Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 17:17 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - The New York Times: a demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Biden helyett
Hétfői számában a lap leszögezte: meghatározó jelentőségű lehet, hogy Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kit választ maga mellé alelnökjelöltnek.

Az újság emlékeztetett rá, hogy az alelnökjelöltek kiválasztása évtizedeken keresztül nem volt különösebben fontos ügy, a közvéleményt kevéssé foglalkoztatta a politikus személyisége, gondolkodásmódja, ezt inkább csak a pártpolitika elemzői vizsgálták, s az alelnökjelölt személye általában az elnökjelölt választási esélyeire sem volt hatással. A mostani elnökválasztás azonban - a lap megfogalmazása szerint - "a különböző erők összhatása miatt" más lesz. Maga a Biden-kampánytörzs sem cáfolja, hogy a 77 éves Joe Biden egy ciklusra választandó elnök lenne.

"Átmeneti jelöltnek tekintem magam" - idézte a lap magát Bident, aki a múlt héten egy online megtartott pénzgyűjtő rendezvényen fogalmazott így.

A lap megszólaltatta Harry Reid, demokrata párti volt szenátort, a párt egyik változatlanul befolyásos személyiségét. Reid szerint "mivel Joe 77 éves, az emberek arra fognak figyelni, hogy ki lehet a következő elnök". A volt szenátor szerint ezért "minden korábbi választásnál fontosabb", hogy ezúttal ki lesz az alelnökjelölt. Claire McCaskill, Missouri volt demokrata párti szenátora a lap szerint "ennél is nyersebben" fogalmazott. "Most döntünk arról, hogy ki lesz az első női elnök" - idézte a The New York Times McCaskillt.

Joe Biden korábban ígéretet tett rá, hogy női alelnökjelöltet választ maga mellé.

A The New York Times az egyik vasárnapi véleménycikkében még nyersebben fogalmazott. "Demokraták, ideje B-tervben is gondolkodni!" - írta publicisztikájában a lap munkatársa. Az alcímből azonban kiderült, hogy nem Biden életkora, vagy az elemzők szerint szellemi problémáira utaló egyre gyakoribb megszólalási nehézségei miatt kellene a Demokrata Pártnak más jelölt személyében is gondolkodnia. "Tara Reade vádjai Biden ellen cselekvésért kiáltanak" - írta a publicista, célozva annak az 56 éves nőnek a vádjaira, aki valaha a szenátusban Biden munkatársa volt és most azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 18:32
Címkék: York Times, Harry Reid, Claire McCaskill, York Times McCaskillt, Demokrata Pártnak, Tara Reade,
Kommentek
A Fehér Ház "ártalmas tevékenységgel" vádolja Kínát
A 20 oldalas dokumentum - az amerikai közszolgálati rádió (NPR) és a The New York Times című lap által idézett, neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselő értékelése szerint - nem jelez elmozdulást a jelenlegi amerikai kormányzat Kínával kapcsolatos politikájában. A jelentés a tisztségviselő szerint inkább összefoglalja az amerikai álláspontot, legyen szó Kína Washington szerint "ragadozó" gazdaságpolitikájáról, katonai fejlesztéseiről, dezinformációs kampányairól, vagy az emberi jogi kérdésekben képviselt álláspontjáról.

A jelentés - utalva az amerikai-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételére - leszögezi, hogy több mint 40 év múltán nyilvánvalóvá vált, "a korábbi amerikai megközelítés alábecsülte a Kínai Kommunista Párt elszántságát a gazdasági és politikai reformok kikényszerítésére Kínában". Majd megállapítja, hogy az elmúlt két évtizedben a reformok lelassultak, megálltak, vagy visszájukra fordultak.

Kiderül az összeállításból az is: az amerikai kormányzatot nem érdekli, hogy
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Oroszországban meghaladta a 300 ezret az igazolt fertőzések száma
adatokat. Oroszországban 8,2, az OECD-ben 3,8 férőhely jutott egy emberre akkor, a hírügynökség ennek a fordítottját közölte.

