alezredes
Zala: Varga János százados

Források:
Cseh Gergő Bendegúz:
A magyarországi állambiztonsági szervezetek intézménytörténeti vázlata. Trezor, 1. (1999) 73-90.
Kenedi János: K. belügyi iratfelmérő jelentése a kastélyból. Magvető, Bp., 2000.
Kiszely Gábor: Állambiztonság (1956-1990). Korona, Bp.,
furaila, 2019. július 09. kedd, 00:35
Zsolt Németh: avem încredere în normalizarea relaţiilor ungaro-ucrainene
actuală este să atragă atenţia marilor puteri asupra prevederilor Legii învăţământului şi a limbii oficiale de stat, care, ambele, încalcă drepturile minorităţilor. Din acest motiv Budapesta îşi menţine poziţia cu privire la blocarea intenţiilor de aderarea la NATO ale Ucrainei şi va susţine în continuare maghiarii din Ucraina Subcarpatică, a arătat parlamentarul, numind importantă păstrarea reprezentării parlamentare maghiare în Ucraina şi după alegerile parlamentare anticipate din 21 iulie 2019.

Szabolcs Takács, secretar de stat responsabil de elaborarea şi coordonarea politicilor europene în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a amintit că relaţiile ungaro-ucrainene au fost foarte dificile în ultimii cinci ani. Folosindu-se de experienţa acestui jumătate de deceniu, diplomaţia ungară trebuie să se pregătească de era Zelensky, a spus acesta. Secretarul de stat a subliniat că, în calitate de membru UE, Ungaria trebuie să continue consecvent politica în interesul dăinuirii maghiarilor în
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 18:02
Németh Zsolt: bízunk a magyar-ukrán kapcsolatok normalizálódásában
kifejtette, Magyarország feladata a jelenlegi helyzetben az, hogy ráirányítsa a nagyhatalmi tényezők figyelmét az ukrán oktatási törvény és nyelvtörvény kisebbségi jogokat sértő rendelkezéseire. Ezért Budapest fenntartja álláspontját Ukrajna NATO-kapcsolatainak a blokkolását illetően, és továbbra is ki fog állni a kárpátaljai magyarság mellett - mutatott rá. Nagyon fontosnak nevezte a magyar érdekképviselet megőrzését az ukrán parlamentben a 2019. július 21-i előrehozott törvényhozási választáson.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára arra emlékeztetett, hogy nagyon nehéz volt a magyar-ukrán kapcsolatok elmúlt öt éve. Ennek a fél évtizednek a tapasztalatait felhasználva kell a magyar diplomáciának felkészülnie a Zelenszkij-korszakra - mondta. Kiemelte, Magyarországnak, az Európai Unió tagjaként következetesen tovább kell vinnie a kárpátaljai magyarság megmaradása, identitásának, kultúrájának a megőrzése érdekében folytatott
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 15:52
Magyar világbajnoki címvédés SUP-ban
Magyar Kajak-Kenu Szövetség keddi tájékoztatása szerint ezt a vb-t a Red márka hívta életre három éve, itt négyen állnak egyszerre egy speciális SUP deszkán. Férfi, női és vegyes kategóriában rendeznek versenyeket, ugyanúgy elő- és középfutam, valamint döntő lebonyolításban, mint a gyorsasági kajak-kenuban. Itt az előfutamban és a középdöntőben is kiesett két-két egység, a fináléban pedig négy csapat állt rajthoz.

A férfiaknál - akárcsak tavaly - a Kövér Márton, Hubik Attila, Márton Károly, Nagy Szabolcs alkotta SUP Race Hungary nyerte az aranyérmet.

"A tavalyi világbajnoki győzelemhez a Redtől kaptunk egy négyes deszkát, amelynek értéke mintegy 1,2 millió forint, ez azért nagy segítség volt nekünk is és a lányoknak is, ezen tudtunk gyakorolni. - mondta Nagy Szabolcs. - A tavat, amelyen versenyeztünk, úgy kell elképzelni, mint egy nagyon szeles Balatont. Emellett sok volt a motorcsónak is, brutális hullámokat kellett leküzdenünk. Tavaly könnyebb dolgunk volt, akkor az állóképesség döntött, izomból
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 13:01
Gulyás: a kormány mindkét közreműködőre számít a Sorsok Háza projektben
A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azután nyilatkozta, hogy előző nap a sajtóban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Schmidt Mária, a közalapítvány főigazgatója már nincs benne a Sorsok Háza projektjében.

