Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:03 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kigyulladt egy lakóépület Strasbourgban, halottak
A tűzoltókat 1 órakor riasztották az 1970-es években épült, hétemeletes épület lépcsőházából kiömlő füst miatt.

A tűzoltók tájékoztatása szerint a gomolygó, sűrű füstből nagyon sok embert kellett kimenteniük. Lángok alig csaptak fel, és azok, akik nem léptek ki a lakásukból a lépcsőházba, érintetlenül megúszták a tragédiát.

Dominique Schuffenecker prefektus tájékoztatása szerint megkezdték az áldozatok azonosítását.

A tragédiában két harmincéves és egy 45 éves férfi, valamint egy 25 éves és egy hetven év körüli nő vesztette életét. Mindannyian hirtelen haltak meg, a lépcsőházban terjedő füstben és a forróság miatt, amely olyan intenzív volt, hogy a tűzoltók szerint a falak szó szerint elolvadtak - mondta a prefektus, aki szerint az épület nem volt szanálásra ítélve, jó állapotban volt. A hét könnyebb sérült között van egy terhes nő.

A prefektúra feltételezése szerint elektromos zárlat okozhatta a tűzvészt, jóllehet a hajnali órákban két gyanús férfit is őrizetbe vettek a tragédiával kapcsolatban.

A lakóépületet teljesen kiürítették, a lakókat átmenetileg egy tornacsarnokban helyezték el.

Christophe Castaner belügyminiszter a Twitteren együttérzését fejezte ki az tűzvész áldozatainak hozzátartozóival, s méltatta a tűzoltók és a mentők helytállását.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:31
Címkék: Dominique Schuffenecker, Christophe Castaner, lakóépület Strasbourgban, 1970-es években, tűzoltók tájékoztatása, áldozatok azonosítását,
Kommentek
Koronavírus - Rövidített plenáris ülést tart az Európai Parlament
"Nehéz idők ezek az uniós intézmények számára. Az EP-nek folytatnia kell a jogalkotási tevékenységet, de ebben a helyzetben jó példát kell mutatnunk" - hangsúlyozta David Sassoli.

A döntést hétfő délután, az EP házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezlete hozta meg, amely többek között a napirend kialakításáért is felelős.

Ennek értelmében a hétfőn megnyitott ülés kedden reggel folytatódik, és azon kizárólag a legfontosabb ügyeket, a koronavírus-járványt, a görög-török határon kialakult migrációs helyzetet, illetve a következő többéves költségvetési keret kérdését vitatják meg. A szerdai és a csütörtöki ülésnap a bejelentés szerint elmarad.

Az EP elnöke a múlt héten úgy döntött, hogy a parlament orvosi szolgálatának jelentése alapján az e heti plenáris ülést nem Strasbourgban, hanem Brüsszelben tartják meg.
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 18:37
Koronavírus - Franciaországban meghalt egy második beteg, az első francia állampolgár
17-re emelkedett, köztük öt embernél az elmúlt 24 órában bizonyultak pozitívnak a koronavírus-tesztek, míg a korábban kezelt betegek már meggyógyultak. Az elhunyt férfin kívül kedd este óta további négy esetben mutatták ki az új koronavírusos fertőzést - jelezte a francia egészségügyi minisztérium.

Egy 55 éves férfit az észak-franciaországi Amiens kórházában kezelnek, súlyos állapotban van.

Egy 36 éves férfi, aki az olaszországi Lombardiában kapta el a fertőzést, a kelet-franciaországi Strasbourgban került kórházba, az ő állapota nem súlyos.

Egy kínai lányról - aki február 7-én tért vissza Franciaországba Kínából, és jelenleg Párizsban megfigyelés alatt tartják kórházban - is kiderült, hogy megfertőzhetett az új koronavírus okozta megbetegedéssel, de ő időközben - kezelés nélkül - meggyógyult. A francia egészségügyi tárca tájékoztatása szerint a lány jól van, alig vannak tünetei, a koronavírus-tesztje negatív, és a hivatalos közlés szerint "a gyógyulás nyomait" hordozza.

"Olyan érzékeny
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 12:11
Zsigmond Barna Pál: helye van a modern európai demokráciában a keresztény vallás védelmének
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) szerdán 76 szavazattal, 65 ellenében és 29 tartózkodás mellett fogadta el A lelkiismereti és vallásszabadság védelme a munkahelyen című dokumentumot.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselővel közösen adott nyilatkozatában Zsigmond Barna Pál elmondta, a baloldali liberális pártok képviselői nem tartották fontosnak a dokumentum elfogadását, mert szerintük a vallás semmilyen formában sem jelenhet meg a közéletben. Úgy vélték, önmagában zavaró, ha egy jelentés címében a vallás szó szerepel.

Tájékoztatása szerint az Európai Néppárt (EPP) vezérszónokaként a vita során azzal érvelt, hogy a vallásszabadság védelme nem lehet teljes egészben magánügy, a közjognak is védeni kell a vallás szabad gyakorlásához való jogot.