Május 16-án a Bloomberg megváltoztatta egy május 13-án kiadott anyaga címét, amely bírálatot váltott ki az orosz külügyi szóvivőből. Az eredeti cím szerint "Szakértők tudni akarják, miért nem ölt meg több oroszt a koronavírus". Az új változat szerint "Szakértők kétségbe vonják a Covid-19 halálozási arányára vonatkozó orosz adatokat".

Moszkva korábban az amerikai The New York Times és a brit Financial Times szerkesztőségétől követelt helyreigazítást.

Masszív lejárató kampányra panaszkodott szerdai közleményében az Aventa-M lélegeztető készülékek gyártásáért felelős, a Rosztyeh technikaexportőr állami vállalathoz tartozó Ragyioleketronnije Tyehnologii (KRET) konszern. Május 9-én és 12-én két ilyen készülék kigyulladása miatt összesen hat ember vesztette életét egy moszkvai és egy szentpétervári kórházban.

A KRET azt állította, hogy az ellene folytatott kampány
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 12:57
Koronavírus - Donald Trump vírustesztjei negatívak, de másfél hete hidroxoklorokint szed
kezdetén egyeztetett a hidroxiklorokint gyártó India kormányfőjével, Narendra Modival is annak érdekében, hogy ne nehezítse meg a szer Amerikába irányuló exportját.Az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelet (FDA) azonban arra figyelmeztet, hogy a szert e célra egyelőre csak kísérleti úton tanácsos alkalmazni, mert a gyógyszernek súlyos mellékhatásai lehetnek. Ennek ellenére amerikai sajtóhírek szerint több kórházban is hidroxiklorokinnal kezelnek Covid-19-es betegeket. A The New York Times című lap hétvégi képes melléklete többoldalas helyszíni riportot szentelt Didier Raoult francia orvosnak, aki saját elmondása szerint eredményeket ért el a Covid-19-es betegek hidroxiklorokinos kezelésével, és akivel erről Emmanuel Macron francia államfő is konzultált. A CNN egyik munkatársának koronavírusos feleségét is ezzel kezelik, miközben a munkatárs élesen szokta bírálni Trump hidroxiklorokint népszerűsítő javaslatait.

A hétfői sajtóbeszélgetésen Donald Trump ismét visszatért Kína, valamint
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 23:54
Koronavírus - New York kormányzója a tévékamerák előtt végeztette el magán a vírustesztet
"Intelligensnek, együttérzőnek és fegyelmezettnek kell lennünk" - mondta Cuomo, miközben egy védőruhába öltözött orvos arra kérte őt, hogy csukja be a szemét, miközben az orrából kenetmintát vesznek. A mintavételt egyes televíziók - köztük a CNN- élő adásban közvetítették.New York állam kormányzója a koronavírus-járvány kitörése óta naponta tart sajtókonferenciát, és rendszeresen megjelent a CNN-nél dolgozó öccse, Chris Cuomo műsorában is. Ezért egyébként még a The New York Times című lap is bírálta, nem is elsősorban őt, hanem az öccsét és a CNN műsorpolitikáját, az etikai megfontolások hiányát vetve Chris Cuomo és a munkaadója szemére.

A vírusteszt elvégzése után Andrew Cuomo bejelentette: bővítik a vírustesztre ingyenesen jogosultak körét. Ezután mindenki, aki influenzára emlékeztető tüneteket észlel magán, bárhol New York állam területén kérheti a teszt elvégzését.

New York államban eddig több mint 350 ezer koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak és több mint 22 ezren haltak
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 07:04
Lavrov elutasította Angela Merkel elektronikus levelezése feltörésének vádját
kapcsolatok javításáért dolgozott, de ezeket a törekvéseket visszavetik, a kölcsönös bizalmon alapuló együttműködést pedig hátráltatják az olyan "szörnyűséges" bűncselekmények, mint a Bundestag elleni hackertámadás, amelynek hátterében a német nyomozó hatóságok bizonyítékai alapján orosz állami szervek állnak.

A pénteki RBK-interjúban Lavrov szándékos félretájékoztatásról értekezve tett említést az ügyről. Azt hangoztatta, hogy a dezinformáció egységes megközelítést követel meg.

