Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:41 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eper -patika
Eper-patika

Az eper a tavasz első gyümölcse, ezért igen nagy öröm mindenki számára aki szereti. Az eper azonban nem csak ízletes, finom, frissítő gyümölcs, hanem egészséges, fogyaszt és szépít is.

GyógyítAz eper üdítő, fiatalító gyümölcs, melynek vértisztító hatása is közismert. Csökkenti a máj zsírlerakódásait (koleszterint), de ezen felül intenzív sóoldó tulajdonságairól is ismert, melynek következtében egyedülálló gyorsasággal indítja be a tisztító folyamatokat. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Bőséges C- és E-vitamin tartalmával kitűnő vértisztító táplálék.

Csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyér-elmeszedés és a rák kialakulásának esélyét. A benne található vegyületeknek kifejezetten fiatalító hatása van. Fogyasztása javasolt a lábadozóknak; húgyhólyag-, vese-, májgyulladásban szenvedőknek: Haszonnal fogyaszthatják a melankóliában, neuraszténiában szenved?k. Számukra azonban ki kell préselni a levét, mégpedig frissen, mert a magok problémát okozhatnak. Különösen jó hatást fejt ki a májgyulladásban, a fertőző májgyulladásban (hepatitis) szenvedő betegek szervezetében.Fogyaszt

Az eper jó partner a fogyókúrában is. Egy kilogramm eperben 4 g fehérje, 113 g szőlőcukor, 8 g só és 7 g rostanyag van. Fogyasztása a jóllakottság érzetét kelti.

Szezonban kúráként délelöttre és estére elosztva egy-másfél kilogrammot is elfogyaszthatunk. Cukorral, mézzel együtt könnyen erjed, tehát ne cukrozzuk! Ha mézzel édesítjük, akkor használjunk erjedésgátló fűszert, vaníliát vagy fahéjat! Sajnos az aprómagvas gyümölcsök, így az eper is, csalánkiütést idézhet elő. Ez elsősorban csecsemőknél tapasztalható. Aki nagyon ritkán fogyaszt friss epret, szintén bőrkiütést kaphat. Legtöbbször azonban ez nem valódi allergiás reakció. A gyümölcsben lévő speciális anyagok a sejtekben hasonló reakciót váltanak ki.SzépítMájus az eper és a szamóca hónapja a konyhai szépségszalonban is.

Kinyitnak a strandok, beindul a napozás szezonja, és az első napérlelte gyümölcs máris megvéd annak káros hatásaitól. A bőrbe bedörzsölve megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után hűsíti bőrt, véd az ultraibolya-sugárzástól. A gyümölcs egészében vagy összetörve és kaolinnal összekeverve, pakolás formájában tanácsos a zsíros, faggyús b?rtípusra, míg tejföllel vagy tejszínnel a száraz és normál bőrök ápolására alkalmas.

Egy finom lyukú teaszűrőben préseljünk át egy néhány epret, amíg kb 1 1/2 kávéskanálnyi pépet kapunk. Kavarjunk habosra 2 kávéskanál vajat és kavarjuk bele az eperlevet. Kenjünk az arcunkra, majd 10 perc múlva mossuk le meleg vízzel. Használhatunk egy finomabb pipereszappant is. Ezután hideg vízzel még egyszer öblítsük le arcunkat.

Fogainkat is fehéríthetjük eperrel. A pépesített földieperrel hetente egyszer dörzsöljük át fogainkat.Használjuk ki ezt a pár hétig tartó gyógy-, szépítőszert és fogyasszuk egészséggel!

A bőr felkészítése a napsütésre

A hosszú, fényszegény téli hónapokban a bőr pigmenttermelő rendszere nyugalomba kerül, alig termel melanint. Ennek eredményeképpen visszanyerjük saját bőrszínünket, ami alapállapotban alig nyújt védelmet a természetes napfény UV-B és UV-A sugarai ellen. Ezért a nyárra, a napfényre fel kell készítenünk bőrünket! Ne egy hét alatt akarjunk barnák lenni ahogy lekerült rólunk a télikabát!Belső fényvédők a bőrnek

fényvédő hatással is rendelkező E-vitamin. A napi adagot jelentősen kell növelni, a legmagasabb hatóanyag-tartalmú (400 mg) kapszulából akár 2-3 db is bevehető a szervezet raktárainak feltöltésére. Túladagolási tünet nem ismerA belső kezelést a napozás előtt két héttel célszerű megkezdeni. A bőr előkezelése, kondicionálása helyileg is nagyon fontos. A nagy dózisú E-vitamint helyileg is alkalmazhatjuk, a bőr sokat képes raktározni belőle.. barnának születik, annál igen, aki fehérnek, annál nem. A fehér bőr barnábbá válása ugyanis egy bőrt károsító hatás (sugárzás) elleni védekezésként megjelenő színváltozás, amelynek célja a hámsejtek és az egész szervezet védelme a genetikai károsodást, korai bőröregedést kiváltó "éltető fény" ellen. Ezen bizony érdemes elgondolkodnunk..Kerti kincsünk - a körömvirág

