Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 08:56 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A legmélyebb mélységből is....
A legmélyebb mélységből is ki lehet ,,mászni"
Adina - 2009.12.14

Néha az ember tesz dolgokat, melyekkel inkább csak magának árt. Hogy mennyire gyengeség ez? Azt hiszem, ez hozzá tartozik az anyagi, emberi oldalunkhoz. Bűntudatunk ,,földi pokolba" sodorhat bennünket. Az elmúlt egy- két hét, sőt hónap arról szólt számomra, hogy erőmön felül teljesítsek, miközben nagyon is éreztem, hogy gyötör a múltam és az emlékeim. A megemlékezés egy napja, a szüleim házassági évfordulója. Különös módon akartam tisztelegni az emléküknek. Csakhogy a különleges megemlékezés készülődésének hevében,, véletlenül", orvosommal írattam egy adag altatót is. Nem mintha tudatosan készültem volna, arra, ami Isten szemében, akárcsak az enyémben vétek volna. De tudat alatt biztos, hogy utánuk akartam menni és elmondani nekik mennyire szeretem őket. Mennyire hiányzik életemből a szeretetük, és talán bocsánatot kérni is szándékomban állt. Bizonyosan többen érzik szeretteik hiányát néha elviselhetetlennek. De bízzanak abban, hogy egy újabb életben még találkoznak. Miután barátnőim csavarogni indultak én szépen emlékezni kezdtem... és sírtam. Csak a földi testüket sirattam, a lelkük-szellemük, bizonyosan jó helyen van és abban is biztos vagyok, hogy készülnek az újra születésükre. Segítséget kértem valakitől SMS- ben, aki felhívott és kimutatta segítő szándékát. Ígéretet tettem neki, de Nem tartottam be. Amiért ismét haragudtam magamra, talán ti is ezt tettétek volna. Becsaptam. Mára megbocsátottam magamnak.
Ahogy tisztulnak annak az estének és a következő napoknak az emlékei, annál inkább érzem, hogy mindenképpen meg kellett tennem. Be kellett vennem azt a 20 darab altatót. Mint látjátok túléltem.:))) Hisz, írok. Halvány derengések, képek akadnak, villanások, nem túl sok. Amiben akkor részem volt, ismét más emberré változtatott. Mert, ahogy előző írásaim egyikében már írtam, minden nap változunk. Tiszta lappal kezdem, én is, ahogy mindenki más. Meg kellett tapasztalnom, saját gyengeségem és erőm. /Senkinek nem ajánlom, hogy próbáljon utánozni./ Az elmúlt napokban csendesen gondolkodtam, milyen tapasztalatot szűrhetek le, abból, amit tettem. Meghalt bennem az a bűntudat, ami gyengévé tett. Erősebbnek érzem magam. Egyre erősebbnek és ez jó dolog. Most már így néhány nap távlatából, még valami villant be: Elefsina viszonylag nyüzsgő utcája, ahol éltünk. Anyám mosolya, ölelésének melege.
Mi is az, amit megéltem? Felszabadultságot éreztem. Egy barátról azt gondoltam, ő az a férfi, akit keresek, kerestem. Meg is írtam neki. :) Persze a válasz nem volt és ma, így utólag tudom, köszönöm neki, hogy Nemet mondott. : )))Miért? Mert ma reggel megláttam a tükörképem, és leesett a tantusz, mekkora lathosz /hiba/, lett volna, ha mást mond. : ))) Utólag én kérek tőle elnézést. ))) Szighnomi !/ Valószínűleg erre a bocsánatkérésre nincs is szükség, de ez nem számít. Megteszem, mert hálával mindenképpen tartozom Neki! Őszinte igaz barát! Még akkor is, ha mára nem tartjuk a kapcsolatot. Barátnak őrzöm szívemben. Tudom karmánk csak egy rövid időre kapcsolt bennünket össze, hogy segíthessük egymást. Épp addig amíg kell és nem tovább.

