Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 23:54 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismét teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán
Az "Ami magyar, az magyar!" mottóval megrendezett budapesti újévi koncerten a hegedűművész a nemzet színészeivel, Kossuth-díjas művészekkel, népszerű popsztárokkal lépett fel a mintegy 13 ezres közönség előtt.

A világ magyarságának ajánlott koncert gáladíját Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész és Shlomo Mintz hegedűművész nyerte el - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A közleményben a gálakoncert házigazdáját idézik, aki az eseményen úgy fogalmazott: köszönet illeti azokat, akik támogatták karitatív és művészi tevékenységében, akik aktív cselekvővé váltak a jövőnk és múltunk, a magyarságunk megőrzésében. Mága Zoltán az ünnepi gálakoncerten bejelentette, hogy olyan nemzetközi szintű iskolát kíván alapítani, ahol a Kárpát-medencéből tehetséges tanulók magas szinten sajátíthatják el a tudást, a zeneismeretet.

A gálaesten hallhatók voltak Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekesek produkciói, a Tóth Aladár Zeneiskola és a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskola hegedűs növendékei, a pécsi Pannon Gyermekkar, az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai gyermekkórusok és Molnár Ferenc Caramel által előadott népdalok.

A gálakoncerten színpadra lépett ifjabb Mága Zoltán is, aki ez évtől a Liszt Ferenc Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának hallgatója. Az esten Mága Zoltán saját szerzeményét is előadta, amelyet harmadik gyermeke születésére komponált.

A gálakoncerten a nemzet színészei: Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Szacsvay László, valamint a Kossuth-díjas Eperjes Károly színművész és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla a Tanulj meg fiacskám komédiázni című slágert adták elő és köszöntötték a közönséget.

Az első felvonás zárásaként a művészek és az Aréna közönsége együtt énekelte el a Himnuszt.

Mága Zoltán a Budapesti Újévi Koncert 10. jubileumi előadása alkalmából díjat alapított, amelyet minden évben, az újévi koncerten nyújt át. A Gáladíjat a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért egy hazai és egy nemzetközi előadó vagy producer nyerheti el. A Herendi Porcelánmanufaktúra termékével és az egymillió forinttal járó díjat idén Törőcsik Mari színművész kapta, aki nem tudott részt venni a gálakoncerten, a díjat nevében Bodrogi Gyula vette át. "Isten a tenyerén hordozott mindig, sok díjat kaptam életemben, de ez azért különleges számomra, mert talán meg sem érdemlem" - idézték Törőcsik Mari üzenetét. "Azért vagyok boldog, mert ezt a szeretet adta nekem. Tudomásomra adták, hogy szeretnek" - fogalmazott a színművész a díjat megköszönve.

A nemzetközi Gáladíjat a kuratórium Shlomo Mintz orosz-izraeli származású hegedűművésznek ítélte oda, aki az est során szóló hegedűjátékával és Mága Zoltánnal is közös produkciójával lépett a közönség elé. Elsőként Bach hegedűversenyét, majd Mága Zoltánnal közösen a Monti-csárdást adta elő.

Mága Zoltán, emlékeztetve, hogy közéleti szerepvállalásai, művészi munkája során mindig szót emelt és küzdött az erőszak, a rasszizmus, és az antiszemitizmus ellen, bejelentette, csatlakozik a 2019-ben útjára induló izraeli-magyar kulturális évadhoz, és a Hegedűvel a világ körül címmel zajló turnésorozata keretében az idén Izraelbe is ellátogat. A koncerten Mága Zoltán a Sabbathsong Klezmer Banddel együtt adta elő a híres Hava Nagilát.

