Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:03 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel
Hozzávalók:

A tésztához:

4 tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tekercs kenéséhez:

5 ek Extra Jam (baracklekvár)

Elkészítése:
A piskóta készítés:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.

A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
Krém készítés:

A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./
A sütemény összeállítása:

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.

Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek.

Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.

Link
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:51
Címkék: Extra Jam, tekercs kenéséhez, piskóta készítés, tojások sárgáját, cukrokkal habosra, sütőporral elkevert,
Kommentek
Charlote túrós torta
Hozzávalók

A piskótához:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
pici só
1 kávéskanál sütőpor
baracklekvár
A töltelékhez:
50 dkg túró
4 dl tejszín
1 vanília cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
8 db zselatin lap
1 ananászkompót
lehet más is

Elkészítés

Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön. Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.

A tejszínt kemény habbá verem. A túrót, citromhéjat, vaníliát, cukrot jól kikavarom és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint és óvatosan a tejszínhabot.
Beleszórjuk az ananászdarabokat. A piskótatekercset ujjnyi vastagságra szeleteljük.
Egy tálat kibélelünk fóliával és belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémet befedjük azt is a tekercsekkel (ha nem elég babapiskótával
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:13
Charlote túrós torta
Charlote túrós torta

Hozzávalók

A piskótához:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
pici só
1 kávéskanál sütőpor
baracklekvár
A töltelékhez:
50 dkg túró
4 dl tejszín
1 vanília cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
8 db zselatin lap
1 ananászkompót
lehet más is

Elkészítés

Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön. Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.

A tejszínt kemény habbá verem. A túrót, citromhéjat, vaníliát, cukrot jól kikavarom és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint és óvatosan a tejszínhabot.
Beleszórjuk az ananászdarabokat. A piskótatekercset ujjnyi
vorosrozsa66, 2018. március 16. péntek, 16:19
Túrós charlotte
Hozzávalók :
A piskótához:
-6 tojás
-6 kanál cukor
-6 kanál liszt
-pici só
-1 kávéskanál sütőpor
- baracklekvár
A töltelékhez:
-50 dkg túró
-4 dl tejszín
-1 vanília cukor
-1 citrom reszelt héja
-15 dkg porcukor
-8 db zselatin lap
-1 ananászkompót
-(lehet más is)
Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.
A tejszínt kemény habbá verem.
A túrót ,citromhéjat ,vaníliát,cukrot jól kikavarom és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint és óvatosan a tejszínhabot .Beleszórjuk az ananászdarabokat.
A piskótatekercset ujjnyi vastagságra szeleteljük.
Egy tálat kibélelünk fóliával és belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémet befedjük azt is a tekercsekkel (ha nem elég babapiskótával pótoljuk)
Legalább 4 órára a hűtőben tesszük tálaláskor egy
bkisseva, 2018. március 01. csütörtök, 08:18
Almás piskótatekercs
Hozzávalók:

- 4 alma
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- Fél teáskanál sütőpor
- Fél teáskanál reszelt citromhéj
- Fél teáskanál fahéj

Elkészítési mód: pucoljuk meg az almát, hámozzuk meg, majd reszeljük meg, kissé nyomkodjuk ki a levét.

Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, citromhajat, fahéjat, különböző aromákkal még ízesíthetjük. Egy másik tálban a tojásfehérjékből habot verünk, míg a tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd hozzátöltjük a fehérjéből készített habot.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele a reszelt almát, aminek a tetejére öntsük rá a fentiek szerint elkészített masszát.

