Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 10:54 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
Hilda receptje szerint.

Csigi sütemény:
4 tojás sárgáját kikeverünk 17 dkg kristálycukorral, 5 kanál vizzel, majd hozzá adjuk a 14 dkg lisztet, amibe 1 sütőport és keverünk, majd 5 dkg durvára vágott diót és 4 tojás felvert habját. Kivajazott, lisztezett tepsibe szép világosra sütjük.
Krém: 1 csomag puncs pudingport 3 dl tejbe jól elkeverünk, 2 csg. vaniliás cukorral, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. 15 dkg margarint, 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihült krémhez adjuk és a tészta tetejére kenjük. Csoki mázzal lecsorgatjuk!

Link





,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Link




Meggyes-gesztenyés sportszelet
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
25 dkg gesztenye massza
10 dkg cukor
1 dl tej
1 rumaroma
12 dkg vaj
2 púpozott ek kakaópor
1 bögre leszűrt magozott meggy ( a meggy általam eltett cukrozott meggy,kb 25 dkg volt)

Elkészítés:
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel,az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk,hozzá keverjük a vajat is.
Tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük ,hozzá tesszük a magozott meggyet is és ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Jól összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Én este állítottam össze,egy éjszakát hűtőben pihent.
Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban.
Rácsurgattam a tetejére ,jól összeráztam az edény falát,hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt.
Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,


Link



Mákos-meggyes őzgerincben sütve
2,5 dl a bögre.
2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

.................................................................. .



Link




Vanilia pudingos táska
Hozzàvalók;
Tészta:
60 dkg liszt
1 egész tojás
3 dl langyos víz
6 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
1 csomag vaníliás puding + annyi tej amennyit a tasak ír
Tetejét megkenni:
1 tojás sárgája
2 kanál víz
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatom, majd ha felfutott a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrok, és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt átgyúrom és 10 egyenlő részre osztom.
Megfőzöm a pudingot az előírás szerint, majd a tésztákból téglalapokat nyújtok.
Az egyik szélébe teszem a pudingot, bevagdosom a másik oldalát és ráhajtom.
1 tojás sárgáját 2 kanál vízzel elverek, és megkenem vele a tetejét. 175 fokon szép pirosra sütöm.

.............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,


Kókuszos linzer
Hozzávalók:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 db tojás
2 ek. tejföl
2 cl rumaroma
60 dkg liszt
20 dkg kókuszreszelék
1/2 csg. sütőpor
A töltéshez :
meggylekvár (lehet más ízű is)
Díszítéshez:
5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:
A vajat,tojásokat,tejfölt,cukrot,rumaromával keverőgéppel habosra keverjük ,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevertet lisztet és a kókuszreszeléket.
Hűtőbe tesszük egy jó órára.
3 mm körüli vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük.
Meggylekvárral összeragasztottam,olvasztott csokival lecsurgattam.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,

Almás pite
Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.

Töltelék:

1.5 kg alma
ízlés szerint cukor, fahéj
kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
egy tojássárgája

Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.

Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 30 x 40 cm

A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.

Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.



,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Házi fehér kenyér
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt BL55
1,6 dkg friss élesztő
3 dl langyos víz
1 kk. cukor
1 kk. só
1,5 ek. olaj

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros vízben felfuttattam.
Fél órát hagytam állni.
A lisztet kelestőtálba szitáltam,összekevertem a sóval,majd hozzá adtam a megkelt kovászt.
A többi langyos vízzel jól kidagasztottam.
Utolján az oljjal dagasztottam készre.
Nem "játszottam" vele olyan sokat.
Kb. 10 perc alatt szép sima lett.
A keverőtál tetejét rátettem és meleg helyen 1 órán át kelesztettem.
A mekelt tésztát enyhén lisztezett deszkán újból átgyúrtam,kenyér formát formáztam.
Egy jénai tál aljába sütőpapírt tettem és a kis kenyér tésztát bele tettem.
Újból kelesztettem úgy 40 percet.
Ezután késsel bevagdostam,vízzel lespricceltem a kenyeret és a tál oldalát és a tál tetejének az alsó felét is.
Rátettem a tetejét.
180 fokra előmelegítettem már előtte a sütőt és betettem sülni.
30 percig sütöttem fedő alatt,majd kivettem,újból lespricceltem vízzel és ezután a sütőbe visszatéve készre sütöttem.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Címkék: Nincs Cím, kihült krémhez, tészta tetejére, meggy általam, gesztenyét szoba, darált keksszel,
Kommentek
Húsvétra KINDER MAXI torta
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság!

