Belépés
2019. december 16. hétfő | 51. hét | 350. nap | 00:07 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női kézilabda-vb - Harmadszor is nyertek a spanyolok
A magyar érdekeltségű C csoport jacusirói mérkőzésén a Siófok spanyol irányítója, Nerea Pena három gólt dobott. Csapata továbbra is százszázalékos a tornán.

A hollandok 51 gólt dobtak Kubának, a Ferencváros beállója, Danick Snelder kétszer talált be.

A brazil válogatott hat góllal kikapott a Koreai Köztársaságtól. Az Érd jobbszélsője, Alexandra do Nascimento háromszor, a Győr balátlövője, Eduarda Amorim pedig kilenc alkalommal volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:

A csoport:

---------Hollandia-Kuba 51-23 (22-11)

később:Szlovénia-Angola, Kumamoto 10.00Norvégia-Szerbia, Kumamoto 12.30

B csoport:

---------Koreai Köztársaság-Brazília 33-27 (16-14)

később:Franciaország-Ausztrália, Jamaga 11.00Dánia-Németország, Kumamoto 12.30

C csoport:

---------Spanyolország-Szenegál 29-20 (14-13)

korábban:Montenegró-Magyarország 25-24 (13-12)

később:Románia-Kazahsztán, Jacusiro 11.00

D csoport:

---------Oroszország-Kongói DK 34-13 (19-7)

később:Kína-Argentína, Kumamoto 9.00Svédország-Japán, Kumamoto 11.30

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 09:11
Címkék: Nerea Pena, Danick Snelder, Koreai Köztársaságtól, Eduarda Amorim, magyar érdekeltségű, brazil válogatott,
Kommentek
Női kézilabda-vb - Estavana Polman a torna legjobb játékosa
Polman az álomcsapatba is bekerült honfitársával, a kapus Tess Westerrel együtt. A torna gólkirálya az ugyancsak holland Lois Abbigh lett 71 találattal, ezek közül az utolsó a Spanyolország elleni finálét eldöntő hétméteres volt.

A szervezők közleménye szerint a Kumamotó prefektúrában rendezett vb-n összesen 315 748 nézőt regisztráltak a 96 mérkőzésen. A vasárnapi döntőt 18 288-an látták a helyszínen.

A világbajnokság legjobbjai:

-----------------------------kapus: Tess Wester (Hollandia)balszélső: Camilla Herrem (Norvégia)balátlövő: Alexandrina Cabral Barbosa (Spanyolország)irányító: Estavana Polman (Hollandia)jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (Oroszország)jobbszélső: Jovanka Radicevic (Montenegró)beálló: Linn Blohm (Svédország)gólkirály: Lois Abbingh (Hollandia) 71 góla legértékesebb játékos: Estavana Polman (Hollandia)
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 16:31
Női kézilabda-vb - Hollandia nyerte a döntőt
Eredmény, döntő:Hollandia-Spanyolország 30-29 (16-13)-------------------------------------

Az már a döntő előtt biztos volt, hogy új világbajnokkal bővül a női szakág, hiszen a spanyolok eddigi legjobb eredménye a bronz-, a hollandoké pedig az ezüstérem volt.

Nagy lendülettel és taktikus játékkal kezdett a spanyol együttes, amely villámgyors ellentámadásainak köszönhetően hat perc után négy góllal vezetett. Ennyi volt a különbség a 11. percben is, ezt követően azonban egyre többet hibáztak, s több mint tíz percig nem találtak be a spanyolok, így ellenfelük egyenlített.

Carlos Viver szövetségi kapitány pihentette Cabral Barbosát, a támadójáték egyik kulcsfiguráját, aki nagyon hiányzott a csapatból. A hollandok - a meccs során először - átvették a vezetést, sőt gyors akcióikkal és kapusaik bravúros védéseivel a szünetre háromgólos előnybe kerültek.

A vezetés még magabiztosabbá tette a hollandokat, a második felvonásban tovább növelték a különbséget, ám a spanyolok még időben rendezték
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 14:31
Női kézilabda-vb - Elnézést kért a felfüggesztett Kim Rasmussen
"Nem kellett volna ezt tennem. Hiba volt, sajnálom. Bocsánatot szeretnék kérni a nemzetközi és a magyar szövetségtől, valamint a meccs delegátusától is. Végül is mindannyian emberek vagyunk, és nagy nyomás nehezedett ránk" - nyilatkozta a dán TV2-nek a szakvezető.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Rasmussen - a nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának megfogalmazása szerint - sportszerűtlenül viselkedett, és nem megfelelő szóhasználattal élt, ezért azonnali hatállyal felfüggesztették.

A dán edző a sajtótájékoztatón - némi káromkodással tarkítva - úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. A végleges szankcióról az IHF
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 07:04
Női kézilabda-vb - Felfüggesztéssel jár Kim Rasmussen fegyelmi ügye
A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után a dán edző - az IHF honlapjának megfogalmazása szerint - sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő szóhasználattal élt.

