Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:43 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Németh Zsolt: hála illeti Kornel Morawieckit az életművéért
A bizottsági elnök - miután részt vett Varsóban az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítójának temetésén - elmondta: a közép-európai népek függetlenségében visszaköszön Kornel Morawiecki munkája, ugyanakkor ez a függetlenség nem valósulhatott volna meg hit nélkül.

Németh Zsolt felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciusban a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést nyújtotta át Kornel Morawieckinek a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Hozzátette, hogy a búcsúszertartáson átadták Orbán Viktor részvétét a gyászolóknak.

Elmondta azt is, hogy a temetésen vele együtt jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Kornel Morawiecki hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében hunyt el szeptember 30-án. Az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás legendás alapítója, a szejm korelnöke és a jelenlegi lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki édesapja volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 18:42
Címkék: Németh Zsolt, Kornel Morawieckit, Harcoló Szolidaritás, Kornel Morawiecki, Orbán Viktor, Magyar Érdemrend Középkeresztje,
Kommentek
Krónika 16. rész (temesvári népfelkelés, ülésnap lezárása)
Határozati javaslat a harminc éve zajlott temesvári népfelkelésre emlékezésről

A Fidesz nevében Németh Zsolt előterjesztőként ismertette azt a határozati javaslatot, amellyel az Országgyűlés a harminc éve lezajlott temesvári népfelkelésre kíván emlékezni.

Az indítvány indoklásában emlékeztetnek arra, hogy 1989. december 15-én este hívei körülvették Tőkés László temesvári református lelkész lakását, hogy megakadályozzák a falurombolás és a magyarok ellen hergelő állami politika ellenkövetkezetesen tiltakozó lelkipásztor kilakoltatását. "Ez a szikra elég volt ahhoz, hogy az elnyomó kommunista rezsimmel szembeni elégedetlenség felszínre törjön és a következő napokban az ellenállás átterjedjen a bánáti város egészére".

Az előterjesztés hangsúlyozza, hogy a romániai diktatúra brutális terrorral válaszolt, de ez csak olaj volt a tűzre: a tiltakozás országossá vált. December 21-én Bukarestben isösszecsapások robbantak ki, amelyek 27-ére véget vetettek a négy évtizedes kommunistauralomnak. Ez,
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 22:03
Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
meghívására Magyarországra látogató Axel Eduard Fischert és Volkmar Kleint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke és Balog Zoltán, a Polgári Magyarország Alapítvány elnöke fogadta Budapesten. Novák Katalin a találkozón elmondta, hogy Németországban a CDU és a CSU a Fidesz szövetségese, ezért is fontos a kapcsolattartás és a párbeszéd fenntartása.

A Fidesz közleménye szerint a német képviselők hétfőn Kövér László házelnökkel, valamint Németh Zsolt és Hende Csaba országgyűlési képviselővel folytatnak megbeszéléseket. Részt vesznek majd a Konrad Adenauer Stiftung és a Polgári Magyarország Alapítvány által szervezett, Parlamenti képviselők a magyar-német kapcsolatokról című konferencián is az Andrássy Egyetemen.

A CDU-CSU frakciójának német-magyar baráti körében negyvenen vannak. Axel Eduard Fischer a Bundestag számviteli bizottságának elnöke, Volkmar Klein pedig a CDU-CSU-frakció gazdasági együttműködésért és fejlődésért felelős
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 20:22
Fővárosi Közgyűlés - Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket
Főpolgármester-helyettesé választották Gy. Németh Erzsébetet, Tüttő Katát, Dorosz Dávidot, Kiss Ambrust és Kerpel-Fronius Gábort.

Karácsony Gergely főpolgármester első helyetteseként mutatta be Gy. Németh Erzsébetet (DK), aki a humán- és kulturális területek igazgatója lesz. A főpolgármester arra kérte helyettesét, mindig figyelmeztessen, hogy a közgyűlés döntéseinek középpotnjában az emberek állnak, és tegyen meg mindent azért, hogy Budapest Közép-Kelet-Európa kulturális központjává váljon.