HOZZÁVALÓK
Tésztához:
8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Pilóta szelet
Pilóta szelet
By eznemsemmi On 2019-03-21 In Egyéb, Receptek Tagged Egyéb, Receptek Leave a comment
Facebook
Tweet
Google+


Bátran kijelenthetjük, hogy a recept tökéletes!

Tészta:

40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg margarin
17,5 dkg tejföl
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Csipet só

Krém:

3 csomag csokoládés pudingpor
7,5 dl tej
15 dkg vaj v.margarin
15 dkg porcukor
3 evőkanál nutella

Tetejére csokimáz:


4 evőkanàl porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál víz
10 dkg margarin

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a porcukrot,sütőport,és a csipet sót. Belemorzsoljuk a margarint és a tejföllel és a tojássárgákkal könnyen gyúrható tésztát készítünk.
A tészta 1/3
koszegimarika, 2019. március 30. szombat, 16:50
Tejszínes-túrókrémes torta
Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 púpozott evőkanál liszt
1 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipet só
A krémhez:
25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 dl tej
1 evőkanál rétesliszt
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
kb. 4 evőkanál (eper) lekvár -
más ízlés szerinti lekvár is jó
2,5 dl habtejszín
kb. 3 teáskanál porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.

Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet,
az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával,
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:04
Habos finomságok
A dió teszi különlegessé ezt a finomságot, a krém maga a csoda!

Hozzávalók a laphoz:

20 dkg háztartási keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral
együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú
sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a
tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a
habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a
kekszes
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:58
Kókuszkocka csoki krémmel töltve
Hozzávalók:

A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:
25 dkg margarin
3 ek kakaópor
15 dkg porcukor
2 cl rum vagy aroma

A mártáshoz:
6 dl tej
1/2 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg kakaópor
2 cl rum vagy aroma
A forgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lapjával kettévágjuk.
A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.
A mártáshoz a kakaóport kikeverjük a cukorral, a pudingporral, a rumaromával és 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaós masszát. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 18:04
Hólabda
Hozzávalók a tésztához:
kb. 35-40 darabhoz
8 tojás
25 dkg porcukor
(Anyukám receptjében 40 dkg porcukor szerepel, úgyhogy ez ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Kakaós-meggyes süti
Hozzávalók: 4 személyre
Kakaós-meggyes süti
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg kristálycukor
- 6 tojás

Krém
- 3 evőkanál étolaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl meggylé

Kakaós-meggyes süti
A 6 tojás sárgáját, a cukrot és a margarint jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrokat meg a tejet, s az egészet jól összedolgozzuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, azután óvatosan a tésztához keverjük. A tészta feléből kivajazott-kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe összevissza halmokat rakunk. A másik felét jól összekeverjük a kakaóval, a sárga tészta hézagaiba rakjuk, azután nagyjából elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, végül 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 18:57
Kozák sapka
(fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Képek, videók
Ránctalanító krém.jpg
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 15:01
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
Puha mézes krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 14:21
Nivea krém.jpg
pacsakute
2018. augusztus 29. szerda, 20:20
Epres tojáslikőrös krémes
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:15
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
Csoda krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:30
Epres krémes gofri
irmus
2018. június 05. kedd, 06:39
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
Krémes
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:23
Sajt a tetejére
sarkadykati
2010. november 26. péntek, 02:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.