Rasmussen a sajtótájékoztatón - némi káromkodással tarkítva - úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. A végleges szankcióról az IHF etikai bizottsága dönt majd.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes - Norvégia vagy Oroszország - lesz az ellenfele. A torna első két helyezettje szerepelhet a tokiói olimpián.
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 18:42
Női kézilabda-vb - A hollandok számára is meglepetés a döntőbe jutásuk
A holland közmédia (NOS) honlapján megjelent elemzés úgy fogalmaz: a Szlovéniával, Németországgal és Dániával szembeni vereségek után már az is elég bizarr volt, hogy csapatuk az elődöntőbe jutott. Bizonyára szerencsések voltak, de az élsportban erre is szükség van - tette hozzá Richard van der Made sportkommentátor, kézilabda-szakértő.

Leszögezte, nem lehet véletlen, hogy női válogatottjuk már hatodik alkalommal jutott a legjobb négy közé világversenyen, de olyan sztárok, mint a nemzeti színektől visszavonult Nycke Groot és Yvette Broch, valamint a sérült Maura Visser hiányában meglepő ez az eredmény.

Az elemzés rávilágított, hogy olykor hullámvölgyek és hibák tarkítják a játékot, de a töretlen harci szellem és a küzdeni tudás továbbra is a csapat legerősebb fegyvere. Bizonyos mérkőzéseken működött a gyors, dinamikus kézilabda, máskor megfelelően szoros volt a védekezés, az olimpiai bajnok oroszok ellen 33-32-re megnyert elődöntőben pedig minden tökéletesen sikerült.

Ugyanakkor a
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 11:51
Női kézilabda-vb - Nerea Pena: ez volt életem legjobb ajándéka
Az EHF Kupa-címvédő Siófok KC irányítója négy góllal járult hozzá a norvégok 28-22-es legyőzéséhez. A spanyolok első alkalommal jutottak vb-döntőbe, ahol vasárnap Hollandiával találkoznak.

"Ez volt életem legjobb ajándéka, soha nem felejtem el ezt a születésnapomat. Az egész meccsen nagyon jók voltunk, a kritikus pillanatokban is meg tudtuk tartani a különbséget" - nyilatkozta Nerea Pena, aki 2012-től idén nyárig a Ferencvárost erősítette.

Hozzátette, nem csak a győzelemnek örül, hanem annak is, ahogyan elérték. Tudták, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk, és meg kell állítaniuk a norvégok lerohanásait.

"Ezt meg is csináltuk, nagyon jól védekeztünk, és szerintem kiválóan támadtunk. Nagyszerű meccs volt" - lelkendezett az irányító.

Kifejtette, semmiféle nyomás nem volt rajtuk, felszabadultan játszhattak - hiszen egyrészt a céljukat, az olimpiai selejtezőtornára jutást már elérték, másrészt mindenki azt gondolta, hogy kikapnak Norvégiától -, és ez a lehető legjobb játékot
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 07:04
Női kézilabda-vb - Fegyelmi eljárás indult Kim Rasmussen ellen
A magyar szövetség sajtóközleménye szerint pénteken rendkívüli elnökségi ülésen hallgatták meg a dán edző szóbeli beszámolóját a világbajnokságról. Rasmussen a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a márciusi olimpiai selejtezőre való felkészülésről.

Az MKSZ híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:07
Női kézilabda-vb - Spanyol-holland döntő lesz
A spanyolok a pénteki második elődöntőben Norvégiát győzték le 28-22-re.

Szoros első negyedóra után a spanyolok Nerea Pena és Cabral Barbosa vezérletével egy 4-0-s sorozattal elléptek ellenfelüktől, a norvégok azonban egy időkérés után újra lendületbe kerültek, így a szünetben ismét döntetlen volt az állás.

A második félidőben megint elhúztak hárommal a spanyolok, mert tartották riválisuk tempóját, töretlen lendülettel támadtak és hatékonyan védekeztek. A folytatásban már hat találat is volt az előnyük, a norvégok pedig a harmadik időkérési lehetőségüket is kihasználták szűk negyedórával a vége előtt.

Még volt hátra nyolc perc, amikor a spanyol csapat határtalan lelkesedéssel és kiváló kapusteljesítménnyel eldöntötte a meccset (27-19), a norvégokon a tapasztalt Heidi Löke becserélése sem segített.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül a beálló Kari Brattset egy, az irányító Stine Oftedal két gólt dobott. A Siófok spanyol irányítója, a 30. születésnapját
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:52
Képek, videók
kézilabda vb 2017.jpg
maroka
2017. január 29. vasárnap, 20:20
Portugália ; Pena.jpg
farkas1945
2013. október 14. hétfő, 13:16
Pena_Palace_.jpg
ametiszt54
2012. szeptember 22. szombat, 15:51
penang bridge.JPG
agica2004
2011. május 24. kedd, 15:05
7_sintra-pena-palace.j pg
menusgabor
2010. április 16. péntek, 18:00
sowyong.Penang.Érdekes ek.
hold02
2008. december 08. hétfő, 21:01
Penarth
domirob
2007. szeptember 22. szombat, 10:23
Danics.jpg
taszat
2014. június 10. kedd, 07:05
876554Danics.jpg
taszat
2012. december 27. csütörtök, 17:02
000danicsé.gif
drciccancs
2011. október 29. szombat, 23:18
Danics J
drciccancs
2011. október 29. szombat, 21:16
danica-patrick-si.jpg
cicuska40
2010. szeptember 08. szerda, 15:44
Réka és Danicaaa
tiikeee
2006. szeptember 30. szombat, 14:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.