Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 15:31 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismét teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán
Az "Ami magyar, az magyar!" mottóval megrendezett budapesti újévi koncerten a hegedűművész a nemzet színészeivel, Kossuth-díjas művészekkel, népszerű popsztárokkal lépett fel a mintegy 13 ezres közönség előtt.

A világ magyarságának ajánlott koncert gáladíját Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész és Shlomo Mintz hegedűművész nyerte el - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A közleményben a gálakoncert házigazdáját idézik, aki az eseményen úgy fogalmazott: köszönet illeti azokat, akik támogatták karitatív és művészi tevékenységében, akik aktív cselekvővé váltak a jövőnk és múltunk, a magyarságunk megőrzésében. Mága Zoltán az ünnepi gálakoncerten bejelentette, hogy olyan nemzetközi szintű iskolát kíván alapítani, ahol a Kárpát-medencéből tehetséges tanulók magas szinten sajátíthatják el a tudást, a zeneismeretet.

A gálaesten hallhatók voltak Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekesek produkciói, a Tóth Aladár Zeneiskola és a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskola hegedűs növendékei, a pécsi Pannon Gyermekkar, az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai gyermekkórusok és Molnár Ferenc Caramel által előadott népdalok.

A gálakoncerten színpadra lépett ifjabb Mága Zoltán is, aki ez évtől a Liszt Ferenc Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának hallgatója. Az esten Mága Zoltán saját szerzeményét is előadta, amelyet harmadik gyermeke születésére komponált.

A gálakoncerten a nemzet színészei: Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Szacsvay László, valamint a Kossuth-díjas Eperjes Károly színművész és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla a Tanulj meg fiacskám komédiázni című slágert adták elő és köszöntötték a közönséget.

Az első felvonás zárásaként a művészek és az Aréna közönsége együtt énekelte el a Himnuszt.

Mága Zoltán a Budapesti Újévi Koncert 10. jubileumi előadása alkalmából díjat alapított, amelyet minden évben, az újévi koncerten nyújt át. A Gáladíjat a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért egy hazai és egy nemzetközi előadó vagy producer nyerheti el. A Herendi Porcelánmanufaktúra termékével és az egymillió forinttal járó díjat idén Törőcsik Mari színművész kapta, aki nem tudott részt venni a gálakoncerten, a díjat nevében Bodrogi Gyula vette át. "Isten a tenyerén hordozott mindig, sok díjat kaptam életemben, de ez azért különleges számomra, mert talán meg sem érdemlem" - idézték Törőcsik Mari üzenetét. "Azért vagyok boldog, mert ezt a szeretet adta nekem. Tudomásomra adták, hogy szeretnek" - fogalmazott a színművész a díjat megköszönve.

A nemzetközi Gáladíjat a kuratórium Shlomo Mintz orosz-izraeli származású hegedűművésznek ítélte oda, aki az est során szóló hegedűjátékával és Mága Zoltánnal is közös produkciójával lépett a közönség elé. Elsőként Bach hegedűversenyét, majd Mága Zoltánnal közösen a Monti-csárdást adta elő.

Mága Zoltán, emlékeztetve, hogy közéleti szerepvállalásai, művészi munkája során mindig szót emelt és küzdött az erőszak, a rasszizmus, és az antiszemitizmus ellen, bejelentette, csatlakozik a 2019-ben útjára induló izraeli-magyar kulturális évadhoz, és a Hegedűvel a világ körül címmel zajló turnésorozata keretében az idén Izraelbe is ellátogat. A koncerten Mága Zoltán a Sabbathsong Klezmer Banddel együtt adta elő a híres Hava Nagilát.

A több mint 500 művész közreműködésével megvalósuló, mintegy négyórás koncertet Meskó Zsolt rendezte, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Antal Mátyás karmester vezényletével lépett fel, a művészeti vezető Zsoldos Béla zeneszerző, az est műsorvezetője Ördög Nóra volt.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész budapesti újévi koncertje január 4-én Bécsben folytatódik, ahol ötödik alkalommal rendezi meg újévi előadását, ezúttal ismét a Wiener Konzerthausban, világhírű művészek közreműködésével.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 19:00
Címkék: Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán, Törőcsik Mari, Nemzet Színésze, Shlomo Mintz, Mága Zoltán, Sümegi Eszter,
Kommentek
Mága Zoltán meghívója
Kedves Ismerőseink,
Válaszoljon az alábbi kérdésre helyesen és máris Öné lehet 2 tiszteletjegy a 2019. január 1-jei újévi gálakoncertre!