Gulyás Gergely kifejtette: a kormány egy évvel ezelőtti határozata továbbra is hatályban van. Ennek értelmében Kormány a közalapítvány és az EMIH közreműködésével szeretné megvalósítani a Sorsok Háza múzeumot - emlékeztetett. Hangsúlyozta: ez akkor történhet meg, ha Magyarországot nem érik méltatlan és méltánytalan támadások azért, mert méltóképpen kíván megemlékezni a holokausztról és a holokauszt gyermekáldozatairól, és "ha ebben nemzetközi és nemzeti egyetértés is létrehozható, ahogyan a miniszterelnök is hangsúlyozta korábban: béke teremthető".

A kormány célja változatlan, hogy a történelmi eseményeket hűen bemutató, ugyanakkor a holokauszttal a magyar nemzetet ért veszteséget és fájdalmat átélhetően ábrázoló kiállítás jöhessen létre - közölte a Miniszterelnökség
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:42
Jeruzsálemről neveztek el parkot Budapesten
A névadó ünnepségen vasárnap Tarlós István főpolgármester azt mondta:

Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik.

Hozzátette: a "baráti közeledés gesztusa az is", hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el a zsidó állam ősi fővárosáról.

A főpolgármester úgy fogalmazott: "Évezredes történelme folyamán a hit és az összetartás biztosította Jeruzsálem népének túlélését. A mindenkori közös cél adott elegendő életerőt ahhoz, hogy a sokat szenvedett nép végül megőrizze egész nemzetének jövőjét."

Jeruzsálem kivételes fejlődéstörténetét annak a százezernyi magyarnak, köztük budapestieknek is köszönheti, akik évszázadok alatt a jobb élet reményében kivándoroltak, és új hazát építettek maguknak - mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a városfalon túli egyik első lakónegyedet ma is magyar negyedként emlegetik.

Kitért arra: az elmúlt
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 18:01
Az örökségvédelemre összpontosító európai hálózat jöhet létre
Magyarország támogatja egy olyan európai hálózat létrehozását, amely koordinálja az Európai Unióban rendelkezésre álló, nemzeti örökséggel kapcsolatos szakértelmet - mondta el Takács Szabolcs pénteken a Notre-Dame tetőszerkezetének leégése miatt szervezett párizsi tanácskozás után az MTI-nek.

Kiemelte, hogy Magyarország ennek kapcsán három dolgot tart fontosnak: kapjon kiemelt szerepet a zsidó-keresztény kultúra európai kincsének megőrzése, ne egy újabb Brüsszel-központú intézmény jöjjön létre, hanem a kormányok és a szakértők között legyen szoros együttműködés, támogatva a veszélyeztetett örökség védelmét Európában. Harmadikként arra hívta fel a figyelmet, hogy a kezdeményezés ne vonjon el pénzt az uniós költségvetés felzárkóztatást segítő, valamint az agrárszektor forrásaiból.

Magyarország támogatja, hogy lehetővé váljon ez az együttműködés - mondta az államtitkár, hozzáfűzve: ezen belül lehetőséget kell biztosítani az európai fiataloknak, akár az Erasmus+ program kiszélesítésével, hogy
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 20:12
Képek, videók
Szabolcsi Zsóka Este.jpg
maria_kadar_148
2018. június 01. péntek, 11:46
Kordos Szabolcs - Legyél
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:35
Vapr. Szabolcska 2017.07.
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 19:29
szabolcs névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:58
Szabolcs napra
havasigyorgyne
2017. július 28. péntek, 16:21
Szabolcs
szicu
2016. május 13. péntek, 08:52
Szabolcsi Zsóka.png
maria_kadar_148
2016. január 26. kedd, 22:05
Szabolcsi Zsóka.png
bbbarbara
2016. január 24. vasárnap, 15:35
Szabolcs.png
agica2004
2015. november 21. szombat, 20:03
Szabolcs.
etelka6363
2015. november 04. szerda, 10:06
Szabolcs névnap....jpg
kicsoda57
2015. július 29. szerda, 22:23
Szabolcs névnap.gif
kicsoda57
2015. július 26. vasárnap, 17:55
Állampolgári lét. A közjó
megyerimihaly
2012. augusztus 30. csütörtök, 22:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.