Tüttő Kata (MSZP) a városüzemeltetésért vállal felelősséget, Karácsony Gergely őt arra kérte, hogy a főváros cégek működésük során soha ne veszítsék szem elől az ügyfeleket, a város olajozottan működjön.

A főpolgármester régi barátjaként és harcostársaként jellemezte Dorosz Dávidot (Párbeszéd), akinek elmondása alapján az lesz a feladata, hogy Budapestet segítsen "átrángatni" a huszadik századból a huszonegyedikbe, a klímavédelmi feladatokból meglévő lemaradások bepótlása mellett.

Kerpel-Fronius
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 14:58
Krónika 3. rész (napirend előtt, interpellációk)
Napirend előtt

Fidesz: a kormány ne engedjen semmilyen nyomásnak a migránskvóta ügyében

Németh Zsolt (Fidesz) Putyin orosz elnök magyarországi látogatásával kapcsolatban azt a meggyőződését fejezte ki, hogy Magyarország a nyugat és Oroszország javuló együttműködésében érdekelt. Noha Magyarország a NATO-nak és EU-nak is tagja és az is marad, ennek minden következményével, ez nem zárja ki bizonyos kérdésekben a politikai együttműködést Oroszországgal - fogalmazott a képviselő, aki szerint ennek kiemelt területei a Közel-Kelet, a keresztény közösségek védelme és a migráció.

Hangsúlyozta: Magyarország abban érdekelt, hogy Szíriában és Irakban mielőbb katonai és politikai stabilitás szülessen. Kiemelte: az együttműködés a Irakban élő kurdokra is kiterjed, mert az erbili kurd kormányzatot magyar kormány katonai kiképzéssel, katonákkal és pénzügyileg is támogatja.

A migráció szempontjából fontosnak nevezte a török álláspontot is, kiemelve, hogy Erdogan török elnök a napokban Magyarországra
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 16:02
Őrtüzet gyújtottak a székelyek melletti kiállást jelképezve Budafok-Tétényben
Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a rendezvényen hangsúlyozta: az egyes nemzetrészek felelősséggel tartoznak egymásért, az anyaország polgárai pedig különös felelősséggel tartoznak a határon túli magyar közösségekért. Támogatni kell követeléseiket, erőfeszítéseiket, amelyek sorában kiemelkedő helyet foglal el közösségi önkormányzatiságra való törekvésük - fogalmazott.

Kiemelte: a székelyek törekvései amellett, hogy "békés és erőszakmentes természetűek", teljes mértékben legitimek, teljes mértékben összhangban állnak a demokrácia, az európai, illetve a nemzetközi jog alapelveivel.

Németh Zsolt kitért a nemzeti régiók ügyében indított európai polgári kezdeményezésre, amelyhez 2020. május 7-éig kell egymillió aláírást összegyűjteni az Európai Unió legalább hét országából. A székelyek mellett a baszkok, a katalánok, a korzikaiak, a bretonok, a dél-tiroliak és a vallonok - Európa nemzeti régióinak képviselői - közösen léphetnek fel azért, hogy a nemzeti régióknak
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 18:52
Önkormányzat 2019 - Megállapította a fővárosi kompenzációs listás eredményt az FVB
polgármesternek választott jelölteket a kompenzációs listáról törölni kell, helyükre a sorrendben utánuk következő jelölt lép, és a kerületi kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselőket is törölni kell a fővárosi kompenzációs listáról.

Az FVB határozata szerint ezek alapján a Fidesz-KDNP listájáról fővárosi kompenzációs mandátumot szerzett Tarlós István, Bagdy Gábor, Láng Zsolt, Hassay Zsófia, Wintermantel Zsolt és Nagy Gábor Tamás, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP listájáról pedig Tüttő Kata, Gy. Németh Erzsébet és Havasi Gábor.

