Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:57 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Németh Zsolt: hála illeti Kornel Morawieckit az életművéért
A bizottsági elnök - miután részt vett Varsóban az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítójának temetésén - elmondta: a közép-európai népek függetlenségében visszaköszön Kornel Morawiecki munkája, ugyanakkor ez a függetlenség nem valósulhatott volna meg hit nélkül.

Németh Zsolt felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciusban a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést nyújtotta át Kornel Morawieckinek a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Hozzátette, hogy a búcsúszertartáson átadták Orbán Viktor részvétét a gyászolóknak.

Elmondta azt is, hogy a temetésen vele együtt jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Kornel Morawiecki hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében hunyt el szeptember 30-án. Az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás legendás alapítója, a szejm korelnöke és a jelenlegi lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki édesapja volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 18:42
Címkék: Németh Zsolt, Kornel Morawieckit, Harcoló Szolidaritás, Kornel Morawiecki, Orbán Viktor, Magyar Érdemrend Középkeresztje,
Kommentek
A lovagkirály győri ünnepe 06.27
idegen földbe ültetett fa volt: öntözte azt István könnyeivel, a hithirdetők keresztvízzel, a vértanúk vérükkel, meg is fogamzott, de még nem gyökeresedett meg úgy, hogy magába tudta volna szívni a föld sajátos elemeit" - írja Prohászka.
Június 27-én Veres András megyéspüspök beiktatta a győri székes- és a soproni társas káptalan új tagjait a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartást megtisztelte jelenlétével Marton Zsolt váci megyéspüspök, Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök és Németh László győri nagy prépost, általános püspöki helynök.
Szent László király ünnepét kanonoki beiktatással, koszorúzással, szabadtéri szentmisével és fogadalmi körmenettel ünnepelte a papság és a hívő közösség a győri Káptalandombon.
Kanonoki esküt tett a győri székes káptalan kötelékében Reisner Ferenc, a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektora, Lőrincz Béla vitnyédi plébániai kormányzó, Németh Attila Sopron-kertvárosi plébánai kormányzó, valamint Böcskei Győző, a
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 20:52
Fővárosi Közgyűlés - Drágul a parkolás a főváros egyes részein
továbbá az V. kerületi építési szabályzat sem engedi meg ezt a funkciót. Kormánypárti polgármesterek szerint a támogatók ezzel elismerik, hogy szakmai helyett politikai döntést hoznak, és ezt jelzi az is, hogy az V. kerületiek petíciójára sem kaptak választ a főpolgármestertől.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a koronavírus-járvány alatti kiadások növekedése miatt az Alacskai úti és a Pesti úti idősotthon támogatását összesen 82 millió forinttal megnövelik.

A napirendi pont vitájában Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes arról beszélt, a főváros vezetése, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai a 11 fővárosi idősotthonban, valamint a BMSZKI-ben dolgozók mindent megtettek, hogy a koronavírus-járvány minél kevésbé érintse az intézményekben lakókat.

"Nem vagyok sajnos meggyőződve arról, hogy ugyanezt megtette más is" - mondta a DK-s politikus, hozzátéve, hogy ebben az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, és azt a Nemzeti Nyomozó Iroda fogja vizsgálni. Ki kell annak
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:33
Krónika 7. rész (költségvetés)
rendszerének fejlesztését, ahol abbahagyták a járvány előtt. Ezt tovább támogatják az uniós fejlesztési források is - közölte.

Álláspontja szerint az elmondottak az oktatási rendszer stabilitását jelzik, ez jellemzi a háttérintézményeket is, nincs adósság. Egyetlen státuszban lévő dolgozótól sem váltak meg a járvány ellenére sem; gyökeresen más a mostani helyzet, mint ami 2008-9-ben történt - állapította meg Maruzsa Zoltán.Fidesz: jelentős források a kistelepülési fejlesztésekreV.Németh Zsolt (Fidesz) a Magyar falu programról beszélt, aminek fő célja a népesség megtartása mellett a kistelepülési életforma népszerűsítése. Azt szeretnék elérni, hogy a falvak és nagyvárosok közötti választás ne az életminőség, hanem az életstílus közötti választás legyen.

Értékelése szerint a balliberális kormányok faluromboló tevékenységet folytattak, ami többek között az intézményhálózat leépítésével járt.

A kormánypárti politikus kitért az alacsonyabb rendű utak felújítására is,
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:32
A kalapácsvető Halász Bence 79 méter közelében
A 22 éves dobó a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapjának beszámolója szerint több mint másfél méterrel repítette messzebbre a szert mint két hete, a sorozat negyedik versenyén, egyúttal bő egy méterrel ért el jobbat az ukrán Mihajlo Kohan februári, 77,62 méteres világranglista-vezető eredményénél.

Halász Bence a 14,5 kilogrammos nehézkalapáccsal is remekelt és 31,97 méterrel hat centit javított saját, nem hivatalos országos csúcsán. A nőknél pedig Gyurátz Réka ért el nem hivatalos nemzeti rekordot, miután a 7,26 kilós nehézkalapácsot 31,69 méterre vetette, amivel Divós Katalin 16 éve elért 31,37-es csúcsát adta át a múltnak.

Gyurátz normál kalapáccsal is jól versenyzett, idén első alkalommal jutott 70 méter fölé (70,20 m).

"Jobb időjárási körülmények között versenyezhettünk, mint két hete, és úgy tűnt, hogy ez a versenyzőkre is jól hat, jól kihasználták ezt a lehetőséget, mindenkinek sikerült javítania az előző viadalhoz képest" - értékelte a versenyt Németh Zsolt, a Szombathelyi
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 17:42
Németh Zsolt: biztatóak a szlovák kormány szlovákiai magyarsággal kapcsolatos intézkedései
Németh Zsolt erről azután nyilatkozott, hogy fogadta Ivan Korcok szlovák kül- és Európa-ügyi minisztert. A találkozón jelezte, értékelik, hogy második útja Magyarországra vezetett. Jelentőséget tulajdonít annak is, hogy Ivan Korcok még a június 4-ei centenáriumi évforduló előtt látogatott Magyarországra.

