Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:15 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ukrán parlament kinevezte az új főügyészt
Venegyiktova kinevezését 269 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban. Hevesen ellenezte viszont két frakció, a Hang párt és a Petro Porosenko volt elnök mögött álló Európai Szolidaritás. Utóbbi szerint ugyanis Venegyiktova a főügyészség élén "politikai üldözéssel fog foglalkozni". Ezt Venegyiktova visszautasította, kijelentve, hogy Ukrajnában nincs politikai üldöztetés.

Porosenko ellen a nyomozóiroda legalább egytucatnyi ügyben indított vizsgálatot, a volt főügyész, Ruszlan Rjabosapka viszont nem találta elegendőnek a vádemeléshez a nyomozók által összeállított anyagokat. Porosenko szerint a DBR "összejátszik" Andrij Portnovval, a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök egykori helyettes hivatalvezetőjével, ő tette meg ugyanis a feljelentéseket ellene a DBR-nél azután, hogy tavaly visszatért Ukrajnába.

Volodimir Zelenszkij elnök az új főügyészjelölt bemutatásakor kiemelte, hogy Venegyiktova lesz Ukrajnában az első női főügyész.

Rjabosapkát a parlament március 5-én menesztette hivatalából bizalmatlansági indítvánnyal, amelyet két párt, a Zelenszkij mögötti Nép Szolgája és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform Életért képviselői terjesztettek be. A sajtóvisszhangok szerint Rjabosapka menesztése mögött leginkább politikai okok és egyes oligarchák - Ihor Kolomojszkij és Viktor Medvedcsuk - érdekei állhattak.

A parlament kedden kinevezte az új gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztert is, a tárca új vezetője Ihor Petrasko lett. Kinevezését 243 képviselő támogatta. Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint Petrasko 2013 óta az Oleh Bahmatyuk tulajdonában lévő Ukrlandfarming nevű mezőgazdasági holdingnál dolgozott. 2007-2013 között egy befektetési társaságnál töltött be vezető posztokat, később pedig az orosz Szberbank vállalati üzletágának vezetője volt.

A kinevezések után az ukrán parlament úgy döntött, hogy a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélye miatt április 3-ig nem tart plenáris ülést.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 11:52
Címkék: Petro Porosenko, Európai Szolidaritás, Ruszlan Rjabosapka, Andrij Portnovval, Viktor Janukovics, Volodimir Zelenszkij,
Kommentek
Menesztette a főügyészt az ukrán parlament
A tisztségviselő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a 450 fős törvényhozás 263 tagja szavazta meg. A határozathozatalkor 376 képviselő tartózkodott az ülésteremben.

A főügyész leváltása ellen csak Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes Hang pártjának képviselőcsoportja szavazott, a Petro Porosenko volt elnök mögötti Szolidaritás és a Julija Timosenko volt kormányfő irányította Haza frakciója tartózkodott. A többiek java része támogatta, viszont a Volodimir Zelenszkij elnök mögötti, 248 fős Nép Szolgája frakcióból csak 179-en szavazták meg.

A bizalmatlansági indítványt két párt, a Nép Szolgája és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform Életért képviselőinek egy csoportja terjesztette be közösen.

A főügyész a szavazás előtti felszólalásában kijelentette, hogy "senki szolgájává nem vált", és irányítása alatt a főügyészi hivatal a törvények szerint működött. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 28 évben az ukrán ügyészi hivatal "nyomásgyakorlás és politikai elnyomás eszköze" volt. Közölte, hogy 725
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 21:42
Kinevezte az ukrán parlament az új miniszterelnököt
Smihal miniszterelnöki kinevezését a 450 fős törvényhozás 291 tagja támogatta, 59-en szavaztak ellene, 46-an tartózkodtak, 9-en pedig nem szavaztak. A határozathozatalkor 405 képviselő tartózkodott az ülésteremben. A frakciók szerinti bontásban támogatta a miniszterelnök-jelöltet az elnök mögött álló Nép Szolgája párt és a kisebb képviselőcsoportok többsége, valamint független képviselők, ellene szavazott Petro Porosenko Szolidaritás pártjának és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform - Életért képviselőcsoportja, tartózkodott a Julija Timosenko vezette Haza és Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes Hang nevű pártjának frakciója.

Az új miniszterelnök a parlament előtt mondott beszédében ígéretet tett arra, hogy teljesíti azokat a feladatokat, amelyeket Volodimir Zelenszkij elnök az előző kormány elé állított. Bejelentette, hogy felül kívánja vizsgáltatni az idei állami költségvetést, elsősorban általános bér- és nyugdíjemelés biztosítása érdekében, emellett csökkenteni szándékozik bizonyos kiadásokat,
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 19:22
A volt ukrán főügyész állítása szerint meg akarták ölni, amihez köze lehetett Joe Bidennek
A volt főügyész feljelentést is tett az Állami Nyomozóhivatalnál (DBR) Biden ellen hivatali munkájába való beavatkozás címén, a DBR viszont nem indított eljárást, hanem a rendőrség hatáskörébe utalta a nyomozást - közölte hétfőn az Ukrajinszki Novini hírportál a rendvédelmi szervektől származó értesüléseire hivatkozva. A hírportál információi szerint ugyanakkor Görögországban vizsgálatot indítottak a volt tisztségviselő esetleges megmérgezése ügyében.

Sokin a hétvégén a TSZN hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította, hogy amikor tavaly szeptemberben Görögországban járt, higannyal megmérgezték, és egy görög klinika zárójelentése szerint két szívleállása is volt a mérgezés miatt, s miután újraélesztették, nyolc napot az intenzív osztályon töltött. A görögországi útjának céljáról csak annyit árult el, hogy saját ügyeit intézte az országban.

