Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 04:58 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Fauci: valószínűleg májusban megkezdődhet a szigorítások fokozatos feloldása
A járványügyi szakember hangsúlyozta, hogy a szigorú intézkedések csakis fokozatosan, tagállamonként eltérő időben és a helyzetnek megfelelően oldhatók fel. Leszögezte, hogy egészen más a helyzet például New York államban, amelyet a leginkább sújt a járvány, mint a középnyugati Arkansas államban. "Reméljük, hogy e hónap végére már körbenézhetünk és megkérdezhetjük, van-e okunk arra, hogy óvatosan és biztonságosan megkezdhessük az újranyitást? Ha igen, csináljuk, ha nem, akkor továbbra is kuporogjunk csak otthon!" - fogalmazott.

Fauci többször is hangsúlyozta, hogy az újraindítás nem lesz egyszerű, s az egyes tagállamok kormányzóinak kell mérlegelniük a lehetőségeket. Mint mondta: eddig is "mély benyomást" gyakorolt rá, hogy a kormányzók milyen bölcsen mérlegelik a járványhelyzet és a szigorú intézkedések miatti gazdasági leállás következményei közötti egyensúlyt. Úgy vélekedett, hogy a novemberi elnökválasztáson az urnákhoz járulhatnak az amerikaiak, bár hozzátette, hogy lehetségesnek tartja a járvány újabb hullámát, amely esetleg mégis befolyásolhatja a választási folyamatot. "Nem akarok pesszimista lenni, de mindig megvanaz esélye annak, hogy ősszel, vagy a tél elején újra kitörhet a járvány" - fogalmazott.Fauci reagált a The New York Times című lap vasárnapi cikkére is, amelyben azt írták, hogy ő és más egészségügyi szakemberek már február 21-én szigorú intézkedéseket sürgettek a járvány terjedésének lassítására, de Donald Trump amerikai elnök nem fogadta meg ezeket. "Már többször elmondtam, hogy mi ajánlásokat teszünk, s ezeket gyakran elfogadják, néha nem" - mondta.

A Fehér Ház március közepén jelentette be a vírus terjedésének lassítását célzó intézkedéseket, köztük a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlást, és március végén pedig meghosszabbította ezeket április végéig.Stephen Hahn, az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet vezetője az ABC televíziónak adott interjújában kifejtette: a járvány még nincs a csúcspontján, de "közel áll hozzá". Mint mondta: az új típusú koronavírus terjedése nagyon gyors, ezért naponta kell értékelni a helyzetet. Mindazonáltal leszögezte: "már látszik a fény az alagút végén".Tom Inglesby, a Johns Hopkins egyetem és kórházközpont egészségbiztonsággal foglalkozó központjának igazgatója a Fox televízióban - szintén a The New York Times cikkére reagálva - úgy vélekedett, hogy ha a felelős döntéshozók hallgattak volna az egészségügyi szakemberek első tanácsaira, akkor az ország ma sokkal jobb helyzetben volna."Ha egyes figyelmeztetésekre korábban reagálunk, akkor ma jobb lenne a helyzet, legalábbis ami a védőmaszkokat, védőfelszereléseket és a kórházak felkészültségét illeti" - fogalmazott a szakember. Inglesby szintén hangsúlyozta, hogy nem szabad túlságosan erőltetni a gazdaság újraindítását. "A járvány most van a csúcspontján. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a csökkenés gyors lesz" - mondta. Óvatosságot javasolt, mert szerinte könnyen előfordulhat, hogy "újra megteremtjük a március elejei körülményeket".

A Johns Hopkins egyetem és kórház vasárnap déli adatai szerint az Egyesült Államokban 532 339 volt a diagnosztizált fertőzöttek és 21 418 a koronavírusos fertőzés miatt kialakult Covid-19 betegségben elhunytak száma.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 12. vasárnap, 20:44
Címkék: York Times, Donald Trump, Fehér Ház, Stephen Hahn, Johns Hopkins, Egyesült Államokban,
Kommentek
Tőzsde - Erős zárás az európai tőzsdéken
mind Európában, mind az amerikai tőzsdéken a német BioNTech és az amerikai Pfizer által a koronavírus-elleni oltóanyag fejlesztésében elért eredmény.

Az amerikai piacokon az európai záráskor nagy, másfél százalékot meghaladó nyereségben jártak az indexek, a Nasdaq index új rekordot állított be.

