Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 17:13 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pompeo felszólította az afgán kormány, működjön együtt a tálibokkal
Közleményében az amerikai diplomácia vezetője leszögezte: az Egyesült Államok "a leghatározottabban elítéli a borzalmas támadásokat", amelyek kedden több mint negyven halálos áldozatot követeltek afgán földön. Egyben "a béke megteremtése érdekében" együttműködésre szólította a kormányzatot és a tálibokat.

"A táliboknak és az afgán kormányzatnak együtt kell működnie, hogy az elkövetőket az igazságszolgáltatás elé állítsák. Afganisztánt mindaddig fenyegetni fogja a terrorizmus, amíg nem sikerül tartósan csökkenteni az erőszakot és érdemleges eredményt elérni a tárgyalásos úton kimunkált politikai rendezésben" - fogalmazott közleményében Pompeo.

Megemlítette ugyanakkor: a tálibok tagadták, hogy felelősek lennének a kórház elleni támadásért vagy az öngyilkos merényletért. A nangarhari akció elkövetőjeként egyébként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Pompeo hangsúlyozta: "különösen iszonyatos, hogy a kettős támadást a ramadán szent hónapjában és a Covid-19 járvány fenyegetésének árnyékában követték el". Leszögezte azt is, hogy az afgán nép "terror nélküli jövőt érdemel", és a jelenlegi békefolyamat folytatása rendkívül fontos lehetőséget teremt egy ilyen jövőhöz. Az amerikai miniszter fontosnak mondta azt is, hogy az afgánok összefogjanak és egységesen küzdjenek meg a terrorizmus fenyegetésével.

Az Egyesült Államok február 29-én írta alá azt a történelminek minősített megállapodást a tálibokkal, amely a Trump-kormány állítása szerint lehetőséget teremt a több mint 18 éve tartó háború lezárására. A megállapodás megnyitotta az utat az Afganisztánban lévő amerikai katonák fokozatos és részleges kivonása előtt is. Az erőszak azonban nem szűnt meg, és a keddi merényletek után a kabuli kormányzat bejelentette, hogy ismét offenzívát indít a tálibok ellen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 07:04
Címkék: Egyesült Államok, Iszlám Állam, afgán kormány, amerikai diplomácia, borzalmas támadásokat, béke megteremtése,
Kommentek
Az EU bebörtönzött aktivisták szabadon bocsátására szólította fel Kínát
Az EU külügyi szolgálatának közleményében rámutattak, hogy a letartóztatottaktól az ellenük folyó perek során megtagadták a védekezés és a tisztességes tárgyalás jogát, illetve számos bizonyíték van kínzásukról, méltatlan fogvatartási körülményeikről, s arról is, hogy akiket szabadon engedtek, továbbra is folyamatos megfigyelés alatt tartanak.

Felszólították Pekinget, hogy biztosítsa a jogállamiság tiszteletben tartását, a tisztességes tárgyaláshoz fűződő jogot, továbbá vizsgálja ki a fogvatartottakkal és családjukkal kapcsolatos visszaéléseket.

Az EU emellett azon aktivisták haladéktalan és feltételek nélküli elengedését sürgette, akiket tevékenyégük miatt fosztottak meg szabadságuktól.

A nyilatkozatban felhívták a figyelmet a polgári és politikai jogok romló helyzetére Kínában.
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 20:42
Peking vízumkorlátozást vezet be a Tibettel kapcsolatban "helytelen magatartást tanúsító" amerikai tisztségvise
Csao Li-csien, a kínai külügyi tárca szóvivője azt követően ismertette a döntést, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden bejelentette: az Egyesült Államok vízummegszorításokat vezet be a tibeti elnyomásban szerepet játszó kínai tisztségviselőkkel szemben.

Pompeo azt vetette a kínai központi kormányzat szemére, hogy rendszeresen akadályozza diplomaták és más amerikai tisztségviselők, valamint külföldi újságírók és turisták beutazását Tibetbe.

Csao felszólította az amerikai felet, hogy "ne kövessen rossz utat", és hangsúlyozta: Kína nem fog tűrni semmilyen külföldi beavatkozást Tibet ügyeibe. A kínai külügyi szóvivő szerint Tibet nyitva áll a külföldiek előtt, és évente több ezer nemzetközi látogatót fogad. Emlékeztetett: tavaly Terry Branstad, az Egyesült Államok Pekingben állomásozó nagykövete is ellátogatott a Kína nyugati határvidékén fekvő területre.

Kína 1951 óta tartja ismét ellenőrzése alatt Tibetet, amelyre területének elidegeníthetetlen részeként tekint. 1959. március
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 12:12
Koronavírus - Ausztria megkettőzi az ellenőrzést keleti határain
Az osztrák kormányfő azt is tudatta, hogy az új típusú koronavírus megszaporodott esetei miatt utazási figyelmeztetést adnak ki Romániára, Bulgáriára és Moldovára, és annak, aki ezekből az országokból érkezik, 14 napra karanténba kell vonulnia. A szabályt megszegőket akár 1450 euróra is büntethetik - tette hozzá. Kurz egyben felszólította a lakosságot, hogy lehetőség szerint ne utazzanak ezekbe az országokba. Arról is beszámolt: 170 olyan esetről van tudomásuk, amikor külföldről, főként valamelyik nyugat-balkáni országból visszatérők hozták be a fertőzést Ausztriába.

A határellenőrzések szigorítása kapcsán ismertette: a magyar-osztrák, illetve a szlovén-osztrák határon elsősorban a beutazókat ellenőrzik, különös tekintettel a nyugat-balkáni országokból visszatérőkre. A feladatra 1800 rendőrt vetnek be - tette hozzá.