Az FVB fővárosi listás eredményt megállapító, egyhangúlag hozott határozata ellen hétfő 16 óráig lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani. Ha nem érkezik ilyen, akkor a Fővárosi Közgyűlés már a jövő héten megtarthatja alakuló ülését.

A 33 tagú Fővárosi Közgyűlésbe - a főpolgármestert, a polgármestereket, valamint a kompenzációs listás képviselőket is beleszámítva - a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP 18, a Fidesz-KDNP 13 tagot küldhet, és tagja a közgyűlésnek két
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:48
Október 23. - Az 1956-os forradalomra emlékezett a magyarság
Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés kormánypárti elnöke.

Kolozsváron Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságügyért felelős államtitkára arról beszélt hogy, 1956 mércét állított a magyarság elé, és ennek a mércének kell megfelelnünk a jelenben is és a jövőben is.

Megemlítette, hogy 1956-ban a budapesti "jajkiáltás" nem jutott el a nyugati fülekig, de eljutott Újvidékre, Temesvárra, Aradra és Kolozsvárra, ahol sokan megszenvedték a szolidaritás kinyilvánítását.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a vajdasági központi ünnepségen, Szabadkán azt mondta, "hőseink példája és bátorsága ma is azt üzeni számunkra: a magyarok együtt, összefogva nagy dolgokra képesek". Hozzátette: "ma is csak együtt tudjuk megvédeni ezeréves értékeinket, keresztény hitünket, nemzeti kultúránkat, édes anyanyelvünket, magyar identitásunkat".

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Dunaszerdahelyen kijelentette: a mai
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 21:01
Október 23. - Németh Zsolt: 1956 nélkül nem lett volna rendszerváltozás
Németh Zsolt közölte: a Szöuli Nemzeti Egyetemen tartott előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy rendszerváltozás nélkül a magyar-dél-koreai diplomáciai kapcsolatfelvétel sem történhetett volna meg.

Ezzel összefüggésben jelezte, Dél-Korea rendkívül hálás Magyarországnak, amiért harminc évvel ezelőtt Kelet-Közép-Európából elsőként vette fel az országgal a diplomáciai kapcsolatot.

A külügyi bizottság vezetője hangsúlyozta, hogy a két ország között dinamikusan fejlődnek a kapcsolatok.

Ezt mutatja, hogy Magyarország decemberben kulturális intézetet nyit Szöulban, a két főváros közötti új, közvetlen légi összeköttetéssel pedig tovább mélyülhetnek az üzleti kapcsolatok - mondta.

Németh Zsolt közölte: Dél-Koreában színes kulturális rendezvénysorozattal emlékeztek az 1956-os évfordulóra, a magyar külügyi bizottság küldöttségét pedig a dél-koreai külügyminiszter is fogadta.
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 12:41
Képek, videók
Németh Zsolt.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 17:59
kornél atya0214.jpg
maroka
2019. február 14. csütörtök, 11:21
fábry kornél atya0207_3.j
maroka
2019. február 08. péntek, 17:02
fábry kornél atya0207_2.j
maroka
2019. február 08. péntek, 17:02
fábry kornél atya0207.jpg
maroka
2019. február 08. péntek, 17:01
kornél atya0207.jpg
maroka
2019. február 07. csütörtök, 09:04
fábry kornél0104.jpg
maroka
2019. január 04. péntek, 11:43
fábry kornél atya1130.jpg
maroka
2018. november 30. péntek, 14:27
fábry kornél atya1123.jpg
maroka
2018. november 23. péntek, 16:42
kornél atya1030.jpg
maroka
2018. október 30. kedd, 19:10
Kornél 1..jpg
csore48
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:58
kornélia névc.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:40
Március 3. Kornélia
rushlilly
2018. január 27. szombat, 10:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.