A fideszes politikus tájékoztatása szerint két témát érintettek, az egyik a trianoni békediktátum századik évfordulója és az ezzel összefüggő kérdések. Egyetértettek abban, hogy az elmúlt években lényegesen jobb légkör jellemzi a szlovák-magyar kapcsolatokat, mint korábban.

Ennek kapcsán szólt arról is, hogy kedd este a szlovák miniszterelnök fogadást ad a felvidéki magyarság számos képviselője számára.

Németh Zsolt úgy értékelt, Magyarország és Szlovákia lassan képes arra, hogy érzékeny történelmi kérdéseket is empátiával tudjanak megvitatni. Hozzátette, komoly lehetőség a két ország kapcsolatában, hogy megkezdődjön egy történész vegyes bizottság működése. A cél, hogy a kisebbségi kérdés
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 16:23
A Városházán köszöntötték a Budafoki MTE élvonalba jutott futballcsapatát
"A közösségépítésben fontos szerepe van a sportnak, a kerület sportéletének ékköve pedig a futballcsapat" - jelentette ki Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki szerint a kitartás volt a siker kulcsa.

A politikus egyúttal - friss hírként - jelezte, hogy a két feljutó együttes külön kormányzati támogatást kap.

Karsay Ferenc polgármester beszédében szintén a közösségépítés szerepét hangsúlyozta, amelynek szerinte új dimenziót adott a 108 esztendős egyesület NB I-be jutása. Éppen ezért az önkormányzat stratégiai megállapodást kötött a klubbal az ünnepi eseményen.

Az ausztráliai Melbourne-ben élő Bélteky Róbert tulajdonos levélben üzent. Felidézte, szerepvállalása úgy kezdődött, hogy hat éve, a Széchenyi Fürdőben beszélgetett Jakab Jánossal, a BMTE tiszteletbeli elnökével. Azóta a negyedosztályból feljutott a csapat az élvonalba, három éve pedig elődöntőt játszott a Magyar Kupában. Az általa csodának nevezett feljutás titka szerinte az volt, hogy hittek az álmaikban.

Az ünnepségen
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:11
Németh Szilárd: a magyarok minden körülmények között számíthatnak a katonákra
Németh Szilárd elmondta: 171 évvel ezelőtt ezen a napon vették be a magyar honvédok Buda várát.

"Azóta is büszkék vagyunk a magyar virtusra és a magyar katonákra" - fogalmazott, hozzátéve: örök hála és tisztelet a '48-as honvédoknak és Görgei Artúrnak.

Köszönet és elismerés a mai Magyar Honvédségnek is, amely példamutató módon szolgálja a hazát, őrzi Magyarország függetlenségét, a békét, a magyar biztonságot és szabadságot - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország sikeresen küzdött le a koronavírus-járvány első szakaszát, abban kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a honvédségnek is.

A katonák most szolgálatot adnak a rendőrökkel a déli határokon. Hermetikusan zárták a határt, így védték Európa és Magyarország biztonságát a koronavírus gócokból érkező migránsokkal szemben - mondta Németh Szilárd.

Elmondta, a honvédelem napján, munkaszüneti napon is folytatták az idősotthonok fertőtlenítését, amit szintén egy munkaszüneti napon, húsvétvasárnap kezdtek.
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:12
Távozik a Dunaszerdahely labdarúgócsapatának vezetőedzője, Storck érkezhet
A dunaszerdahelyi klub pénteken hivatalos honlapján számolt be arról, hogy nem érvényesíti a januárban érkezett portugál szakemberben szerződésében lévő opcióját, így május 31-én lejár a felek között kötött megállapodás. Hélder Cristovao mindössze öt tétmérkőzésen - négy bajnoki- és egy kupatalálkozón - irányította a sárga feketéket.

A megüresedett posztra sajtóhírek szerint Bölöni László, illetve a magyar válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságra kijuttató, majd a tornán a nyolcaddöntőig vezető Bernd Storck a jelölt, egybehangzó vélemények szerint pedig a német szakember lehet a befutó.

A DAC-ban négy magyar játékos is szerepel: Schäfer András, Vida Máté, Németh Krisztián és Kalmár Zsolt. Utóbbi Storckkal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: "az edzőm volt az U20-as válogatottban, és a nagycsapatban is bekerültem hozzá a keretbe, úgyhogy tényleg úgy gondolom, nagyszerű edző. Nagyon nagy sikereket ért el most a korábbi klubjánál is, hiszen benntartotta a csapatot.
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 17:16
Képek, videók
Németh Zsolt.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 17:59
fábry kornél0402.png
maroka
2020. április 02. csütörtök, 19:43
kornél atya0214.jpg
maroka
2019. február 14. csütörtök, 11:21
fábry kornél atya0207_3.j
maroka
2019. február 08. péntek, 17:02
fábry kornél atya0207_2.j
maroka
2019. február 08. péntek, 17:02
fábry kornél atya0207.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 17:01
kornél atya0207.jpg
maroka
2019. február 07. csütörtök, 09:04
fábry kornél0104.jpg
maroka
2019. január 04. péntek, 11:43
fábry kornél atya1130.jpg
maroka
2018. november 30. péntek, 14:27
fábry kornél atya1123.jpg
maroka
2018. november 23. péntek, 16:42
kornél atya1030.jpg
maroka
2018. október 30. kedd, 19:10
Kornél 1..jpg
csore48
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:58
kornélia névc.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.