Elmondta még, hogy ezután Bécsbe utazott további gyógykezelésre, ahol ugyanaz az orvos kezelte, aki Viktor Juscsenko volt ukrán elnököt is dioxin-mérgezése
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 15:42
Az ukránok relatív többsége szerint az ország jelenlegi vezetése jobb az előzőnél
nagyvárosokban lesznek tömeges tiltakozó megmozdulások, közülük három százaléknak meggyőződése, hogy biztosan lesznek. A résztvevők 16 százaléka kész lenne részt venni demonstrációkon, de csak négy százalékuk választotta azt a választ, hogy "mindenképpen ott a helye". Ugyanakkor 71 százalék kijelentette, hogy nem kíván részt venni tüntetéseken.

Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnököt 46 százalék nevezte az "év politikusának". Mögötte jelentősen lemaradva a második helyen végzett hivatali elődje, Petro Porosenko volt államfő, akit a válaszadóknak csupán a 7,5 százaléka nevezett meg az "év emberének". Egy évvel korábban Porosenko egy ugyanilyen felmérésben még 16 százalékos eredményt ért el. A harmadik Julija Timosenko volt kormányfő, az ellenzéki Haza párt vezetője lett 3,3 százalékos eredménnyel, 2,8 százalékot kapott Dmitro Razumkov házelnök, és 2,7-et Jurij Bojko, a Moszkva-barát Ellenzéki Platform - Életért párt vezetője. A megkérdezettek 24 százaléka nem tudott egy politikust sem
velemenyezd, 2019. december 26. csütörtök, 13:41
Ukrán válság - Kreml: nem probléma, hogy egy elnöki tanácsadó részt vett a Donyec-medencei önkéntesek tanácskoz
Alekszandr Borodaj azt mondta, hogy a társadalmi szervezet segíti egyebek között a Donyec-medence "védelmezőinek" társadalmi beilleszkedését és orvosi ellátását.

A Donyec-medence Ukrajna délkeleti régiója. Oroszországot az Egyesült Államok, az Európai Unió és más országok szankciókkal sújtották, amiért 2014 óta beavatkozik az ukrajnai fegyveres konfliktusba a többségében orosz ajkú terület szakadárjainak oldalán.

Kérdésre válaszolva Peszkov elmondta, a Kreml abban látja a különbséget Petro Porosenko volt és Volodimir Zelenszkij jelenlegi ukrán elnöknek a délkelet-ukrajnai rendezéshez való hozzáállása között, hogy amíg az előbbi elkezdte a háborút a régióban, addig az utóbbi választási ígéreteinek "sarokköve" volt a háború befejezéséről szóló ígéret.

"Reméljük, hogy ezt valóra váltja, és hogy Kijev elvégzi a rá eső nagyobbik részt a minszki megállapodások végrehajtásában. Az a fő, hogy az ukrán állam teljesítse az egész intézkedésrendszer tekintetében a minszki megállapodásokban vállalt
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:50
Az ukrán hatóságok elfogták és meggyanúsították a kijevi megyei képviselő elleni merénylet elkövetőit
börtönbüntetés, de akár életfogytiglan is kiszabható.

A rendőrség közlése szerint már hétfőn őrizetbe vették a két elkövetőt, akik beismerték a tettüket. Az Obozrevatel ukrán hírportál értesülése szerint a húszas évei elején járó két fiatal férfi korábban részt vett ukrán oldalon önkéntesként a Donyec-medencei fegyveres konfliktusban, amit egykori parancsnokuk is megerősített. Egyikük, Andrij Lavreha, akit parancsnoka az egyik legjobb mesterlövészként jellemzett, még állami kitüntetést is kapott Petro Porosenko volt elnöktől. A másik egy Szemenov családnevű, Odessza megyéből származó férfi. Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök ugyanakkor ezt az információt nem erősítette meg, sajtótájékoztatóján csak annyit árult el az őrizetbe vett elkövetőkről, hogy 18-19 évesek.

Vjacseszlav Szoboljev Range Rover márkájú terepjárójára vasárnap este nyitottak tüzet az ukrán főváros központjában. Vele utazott hároméves kisfia, aki halálos sérülést szenvedett. Szoboljev Porosenko-párti képviselő és egy kijevi
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:21
Autóbalesetben gyerekeivel együtt súlyosan megsérült az ukrán elnök gyermekjogi megbízottja
A közlés szerint Kulebának és idősebb, nagykorú fiának sérülései olyan súlyosak, hogy jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket.

A baleset körülményeiről a belügyminiszter-helyettes azt írta, hogy az eset a Kijev megyei Csabani faluban történt kora délután. Kuleba Toyota típusú személyautója egy útkereszteződésben ütközött össze egy Volkswagen mikrobusszal, amelyet egy 21 éves fiatalember vezetett. Az ütközésben mindkét sofőr és a megbízott mindkét gyermeke megsérült, kisebbik, még kiskorú fia könnyebben.

A 47 éves Mikola Kuleba 2014. december 18. óta tölti be az ukrán államfő gyermekjogi megbízottjának tisztét. 2019. május 19-én Petro Porosenko akkori elnök menesztette posztjáról, Volodimir Zelenszkij államfő hivatalba lépése után viszont június 1-jén újra kinevezte őt a tisztségre.
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 19:12
Képek, videók
petró anita....jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:21
petró anita.jpg
zsokica45
2017. november 17. péntek, 10:04
petrő anita.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitat.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitas.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitaf.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitad.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita2.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:04
petro anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:03
szolidaritás.jpg
agica2004
2014. február 13. csütörtök, 13:45
SZOLIDARITÁS.jpg
basikele
2013. február 15. péntek, 05:23
SZOLIDARITÁS2.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
SZOLIDARITÁS1.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
SZOLIDARITÁS0.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.