Az egyetemet elvégzem. Ma gépre száll egy jó barát és egy őszinte beszélgetés vár rám, alig néhány óra múlva. Hisz tudtuk mind a ketten, a találkozásunk elejétől, hogy így lesz. Döntenünk kell. Csak kellett valami, ami egymás felé mozdít bennünket. Megtörtént. Minden általunk tett lépés hoz magával valami váratlant. Valami újat és jót. Nekem is és neked is kedves olvasom. Egy új nap olyan történéseket hozhat /karmánk szerint/ amire nem is számítottunk tegnap. :))) Ebben biztos vagyok.

Ha képesek vagyunk a legmélyebb mélyről feljebb kapaszkodni és a belsőnkre hallgatni, a legrosszabból, a legjobbat hozhatjuk ki. Nem lehet elmenekülni a gondok elől, mert ránk találnak, nem lehet elfojtani, mert úgy, mint belőlem is, mindenkiből kitör, és mielőtt valóban előtörne, már elgyengít bennünket, hogy minél kiszolgáltatottabbak, minél gyengébbek legyünk. Ma mindezt már felfogtam. : )) És ennek a felismerésnek, nagyon örülök. Bízom abban, hogy ezzel az írásommal segíthettem nektek.

Szeretettel: Adina Dessard
Adina rovata (adina.virtus.hu)

korall44, 2009. december 15. kedd, 16:19
Címkék: Adina Dessard, legmélyebb mélységből, ember tesz, elmúlt egy-, szüleim házassági, különleges megemlékezés,
Kommentek
Wieliczka: Árpád-házi Szent Kinga sóbányája
területén találjuk. A bányába csak csoportosan lehet lemenni, lengyel vagy angol nyelvű bányászkísérők segítségével. Kérésre magyar nyelven beszélő kísérőt is tudnak biztosítani. A megfelelő öltözék kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a mélyben átlagosan 14 Celsius-fok a hőmérséklet. A mintegy 2 órás túrához megfelelő cipőről is érdemes gondoskodni. A látogatás végén a 135,6 méteres mélységből már gyorslift szállít minket a felszínre. A bánya kilenc szintből áll, 64 métertől 327 méterig, ahol a legmélyebb pontja található. A föld alatti labirintus több mint 300 kilométernyi járatból és 3000 darab, összesen 7,5 millió köbméter térfogatú kamrából áll. A sóbánya nagyságát jelzi, hogy a turisták által bejárható útvonal a teljesen kitermelt aknák alig egy százalékát teszi ki.
A bánya legszebb kamrái, járatai, földalatti tavai és kápolnái alkotják a turistaútvonalat. Az 1635-1640 között kialakított Danilowicz-akna körzetében elhelyezkedő útvonal 22 kamrából áll, melyeket 2,5 kilométernyi járatrendszer köt
maroka, 2019. augusztus 04. vasárnap, 08:41
Bereti Gábor
válaszolok: Dallal felel a szív.
Már mindegy. Az Édes édes bőrű almája
átharapva.
De nem ettől félek. Ilyenkor mindig azt
képzelem, hogy bujkálva a sáskákkal
lyuggatott levegőben, az égből menekülve
érkezel. Egy cseppnyi kék sietve még
elfoszlik utánad. Egy pohárnyi könnybe
hullasz, s akár egy elveszített kortynyi
vér, lágyan a hajnal színeihez oldódsz.
Ez igaz? kérded. Hangoddal fülemet,
kérdező nyelveddel betöltöd a számat.
Te ismered legmélyebb titkaim -,
s hallgatsz róluk, amíg hallgatsz.
Ilyenkor mindig azt képzelem, hogy
egy nőalak az égből egy hím-oszlop
elől menekül, hogy az életéért vonaglik,
ezért szájjal egyesül.
Szoknyáddal magad ne fedd el, kérlek.
Nadrágod lehúzva lendülj fel, kéred.
Attól félek, amit a szemedből olvasok.
Udvarában a Hold. S a holdudvarban
egyedül állsz.
Kihullik belőlem a félelem. A mohos
levegőbe gyűröm kiáltásaim. Arcomat
horvathzsoka, 2018. május 12. szombat, 08:45
Az ember által elért mélységek a földön.
alagútrendszer Párizs alatt. A18. század második felében, amikor Párizs rohamosan terjeszkedni kezdett, és a súlyos közegészségügyi veszélyt jelentő régi köztemetőket felszámolták, a halottak csontjait ebbe a kiürült alagútrendszerbe szállították le. Összesen kb. 6 millió ember földi maradványai találhatóak lent.