A több mint 500 művész közreműködésével megvalósuló, mintegy négyórás koncertet Meskó Zsolt rendezte, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Antal Mátyás karmester vezényletével lépett fel, a művészeti vezető Zsoldos Béla zeneszerző, az est műsorvezetője Ördög Nóra volt.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész budapesti újévi koncertje január 4-én Bécsben folytatódik, ahol ötödik alkalommal rendezi meg újévi előadását, ezúttal ismét a Wiener Konzerthausban, világhírű művészek közreműködésével.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 19:00
Címkék: Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán, Törőcsik Mari, Nemzet Színésze, Shlomo Mintz, Mága Zoltán, Sümegi Eszter,
Kommentek
Neves vendégekkel adja újévi koncertjeit Mága Zoltán Budapesten és Bécsben
Tájékoztatása szerint január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában immár 12. alkalommal rendezik meg a nagyszabású újévi koncertet. Mága Zoltán mellett olyan neves fellépői lesznek a koncertnek, mint Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesnő; László Boldizsár operaénekes; Szabadi Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész; Balázs Fecó Kossuth-díjas énekes; Fischl Mónika operett énekes; Wolf Kati és Takács Nikolas énekesek.A gálakoncertet Szente Vajk rendezi, a teltházas koncert 13 ezer nézője különleges showműsorra számíthat - jegyezte meg Mága Zoltán. Mint mondta, az újévi koncert hagyománya, hogy az első felvonásban a magyaros virtus kap nagyobb teret és Magyarországról, Felvidékről, a Vajdaságból, Erdélyből és Kárpátaljáról érkező, népviseletbe öltözött gyermekkórusok, valamint tánckar is színesítik majd a programot.A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart és a Budapesti Gipsy Virtuózokat a jelenleg Berlinben élő világjáró fiatal karmester, Farkas
velemenyezd, 2019. december 28. szombat, 16:25
Mága Zoltán XI. Budapesti Újévi Koncert – Ünnepi gálae
- Ünnepi gálaest a világ magyarságának
.................
A Kárpát-medence legnagyobb gálaműsorában a nemzet legkimagaslóbb művészeivel és népszerű popsztárjaival köszöntötte Mága Zoltán hegedűművész 13 ezer fős közönségét és az új esztendőt. A világhírű hegedűművész a világ magyarságának ajánlott exkluzív, grandiózus gálaestjén ismét telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. A Budapesti Újévi Koncert gáladíját a kétszeres Kossuth-díjas Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész, Törőcsik Mari és korunk első számú világhírű hegedűművésze: Shlomo Mintz nyerte el!
A tavalyi, nagy sikerű X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncert sztárvendége a tizenhatszoros Grammy-díjas művész, David Foster volt és a show-ról az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televízió-csatornája, a PBS önálló műsort készített 120 milliós nézőközönségének is.
A Prima Primissima-díjas
maroka, 2019. január 04. péntek, 12:03
Mága Zoltán meghívója
Kedves Ismerőseink,
Válaszoljon az alábbi kérdésre helyesen és máris Öné lehet 2 tiszteletjegy a 2019. január 1-jei újévi gálakoncertre!

Mely borvidékről származó borral szoktunk koccintani a Budapesti Újévi Koncerten?
1. Egri borvidék
2. Szekszárdi borvidék
3. Tokaji borvidék
Ünnepeljünk együtt a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén!
Nagyobb kép
............

2019. január 01. 19:00 Budapest Pap László Budapest Sportaréna
XI. Budapesti Újévi Koncert
2019. január 1. 19 óra
Pap László Budapest Sportaréna
A hagyomány folytatódik!
Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművésszel és sztárvendégeivel!
Legyen Ön is részese Európa legnagyobb újévi koncertjének 2019. január
maroka, 2018. november 01. csütörtök, 13:05
Hé, Magyar Joe: Hobo új anyaga rockkoncerten és színházban is
Hobo új albuma a Vadászathoz vagy a Circus Hungaricushoz hasonlóan összefüggő mű, amely Magyar József villamosvezető szomorú történetét mondja el 29 dalban, 120 percben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenéket Igali Csanád (billentyűs hangszerek), Kiss Zoltán (gitár) és Pengő Csaba (basszusgitár) írta, ők játszottak Hobo legutóbbi lemezén, a Lassú vonaton is, amelyen az énekes Bob Dylan dalait adta elő magyar szövegeivel. Szintén szerepelt a Dylan Zenekarban Gál István dobos, mellettük Besenyei Csaba szájharmonikázik az új anyagon. A Hé, Magyar Joe című lemez a GrundRecords gondozásában még az idén megjelenik, a dalokat élőben először október 14-én hallhatja a közönség a Barba Negra Music Clubban.

