Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 06:55 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Íme az Isten Báránya!
"Íme az Isten Báránya!" (Jn 1,36)

Más próféták is megjövendölték Krisztusról, miként kell eljönnie és a bűnöktől megszabadítania a világot, de sem Ézsaiás, sem Jeremiás nem mondhatta volna: - Íme ő az, őt fogadjátok el. - Egyedül János mondhatott ilyet, és ő mutathatott ujjal a személyre, akinél a bűnök bocsánata valóban megtalálható. Olyan ujja még nem volt embernek, ember olyat még nem is látott, mint János ujja, amely Isten bárányára mutatott. Ezért, akit a bűn terhe nyom, akit ördög és halál rettent, nézzen a prédikátor szájára és ujjára, azok majd megtanítják és megmutatják neki, hogy ő az, aki a bűnök bocsánatát és az Istennel való megbékélést elhozta. Ez az öröm, amelyben nem csak Zakariásnak és Erzsébetnek, de az egész világnak részesednie kellene.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. június 24. hétfő, 10:52
Címkék: Isten Báránya, Egyedül János, Luther Márton, bűnöktől megszabadítania, bűnök bocsánata, prédikátor szájára,
Kommentek
2019.09.15 Szentmise Évközi 24. vasárnap
Videó
A szentmise mottója:
Hitetlen tékozló fiú megtérése.
A tékozló fiú megszólalt: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Arra már nem vagyok méltó, hogy fiadnak nevezz.
Krisztus Jézus azért jött a világba, hogy üdvözítse a bűnösöket.
Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége megtérésre.
Mondom nektek, az Isten angyalai is éppen így örülnek majd egy megtérő bűnösnek, mint ahogyan örült a pásztor,amikor megtalálta az elveszett bárányát.
maroka, 2019. szeptember 15. vasárnap, 22:51
Kulturális örökség napjai - Könyvtárlátogatás, világörökségi programok Pécsen
A Zsolnay Örökségkezelő NKft. tájékoztatása szerint a Cella Septichora Látogatóközpontban az érdeklődők zenével és színjátékkal kísért temetési menet résztvevőiként követhetik végig egy gazdag római kori polgár ünnepélyes búcsúztatását. A rendhagyó idegenvezetés során megelevenednek a római temetési szertartás fontosabb részei, a lakóháztól a forumon át egészen a sírkamráig. Az Ave pia anima! - Isten veled, drága lélek! című program szeptember 21-én több időpontban, 13, 15 és 17 órakor látható.

A különleges délutáni séta után este igazi közösségi élmény várja az érdeklődőket: a világörökségi flashmobon több száz apró lámpa segítségével közösen rajzolhatják ki Pécs és a világörökség jelképeit a résztvevők. Szeptember 21-én este fél hétkor a Szent István térről küldhető fel az UNESCO világörökség és a krisztogram fénye a magasba. A látványos megmozdulást drónfelvétel örökíti meg.

Pécs napjainkban is látható török kori épületeit, valamint rejtett emlékeit ismerhetik meg a Séta a török korban című
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 11:29
Elindították a NEK visszaszámláló óráját
..........
budapesti Szent István-bazilika előtt szeptember 13-án megtartott ünnepi rendezvényen Erdő Péter bíboros, prímás, Michael August Blume apostoli nuncius, Mohos Gábor püspök, a kongresszust előkészítő titkárság vezetője és Snell György püspök, a bazilika plébánosa indította el azt a visszaszámláló órát, ami jelzi, hány nap van még hátra az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig. A visszaszámlálást indító ünnepség a Szent István-bazilika harangjainak megszólalásával kezdődött, majd bevonult az a hetven országzászló, melyek a világegyház nemzetköziségét szimbolizálták.
Michael August Blume pápai nuncius köszöntőjében felidézte az 1938-as kongresszust, melyen Eugenio Pacelli bíboros, a későbbi XII. Piusz pápa is részt vett, mint pápai legátus. Ezen a rendezvényen ott volt Mindszenty József zalaegerszegi plébános is, aki a tragikus évek során az Eucharisztiába vetett hitéről is tanúságot tett. Bár nem
maroka, 2019. szeptember 14. szombat, 13:09
Szűz Mária szent neve - Szentmise templomunkban
érettünk!

Angyalok királynéja,
Pátriárkák királynéja,
Próféták királynéja,
Apostolok *királynéja,
Könyörögj érettünk!

Mártírok királynéja,
Hitvallók *királynéja,
Szüzek királynéja,
Mindenszentek királynéja,
Könyörögj érettünk!

Eredeti bűn nélkül
Fogantatott királyné,
(Mennyekbe fölvett királyné,)
Szent olvasó királynéja,
Béke királynéja,
Magyarok Nagyasszonya
Könyörögj érettünk!

Istennek Báránya, ki elveszed a világ bűneit,

Istennek Báránya,
Ki elveszed a világ bűneit,
Kegyelmezz minekünk!

Istennek Báránya,
Ki elveszed a világ bűneit,
Hallgass meg minket!

Istennek Báránya,,
Ki elveszed a világ bűneit,
Hallgass meg minket!

Istennek Báránya,
Ki elveszed a világ bűneit,
Irgalmazz minekünk!