40 méter
A Padova városában épült búvármedence jelenleg a világ legmélyebb medencéje. Nevét a Descartes-féle koordináta-rendszer ordináta tengelyéről "Y" és a medence mélységéről kapta. A medence 40 méter mély, 32-34 fokos, 21 x 18 négyzetméter alapterületű és több mint 4300 köbméter kristálytiszta gyógyvizet tartalmaz.

105,5 méter
A metróépítéseknél néha a földtani viszonyok miatt nagyon mélyre kell fúrni. Ilyen volt a kijevi Szvjatosinszko-Brovarszka
schuro, 2017. július 24. hétfő, 21:23
Ő erősebb és hatalmasabb, mint Ellenségünk
megmentse az egész világot. Mindenkit meg akart menteni. Nem tudta elviselni a gondolatot, hogy egyetlen egy is elvesszen. Lázár sírjánál azért sírt, mert nem tudott megmenteni mindenkit, akit Sátán hatalma a halálba taszított. Váltságul adta magát sokakért, mindazokért, akik visszaszerzik majd a kiváltságot, hogy újra hűek legyenek Istenhez...Amikor Lázárt feltámasztotta a halálból, tudta, hogy ezért az életért a váltságdíjat a Kálvária keresztjén kell majd lefizetnie. Minden egyes élet megmentése a legmélyebb megalázkodást jelentette számára. Meg kellett ízlelnie a halált minden emberért.

Földi élete során Krisztus tökéletes jellemet fejlesztett és tökéletes engedelmességet tanúsított Atyja parancsolatai iránt. azzal, hogy eljött a világra emberi formában, hogy alávetette magát a törvénynek és hogy hordozta az emberek betegségeit és fájdalmait és vétkeit, ő maga nem vált bűnössé. A farizeusok előtt elmondhatta: ,,Kicsoda vádol engem közületek bűnnel?" A bűn egyetlen foltja sem
dandej, 2017. január 19. csütörtök, 10:25
Böjt, a test imája a lélek kiáltása
bálványainktól. A böjt erőt ad, hogy újra felálljunk, és elinduljunk az Atyához meglátni és megtalálni Istenünket.

"Aki nem böjtöl, az egyben annak adja a tanújelét, hogy ő már valami mással töltekezett be, de nem Istennel; aki nem böjtöl, abban jóllakik és elalszik az Isten utáni éhség és vágy, aki nem vágyakozik az nem virraszt, és aki nem virraszt, azt alva fogja találni az érkező Vőlegény.

- A böjt a test kiáltása Isten után, kiáltás a mélységből, abból a szakadékból, ahol a legmélyebb sebzettségünkkel és beteljesületlenségünkkel találkozunk, és ahol engedjük mindezt Isten mélységeibe hullani. A magunk mélységében Istennel találkozunk."

A BÖJT HATÁSA A LELKÜNKRE:

1. Megtanítja az embert az őszinte szeretetre,
2. Megtisztítja gondolatainkat - vágyainkat,
3. Az ember lelkiismeretét éberré és erőssé teszi,
4. Az embert türelemre és önzetlenségre neveli,
5. Távol tartja a gonoszt, szabaddá tesz, erősödik a hitünk
6. Ez egy igazi
sacimama, 2014. július 28. hétfő, 21:24
Add Uram....
szomorú köd
ne zavarja, amit tudni vágyom.
Adj, Uram álmot, add meg a Sejtést;
ami Tőled jön, biztos úgyis csak az lesz.
És add meg nekem, kérlek a felejtést,
hogy ami elment, vissza ne várjam többet.