Mely borvidékről származó borral szoktunk koccintani a Budapesti Újévi Koncerten?
1. Egri borvidék
2. Szekszárdi borvidék
3. Tokaji borvidék
Ünnepeljünk együtt a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén!
Nagyobb kép
............

2019. január 01. 19:00 Budapest Pap László Budapest Sportaréna
XI. Budapesti Újévi Koncert
2019. január 1. 19 óra
Pap László Budapest Sportaréna
A hagyomány folytatódik!
Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművésszel és sztárvendégeivel!
Legyen Ön is részese Európa legnagyobb újévi koncertjének 2019. január
maroka, 2018. november 01. csütörtök, 13:05
Hé, Magyar Joe: Hobo új anyaga rockkoncerten és színházban is
Hobo új albuma a Vadászathoz vagy a Circus Hungaricushoz hasonlóan összefüggő mű, amely Magyar József villamosvezető szomorú történetét mondja el 29 dalban, 120 percben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenéket Igali Csanád (billentyűs hangszerek), Kiss Zoltán (gitár) és Pengő Csaba (basszusgitár) írta, ők játszottak Hobo legutóbbi lemezén, a Lassú vonaton is, amelyen az énekes Bob Dylan dalait adta elő magyar szövegeivel. Szintén szerepelt a Dylan Zenekarban Gál István dobos, mellettük Besenyei Csaba szájharmonikázik az új anyagon. A Hé, Magyar Joe című lemez a GrundRecords gondozásában még az idén megjelenik, a dalokat élőben először október 14-én hallhatja a közönség a Barba Negra Music Clubban.

"Az alapötletet a Jimi Hendrix által híressé tett, majd a Hobo Blues Bandben magyar nyelven is előadott Hey Joe adta. Ha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor Joe miért ne lehetne magyar? A többi magától jött. Születés, gyermekkor, első szerelem, házasság, megcsalatás, gyilkosság, börtönévek,
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 10:21
Mága Zoltán 2018 év - újévi koncertje
Ünnepeljük együtt az újesztendőt, a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten, 2018. január 1-én, a Papp László Budapest Sportarénában! Legyen részese Európa legnagyobb újévköszöntő show-műsorának!
Kísér: Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarra.
Mága Zoltán 2018. január 1-jén jubileumot ünnepel, így minden eddiginél különlegesebb koncerttel, világsztárokkal és káprázatos látványvilággal készül a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncertre. A jubileumi újévköszöntő koncert sztárvendége a világ legismertebb zenei szaktekintélye - Céline Dion, Andrea Bocelli, Beyoncé, Madonna, és Mariah Carey producere - a tizenkilencszeres Grammy-díjas David Foster lesz! A nagyszabású show-ról Amerika legnagyobb közszolgálati televíziója, a PBS készít felvételt és főműsor időben mutatja be azt 120 milliós nézőközönségének.
Öt kontinens, száz ország, több mint ötezer koncert, közel százhúszezer ember a kilenc teltházas Arénában, több tízmillió tévénéző határainkon innen és túl, önálló tévéshow Amerika legnagyobb
maroka, 2017. december 18. hétfő, 17:28
Ritmikus gimnasztika Eb - A verseny után is a köztudatban tartanák a szakágat
A szervezőbizottság társelnökeként is tevékenykedő Körmendy-Ékes Judit kiemelte, hogy az európai és a nemzetközi tornaszövetség illetékeseitől "nagy dicséreteket" kaptak a közelmúltban. "A terveink minden bemutatott elemével nagyon jól állunk, ezért a versenyt megelőzően már nem is lesz több ellenőrzés" - mondta.

Kifejtette, Magyarországon a sportág sokat profitálhat a kontinensviadalból. "Generációváltás után vagyunk, a versenyzőink fiatalok, tehetségesek. Ez az Európa-bajnokság nagy lehetőség lesz számukra. Az a cél, hogy a ritmikus gimnasztika május után is a köztudatban maradjon" - hangsúlyozta a sportvezető.

Magyar Zoltán, a ritmikus gimnasztika szakágat is magában foglaló Magyar Torna Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy jelentkeztek a szertorna világ- és Európa-bajnokság megrendezésére is, és bár azokat nem kapták meg, nagy örömmel és várakozásokkal tekintenek a májusi verseny elé.

"Nagyon sikeres Európa-bajnokságot szeretnénk rendezni, bízom benne, hogy nagy érdeklődés lesz
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 12:32
Két elismerést is kapott Mága Zoltán a Magyar Termék Nagydíj átadásán
A kultúra területéről Mága Zoltán az egyedüli, akinek két díjjal méltatták munkásságát - közölte a művész kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.

