Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 13:29 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-tisztújítás - Dombrovskis: új alapokra van szükség a kkv-k piaci megjelenésének elősegítésére
Az ügyvezető alelnöknek jelölt Dombrovskis, aki a pénzügyi szolgáltatásokért felelős biztosi pozíciót is betölti majd, az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyekkel (ECON), valamint a foglalkoztatási és szociális ügyekkel (EMPL) foglalkozó szakbizottságai előtti meghallgatásán tervét azzal indokolta, hogy Európának szüksége van a kkv-k innovatív képességére és tehetségére.

Dombrovskis hangsúlyozta, megfelelő pénzügyi alapok révén meg kell akadályozni, hogy a kkv-k, "a jövő gazdasági bajnokai" távozzanak az Európai Unióból amiatt, hogy nehezen tudnak piaci finanszírozást szerezni.

Támogatni kell tevékenységüket a tőkéhez jutás segítésével, könnyíteni kell számukra a banki hitelezést, és a kkv-k tőzsdére jutását is segíteni kell. Ehhez jól működő tőkepiaci unióra van szükség - emelte ki a lett politikus.

Hangsúlyozta azt is, hogy új európai szintű szabályozásra van szükség a digitális, vagy virtuális valuták, például a Facebook tervezett kriptodevizája, a Libra megjelenése és használatát illetően a pénzügyi stabilitás és a befektetések védelme érdekében. Az Európai Uniónak a virtuális valuták szabályozása révén kell küzdenie a tisztességtelen verseny és a pénzügyi stabilitást fenyegető veszélyek ellen, a kiberbiztonság megteremtése érdekében - tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy az uniónak újra kell gondolni a pénzmosás elleni fellépés kereteit a hatékonyság növelése érdekében. Nemzetközi partnerekkel együttműködve kell erősíteni a felügyeletet, az ellenőrzést és a végrehajtást határokon átnyúló módon is - mondta. Fontosnak nevezte továbbá, hogy a pénzmosás elleni feladatok felügyeletét és koordinációját egy uniós testület vállalja fel.

Az adóparadicsomok elleni fellépést illetően azt hangsúlyozta, hogy átláthatóságra, a küzdelem kritériumainak bővítésére, és az elszámoltatás szigorítására van szükség. Már az Európai Bizottság javasolta eddigi fellépések érzékelhető változást eredményeztek a szürke zónába tartozó országokban, ahogy Európán belül is - tette hozzá.

Dombrovskis kijelentette, Európa évtizedek óta a globális ipari vezető szerepet tölt be.

"Ennek fenntartása érdekében meg kell őriznünk az erős termelékenységet és versenyképességet, amelyhez hosszú távú stratégia kidolgozására van szükség egész Európa számára, hogy továbbra is az egyik legnagyobb ipari hatalom maradjon" - fogalmazott.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a világban és Európában jelentkező bizonytalanságok jelentős veszélyeket rejtenek az unió gazdaságára. Annak érdekében, hogy Európa gazdasága versenyképes maradhasson, egyebek mellett a digitalizálás és az innováció terén van szükség előrelépésre. Erős gazdasággal meg lehet őrizni Európa vezető szerepét a rendalapú társadalmak kialakítása terén a világban - tette hozzá.

A társadalmi felzárkóztatással és az esélyegyenlőséggel összefüggésben elmondta, a migrációs hátterű emberek csoportját illetően nagyobb hangsúlyt kell fektetni egyebek mellett az oktatásra az integráció javítása, valamint gazdasági becsatornázásuk érdekében.

Céljának nevezte továbbá, hogy költségvetési és gazdasági eszközökkel támogassa a zöld és digitális átállást, amely területekért az Ursula von der Leyen vezette, új uniós bizottságban Frans Timmermans és Margrethe Vestager ügyvezető alelnökök lesznek felelősek.

A 48 éves, néppárti Valdis Dombrovskis, korábbi lett kormányfő jelenleg az Európai Bizottságnak az euró és a társadalmi párbeszéd ügyében felelős alelnöke, a pénzügyi stabilitásért, a pénzügyi szolgáltatásokért és a tőkepiaci unióért felelős.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:41
Címkék: Európai Parlament, Európai Unióból, Európai Uniónak, Európai Bizottság, Frans Timmermans, Margrethe Vestager,
Kommentek
EU-tisztújítás - Von der Leyen: hiteles európai integrációs perspektívát kell kínálni a Nyugat-Balkán számára
Magyarország uniós biztosa Várhelyi Olivér a szomszédság- és bővítéspolitika területéért felelős tárcát vezeti a következő öt évben.

Ursula von der Leyen, vasárnap hivatalba lépett új bizottsági elnök azt hangsúlyozta: hogy a nyugat-balkáni régió európai integrációjának perspektívája segített felszámolni a történelmi megosztottságot, és fontos politikai és gazdasági reformok hajtóereje volt.

Kijelentette, az uniós bizottság támogatni fogja az Észak-Macedóniával és Albániával tervezett csatlakozási tárgyalások megindítására irányuló javaslatokat.