Add, hogy léha, gyönyört sejtő testért
a lelket ne adjam.
Hogy ne keressek szerelmet ott, ahol csak
terméketlen, meddő kéj lakik.
Adj, Uram gyermeket, hogy életet adjon
reménynek és vágynak.
Testem annak adjam, aki lelkem is szereti,
legmélyebb bizalmam ne adjam másnak.

Könnycsorgatva, a lemondás legmélyén
szívem kezeidbe teszem.
Terveim - őszi levelek - szétfújja
egyetlen leheleted.
Add, hogy lássak, Uram.
Akaratom ne legyen boldogságom gátja,
és majd békében múljak el,
ha engeded.

Add, hogy ne legyek egyedül,
hogy találjak egy igazi Társat.
Aki lelkembe lát és
nem adja ki magát másnak.
Aki a legtöbbet adja, amit csak adni képes,
akinek adhatok, többet mint
wegnerzs, 2013. június 03. hétfő, 19:18
ADD URAM...  "Amikor a gyermeki vágy megreszket benned, ho
szomorú köd
ne zavarja, amit tudni vágyom.
Adj, Uram álmot, add meg a Sejtést;
ami Tőled jön, biztos úgyis csak az lesz.
És add meg nekem, kérlek a felejtést,
hogy ami elment, vissza ne várjam többet.

Add, hogy léha, gyönyört sejtő testért
a lelket ne adjam.
Hogy ne keressek szerelmet ott, ahol csak
terméketlen, meddő kéj lakik.
Adj, Uram gyermeket, hogy életet adjon
reménynek és vágynak.
Testem annak adjam, aki lelkem is szereti,
legmélyebb bizalmam ne adjam másnak.

Könnycsorgatva, a lemondás legmélyén
szívem kezeidbe teszem.
Terveim - őszi levelek - szétfújja
egyetlen leheleted.
Add, hogy lássak, Uram.
Akaratom ne legyen boldogságom gátja,
és majd békében múljak el,
ha engeded.

Add, hogy ne legyek egyedül,
hogy találjak egy igazi Társat.
Aki lelkembe lát és
nem adja ki magát másnak.
Aki a legtöbbet adja, amit csak adni képes,
akinek adhatok,
tnemarika, 2013. március 24. vasárnap, 11:43
2013. március 10. C év, Nagyböjt, 4. vasárnap
tartozom közéjük. Isten és a vádló - nem azonosítható. Ez az az új teológia, amely nem bűn-, hanem szabadításcentrikus.

Jézus valami nagyon lényeges dolgot ajándékoz ennek az asszonynak: új időt, a "mostantól fogva" fejezetét. Lélegzetelállítóan szép teremtési pillanatok ezek! A kárhozatba küldés indulatával vonszolták ide ezt az asszonyt, halállal fenyegetve. A lélek mélysötét éjszakájában azonban földerengett az újrakezdés hajnala, s benne jelen volt a Teremtő. Az asszony életének legmélyebb pontja lett a legszebb pillanata, mert szavával ajándékozta meg őt az élő Isten fia. Innen a kitaszítottság, a magára maradottság után az elfogadottság felemelő érzése.

Vajon meg tudott-e birkózni ezzel a túláradó örömmel? Milyen lélekkel ment haza? Az önrendelkezés szabadságával, az isteni program világosságával! Vajon nem riasztja meg az új elvárás, nem terhelődik-e rá felettébb ez a felelősség? Eddigi tapasztalatai önmagával kapcsolatban arról tanúskodnak, hogy reménytelen eset.
1vargaildyko, 2013. március 13. szerda, 10:30
Képek, videók
Dessau.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau.5.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau.4.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau.3.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau.2.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau.1.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau-a Múzeum.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau-a Kastély.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:21
Dessau,Woerlitzer.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:20
Dessau,a Szinház.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:20
Dessau városcímer.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:20
Dessau a Hotel.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 14:20
A tó legmélyebb pontja 16
farkas1945
2013. szeptember 25. szerda, 11:51
Magyar János - Legmélyebb
cipello
2013. július 08. hétfő, 14:31
USA legmélyebb pontja
mecsery
2012. január 05. csütörtök, 02:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.