"A vallás az egyén identitásának fontos része, a vallási meggyőződésünk történelmi örökségünk. Európa az elmúlt évszázadokban a kereszténység bástyája volt, ma pedig azt látjuk, hogy a keresztény kultúra visszaszorul" -
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 15:11
Fáklyás tiltakozó felvonulásokat tartottak Franciaországban a nyugdíjreform utolsó szakasza előtt
Utolsó szakaszába lépett a francia kormány nyugdíjreformja: a hetedik hete tartó tiltakozáshullám ellenére a 42-féle nyugdíjrendszer egységesítését előíró törvénytervezet - az eredeti menetrend szerint - a pénteki kormányülés napirendjén szerepel, majd február 17-én a nemzetgyűlési képviselők elé kerül vitára, akik várhatóan március elején szavaznak róla első olvasatban.

A La Croix című katolikus napilapnak adott interjúban Édouard Philippe miniszterelnök bejelentette, hogy január 30-án kezdődik az a konferencia a szociális partnerek részvételével, amelynek április végéig kell megfogalmaznia javaslatait a nyugdíjrendszer finanszírozásának egyensúlyban tartására. Amennyiben addig ezek nem születnek meg, a kormány visszateszi a tervezetbe a teljes jogosultság 64 évre emelését, ami a reformpárti szakszervezetek kérésére kikerült onnan.

A kormány két héttel ezelőtt bejelentett kompromisszumos javaslatának hatására a vasúti közlekedésben és a párizsi tömegközlekedésben fokozatosan helyreállt a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 21:42
Navracsics: Horváth János életútja a meg nem valósult magyar polgárosodás pályája
Hidvéghi: a néppárti frakció a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás támogatásáról döntött
baloldali politikai csapda, amely a néppártot nehéz helyzetbe hozza azzal, hogy a magyar és a lengyel ügyet egy határozat keretében tárgyalják - mondta Hidvéghi Balázs.

A csütörtöki szavazáson a néppárt megosztott lesz, de többsége várhatóan támogatni fogja a szocialisták indítványát. A néppárti vitán mások mellett az olasz, a német és a francia képviselők fogalmaztak meg kritikát a baloldali javaslatról, és álltak ki a magyar álláspont mellett - közölte Hidvéghi Balázs.

Az Európai Parlament Strasbourgban szerdai plenáris ülésén vitázott a jogállamiság magyarországi helyzetéről. Csütörtökön pedig állásfoglalási indítványt kíván elfogadni.

A Magyarország esetében az Európai Parlament által kezdeményezett 7-es cikk szerinti eljárás célja, hogy megállapítsa: fennáll-e a tagállam esetében az uniós alapértékek megsértésének veszélye.

Az EP elsősorban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók és menekültek helyzete miatt
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 23:23
Az Európai Parlament szigorítaná a méhek védelmét
A Strasbourgban elfogadott állásfoglalás célzottabb intézkedéseket kér annak érdekében, hogy meg lehessen állítani a beporzó rovarok számának drasztikus csökkenését.

Az állásfoglalás arra is felszólítja a bizottságot, hogy vezessen be egy közös európai indikátort a növényvédő szerek csökkentésének mérésére. Az indikátor annak a jelzésére szolgálna, hogy mennyire sikeresek a méhek és más beporzók védelmében hozott nemzeti szintű intézkedések. A parlament azt is indítványozta, hogy a növényvédő szerek használatának csökkentése váljon a közös agrárpolitika kardinális elemévé a jövőben.

Az állásfoglalás szerint nem elégségesek azok a javaslatok, amelyeket a bizottság fogalmazott meg a méhek védelmében.

A beporzók elengedhetetlenek a biológiai sokféleség fenntartásához, a mezőgazdaság működéséhez és számos növényfaj reprodukciójához - olvasható az állásfoglalásban.

A képviselők ezért teljes körű és megfelelő forrású cselekvési program kidolgozására kérték a bizottságot.

Az Európai
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 17:41
Képek, videók
igazgyöngy Strasbourgban
irmus
2011. június 16. csütörtök, 06:49
Strasbourgban is jártunk
bori58
2010. szeptember 26. vasárnap, 21:13
dominique.gif
silvy1
2011. október 08. szombat, 17:13
Dominique S.K.IMF vezető.
agica2004
2011. május 23. hétfő, 11:57
dominique800.jpg
konoksag
2008. július 15. kedd, 16:40
2228_2692_Christopher- Jam
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:29
Christopher-James3-880 x10
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:28
Christopher-James.jpg
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:28
christopher7.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher2.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher moore.png
sarkadykati
2016. június 15. szerda, 11:15
Christopher Dornez 297494
abolondok
2012. április 22. vasárnap, 06:25
Christopher Lambert 54.jp
farkas1945
2011. március 08. kedd, 11:10
Christopher Reeve +.jpg
farkas1945
2011. március 06. vasárnap, 13:55
Christopher_Reeve--01. jpg
evianya
2011. január 29. szombat, 11:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.