A magyar uniós biztos feladataira utalva kiemelte: munkájának a strukturális és intézményi reformok felgyorsítását kell céloznia, és különösen nagy hangsúlyt kell fektetnie a jogállamiság alapjaira, a gazdasági fejlődésre és a közigazgatási reformokra. Várhelyi Olivérnek támogatnia kell a korrupció elleni küzdelemre irányuló minden erőfeszítést a régióban, valamint a jószomszédi viszonyt és a kétoldalú viták rendezését célzó törekvéseket - emelte
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:02
EU-tisztújítás - Bizalmat akar teremteni az EU-s tagállami vezetők körében az Európai Tanács új elnöke
A liberális belga politikus a Süddeutsche Zeitung című német lapban pénteken közölt interjúban kiemelte, hogy a tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsban a tagok közötti bizalom ugyan erősebb, mint két vagy három éve, de lehet még tovább erősíteni.

Arra a kérdésre, hogy milyen bizalmi hiányosságokat, gondokat tapasztalt, amikor belga kormányfőként részt vett a testület munkájában, elmondta, hogy "a menekültpolitikáról folytatott viták voltak a legnehezebbek".

Mint fogalmazott, nem nyílt meg a tér az egymás iránti megértés előtt, "legfőképpen kurta mondatok és kevéssé differenciált érvek hangoztak el, az álláspontok közötti távolság és az idegesség pedig nagy volt".

Ezen változtatni kell, mert a tagok közötti bizalom a feltétele, hogy a testület "bátrabb legyen, és több döntést hozzon".

Az EU-s vezetők "nem robotok", fontosak az emberi érzéseik, és csak akkor tudnak nehéz döntéseket támogatni, ha számíthatnak arra, hogy a segítségetlegközelebb viszonozzák -
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:39
EU-tisztújítás - Juncker: az Európai Bizottság új elnöke gondoskodjon Európáról
"Nem titok, hogy Európa életem legnagyobb szerelme, és ez mindig is így marad. Ezért van az, hogy az Európai Bizottság vezetése az elmúlt öt évben valóban a legnagyobb kitüntetés volt számomra"- fogalmazott a hivatalából szombaton távozó uniós bizottsági elnök.

Újságírói kérdésre válaszolva hibának nevezte, hogy az Európai Tanács nem tartotta tiszteletben az Európai Parlament által egy választási ciklussal ezelőtt létrehozott csúcsjelölti rendszert, amely szerint az európai parlamenti választásokon legtöbb mandátumot szerzett pártcsoport előre megnevezett jelöltje töltheti be az Európai Bizottság elnöki tisztségét. A rendszer apró demokratikus előrelépés volt, de homályos okok miatt ezt elvetették - mondta.

Szintén kérdésre válaszolva aggodalmának adott hangot egyes tagállamok jogállamisági helyezte miatt. Véleménye szerint több uniós tagállamban sem tartják teljes mértékben tiszteletben a jogállamisági feltételeket.

Kijelentette továbbá, a 2014 óta tartó uniós bizottsági munkája "nem
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:09
EU-tisztújítás - Átvette az Európai Tanács vezetését Charles Michel
Az Európai Tanács épületében tartott pénteki eseményen Donald Tusk - miután átadta utódjának az uniós csúcstalálkozók elnöki posztját jelképező harangot - beszédében hangsúlyozta, hogy elnöksége ideje alatt legfőbb feladatának az Európai Unió egységének biztosítását tartotta.

"Európa a világ legjobb helye. Amely régóta a szabadság és a jogállamiság kontinense, amelyet a történelméért és kulturális örökségéért felelős emberek népesítenek be" - fogalmazott.

Reményét fejezte ki, hogy utódja minden eszközt megragad Európa egységének és az unió közös érdekeinek megőrzése érdekében az Európában és a világban jelentkező kihívások között.

Charles Michel beszédében azt hangsúlyozta, hogy az elnöki poszt betöltése nagy felelősséggel járó megtiszteltetés számára. Köszönetet mondott Tusknak, hogy példamutató módon volt igaz harcosa Európa érdekeinek. Munkájának eredménye és hatékonysága azt mutatja, hogy mindig a célra kell összpontosítani - mondta.

Kijelentette, kiváltság az európai polgárok
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:02
EU-tisztújítás - Az Európai Tanács kinevezte az új Európai Bizottságot
Az új összetételű brüsszeli testület mandátuma 2019. december 1-jétől 2024. október 31-ig szól - tájékoztattak az írásbeli jóváhagyásról szóló esti közleményben.

Az Európai Tanács azt követően nevezhette ki a bizottságot, hogy a testületnek az Európai Parlament szerdán bizalmat szavazott.

Az Európai Bizottság legfőbb feladata, hogy a "szerződések őreként" betartassa a közösségi jogot, emellett ez az egyetlen intézmény, amely javaslatokat tehet új uniós jogszabályok megalkotására.