Kurz emlékeztetett, hogy a közelmúltban az új fertőzések számának napi növekedése több alkalommal is meghaladta a százat. Hangsúlyozta: a veszély még nem múlt el; helyi szinten
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:31
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
Horvátország mellett Szerbiával, Szlovákiával is sokat javult a kapcsolat az elmúlt években. Az államtitkár egyúttal reményét fejezte ki, hogy Románia és Ukrajna kapcsán is ilyen eredményekről lehet beszélni a későbbiekben.

Hoppál Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a kormányzatnak, hogy a baranyai és pécsi nemzetiségek rendszeresen élvezik a kabinet kiemelt támogatását, hiszen ezzel is erősíthetik közösségeiket, ápolhatják kultúrájukat, gondoskodhatnak fiataljaikról.

Felszólította ugyanakkor Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) pécsi polgármestert, hogy nyilvánosan határolódjon el a DK azon képviselőitől, akik a nemzetiségek jogairól szóló törvényt nem támogatták. Szerinte a pécsi városvezetés egyik legbefolyásosabb frakcióját a DK adja, ezért a polgármesternek demonstrálnia kell: a nemzetiségek és a helyi érdekek fontosabbak számára, mint a politikaiak.

Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke úgy vélekedett, a magyar kormány
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:41
Az Európa Tanács óva int "az etnikai és faji profilon alapuló" rendőrségi ellenőrzésektől
A strasbourgi székhelyű testület felszólította a tanács tagállamainak kormányait, hogy küldjenek erőteljes üzeneteket, és tegyenek határozott lépéseket az úgynevezett "faji alapú profilozás" és nyilvántartásba vétel ellen, még akkor is, ha országaikban csak elszigetelt esetekről van szó, mivel a rendfenntartó szervekbe vetett bizalom a biztonságos társadalmak alapköve.

Az ECRI továbbá sürgeti azt is, hogy a tagállami rendvédelmi szervek tagtoborzáskor legyenek figyelemmel arra, hogy a felvettek összetétele tükrözze a népesség sokszínűségét, valamint független testületek létrehozására szólít fel, amelyek az esetleges rendőrségi visszaélések kivizsgálásra hivatottak.

A nyilatkozat szerint a faji alapú profilozás megalázottság és igazságtalanság érzetét kelti azoknak a csoportoknak a körében, amelyek ki vannak ennek téve, továbbá megbélyegzést, negatív sztereotípiákat és a társadalomtól való elidegenedést eredményez amellett, hogy akadályozza a pozitív közösségi kapcsolatok kialakulást.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 21:13
Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén
Az egyik eset múlt pénteken történt. A Hajdú-Bihar megyei elkövető családjával egyre erőszakosabban viselkedett - ezért értesítették a rendőrséget -, majd miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni. A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy cselekményét hagyja abba. A férfi ekkor egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrök felé indult, megölésükkel fenyegette őket, és ezt akkor sem hagyta abba, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe. Végül a megerősítő erőként érkező rendőr testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

Az ügyészség a 31 éves többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A másik eljárás egy előállításban
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 16:31
Horvátországi választások - Megkezdődött a voksolás
Bár a kormány mandátuma eredetileg október 14-én járt volna le és a következő választásokat december végéig kellett volna megtartani, a horvát parlament a konzervatív-liberális kormánykoalíció javaslatára május 18-án feloszlatta magát. A kormány szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet most kedvez a választások megtartásának, őszre pedig sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie az országnak, emiatt akarták megerősíteni a belpolitikai stabilitást egy új parlamenti többséggel.

Az előrejelzések szerint azonban sem a krományzó, jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ), sem fő vetélytársa, az ellenzéki, baloldali Szociáldemokrata Párt (SDP) nem tud majd egyedül kormányt alakítani, mert egyikük sem tudja begyűjteni az ehhez elegendő szavazatot.

A szavazóhelyiségek este hét óráig lesznek nyitva.

A horvát választási iroda honlapján folyamatosan beszámol a részvételi arányról. Az exit pollok-felmérések eredményét közvetlenül az urnazárás után hozzák nyilvánosságra. Az első
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:34
Hang-Szociáldemokrácia néven alapít új pártot Peter Pellegrini volt szlovák kormányfő
pártjához. A 150 fős pozsonyi törvényhozásban egy pártfrakció létrehozásához legkevesebb 12 képviselőre van szükség. Az Irány a február végi parlamenti választáson 38 parlamenti mandátumot szerzett.

Robert Fico és az Irány több vezető személyisége már korábban a pártjuk szétverését irányzó igyekezetnek minősítette Pellegrini lépéseit, és visszatetszőnek nevezte azt, hogy Pellegrini és társai, akik több évtizede részesei a nagypolitikának, "új arcokként" próbálják bemutatni magukat. Fico a napokban felszólította Pellegrinit, mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról, amelyet az Irány jelöltjeként szerzett meg. Pellegrini jelezte, hogy a pozsonyi törvényhozás szeptemberi ülésén készül ezt megtenni.

Pellegrini - aki az elmúlt másfél évtizedben már különböző kormánypozíciókat is betöltött a korábbi Irány vezette kormányokban - két éve tavasszal lett az előző kormány miniszterelnöke, amikor a fiatal tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak és barátnője meggyilkolása után kirobbant tüntetéssorozat
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:42
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
iszlám kép.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 12:04
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
Iszlám Hodzsa minarett (H
pacsakute
2012. január 13. péntek, 21:09
Aljun iszlám vár XI. sz.
reper
2009. november 06. péntek, 19:52
A Kereszt győz az Iszlám
caris11935
2009. szeptember 04. péntek, 09:57
iszlám sziklamecset.jpg
biharijudit
2009. május 25. hétfő, 10:16
Spanyolország - iszlám te
mandalina
2008. január 19. szombat, 18:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.