Az olajár hétfőn csökkent, mivel a piac a termeléscsökkentési kvóták lazításától tart az OPEC+ tanácsadó testületének héten sorra kerülő ülésén. A piaci folyamatok felügyeletével megbízott testület valószínűleg a termeléscsökkentési megállapodás lazítására tesz majd javaslatot az OPEC mellett a nagyobb olajtermelőket is felölelő informális együttműködésnek. Az együttműködés tagja május óta napi 9,7 millió hordóval, a világ 2019-es olajfelhasználásának mintegy tíz százalékával csökkentették termelésüket. A világpiaci olajár ennek köszönhetően már jelentős mértékben emelkedett a februárban elért több évtizedes mélypontról. Az elmúlt héten például a Nemzetközi Energiaügynökség megemelt idei globális
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:52
Női kézilabda NB I - Kirsner: átszabta a felkészülést a vírushelyzet
A klubelnök az M1 aktuális csatornának hétfőn felidézte: május 25-én kezdtek el edzeni, hétfő-csütörtök ritmusban végeztek el gyorsteszteket a játékosokon, és egy sem hozott pozitív eredményt.

Azután két játékos panaszkodott az ízérzékelés elvesztésére - amely a koronavírus egyik tünete -, majd a tesztjük pozitív lett, így a velük kapcsolatba lépő stábtagokat, csapattársakat PCR-tesztnek vetették alá, ezáltal mutatták ki a tíz fertőzöttet, akikről június 30-án számolt be a klub.

Ők azóta már negatív eredményt produkáltak és jól vannak, egyedül Bálint Annát kezelik, ő Erdélyben került kórházba, a legutóbbi tesztje pozitív lett, és a vizsgálatok a tüdején is foltot érzékeltek, bár az még nem tisztázott, hogy ez a koronavírussal kapcsolatos-e.

Kirsner leszögezte, már egy héttel elcsúsztak az előzetes edzéstervezethez képest, kedden végzik el a szokásos orvosi vizsgálatokat, és csak azok kezdhetik el fokokozatosan a tréningeket, akiknél mindent rendben találnak.

"Sajnos három-négy hét
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:22
Új hajójáratokat indít a Dunakanyarban a Mahart
Szentkirályi Alexandra elmondta, a rövidebb útvonalon naponta kétszer, a hosszabb járaton naponta egyszer indulnak hajók. A jegyár mindkét útvonalon 500 forint lesz, és az utazás megszakítható, ez lehetőséget nyújt a Dunakanyar felfedezésére.

A kormányszóvivő hozzátette, a Mahart kezdeményezése azért is jelentős, mert az idei nyaraláskor valószínűleg nagyon sokan belföldi úticélokat választanak, ezzel segítik a hazai turizmusból élő 400 ezer család megélhetését.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, a Mahart állami tulajdonú cégként "a turisztikát érintő válságos időkben mintát mutat, hogyan lehet a mostani helyzetet kihasználni, a magyar utazóközönséget kiszolgálni".

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője elmondta, a dunakanyari körjárat népszerűségét mutatja, hogy a hétvégén négyezer utast szállítottak és a társaság készül a harmadik hajó üzembe állítására az útvonalon,
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 13:11
Magyar Nemzet - A csepeliek várhatnak a gerincútra
segítené a csepeli lakosok élhetőbb közlekedését, mivel jelenleg csúcsidőben hatalmas dugók terhelik az utakat, főként az agglomeráció átvonulása miatt, de nagy problémát okoz az áthaladó tehergépjármű-forgalom is.

A lap szerint az sem tisztázott, hogy pontosan miért dobta vissza az uniós hivatal a pályázati beadványt. Bár a hivatal formai okokra hivatkozott, a kiírás tartalmazza egy mintegy két kilométeres elsőrendű árvízvédelmi védvonal megtervezését is, amely azonban a szabályozás értelmében valószínűleg nem a BKK Zrt. feladatkörébe tartozik.

A Magyar Nemzet a visszadobott uniós pályázat kapcsán megkereste a párbeszédes Jávor Benedeket, Budapest brüsszeli kirendeltségének vezetőjét, aki korábban a képviseleti iroda egyik fontos feladataként jelölte meg, hogy megpróbálják a lehető legtöbb uniós forrást felkutatni és megszerezni a főváros számára. Jávor Benedek a Magyar Nemzetnek az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, az illetékesek nem vonták be őt a csepeli gerincút pályázatába,
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 08:00
Bajnokok Ligája - Gulácsiék az Atlético Madriddal találkoznak a negyeddöntőben
Saint-Germainnel. Egyik párharcot sem játszották még le soha a nemzetközi porondon.