A Magyar Termék Nagydíjra idén 38 kategóriában lehetett pályázni, a bírált pályaművek 92 százaléka nyerte el a címet.

A Mága Zoltán által 2009-ben életre hívott újévi koncertet több mint százezren láthattak már a Papp László Budapest Sportarénában, több tíz millióan pedig a televíziók képernyőjén keresztül határainkon innen és túl. Mága Zoltán műsorát Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévköszöntő gálaestjeként tartják számon. Az elmúlt nyolc évben Kossuth-díjas és világhírű művészek mellett a nemzet színészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra léptek a gálán.

Mága Zoltánt a külhoni magyarságért végzett kulturális missziójáért is kitüntették.

A hegedűművész a díjátadót követően úgy fogalmazott: "majd' két évtizede személyes indíttatásból dolgozom határon túli honfitársaimért, ezért megtisztelő hogy a külhoni
velemenyezd, 2016. szeptember 06. kedd, 14:53
Újabb észak-amerikai turnéról állapodott meg Mága Zoltán a következő két évre
Az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televízió csatornája, a PBS hálózatán már több mint 800 alkalommal sugárzott Zoltán Mága: From Budapest with Love című önálló show-műsor kedvező visszhangjára, valamint a New York-i Carnegie Hallban adott tavalyi koncert sikerére tekintettel a hegedűművész és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Amerika legrangosabb koncerttermeiben játszotta neves magyar zeneszerzők híres műveit.

A Hegedűvel a világ körül című, a magyar zenei kultúrát népszerűsítő tengerentúli koncertsorozat az Egyesült Államokban, Arizona államban vette kezdetét október közepén, majd Kaliforniában, Chicagóban, Washingtonban és New Yorkban folytatódott. A kaliforniai fellépéseken a sztárvendég a világhírű görög tenor, Mariosz Frangulisz volt, aki 2011-ben elnyerte a világ legjobb klasszikus crossover előadója címet. A keleti országrészben, Chicagóban, Washingtonban és New Yorkban a zenéé volt a főszerep, a magyar zenészek akusztikus koncertet adtak show-elemek nélkül.

A
velemenyezd, 2015. november 04. szerda, 07:10
Sikerrel indult Mága Zoltán amerikai turnéja
közölte a kommunikációs ügynökség.

Mága Zoltán a november elején véget érő tengerentúli koncertsorozat után karácsonykor Oroszországban, a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a moszkvai Csajkovszkij Állami Konzervatóriumban ad koncertet, de legjobban mégis a VIII. Budapesti Újévi Koncertre készül, mert - mint a közlemény megjegyzi - rendkívül büszke arra, hogy a hagyományteremtő gálaesttel erősíthette Magyarország művészi hírnevét.

Január 1-jén 19 órától, a Papp László Budapest Sportarénában a világ legrangosabb színpadairól érkező sztárvendégek és hazánk legkiválóbb művészei várják a publikumot Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén. Felcsendülnek a Hegedűvel a világ körül című turné legsikeresebb darabjai, amelyeket a következő négy évben a világ minden táján - Ausztráliában, Kínában, Indiában, Oroszországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Új Zélandon, Izraelben és számos európai fővárosban - előad majd a hegedűvirtuóz.

Mága Zoltán idén először Bécsben is
velemenyezd, 2015. október 17. szombat, 13:32
Képek, videók
Papp László sportaréna.jp
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 22:25
Sportaréna.gif
eva6
2009. október 17. szombat, 07:58
kedvenc film szinészeim
gabo08
2009. október 04. vasárnap, 23:47
megfáradt színészeink...
kozeg
2006. október 03. kedd, 16:32
a világ magyarsága
balazsmargit
2012. augusztus 12. vasárnap, 17:51
A házigazda is velünk
wob
2013. június 04. kedd, 17:46
a házigazda
orban47
2011. augusztus 19. péntek, 07:10
a házigazda, Kriszti
orban47
2011. augusztus 19. péntek, 07:04
Házigazda
bocskai63-71
2009. szeptember 29. kedd, 07:58
Házigazdák
keknefelejcs
2009. június 24. szerda, 01:11
házigazda
goronrita
2009. június 16. kedd, 20:47
Zoli, a házigazdánk
stevebarocsi
2008. augusztus 15. péntek, 22:47
Kokó volt a házigazda
tonfruzsi
2008. augusztus 01. péntek, 10:01
Tomi is jó házigazda volt
bocskai63-71
2008. június 10. kedd, 11:59
A Házigazdánk Magda
bocskai63-71
2008. június 08. vasárnap, 19:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.