Kitért a The New York Times és a Financial Times című lapok cikkeire, amelyek szerint Moszkva a valósnál alacsonyabb halálozási számokat közöl. Lavrov kizárta az ilyen manipuláció lehetőségét. Kijelentette, hogy a diplomáciai tárca nem kíván lépéseket tenni a két lap ellen, az ügy kivizsgálása a tömegtájékoztatási hatóság (Roszkomnadzor) hatáskörébe tartozik.

Azt állította, hogy nem hallott olyan javaslatról, amelynek értelmében a két lap tudósítóinak akkreditációját vissza kellene vonni, ha a szerkesztőségük nem
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 18:25
Peking ellenzi, hogy az amerikai kormányzat szigorítja a vízumkiadást a kínai újságírók számára
Csao Li-csian kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján felszólította az Egyesült Államokat, hogy korrigálja a hibáit, ellenkező esetben Kína ellenlépésekre kényszerül.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szombaton jelentette be, hogy hétfőtől kínai újságírók legfeljebb 90 napra kaphatnak amerikai vízumot, bár ennek érvényességét kérésre meghosszabbíthatják. Az új szabályozás nem vonatkozik hongkongi és makaói újságírókra.

Peking márciusban visszavonta a New York Times, a Wall Street Journal és a Washington Post című amerikai lap Kínában akkreditált több újságírójának sajtóengedélyét, ezzel gyakorlatilag kiutasítva őket az országból. Az érintett újságírók nem dolgozhatnak újságíróként Hongkongban és Makaóban sem. Kína továbbá külföldi kormányzati képviseletnek nyilvánított öt amerikai médiumot - Voice of America, The Times, The Journal, The Post, Time -, amelyeket Washington által irányított ügynökségeknek bélyegzett.

Ez volt a válasz arra, hogy Washington korlátozást vezetett
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 14:21
Az Egyesült Államokban az idén alaszkai és kasmíri oknyomozó riportokért ítéltek oda Pulitzer-díjakat
Az alaszkai Anchorage Daily News és a ProPublica portál a közszolgálati kategóriában érdemelt díjat az alaszkai közbiztonságról készített riportsorozatukért. A riportokban azt tárták fel, hogy az alaszkai települések kétharmadában nincs rendőrségi védelem, amely óvná a helybélieket. Oknyomozásuknak köszönhetően a helyi törvényhozás változásokat, köztük nagyobb költségvetést szavazott meg e célra.

A The New York Times című lapot oknyomozó kategóriában két riportsorozatért is kitüntették. Az egyik New York város taxivállalatainak "ragadozó" gyakorlatáról, a másik sorozat pedig Oroszországban, az orosz kormányzatról készült, a méltatás szerint "nagy kockázatok árán". Oknyomozó kategóriában jutalmazták a Times egyik munkatársának a rabszolgaságról szóló riportját is.

A The Washington Post környezetvédelmi riportjáért, a Vice News a Trump-kormányzat bevándorlási politikájáról szóló riportjáért, a Los Angeles Times pedig Los Angeles egyik szépművészeti múzeumával kapcsolatos elemzéséért kapott
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 07:04
Képek, videók
times square (new york)
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:35
O.V.-gondolkodni kellene.
agica2004
2014. október 25. szombat, 18:16
Gondolkodni nehéz....jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:26
M_rai_Gondolkodni_neh_ z.j
mester126mari
2009. május 25. hétfő, 07:39
Alternatíva.jpg
pacsakute
2013. május 26. vasárnap, 20:59
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
Emlékeztető a családi ün
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:39
emlékeztető.jpg
dnemethk
2012. január 25. szerda, 20:40
Csöppi emlékeztet az eser
csalogany13
2011. március 17. csütörtök, 10:18
Hajótöröttekre emlékeztet
csalogany13
2010. december 02. csütörtök, 12:16
Egy kis emlékeztető
szeva953
2009. szeptember 25. péntek, 17:06
emlékeztető1205.jpg
maroka
2008. december 05. péntek, 22:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.