A tepsit tegyük be az előmelegített sütőbe, majd 15-20 perc után vegyük ki. Egy konyharuhát rátéve fordítsuk meg a tepsit, és csavarjuk fel a tésztát, ami forró állapotban könnyen formálható. Ízlés szerint ízesítsük, hidegen és melegen egyaránt
bkisseva, 2018. február 19. hétfő, 12:47
Barackos-túrós charlotte
hozzávalók / 10 adag
Piskótatekercs készítése

8 db tojás
8 csapott ek finomliszt
4 ek cukor
2 késhegynyi sütőpor
1 dl víz
8 ek sárgabaracklekvár (ízlés szerint)

Barackos-túrókrém készítése

500 g tehéntúró
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
3 ek cukor (ízlés szerint)
12 g zselatin
6 teáskanál sárgabaracklekvár

elkészítés

Piskótatekercs elkészítése:

4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő).
A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 4 csapott evőkanál lisztet, egy késhegynyi sütőport, valamint fél deci vizet, és alaposan kikeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először a felét a tojássárgás-lisztes tésztához keverjük, a másik felét pedig már óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk a tésztához, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 14:14
Gesztenyés – lekváros piskótatekercs
vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habba, majd beleszitálom a lisztet, és lassan, óvatosan összeforgatom.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy méretű sütőtepsibe egyengetem, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm.
A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így könnyű feltekerni, nekem nagyon bevált piskótatekercsekhez). Feltekerve hagyom kihűlni. Közben összeállítom a krémet.
A vajat simára keverem a porcukorral, majd összekeverem a mascarponéval, krumplinyomóval belenyomom a gesztenyemasszát, és az egészet együtt jó alaposan kikeverem, közben ízlés szerint rummal/aromával ízesítem.
A teljesen kihűlt tésztát vékonyan megkenem a lekvárral, majd rákanalazom a krém nagy részét (hagyok a külsejére is egy keveset) és egyenletesen elkenem. Ezután óvatosan feltekerem a tésztát, majd a maradék krémmel
eva0817, 2017. november 16. csütörtök, 07:54
Citromos piskótás (Jugoszláv krémes másként)
Tésztalapok:

1 tojás
7 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
7 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 2 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsiben mindkét lapot megsütjük egymás után. Világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt megsül 180°C-on. Ha kész félretesszük hűlni.
Piskótatekercs:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
lekvár

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk. Ha kihűlt, megkenjük a
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:01
Málnás piskóta
Hozzávalók

Piskótatekercs

4 tojásos piskóta
eperlekvár
Joghurtos krém

4 doboz málnás joghurt
2,8 dl tejszín
1 csomag zselatin
0,5 dl víz
cukor
300 g málna

Elkészítés

4 tojásból piskótát sütünk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és szeleteljük. Én most hosszúkás jénaiba tettem a szeleteket, mivel nincs tortaformám.
A vízbe beáztatjuk a zselatint, 3 pohár joghurtot ízlés szerint cukorral és a málnával összekeverjük. Felverjük a tejszínt kicsi cukorral, majd felolvasztjuk a zselatint 1 pohárka joghurttal és a többi joghurthoz keverjük. A tejszínhabbal összeforgatjuk, és máris öntjük a piskótatekercsekre.
Tetejét málnaszemekkel díszítjük.

Tárolás

Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben.
koszegimarika, 2017. július 30. vasárnap, 21:41
Képek, videók
Epres piskótatekercs
irmus
2014. november 10. hétfő, 19:49
Piskótatekercses túrótort
cila1
2012. február 03. péntek, 16:20
Piskótatekercses süti.jpg
vorosrozsa66
2011. február 01. kedd, 13:05
ribizlis piskótatekercs
barbette
2010. október 04. hétfő, 19:58
meggyes-piskótatekercs .jp
bubszi
2010. augusztus 09. hétfő, 07:27
túró-rudis-piskótateke rcs
bubszi
2010. június 25. péntek, 08:19
kakaos_piskotatekercs. jpg
rochlitzne
2009. szeptember 25. péntek, 08:04
piskótatekercs
sandra21
2009. június 13. szombat, 11:26
piskótatekercs...jpg
veronika74
2009. május 21. csütörtök, 16:57
piskótatekercs
mamedve
2009. április 19. vasárnap, 19:58
szedres piskótatekercs
barbette
2009. április 19. vasárnap, 15:07
piskótatekercs1.jpg
bolondnegyven
2009. március 07. szombat, 16:12
extra nagy bőr öv (2).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:04
extra nagy bőr öv (3).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (1).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.