A brüsszeli testületbe minden tagállam kormánya egy-egy főt jelölhet, akik aztán kinevezésüket követően szigorúan nem hazájukat képviselik, hanem az összeurópai érdeket kötelesek szem előtt tartani, munkájukat függetlenül kell végezzék.
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 22:02
EU-tisztújítás - Az EU-tagállamok kormányai elfogadták a biztosok módosított névsorát
A tagállamok EU-nagykövetei pénteken egyhangúan, a kiválásra készülő Egyesült Királyság tartózkodása mellett erősítették meg a listát, azonban ezt még miniszteri szinten is jóvá kellett hagyni, amire a nemzetközi fejlesztési ügyekkel foglalkozó hétfői brüsszeli tanácsülésen került sor.

A névsor módosítása azért vált szükségessé, mert az EP illetékes szakbizottságai különböző okokból elutasították az első francia, magyar, illetve román jelöltet.

A közösségi jog alapján a brit kormánynak is tagot kellene delegálnia az Európai Bizottságba, de ez nem történt meg annak ellenére sem, hogy kötelezettségszegési eljárás indult London ellen. Szakértők szerint ez végül nem fogja megakadályozni az új testület december 1-jei hivatalba lépését.

Az Ursula von der Leyen vezette bizottság tagjait ugyancsak a tagországokat tömörítő tanács fogja kinevezni, amennyiben szerdai strasbourgi plenáris ülésén az EP jóváhagyja a listát.
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 11:41
EU-tisztújítás - A DK megszavazza az új bizottságot
Ara-Kovács Attila sajtótájékoztatóján örömtelinek nevezte a DK elnökségének erről szóló döntését, ugyanis - hangsúlyozta - mindannyian elkötelezett európaiak, a DK a legeurópaibb pártként tekint magára. Érdekük, hogy minél hamarabb, minél intenzívebben és hatékonyabban tudjon működni az Európai Unió, ehhez az kell, hogy minél előbb felálljon az EU "kormánya" - tette hozzá, kiemelve: a DK legfontosabb célja, hogy működjön a rendszer és a magyar érdekeket képviselni tudják.

Azt mondta, azért is örömmel szavazzák meg az új Európai Bizottságot, mert Ursula von der Leyen vezetésével végre egy olyan "kormánya" lesz az uniónak, amelynek programjában sok olyan elem szerepel, amely a DK EP-választási programjában is, mint például az Európai minimálbér vagy a multinacionális cégek megadóztatása.

Ugyanakkor a történet árnyoldalának nevezte a magyar szereplést. Ara-Kovács Attila azt mondta: Orbán Viktor első jelöltje, Trócsányi László "nagyon nagy kudarcot vallott és csúfosan elbukott". Majd Várhelyi
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 15:41
EU-tisztújítás - Uniós források: a tagállamok képviselői elfogadták a biztosok módosított névsorát
Diplomáciai források arról számoltak be, hogy a tagállamok EU-s nagyköveteinek brüsszeli ülésén egyhangúlag, a kiválásra készülő Egyesült Királyság tartózkodása mellett fogadták el a listát.

A hivatalos jóváhagyásra nagy valószínűséggel a fejlesztési ügyekkel foglalkozó európai uniós miniszterek hétfői tanácsülésén kerül majd sor.

A névsor módosítása azért vált szükségessé, mert az EP illetékes szakbizottságai különböző okokból elutasították az első francia, magyar, illetve román jelöltet.

A közösségi jog alapján a brit kormánynak is tagot kellene delegálnia az Európai Bizottságba, de ez nem történt meg annak ellenére sem, hogy kötelezettségszegési eljárás indult London ellen. Szakértők szerint ez végül nem fogja megakadályozni az új testület december 1-jei hivatalba lépését.

Az Ursula von der Leyen vezette bizottság tagjait ugyancsak a tagországokat tömörítő tanács fogja kinevezni, amennyiben jövő szerdai strasbourgi plenáris ülésén az EP jóváhagyja a listát.
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:27
Képek, videók
tisztújító.jpg
agica2004
2009. március 25. szerda, 13:24
szűmária megjelenése3.jpg
maroka
2017. május 13. szombat, 09:03
szűmária megjelenése2.jpg
maroka
2017. május 13. szombat, 08:57
szűmária megjelenése.jpg
maroka
2017. május 13. szombat, 08:44
Jezus megjelenese...
borigit
2014. november 06. csütörtök, 14:42
Szűz Mária megjelenése
sanci81
2014. május 22. csütörtök, 16:06
Jézus megjelenése
sacimama
2014. április 27. vasárnap, 14:56
Jezus megjelenese
nyulacska5
2010. augusztus 17. kedd, 15:23
Jézus megjelenése
fenysugar76
2010. január 18. hétfő, 16:59
1938 Az arc megjelenése a
lacigame
2007. február 05. hétfő, 15:58
Alvás elősegítése.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:40
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Európai-parlament
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:44
Európai Parlament
paulina
2009. március 29. vasárnap, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.