Sárga és narancssárga árnyalataiban nyár közepétől díszíti kertjeinket és az útszélét. A körömvirág azonban nem csak dekoratív mivoltáért közkedvelt: egyik legsokoldalúbb és legelérhetőbb gyógynövényünk. Mivel a körömvirág készítmények természetesek, külső alkalmazásuknál nem kell a mellékhatásoktól tartanunk. Használatát nem az orvosi konzultáció helyett ajánljuk.


nyilas_nina, 2010. január 31. vasárnap, 07:55
Címkék: Bőséges C-, tavasz első, eper azonban, eper üdítő, tisztító folyamatokat, méregtelenítő folyamatokat,
Kommentek
Magyar szentek és boldogok
az Istent szeretőknek minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. Így lesz ő elsőszülött a sok testvér között.
Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta, akiket meghívott, azokat igazzá tette, akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette.
Ez az Isten igéje. Róm 8,26-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyben.
Abban az időben Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a
maroka, 2019. november 13. szerda, 09:12
31. évközi hét péntek 11.08
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Az apostol Jézus Krisztusnak szolgája a népek megtérítésében.
Testvéreim!
Meg vagyok győződve, hogy tele vagytok jóindulattal, és oly bőséges tudással rendelkeztek, hogy figyelmeztetni tudjátok egymást. Helyenként merészebben írtam nektek, hogy egyet-mást emlékezetetekbe idézzek az Istentől kapott kegyelem alapján.
Jézus Krisztus szolgájának kell lennem a pogányok között, és Isten evangéliumának szent szolgálatát kell végeznem, hogy a pogány népek a Szentlélektől megszentelt kedves áldozati ajándékká legyenek. Ezzel tehát dicsekedhetem Jézus Krisztusban Isten előtt.
Nem merek ugyanis dicsekedni mással, csak azzal, amit Krisztus vitt végbe általam szóval és tettel a pogányok megtérítésére, jelek és csodák hatásával és a Szentlélek erejével. Így Jeruzsálemtől Illíriáig bejártam az egész vidéket, és hirdettem Krisztus evangéliumát. De becsületbeli dolognak tartottam, hogy ne ott hirdessem az evangéliumot, ahol Krisztus
maroka, 2019. november 08. péntek, 08:12
Halottak napja evangéliuma 11.02
Az olvasmányokat a gyászmisékre kijelölt szövegekből szabadon vehetjük.
vagy 4.
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Azon a napon majd megsemmisül a zord halál is.
Sion hegyén a Seregek Ura bőséges lakomát rendez minden nemzetnek.
Szent hegyén leveszi róluk a gyászleplet, amely minden népet betakart, és a fátyolt, amely minden nemzetet elborított. Örökre megsemmisíti a halált. Istenünk, az Úr letörli a könnyet minden arcról, lemossa népéről a gyalázatot, lemossa az egész földön. Ő, az Úr mondta ezt.
Azon a napon majd így beszélnek: Íme, a mi Istenünk! Benne reméltünk, hogy ő megszabadít minket. Ő az Úr, s mi benne bíztunk. Örüljünk és ujjongjunk szabadításának!
Ez az Isten igéje.