A másik két párharcban olyan együttesek találkoznak majd egymással, ahol még a nyolcaddöntők visszavágóit is le kell játszani. Utóbbi ág különösképpen kegyetlen, hiszen a 13-szoros győztes Real Madrid és a tavalyi angol bajnok Manchester City párharcának továbbjutója az olasz bajnok Juventus és az Olympique Lyon különcsatájának győztesével, míg a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona és a Napoli összecsapásának továbbjutója valószínűleg a német bajnok Bayern Münchennel találkozik. A Real Madrid 2-1-es hazai veresége után látogat majd az Etihad Stadionba, míg a Juventusnak minimális (1-0-s) hátrányt kellene ledolgoznia hazai pályán. A Barcelona 1-1-es idegenbeli döntetlen után látja vendégül a Napolit, míg a Bayern vendégként nyerte 3-0-ra a Chelsea ellen az első felvonást, így ott a visszavágó formalitásnak ígérkezik.

A koronavírus-járvány miatt egy rendhagyó "tornán" dől el a BL idei bajnokának kiléte. A
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 13:22
A Watchmen és a Hihetetlen vezeti a tévékritikusok jelöléseit
Az HBO produkciói 16 jelölést gyűjtöttek, a Netflix-műsorok pedig 10 díjra esélyesek.

A kritikusok a Mandalorian, a Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig, a Ramy, a Fekete hölgyek szkeccs show-ja, a Mrs. America és a Better Call Saul című sorozatokat is szerették a jelölések alapján.

A vígjáték és a dráma kategóriában 13 színészi jelölésből tízet nők kaptak.

Díjat kaphat a tévékritikusoktól Cate Blanchett (Mrs. America), Kaitlyn Dever (Hihetetlen) és Regina King (Watchmen) is a drámai mezőnyből. A vígjátéksorozatok színészei közül pedig Pamela Adlon (Jobb idők), Christina Applegate (Halott vagy) és Elle Fanning (Nagy Katalin - A kezdetek) is verseng a díjért.

A tévékritikusok díjátadóját idén a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérő módon szervezik. A kritikusok hagyományos sajtókörútját online bonyolítják le, a díjkiosztót pedig valószínűleg szintén személyes részvétel nélkül szervezik majd.
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:22
Vízbe fulladt a hatóságok szerint a Glee - Sztárok leszünk! eltűnt színésze
A BBC News beszámolója szerint Rivera szerdán délután bérelte a csónakot. Kisfiát három órával később találták meg egyedül a csónakban. A gyerek a hatóságoknak elmondta, hogy édesanyja úszni ment, de nem tért vissza.

A helyi serif hivatala kutatást indított, csütörtökön már búvárokkal is keresték a színésznőt, de egyelőre nem találták meg. A hivatal szóvivője szerint bűncselekményre utaló nyom nincs az ügyben, feltehetően baleset történt, Rivera valószínűleg vízbe fulladt.

Jelenleg több mint 80 szakképzett kutató keresi a színésznőt, helikopterrel, csónakokkal és a szárazföldön is. "Az a cél, hogy megtaláljuk Riverát, és át tudjuk adni a családjának, elbúcsúzhassanak tőle és meggyászolhassák" - mondta a szóvivő.

A színésznő, aki elvált férjével közösen gyakorolja a gyermek felügyeleti jogait, kedden a Twitteren posztolt közös képet a gyermekével "csak mi ketten" képaláírással.

Számos híresség, köztükDemi Lovato, és sorozatbeli kollégája, Harry Shum Jr. is a közösségi médián fejezte
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 09:41
A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
veszélyeztetettről súlyosan veszélyeztetettre változott az aktualizált listán. Az állatok összpopulációja nagyjából 15 százalékkal csökkent 2011 óta: a becslések szerint 2018 végére kevesebb mint 250 felnőtt példány maradt.

A populációcsökkenés hátterében a halászhálóba gabalyodás és a vízi járművekkel való ütközés miatti magasabb halálozás, valamint az alacsony reprodukciós ráta áll.

A klímaváltozás okozta magasabb vízhőmérséklet miatt a bálnák elsődleges táplálékául szolgáló fajok valószínűleg északabbra vándorolnak a nyári hónapokban, ahol azonban a bálnák nagyobb eséllyel ütköznek össze hajókkal vagy gabalyodnak halászfelszerelésekbe.

Az egykor Európában és Oroszországban is nagy számban előforduló mezei hörcsög (Cricetus cricetus) populációi mostanra drasztikusan megtizedelődtek a faj egész elterjedési területén.

A populációcsökkenés hátterében valószínűleg az alacsony szaporodási ráták állnak, aminek lehetséges okai közé tartoznak az állatok élőhelyeit érintő mezőgazdasági és
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 17:52
Képek, videók
Valószínűleg itt csapódot
vargaspace
2012. november 24. szombat, 15:19
090823 30-04 valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:06
090823 30-03 valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:06
090823 30-02 valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:06
090823 30-01valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:05
Akkor valószínűleg a csal
sarkadykati
2010. március 11. csütörtök, 09:13
valószínűleg a legnagyobb
csigamalac
2009. október 09. péntek, 20:35
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
times square (new york)
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:35
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.