Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 23:32 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csütörtök Szent Rita napja is
SZENT RITA VÉDŐSZENTÜNKKÉ VÁLASZTÁSA

Dicsőséges Szent Rita! Ma rendkívüli védőszentemmé és közbenjárómmá választalak. Ezentúl buzgón akarlak tisztelni, példádat hűségesen követni kívánom, tiszteleted terjesztésén akarok munkálkodni. Fogadj be tehát engem pártfogoltjaid közé.Szent Rita! Végy védelmedbe a gonosz ellenség cselvetései ellen! Őrizz engem minden testi és lelki veszélyben, óvj meg a kishitűségtől és csüggedéstől! Minden vállalkozásomra esdd ki nekem Isten áldását, de különösképpen az állhatatosság és a jó halál kegyelmét kérd számomra.
Ámen.


suzymama, 2019. november 07. csütörtök, 17:54
Címkék: Csütörtök Szent Rita, Dicsőséges Szent Rita, Szent Rita, gonosz ellenség, vállalkozásomra, védőszentünkké,
Kommentek
Női vízilabda világliga - A spanyolokat legyőző játékosok a bő keretben
hazai szövetség (MVLSZ) honlapjának bejelentése szerint a harmadik fordulóban az oroszokat fogadó nemzeti együttes húszfős keretét a hétvégi Euroliga-fordulót követően - kollégáival egyeztetve - hirdette ki az edző.

Két játéknapot követően mind a négy csapatnak egy-egy győzelme és veresége, így egyformán három pontja van.

A négy európai együttes közül az első három jut a selejtezőből a nyolcas szuperdöntőbe.

Az oroszok elleni összecsapást követő napon Voloszba utazik a csapat, amely jövő csütörtöktől sorrendben Olaszország, Németország, Görögország és Izrael ellen vív selejtezőt az Európai Úszó Szövetség (LEN) új sorozatában, az Európa Kupában.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Kiss Alexandra (Dunaújváros), Lekrinszki Gina (Szentes)

mezőnyjátékosok:Csabai Dóra (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE),
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 19:54
Női vízilabda világliga - Bíró Attila kijelölte a franciák elleni keretét
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a keretben hét újonc kapott helyet. Az edző ezúttal nem számít az Euroliga-selejtezőre készülő BVSC és Dunaújváros játékosaira. A meghívottak között ott van Parkes Rebecca, az Eger honosított új-zélandi centere is.

A csapat tagjai csütörtökön találkoznak, vasárnap délelőttig napi két edzésen vesznek részt, pénteken pedig edzőmeccset játszanak a Dunaújvárossal, majd hétfőn utaznak Lille-be.

"A most meghívottak közül sokan a decemberi, új-zélandi ifjúsági világbajnokságra készülnek, bízom benne, ez a meghívó, a válogatottban való bemutatkozás olyan önbizalmat ad nekik, amely majd a teljesítményükön is látszik. Afféle megelőlegezett bizalomról beszélhetünk. Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan képesek felvenni a nemzetközi mezőny ritmusát" - nyilatkozta Bíró Attila.

A hatos szuperdöntőbe a csoportelsők jutnak, a magyarok a franciákon kívül az olaszokkal szerepelnek azonos trióban.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:kapusok: Gangl Edina
velemenyezd, 2016. november 22. kedd, 18:10
Májusi hónapról
eredményeiben fedezhetünk föl, miközben létrehozója a háttérben marad. Az így végzett munka az isteni teremtéssel rokon, mint ahogy a Teremtés könyvében áll: "így készül el az ég, a föld, és minden ékessége. Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett. Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mert azon megpihent egész teremtő munkája után."

Május 01. - Az EU Csatlakozás napja

Idén (2008.) május első napján van Áldozócsütörtök ünnepe is. Áldozócsütörtök (Ascensio Domini), az Úr mennybemenetelének emlékezetére. Áldozócsütörtök ünnepére Kr.u. a 4. századtól emlékezünk meg. Az ünnep neve utal arra, hogy Húsvét utáni 40. nap csütörtök, hagyományosan gyermekek első áldozásának, konfirmációjának napja. Hazánkban az ünnepet a kommunista diktatúra elhalványította, mert 1950-től kezdve hétköznappá minősítette vissza az állam. Ezért a katolikus egyház az Úr mennybemenetelének ünnepét a következő vasárnapra helyezte
klementinagidro, 2016. április 28. csütörtök, 10:19
Női vízilabda válogatott - Kisteleki Dóra nem utazik az Európa-bajnokságra
korrektül, idejében megbeszélnünk, hiszen később, menet közben már problémás lett volna. Mindez nem jelenti azt, hogy az Európa-bajnokság után ne számítanék rá, mindannyian tudjuk, hogy fontos része a csapatnak. Az majd egy későbbi megbeszélés tárgya lesz, hogy az Eb után hogyan tud segíteni a magyar női vízilabdának" - mondta a BVSC vízilabdázójáról Bíró Attila.