vagy 7.
OLVASMÁNY a Makkabeusok második könyvéből
Jól és hívő lélekkel gondolkodott a feltámadásról.
A harcok befejeztével Makkabeus Júdás, a választott nép bátor vezére, gyűjtést rendezett, és tizenkétezer ezüst drachmát küldött Jeruzsálembe, hogy engesztelő áldozatot
maroka, 2019. november 02. szombat, 08:52
Boldog Romzsa Tódor püspök és vértanú
testünkben. Mert minket, akik élünk, szüntelenül halálra adnak Jézusért, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen halandó testünkön. Bennünk tehát a halál munkálkodik, bennetek pedig az élet.
Mivel azonban a hitnek ugyanaz a lelke van bennünk, mint amelyről írva van: ,,Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és ezért beszélünk. Hiszen tudjuk, hogy aki az Úr Jézust feltámasztotta, Jézussal együtt minket is feltámaszt majd, és veletek együtt elébe állít. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem bőséges kiáradásáért egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,7-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne
maroka, 2019. október 31. csütörtök, 10:24
Érdekes előadás - az egészségről
leírtakat. Lehet, hogy mindössze 200 éves volt, nem 256 éves...
Kelet-Pakisztanban élt egy népcsoport, akik bogazoknak nevezték magukat. Ők is híresek voltak a hosszú életükről, 120-140 évig éltek. A volt Szovjetunióban grúzok, akik szeretik savanyú tejtermékeket, 120 évig élnek. Az örmények, abháziak, azerbajdzsániak nagyon jól tartják magukat 120-140 évesen is.
1973-ban, a National Geographic januári számában külön cikk jelent meg azokról az emberekről, akik 100-nál több évet éltek. A cikk bőségesen el volt látva illusztrációkkal, amelyekről annyira híres a lap. A sok fénykép közül három nagyon megmaradt az emlékezetemben.
Az egyiken 136 éves nő volt. Fotelben ült, kubai szivart szívott és vodkát ivott, éppen valamilyen ünnepségen vett részt. Nagyon jól mulatott, nem volt ágyhoz kötve egy szociális otthonban, ahol ráadásul havonta 2000 dollárt kellene fizetnie az ellátásért. 136 évesen élvezte az életét.
A másik fényképen két házaspár volt, akik éppen a 100. és a 115. házassági
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
Ferenc pápa: A gyerekek és az idősek gondozása
elhanyagolni sem a fiatalokat, sem az időseket.
A napi olvasmány Zakariás próféta könyvének egy része volt, amelyben Jeruzsálem újjáépítéséről jövendöl. ,,Ezt ígéri most a Seregek Ura: Ülnek még öreg emberek és öreg asszonyok Jeruzsálem utcáin, és kinek-kinek bot lesz a kezében napjainak nagy száma miatt". Ferenc pápa arról beszélt, hogy az élet tisztelete Isten jelenlétének a jele: ,,Szép látvány Jeruzsálem terein a padon ülő idősek közössége, akik mellett gyerekek hancúroznak. Amikor bőségesen vannak öregek és gyerekek! Amikor egy nép gondjába veszi az öregeket és a gyermekeket, az a gazdagság jele, kincs, Isten jelenléte és a jövő ígérete".
Ferenc pápa szeretett prófétája, Joel képéhez fordult, aki szerint ,,az öregek álmokat látnak és a fiataloknak pedig látomásuk támad". Így kölcsönös kapcsolat alakul ki közöttük, ami ellenben nem valósul meg a leselejtezés mai kultúrájában, amely a gyermeket ,,vissza a feladónak" jeligével elutasítja, az időseket
maroka, 2019. október 03. csütörtök, 14:45
Kis Szent Teréz kilenced 7
Imádkozás a papokért
Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett Szent Teréz, aki Xavéri Szent Ferenccel együtt a missziók védőszentje vagy, tekints beléd vetett bizalmamra, fogadd kéréseimet és mutasd be őket a Szentháromságnak. Járj közben értem a Szűzanyánál, aki a megpróbáltatás idején, mint édesanya mosolygott rád. Hallgasd meg főleg azokat, akik többet fáradnak és szenvednek, mint én. Egyesíts engem testvéri egységben mindazokkal, akik hozzád imádkoznak. Taníts meg türelemre, kitartásra és szenvedéseim felajánlására.
Teljesítsd be vágyaimat ( ... ), ha ez a Szentháromság akarata. Eszközöld ki számomra, hogy megerősödjem a mindennapi imádságban és segítséget kapjak halálom óráján is, hogy eljuthassak ebből a világból az Atya végtelen békéjébe és megismerhessem Isten gyermekeinek örökké tartó örömét. Amen.

Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.

Kis Szent Teréz imája a papokért:

Úr Jézus Krisztus, örök Főpap! Őrizd meg papjaidat Szent Szíved oltalmában, ahol senki
suzymama, 2019. szeptember 28. szombat, 16:40
Képek, videók
egy bőséges univerzumban.
sz719eszter
2018. június 12. kedd, 12:58
bőséges reggeli 0728.jpg
maroka
2016. szeptember 23. péntek, 17:41
bőséges reggeli0729.gif
maroka
2010. július 29. csütörtök, 22:08
bőséges reggeli.jpg
maroka
2010. június 04. péntek, 22:36
első levelek_tavaszal.jpg
maroka
2019. március 09. szombat, 23:30
tavasz első virága0211_2.
maroka
2018. február 11. vasárnap, 13:33
tavasz első virága0211.jp
maroka
2018. február 11. vasárnap, 13:32
Kellemes tavasz első napj
irmus
2015. március 21. szombat, 11:46
boldog tavasz első------.
drciccancs
2015. március 20. péntek, 21:33
Boldog tavasz első napját
drciccancs
2015. március 20. péntek, 21:33
A tavasz első napja.jpg
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:43
a tavasz első virágai
erzsikepuskas
2013. november 11. hétfő, 08:48
tavasz első hírnökei
erzsikepuskas
2013. november 09. szombat, 08:40
A tavasz első virágai
erzsikepuskas
2013. szeptember 23. hétfő, 07:35
a tavasz első előhírnökei
erzsikepuskas
2013. szeptember 23. hétfő, 07:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.