"Az alapötletet a Jimi Hendrix által híressé tett, majd a Hobo Blues Bandben magyar nyelven is előadott Hey Joe adta. Ha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor Joe miért ne lehetne magyar? A többi magától jött. Születés, gyermekkor, első szerelem, házasság, megcsalatás, gyilkosság, börtönévek,
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 10:21
Mága Zoltán 2018 év - újévi koncertje
Ünnepeljük együtt az újesztendőt, a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten, 2018. január 1-én, a Papp László Budapest Sportarénában! Legyen részese Európa legnagyobb újévköszöntő show-műsorának!
Kísér: Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarra.
Mága Zoltán 2018. január 1-jén jubileumot ünnepel, így minden eddiginél különlegesebb koncerttel, világsztárokkal és káprázatos látványvilággal készül a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncertre. A jubileumi újévköszöntő koncert sztárvendége a világ legismertebb zenei szaktekintélye - Céline Dion, Andrea Bocelli, Beyoncé, Madonna, és Mariah Carey producere - a tizenkilencszeres Grammy-díjas David Foster lesz! A nagyszabású show-ról Amerika legnagyobb közszolgálati televíziója, a PBS készít felvételt és főműsor időben mutatja be azt 120 milliós nézőközönségének.
Öt kontinens, száz ország, több mint ötezer koncert, közel százhúszezer ember a kilenc teltházas Arénában, több tízmillió tévénéző határainkon innen és túl, önálló tévéshow Amerika legnagyobb
maroka, 2017. december 18. hétfő, 17:28
Ritmikus gimnasztika Eb - A verseny után is a köztudatban tartanák a szakágat
A szervezőbizottság társelnökeként is tevékenykedő Körmendy-Ékes Judit kiemelte, hogy az európai és a nemzetközi tornaszövetség illetékeseitől "nagy dicséreteket" kaptak a közelmúltban. "A terveink minden bemutatott elemével nagyon jól állunk, ezért a versenyt megelőzően már nem is lesz több ellenőrzés" - mondta.

Kifejtette, Magyarországon a sportág sokat profitálhat a kontinensviadalból. "Generációváltás után vagyunk, a versenyzőink fiatalok, tehetségesek. Ez az Európa-bajnokság nagy lehetőség lesz számukra. Az a cél, hogy a ritmikus gimnasztika május után is a köztudatban maradjon" - hangsúlyozta a sportvezető.

Magyar Zoltán, a ritmikus gimnasztika szakágat is magában foglaló Magyar Torna Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy jelentkeztek a szertorna világ- és Európa-bajnokság megrendezésére is, és bár azokat nem kapták meg, nagy örömmel és várakozásokkal tekintenek a májusi verseny elé.

"Nagyon sikeres Európa-bajnokságot szeretnénk rendezni, bízom benne, hogy nagy érdeklődés lesz
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 12:32
Két elismerést is kapott Mága Zoltán a Magyar Termék Nagydíj átadásán
A kultúra területéről Mága Zoltán az egyedüli, akinek két díjjal méltatták munkásságát - közölte a művész kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.

A Magyar Termék Nagydíjra idén 38 kategóriában lehetett pályázni, a bírált pályaművek 92 százaléka nyerte el a címet.

A Mága Zoltán által 2009-ben életre hívott újévi koncertet több mint százezren láthattak már a Papp László Budapest Sportarénában, több tíz millióan pedig a televíziók képernyőjén keresztül határainkon innen és túl. Mága Zoltán műsorát Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévköszöntő gálaestjeként tartják számon. Az elmúlt nyolc évben Kossuth-díjas és világhírű művészek mellett a nemzet színészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra léptek a gálán.

Mága Zoltánt a külhoni magyarságért végzett kulturális missziójáért is kitüntették.

A hegedűművész a díjátadót követően úgy fogalmazott: "majd' két évtizede személyes indíttatásból dolgozom határon túli honfitársaimért, ezért megtisztelő hogy a külhoni
velemenyezd, 2016. szeptember 06. kedd, 14:53
Képek, videók
Papp László sportaréna.jp
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 22:25
Sportaréna.gif
eva6
2009. október 17. szombat, 07:58
kedvenc film szinészeim
gabo08
2009. október 04. vasárnap, 23:47
megfáradt színészeink...
kozeg
2006. október 03. kedd, 16:32
a világ magyarsága
balazsmargit
2012. augusztus 12. vasárnap, 17:51
A házigazda is velünk
wob
2013. június 04. kedd, 17:46
a házigazda
orban47
2011. augusztus 19. péntek, 07:10
a házigazda, Kriszti
orban47
2011. augusztus 19. péntek, 07:04
Házigazda
bocskai63-71
2009. szeptember 29. kedd, 07:58
Házigazdák
keknefelejcs
2009. június 24. szerda, 01:11
házigazda
goronrita
2009. június 16. kedd, 20:47
Zoli, a házigazdánk
stevebarocsi
2008. augusztus 15. péntek, 22:47
Kokó volt a házigazda
tonfruzsi
2008. augusztus 01. péntek, 10:01
Tomi is jó házigazda volt
bocskai63-71
2008. június 10. kedd, 11:59
A Házigazdánk Magda
bocskai63-71
2008. június 08. vasárnap, 19:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.