A magyar női válogatott az első világligameccsén, október végén 13-13-as döntetlen után ötméteresekkel legyőzte Olaszországot. A csapat csütörtök óta 17 játékossal készül a világbajnoki ezüstérmes hollandok ellen, november 30-án pedig kínai edzőtáborba utazik.

A magyar női válogatott kerete:

-------------------------------kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata (mind Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra,
velemenyezd, 2015. november 20. péntek, 19:53
Pénteken kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok
Cser-Palkovics András polgármester a programsorozatot felvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Székesfehérvári Királyi Napokkal is egyértelműsíteni szeretnék, hogy a magyar nemzet augusztus 20-i ünnepköre a városhoz kötődik.

"Az ország nyilvánossága előtt is világossá szeretnénk tenni, hogy - a budapesti állami ünnepségeken túl - Székesfehérvárnak központi helyszínnek kell lennie" - fogalmazott.

Az augusztus 14-i nyitónapról a városvezető elmondta: Király és városa címmel délelőtt tudományos konferenciát rendeznek a városházán, majd megnyitják a Nemzeti Emlékhelyen található osszáriumot. A körmenetet és a fogadalmi szentmisét követően ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi a Székesfehérvári Királyi Napok, és felkapcsolják a Fény utcát is, ahol Könyves Kálmán élete elevenedik meg.

A rendezvénysorozat keretében, augusztus 15-17. között rendezik meg a Koronázási Ünnepi Játékokat, amely hagyományőrző és kézműves programokat, középkori piacot is kínál. Nagy látványosságnak
velemenyezd, 2015. augusztus 13. csütörtök, 13:12
Vizes vb - Hollandiai tornán a női vízilabda-válogatott
A július 26. és augusztus 8. közötti oroszországi vb előtt az utrechti lesz az egyik utolsó jelentős felkészülési állomás, ahol a kínai, a görög és a házigazda együttes ellen játszik a magyar csapat. A szakvezető a csütörtöki elutazás előtt három pólósától vált meg: a center Tóth Ildikó betegség miatt hagyja ki a tornát, míg Hevesi Anita és Gurisatti Gréta a szűkítés miatt.

A vasárnapi hazatérés után jövő keddtől Hajdúszoboszlón a kínai válogatott lesz a vendég, amellyel július 5-én, 18 órától Debrecenben hivatalos mérkőzést vív az együttes.

Az Utrechtben szereplők névsora (a szövetség honlapja szerint):

kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley, USA), Bujka Barbara (Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella (mind UVSE), Czigány Dóra (Eger), Garda Krisztina, Menczinger Kata (mindkettő Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya
velemenyezd, 2015. június 24. szerda, 14:05
Hét ágra süt a nap
Még csak 11 óra, de már 29 fok van nálunk - hét ágra süt a nap,
nagyon meleg nyári napoknak is megfelelne.


Az Időkép szerint:

Csütörtök déltől hétfőig másodfokú hőségriadót rendeltek el, akár 34-35 fok is lehet a hétvégén.

Friss - hőségriadót rendeltek el! Az országos tisztifőorvos csütörtök déltől várhatóan hétfő éjfélig másodfokú hőségriadót rendelt el.

Forróság jön a hétvégén

Hűvös időről egyelőre ne is álmodozzunk, csütörtökön és pénteken már újra 27-33 fok lehet, a kánikula pedig a hétvégén fog tetőzni: szombaton és vasárnap 34-35 fok sem kizárt, enyhülés hétfőn jöhet.

Másodfokú hőségriadót rendeltek el


Frissítő helyi zápor, zivatar is csak egyre kevesebb helyen fog kialakulni,
taltos1, 2015. június 11. csütörtök, 11:22
Képek, videók
2 csütörtökre cdn.jpg
lovaszmarika
2019. szeptember 30. hétfő, 14:57
Torkos csütörtök
eva6
2019. február 14. csütörtök, 20:19
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
veres-csutortok.jpg
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:27
Csütörtökre
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 21:36
csütörtök bbb9.jpg
gosztmagdi
2018. június 15. péntek, 13:03
A belső és külső ellenség
furaila
2020. március 07. szombat, 12:58
Ellenség 01.jpg
chillik
2018. február 05. hétfő, 05:40
Ellenség 02.jpg
chillik
2018. február 05. hétfő, 05:39
Barátkozás az ellenséggel
sanci81
2017. augusztus 17. csütörtök, 17:57
O.V. ellenségei.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 19:55
orbán ellenség,autó.jpg
kicsoda57
2017. január 07. szombat, 20:16
Senki élönek ellensége 0
chillik
2016. július 14. csütörtök, 05:51
Az ellenség megtévesztése
sanci81
2016. február 01. hétfő, 16:46
Ellenség
sanci81
2015. október 02. péntek, 15:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.