Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 13:08 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
Hilda receptje szerint.

Csigi sütemény:
4 tojás sárgáját kikeverünk 17 dkg kristálycukorral, 5 kanál vizzel, majd hozzá adjuk a 14 dkg lisztet, amibe 1 sütőport és keverünk, majd 5 dkg durvára vágott diót és 4 tojás felvert habját. Kivajazott, lisztezett tepsibe szép világosra sütjük.
Krém: 1 csomag puncs pudingport 3 dl tejbe jól elkeverünk, 2 csg. vaniliás cukorral, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. 15 dkg margarint, 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihült krémhez adjuk és a tészta tetejére kenjük. Csoki mázzal lecsorgatjuk!

Link





,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Link




Meggyes-gesztenyés sportszelet
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
25 dkg gesztenye massza
10 dkg cukor
1 dl tej
1 rumaroma
12 dkg vaj
2 púpozott ek kakaópor
1 bögre leszűrt magozott meggy ( a meggy általam eltett cukrozott meggy,kb 25 dkg volt)

Elkészítés:
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel,az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk,hozzá keverjük a vajat is.
Tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük ,hozzá tesszük a magozott meggyet is és ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Jól összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Én este állítottam össze,egy éjszakát hűtőben pihent.
Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban.
Rácsurgattam a tetejére ,jól összeráztam az edény falát,hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt.
Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,


Link



Mákos-meggyes őzgerincben sütve
2,5 dl a bögre.
2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

.................................................................. .



Link




Vanilia pudingos táska
Hozzàvalók;
Tészta:
60 dkg liszt
1 egész tojás
3 dl langyos víz
6 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
1 csomag vaníliás puding + annyi tej amennyit a tasak ír
Tetejét megkenni:
1 tojás sárgája
2 kanál víz
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatom, majd ha felfutott a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrok, és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt átgyúrom és 10 egyenlő részre osztom.
Megfőzöm a pudingot az előírás szerint, majd a tésztákból téglalapokat nyújtok.
Az egyik szélébe teszem a pudingot, bevagdosom a másik oldalát és ráhajtom.
1 tojás sárgáját 2 kanál vízzel elverek, és megkenem vele a tetejét. 175 fokon szép pirosra sütöm.

.............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,


Kókuszos linzer
Hozzávalók:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 db tojás
2 ek. tejföl
2 cl rumaroma
60 dkg liszt
20 dkg kókuszreszelék
1/2 csg. sütőpor
A töltéshez :
meggylekvár (lehet más ízű is)
Díszítéshez:
5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:
A vajat,tojásokat,tejfölt,cukrot,rumaromával keverőgéppel habosra keverjük ,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevertet lisztet és a kókuszreszeléket.
Hűtőbe tesszük egy jó órára.
3 mm körüli vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük.
Meggylekvárral összeragasztottam,olvasztott csokival lecsurgattam.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,

Almás pite
Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.

Töltelék:

1.5 kg alma
ízlés szerint cukor, fahéj
kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
egy tojássárgája

Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.

Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 30 x 40 cm

A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.

Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.



,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Házi fehér kenyér
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt BL55
1,6 dkg friss élesztő
3 dl langyos víz
1 kk. cukor
1 kk. só
1,5 ek. olaj

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros vízben felfuttattam.
Fél órát hagytam állni.
A lisztet kelestőtálba szitáltam,összekevertem a sóval,majd hozzá adtam a megkelt kovászt.
A többi langyos vízzel jól kidagasztottam.
Utolján az oljjal dagasztottam készre.
Nem "játszottam" vele olyan sokat.
Kb. 10 perc alatt szép sima lett.
A keverőtál tetejét rátettem és meleg helyen 1 órán át kelesztettem.
A mekelt tésztát enyhén lisztezett deszkán újból átgyúrtam,kenyér formát formáztam.
Egy jénai tál aljába sütőpapírt tettem és a kis kenyér tésztát bele tettem.
Újból kelesztettem úgy 40 percet.
Ezután késsel bevagdostam,vízzel lespricceltem a kenyeret és a tál oldalát és a tál tetejének az alsó felét is.
Rátettem a tetejét.
180 fokra előmelegítettem már előtte a sütőt és betettem sülni.
30 percig sütöttem fedő alatt,majd kivettem,újból lespricceltem vízzel és ezután a sütőbe visszatéve készre sütöttem.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Címkék: Nincs Cím, kihült krémhez, tészta tetejére, meggy általam, gesztenyét szoba, darált keksszel,
Kommentek
Házi krémes
Hozzávalók:
1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma
Elkészítése:
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
koszegimarika, 2020. április 08. szerda, 20:24
Jojó fánk Mézes Otthontól
hozzávalók / 6 adag

A tésztához

5 db tojás
20 dkg porcukor
22 dkg finomliszt
30 dkg finomliszt
15 g szalalkáli

A krémhez

7 dl tej
3 db tojássárgája
8 dkg finomliszt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A tetejére
5 dkg csokoládé

elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit.
Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
(Én most kisebb szaggatót használtam.)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon
hamar sül a tészta.
A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk
belőle, majd hagyjuk hűlni.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük
klarika47, 2020. március 04. szerda, 09:22
Diós krémes
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín

elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd
koszegimarika, 2020. január 11. szombat, 09:13
Mézes grízes krémes
A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A
klarika47, 2019. december 08. vasárnap, 09:33
Francia diós mézes finomság!
hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre szétterítjük. De lehet egyszerűen csak porcukrot szórni a tetejére.
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Kijevi krémes – Puha, egyszerű és mennyei
Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krémhez

2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
Elkészítés

1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Forrás: finomreceptek.com
suzymama, 2019. augusztus 31. szombat, 15:24
Orchidea szelet
Nem rég fedeztem fel! Ha valaki szereti a mákot, aztán ha bejönnek a krémes, könnyű sütemények, no meg a mascarpone is garancia, akkor készítsük el!

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Húsvétra KINDER MAXI torta
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság!

HOZZÁVALÓK
Tésztához:
8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Képek, videók
Ránctalanító krém.jpg
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 15:01
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
Puha mézes krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 14:21
Nivea krém.jpg
pacsakute
2018. augusztus 29. szerda, 20:20
Epres tojáslikőrös krémes
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:15
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
Csoda krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:30
Epres krémes gofri
irmus
2018. június 05. kedd, 06:39
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
Krémes
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:23
Sajt a tetejére
sarkadykati
2010. november 26. péntek, 02:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.