Krisztus, hallgass minket,
Krisztus, hallgass meg minket,
Uram, irgalmazz nekünk,
Krisztus,
maroka, 2019. szeptember 12. csütörtök, 22:48
Benkő: a legfontosabb érték a béke és a biztonság
Benkő Tibor a város főterén, a Széchenyi téren tartott beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a világnak mindig van olyan pontja, ahol nincs béke és biztonság. Megjegyezte, hogy a Nyugat-Balkánon ma is több ezer katona jelenléte szükséges a béke fenntartásához, emellett az ukrán-orosz konfliktusban is zajlott hibrid hadviselés a Krím-félsziget elcsatolásakor.

A kibertérben történő műveleteket magában foglaló hibrid hadviselésre utalva a miniszter azt mondta, "mindenkor készen kell állni a haza védelmére, az emberek biztonságát szolgáló ügyek szolgálatára".

Kiemelte: köszönet illeti az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot vállaló embereket, akik ezzel bizonyítják a haza iránti elkötelezettségüket, hűségüket, áldozatkészségüket. Örömét fejezte ki, hogy Baranyában 400 önkéntes teljesít szolgálatot, negyedük pedig a Pécsi Tudományegyetem hallgatója.

Petőfi Sándor szavait idézve Benkő Tibor azt mondta, Isten után legszebb és a legszentebb név a honvéd-nevezet, hiszen "a hon védelmezői
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 16:22
Az evangéliumot kell prédikálni
,,Az evangélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd. (2Tim 4,5)

A lelkipásztorkodásban, vagyis a Krisztus országában Krisztus bárányainak nem az isteni, még kevésbé az emberi törvényeket, hanem az evangéliumot kell prédikálni, amelyet a vigasztalás botjának és pálcájának neveznek, amely által az emberek a hitben erősséget, a szívben felüdülést és mindenféle félelemben, halálos szükségben vigasztalást nyernek. Akik így prédikálnak, azok helyesen gyakorolják a lelkipásztori hivatást, Krisztus bárányait zöld legelőn legeltetik, és ahol erről hallunk, legyünk bizonyosak afelől, hogy magát Krisztust halljuk. Őket igazi pásztoroknak kell elismerni, azaz Krisztus szolgáinak és Isten sáfárainak, és még azzal sem kell törődni, hogy a világ őket eretnekeknek és tévtanítóknak kiáltja ki, és őket kárhoztatja. Ismét, ha valakik mást prédikálnak, mint az evangéliumot, akkor azok bizonyosan rettenetes farkasok és gyilkosok.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. szeptember 02. hétfő, 12:03
Maradandó értékek
,,Kezeink munkáját tedd maradandóvá." Zsoltár 90,17

Olyan Ige ez, amelyen érdemes elgondolkodnunk, és olyan szándék, amelyért érdemes imádkoznunk! Olyan célt tűzzünk magunk elé, ami maradandó.

Ez tükröződik vissza az Újszövetségben, amikor az Úr Jézus azt mondja: ,,Én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon" (Jn 15,16).

Mindnyájunknak az örökkévalóság számára kell építkeznünk.

A mai tevékenységekben annyi mindennek van csupán átmeneti jelentősége és mulandó értéke. Nemrégiben hallottam valakiről, aki egész életét 50 éteri elemnek a Bartleit-Birne-csészében történő vegyi analízisével töltötte. Keresztyén emberek is beleeshetnek ebbe a csapdába, hogy homokvárakat építsenek, szappanbuborékot kergessenek, és bagatell ügyekben szakértők legyenek. Valaki találóan jegyezte meg, hogy eltölthetjük életünket azzal, hogy egy égő házban a falakon függő képeket egyenesre
kalmanpiroska, 2019. augusztus 29. csütörtök, 08:03
1010 év kegyelméért adtak hálát Pécsett
,,Isten mindent kér... - azt várnánk, hogy úgy fejeződjön be e mondat: és mindent ad. De nem így fejeződik be, hanem úgy, hogy mindent ígér."
...........
Augusztus 23-án alapításának 1010. évfordulóját ünnepelte a Pécsi Egyházmegye. Az ünnepi szentmise kezdetén a 2020-ban megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét fogadták a pécsi székesegyházban.
A hálaadó szentmisét Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa mutatta be, Udvardy György kinevezett veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó, Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök, valamint Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök, érseki általános helynök koncelebrálásával. A részvevőket Udvardy György köszöntötte, aki kifejtette, külön öröm, hogy ezen az alkalmon a NEK missziós keresztje előtt ünnepelhetik a jubileumi
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 18:58
Képek, videók
Isten báránya
dandej
2018. december 30. vasárnap, 13:32
isten bárányai1205.jpg
maroka
2018. december 06. csütörtök, 00:49
ÚJABBHÉTRE-ISTEN.Bárán ya.
keresztenyhivek
2015. szeptember 12. szombat, 16:19
Isten báránya
sacimama
2014. január 15. szerda, 11:20
Isten báránya
sacimama
2013. május 10. péntek, 09:15
Isten báránya.gif
nagyjanosneerzsi
2012. október 22. hétfő, 21:05
Isten Báránya, a Messiás.
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:38
Isten Báránya, a Messiás
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:38
Isten báránya.jpg
dandej
2012. március 09. péntek, 12:28
Isten báránya.jpg
aranyosmagdika
2011. március 10. csütörtök, 17:23
Isten_baranya.jpg
fenysugar76
2009. december 27. vasárnap, 16:17
A bünök kertjében.jpg
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:11
Bűnök és büntetések mág b
hollyka
2014. március 22. szombat, 22:04
Háborús Bűnök.v2.hu.c.jpg
finike
2007. október 09. kedd, 19:27
Háborús Bűnök.hu.c.jpg
finike
2007. október 09. kedd, 19:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.